Videoproductiebedrijf Amsterdam inhuren -  vijf tips voor filmen in Amsterdam

Is jouw organisatie gevestigd in of nabij Amsterdam? Dan heb je het goed bekeken. Want Amsterdam is bij uitstek dé filmstad van Nederland. Wil je een video laten maken over je organisatie of activiteiten in de hoofdstad, dan is Amsterdam daar een prachtig décor voor en heb je ook nog eens ruime keuze in videoproductiebedrijven.

Een video maken in Amsterdam

Dat je op dit blog bent uitgekomen, betekent waarschijnlijk dat je op dit moment concrete plannen hebt om in Amsterdam of omgeving een film of video op te nemen.

Misschien heb je een event in de stad dat vraagt om een aftermovie, of wil je quotes opnemen als onderdeel van een promotiefilm.

Of je pakt groot uit en je wil een creatieve mini docu of brand movie maken op één of meerdere mooie locatie(s) in Amsterdam. Kan allemaal.

Even kennismaken: Wij zijn een videoproductiebedrijf uit hartje Amsterdam. Met een hecht team hebben we al veel mooie scènes mogen draaien in onze hoofdstad. Van corporate interviews tot creatieve filmportretten.

Dat doen we voor enthousiaste starters, eenmanszaken, stichtingen en kunstenaars, tot gevestigde ondernemingen. Allemaal partijen die bruisen van de ideeën en energie, en trots zijn dat ze in Amsterdam zijn gevestigd.

Die zelfde trots delen wij ook. Reden genoeg om eens een blog te schrijven over Amsterdam als perfecte filmlocatie en vijf tips voor de mooiste opnamen in Amsterdam.

Inhoudsopgave

1. Laat 'Amsterdam' prominent in beeld komen

Een video laten opnemen in Amsterdam is een slimme investering. Tenminste als je het goed aanpakt.

Voor de Nederlandse en internationale kijker is Amsterdam een heel herkenbare plaats waar belangrijke organisaties, media-instellingen en grote musea zijn gevestigd. Met dit soort video content kun je dus imponeren en goed laten zien dat jouw organisatie ook onderdeel is van deze bruisende stad. En daar scoor je mee.

Plan de filmopnames dus niet alleen binnen, maar ga ook naar buiten. Maak sfeervolle opnamen van de nabije omgeving of ga verder de stad in om op belangrijke A-locaties te filmen. Dit zijn plekken die je video visueel versterken. Je kunt hier een interview draaien, een scène uit je draaiboek opnemen of gewoon sfeerfolle shots van de stad maken.

Pro Motion Film regelt de locaties. We stippelen een handige opnameplanning uit zodat alle locaties op de route liggen en we zo min mogelijk tijd verliezen aan reizen en parkeren. Meevaller: Pro Motion Film rekent binnen de ring van Amsterdam helemaal geen reiskosten.

Amsterdam sfeervol in beeld laten komen. Dat deden we bijvoorbeeld in deze video voor Nyenrode:

In de opening van deze video wandelen we vanaf Amsterdam Centraal naar de Neyenrode New Business School aan de Keizersgracht. Dit is de route die studenten ook vaak afleggen en daarmee een leuke manier voor nieuwe studenten om kennis te maken met de stad waar ze gaan studeren.

Verleidt je doelgroep, bezoekers en medewerkers door mooie beelden van Amsterdam te laten zien.

Amsterdam Wereldstad - Amsterdam groeide in de Gouden Eeuw uit tot een wereldeconomie. De stad had het eerste beursgebouw ter wereld en heeft nog altijd de allure van internationale handelsstad. Internationale bedrijven kiezen voor Amsterdam en expats komen van verre hier naar toe. Het merk 'Amsterdam' is sterker dan ooit. Een video opnemen in Amsterdam is dus een waardevolle investering.

2. Helemaal af van je saaie kantoor imago

Heb je het probleem dat je wel graag iets met video wilt doen, maar dat jullie kantoorlocatie of branche zich visueel niet helemaal leent voor een fantastisch mooie video shoot?

Video opnemen tijdens event

Niet getreurd. Probeer in dit geval een video te maken tijdens een event op een mooie locatie in de stad. Op die manier kun je je organisatie een stoer of kleurrijk imago meegeven. Dit is ook gelijk een stuk origineler dan dat je op kantoor opneemt. En zonnige buitenopnamen zorgen ook nog eens voor de beste plaatjes.

Zo maakten we voor de PvdA ooit deze videosnack tijdens hun deelname aan de Gay Pride:

Creatieve storytelling

Je kunt ook creatief filmplan uitwerken en met een regisseur en acteurs scènes in de stad opnemen.

3. Locatiescouting door videoproductiebedrijf

Amsterdam is filmgeniek. Niet voor niets zijn er in de stad in het verleden zoveel speelfilms opgenomen. Van films van eigen bodem zoals Turks Fruit (1973), Alles Is Liefde (2007) en Hartenstraat (2014) t/m grote Hollywood producties zoals Diamonds Are Forever (1971), Ocean's Twelve (2004) en meer recent The Hitman's Bodyguard (2017).

Van buurt tot buurt de mooiste filmlocaties

Zit je aan de luxe Zuidas, de historische grachten of het industriële Amsterdam-Noord? Het zijn allemaal toplocaties die hun eigen sfeer ademen. Met alle ruimtelijkheid en dynamiek van de stad kun je hier erg mooie videoportretten opnemen.

Het is dan natuurlijk van toegevoegde waarde voor je film als je de mooiste spots in beeld kunt brengen.

Wij doen daarom altijd aan locatiescouting: we maken een moodboard met een overzicht van visuele toplocaties waar we mogelijk kunnen gaan draaien. Soms plannen we ook eerst een locatiebezoek, maar meestal weten we al gelijk welke locaties in de buurt visueel aantrekkelijk zijn om te filmen.

Videoproductie Amsterdam? Ons opnameteam kent alle hotspots en verborgen locaties van Amsterdam. Onze cameraman of cameraploeg filmt alle verborgen pareltjes en maakt jouw film onderscheidend van de rest.

4. Film vanaf grote hoogtes

Amsterdam is mooi en wordt vanaf grote hoogtes alleen nog maar mooier.

Denk eens aan filmen vanaf de A'DAM toren, Rembrandttoren of Westertoren. Dat levert fantastische overzichtsshots op van de stad. Zo regelden we voor dit filmpje van De Hoedenmaker dat we vanaf de toren van de Westerkerk konden filmen:

Dit levert unieke beelden op en zo'n shoot bovenop een toren voegt veel production value toe aan je video.

Drone opnamen van Amsterdam

Geen zin om een toren op te klimmen? Filmen met een drone behoort ook tot de opties. Al worden er flinke boetes uitgedeeld als je binnen de ring met een drone de lucht in gaat. Dus kijk hier mee uit. Wat je wel kunt doen is uitwijken naar een locatie buiten de stad.

5. Filmen op een bekende plek

Je kunt natuurlijk ook een opname plannen op een bekende locatie in de stad. Mensen houden van herkenning, dus ook dit levert extra views op. Zo filmden we voor Houthoff in het Stedelijk Museum en voor De Hoedenmaker in Het Rijksmuseum. Ook dit maakt je video extra uniek en visueel zijn deze plekken natuurlijk een prachtig achtergronddecor.

Ons productieteam kan je goed helpen met toestemming aanvragen om op zo'n bijzondere plek te filmen.

Video opnemen in Amsterdam

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot (MA Film Studies) specialiseert zich sinds 2011 in videoproductie en videomarketing. Met zijn videomarketing bureau Pro Motion Film helpt hij bedrijven en ondernemers te groeien met video.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Videoproductiebedrijf Pro Motion Film

12+ jaar ervaring

1200+ video's geproduceerd

200+ opdrachtgevers

Knalt jouw merk al van het scherm?

Je doelgroep bereiken, informeren en overtuigen met online video? Gaan we doen.

Deel je wensen en ontvang vrijblijvend advies over videomarketing.

Neem contact op