Time-lapse video maken met GoPro? Drie goede tips

Wil je een timelapse video maken met je GoPro of een andere camera met time lapse functie? In dit artikel vind je drie handige tips!

Een succesvolle timelapse video maken die er strak en professioneel uitziet? Dat doe je vooral door de opnamen goed voor te bereiden. Volg daarom de volgende stappen en maak de perfecte timelapse. Zo hoef je niet meteen een cameraman of videoproductiebedrijf in te huren. Je kunt de opnamen ook prima zelf doen.

1. Selecteer het juiste interval voor je timelapse

Op je GoPro kan je onder het menu 'Instellingen' kiezen uit een timelapse interval van 1 foto per 10, 15, 30 of 60 seconden. Houdt bij het instellen van het interval rekening met de gewenste lengte van je video en de beweging van je onderwerp.

Lengte van je video: hoeveel foto's heb ik nodig?

Er gaan 25 foto's (frames) in 1 seconde film. Dus als je een timelapse wilt maken van precies een minuut, heb je 1500 foto's nodig. Met een interval van 1 foto per 60 seconden ben je dan wel een tijdje bezig, je GoPro moet dan namelijk 25 uur aan staan.

Dus vraag jezelf goed af hoelang de film moet duren, en hoelang je de camera aan kunt zetten. Pas op basis daarvan het interval aan.

Beweging van het onderwerp: wat wil je laten zien?

Hoeveel details wil je laten zien? Bij mensen in beeld (snelle bewegingen) zal je vrij weinig van hun handelingen zien bij 1 foto per 30 of 60 seconden.

Bij een timelapse van de natuur, denk aan bewegende wolken of een opengaande bloem, is er sprake van langzame bewegingen. Hierbij is een interval van 1 foto per 60 seconden dus juist geschikt.

In de bovenstaande video zie je een door ons geproduceerde GoPro Timelapse van de stand van het water. Omdat het water langzaam stijgt en daalt, kozen wij voor een lang interval.

2. Zorg dat je GoPro stevig is bevestigd en niet stopt met opnemen

Bij een timelapse opname is het gebruikelijk dat je de GoPro onbemand laat opnemen. Het is dan vrij vervelend om achteraf te constateren dat je GoPro na een paar uur van plaatst is verschoven of uit is gevallen.

Bevestig daarom je GoPro op een stevige ondergrond zoals een statief en plak deze goed vast met tape. Zo weet je zeker dat er geen beweging mogelijk is. Zorg er verder voor dat je GoPro tijdens het opnemen continu van stroom is voorzien en dat je toch af en toe even door iemand laat controleren of de camera nog loopt.

Voor deze video hebben wij de GoPro alleen bevestigd. De GoPro camera is vervolgens door de medewerkers aan en uit gezet.

3. Voeg een zoom of pan effect toe aan je timelapse video

Als je timelapse beelden klaar staan in je montageproject, kan het mooi zijn om nog een extra bewegend effect toe te voegen aan het beeld. Bijvoorbeeld een 'pan' effect (een beweging van links naar rechts). Of gebruik een langzame digitale zoom.

In deze timelapse video werken we met een digitale zoom om de video dynamischer te maken.

Timelapse video voor je bedrijf of bouwproject?

Twee opties voor een professionele timelapse

1. Timelapse video laten filmen en monteren

Via ons kun je je hele timelapse opname uit handen geven. Wij komen langs met een professionele timelapse camera die weken, maanden of zelfs jaren onbemand op locatie opnamen kan maken.

Wij kunnen op afstand controleren of de camera nog loopt. Zo kunnen we complexe en langdurige projecten heel mooi vastleggen. Het grote voordeel: je hebt er weinig manuren op locatie voor nodig.

De beelden worden vervolgens door ons gespot en gemonteerd tot een rijke korte timelapse.

2. Timelapse laten monteren via Pro Motion Film

Wil je met eigen apparatuur een timelapse opnemen ter promotie van je bedrijf, een bouwproject of event maar wil je deze video vervolgens wel professioneel laten monteren door een ervaren editor? Ook dat kan.

De opnamen kun je op basis van de bovenstaande tips heel makkelijk zelf maken. Zo houd je zelf 100% controle over je opnamen. Dit is qua prijs voordelig en je houdt er ook nogeens een GoPro aan over voor toekomstige projecten.

Lever de opnamen digitaal aan en wij kunnen vervolgens een professioneel filmpje maken van je timelapse. Wat doen we voor je?

  • Opgenomen materiaal spotten en de mooiste momenten selecteren
  • Scaling
  • Vloeiende overgangen
  • Timelapse ritmisch ondersteunen met rechtenvrije muziek
  • Zoom of digitaal pan effect toevoegen
  • Kleurcorrectie
  • Titels en logo's toevoegen

Videocontent laten maken rondom je bouwproject

Misschien is het voor jullie ook interessant om meer dan alleen een timelapse video te maken. Vooral in de vastgoedsector kun je een nieuw gebouw goed op de kaart zetten door met fase gebonden video content te werken.

Denk dan ook aan sfeerimpressies van de omgeving of interviews op locatie.

Leestip: De voordelen van vastgoedvideomarketing

Meer dan een timelapse video maken? Pro Motion Film is een allround videoproductiebedrijf. Als wij het voor het zeggen hebben dan maken we voor jouw bedrijf nog veel meer dan alleen een Timelapse. Daarmee kunnen we jouw verhaal nog beter vertellen.

Showreel Pro Motion Film:

Professionele time-lapse video laten maken door Pro Motion Film

Winstgevende videocontent

Download gratis onze whitepaper met dé 12 tips voor succesvolle videocontentmarketing

Pro Motion Film

Meer dan acht jaar ervaring in videoproductie

Gratis advies over videocontent?

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!