Color grader inhuren

Kleuren maken een video. De juiste kleur van het beeld wordt sterk bepaald door een color grader.

Wanneer je voor een color grader inhuren kiest, dan kan je ervan uitgaan dat jouw video content van de perfecte kleuren wordt voorzien. Zodat alle beelden naadloos op elkaar aansluiten. Of zodat er een bepaalde sfeer ontstaat die op het gevoel inspeelt.

Een goede basis

De juiste kleur creƫren begint al op het moment van de opnamen. Dan zorgen de cameraman en de lichttechnicus ervoor dat alles in optimale conditie wordt gebracht. Het kan dan natuurlijk wel altijd nog zo zijn dat de kleuren niet helemaal top zijn. Daarom is een color grader van belang. Die kan in de nabewerking zorgen dat het geheel nog beter en sterker wordt. Daarvoor past de grader specifieke technieken toe.

De juiste middelen

Een color grader inhuren geeft je de garantie dat er met de beste middelen aan jouw video gewerkt wordt. Tijdens de montage kan met behulp van allerlei technieken en software worden gezorgd dat de beelden nog beter worden. Een goed voorbeeld is het programma DaVinci Resolve. Je kunt dan bijvoorbeeld aan het contrast werken. Ook kan er worden gezorgd dat de schaduwen worden aangepakt. Dit maakt het beeld alleen maar beter. En hoe sprekender de kleuren zijn, hoe meer emotie de video zal losmaken.

Soorten video

Een color grader inhuren kan voor alle soorten video. Hoe goed er ook op de set gewerkt wordt aan de juiste sfeer en kleurweergave, in de postproductie kun je nog veel toevoegen. Meestal worden de beelden daarom in raw opgenomen. Dit betekent dat er geen filters door cameramensen worden gebruikt en de colorist nog veel ruimte heeft om de kleuren te bewerken. Zo krijgt je film precies de gewenste sfeer.

Full service video editing met kleurcorrectie