De juiste cameralens gebruiken voor je video

Welke cameralens kan je het beste gebruiken als je gaat filmen? Ik wil vooropstellen dat niet één cameralens als 'beste' is te bestempelen, want hoe goed een cameralens is hangt helemaal af van het moment en je opnamesituatie.

De juiste cameralens kiezen voor je video

Iedere cameralens heeft zijn voor en nadelen. Filmmakers en fotografen investeren daarom vaak in een paar verschillende cameralenzen, zoals een groothoek of portretlens met vaste brandpuntafstanden. Of juist een all-round zoomobjectief waarmee je flexibel bent op locatie. Op die manier kan je per shot bekijken wat de beste optie is.

Bekijk onderstaande video over de lenzen die wij het liefst gebruiken:

Prime lenzen

Wij gebruiken met name prime lenzen (lenzen met een vaste brandpunt afstand) omdat deze de beste optische kwaliteit hebben. Ook houden we er van om af en toe een bijzondere lens te gebruiken, zoals de vintagelens Petzval 58 Bokeh Art lens.

Wil je meer weten over het filmen met verschillende lenzen? Lees dan ook onze post Bedrijfsfilm laten maken met cinema kwaliteit cameraset.

Kunnen wij je misschien verder helpen?

Wil je jouw video opnames uitbesteden? Een professionele cameraman inhuren is dan de oplossing. Een cameraman weet precies welke cameralens er gebruikt moet worden.

Cameraman inhuren

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

De videogroeiformule

Ontdek in deze whitepaper de 10 stappen naar succesvolle videocampagnes

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Videocontent

Recruitment video

Testimonial video

Instructiefilm

Aftermovie

Videograaf

Video-editor

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92