15 interview video’s VNG International – Study Tours

Uitgelichte videomarketing cases

Over deze case

VNG staat voor Vereniging van Nederlandse Gemeenten en is de koepelorganisatie van alle gemeentes in Nederland. De internationale afdeling VNG International richt zich tot het versterken van democratische lokale overheden in bijvoorbeeld ontwikkelingslanden.

Ze helpen lokale gemeentes bijvoorbeeld bij het betrekken van burgers in lokale besluitvorming.

Omdat fysieke werkbijeenkomsten in 2021 niet mogelijk waren vanwege het coronavirus, werd er voor gekozen om een digitale videoserie te maken waarin bijvoorbeeld wordt toegelicht hoe de Nederlandse gemeentes Amsterdam en Haarlem omgaan met burgerparticipatie.

Ook is er een aflevering die in gaat op de rol van VNG International.

Interviews in meerdere taalversies

In totaal gingen we langs bij Gemeente Amsterdam, Gemeente Haarlem en het hoofdkantoor van VNG, interviewden we circa 10 personen in 5 opnamedagen en maakten we 5 unieke interview afleveringen:

1. VNG: The Association of Netherlands Municipalities

2. Social and economic inclusion - Amsterdam

3. Cooperation for local sustainable economic development - Amsterdam

4. Governance of local economic development and regional cooperation - Haarlem

5. Citizen participation and inclusion - Haarlem

De afleveringen lieten we vervolgens ondertitelen naar het Engels, Arabisch en Frans. Zo ontstonden er 15 videoversies, op maat gemaakt of noem het "gepersonaliseerd" voor de lokale overheden in landen Algerije (Frans) en Tunesië (Arabisch).

De Engelse versies kunnen gebruikt worden voor educatieve doeleinden in andere landen.

Video met interviews opnemen
Interview opnames met twee camerasets

Populariteit van interview video's

Met een videoserie in de vorm van interviews help je jouw doelgroep antwoorden te krijgen op belangrijke vraagstukken.

In dit geval worden buitenlandse lokale gemeentes geholpen. Hiermee creëer je wederkerigheid en laat je jezelf zien als de expert (het goede voorbeeld).

Je publiek vindt het fijn om dit soort informatie tot zich te kunnen nemen, zeker als zij zich in hetzelfde werkveld bevinden, of geïnteresseerd zijn in jouw dienst of product.

Combineer de interview opnames (talking head) met mooie sfeerbeelden (b-roll) die het verhaal goed ondersteunen, en je hebt een documentaire-achtig interview format waar makkelijk naar te kijken is.

Interview setting bij VNG

Groot publiek bereiken

Interviews zijn uitermate geschikt om informatie over te brengen. Via video kan deze informatie op een laagdrempelige manier met een groot publiek gedeeld worden.

Deze video's kunnen zowel in presentaties en kleine groepen gedeeld worden, als online via bijvoorbeeld een kanaal als YouTube.

Andere videoserie cases

Als videoproductiebedrijf merken wij dat organisaties steeds meer behoefte hebben aan het maken van seriële videocontent: een online videoserie met meerdere afleveringen of items. Dit is niet alleen kijkvoer voor je doelgroep, maar ook een stuk efficiënter te produceren (en kostenvoordeliger) dan telkens 1 losse video maken.

Wil je weten welke videoseries wij nog meer hebben gemaakt? Neem een kijkje.

Vertel ons over je wensen

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Wat een verademing!

Kees de Jong, Ondernemer, nlgroeit

Meerdere keren met Pro Motion Film gewerkt. Hebben feilloos door wat het eindresultaat moet zijn en werken daar ook naar. Snel, effectief en flexibel. Wat een verademing! Aanrader!

We werken echt heel graag met hen

Saskia Teunissen, Persuade

Al diverse projecten met Pro Motion Film gedaan en elke keer tot volle tevredenheid! Zeer goede edits, flexibel, snel en betrouwbaar. We werken echt heel graag met hen.

Vooral de kwaliteit bleek super!

Annemijn Visscher, Onderzoeker, GGD Flevoland

Voor het maken van 3 videodocumentaires hebben wij gekozen voor Pro Motion Film. Vooral de kwaliteit bleek super! Wanneer ik weer een filmopdracht zou hebben, zou ik Pro Motion Film zo weer vragen!

Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Testimonial pitch filmpje Liza

Binnen 1 week een super filmpje opgeleverd!

Liza Cornet, Neurowetenschapper

De samenwerking met Niels verliep erg prettig: de communicatie verliep snel, vriendelijk en helder en Niels dacht actief mee aan de vorm, maar ook aan de inhoud van mijn pitch filmpje. Dat werkte erg goed. Uiteindelijk binnen 1 week een super mooi filmpje geschoten én opgeleverd! Veel dank!

Gewoon goede filmmaker

Ilse Kuiper, Content en communicatie DUOS, Erasmus MC

Gewoon goede filmmaker, begrijpt wat je wilt, en maakt er iets moois van. Professioneel, goed bereikbaar en goede prijs/kwaliteit. Een aanrader!

Hele fijne samenwerking!

Heleen Vos, Tyche

Hele fijne samenwerking! We zijn superblij met het resultaat van Promotion Film. Onze feedback op de eerste versie is heel goed en snel verwerkt totdat we precies kregen wat we voor ogen hadden. Ook was het filmen samen een hele leuke ervaring!

Francisco van Benthum

Prettig, helder en professioneel!

Francisco van Benthum, HACKED by__

Zeer prettig gewerkt met Pro Motion Film voor het realiseren van een Campagne video. Niels de Groot was verantwoordelijk voor dit project en de samenwerking met hem was zeer prettig, helder en professioneel. Oplevering heel snel en volgens wensen. Niels....zeer veel dank!!

Onze klanten

Je videocontent helemaal uit handen geven? Wij zijn je partner. Voor deze merken maakten wij unieke en doeltreffende video's.

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Wat een verademing!

Kees de Jong, Ondernemer, nlgroeit

Meerdere keren met Pro Motion Film gewerkt. Hebben feilloos door wat het eindresultaat moet zijn en werken daar ook naar. Snel, effectief en flexibel. Wat een verademing! Aanrader!

Testimonial inriver

Drie projecten gedaan met tier1 internationale klanten

Carl Brenninkmeijer, Partner Manager, inRiver

We hebben met Pro Motion Film drie projecten gedaan met tier1 internationale klanten en zijn uiterst tevreden over de levering, prijs, ondersteuning, kwaliteit en ervaring.

Prettig in de omgang

Liselotte van 't Veer, Adviseur (Marketing) Communicatie, De Zorgcirkel

Met Niels en zijn collega's hebben we 24 locatiefilmpjes gemaakt. Dit verliep erg soepel en we zijn trots op het resultaat! Meedenkend, flexibel, goed bereikbaar en prettig in de omgang. Blij mee!

Testimonial Laurens

Denken goed met je mee

Laurens Hilboezen, Eigenaar, Viewie Media

Fijne partij om mee samen te werken! Denken goed met je mee en komen ook met goede ideeën om de video nog vetter en beter te maken. Aanrader!

Bekijk meer testimonials

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!