Hoe bepaal ik mijn videomarketing strategie?

Om echt effectieve video's te maken is het belangrijk om een plan op papier te hebben staan. Wat wil je met video teweeg brengen en hoe gaat de inhoud van je videocontent daar goed op aansluiten?

Wat is het doel?

Wie zal je content bekijken en wat moeten je kijkers doen zodra ze de video hebben bekeken?

Wil je bijvoorbeeld awereness creëren voor je merk en daarmee nieuwe klanten werven, wil je heel direct inzetten op een hogere conversie en omzet van je producten, of wil je je relatie met je huidige klant versterken?

Het is belangrijk om deze strategie glashelder te hebben voordat je begint met filmen.

De boodschap

Vervolgens is het zaak om deze strategie te vertalen naar videocontent. Bedenk daarbij dat de inhoud en boodschap altijd in dienst moet staan van jouw strategie en call to action.

Wil je echt een sterke marketingcampagne voeren, dan is het slim om video series te maken. Denk hierbij aan uitlegvideo's of vlogs met tips, interviews of een doorlopende reportageserie die je in hoofdstukken presenteert. Deze video's kunnen vaak achter elkaar worden opgenomen en geven jouw bedrijf een content boost voor een lange periode, zonder dat het je heel veel tijd en budget kost.

Het juiste platform

Ook het platform waarop je de video content online zet en deelt moet een belangrijk onderdeel zijn van je marketingstrategie. Voor ieder doel is een ander platform geschikt. Waar vind je jouw doelgroep? Is dat via landingspagina's op je site, of juist via de nieuwsbrief of social media kanalen?

Voorbeeld

Wil je extra awereness creëren rondom je merk of nieuwe klanten werven, dan heeft het niet zoveel zin om de video met de nieuwsbrief mee te sturen. Want dan komt deze juist alleen onder ogen bij je bestaande doelgroep. In zo'n geval kun je bijvoorbeeld beter met betaalde advertenties werken, zodat je video bij nieuwe potentiele klanten onder ogen komt.

Of als je je productverkoop omhoog wil schroeven, dan is het slim om de productvideo of uitlegvideo te plaatsen op de specifieke landingspagina van jouw product. Mensen zijn immers al op zoek naar jouw product en met zo'n video trek je ze over de streep.

Plaats je deze video op Facebook, dan is er misschien maar 1% van jouw volgers die interesse heeft in juist dat ene product, waardoor de video op Facebook juist veel minder effect heeft.

Dus denk eerst eens goed na over alles voordat je daadwerkelijk de productiefase in duikt.

Video content marketing campagne beginnen?

Pro Motion Film kan je helpen met het ontwikkelen en produceren van een gerichte videocampagne. Klein of grootschalig. Voor ieder budget en ieder doel.

Meer weten over Video content marketing

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Creatieve ideeën

Pien Jongenelen, De Bieb

We hadden een hele prettige samenwerking met Pro Motion Film en zijn erg blij met het resultaat. Al meerdere positieve reacties van de verschillende doelgroepen! Uitvoerend producent Niels luisterde goed naar onze wensen en wist deze perfect te combineren met zijn creatieve ideeën.

Eerlijk en professioneel

Luan Vercruysse, Repair Care

Het team van Pro Motion Film is flexibel, denkt mee en schakelt vlot en accuraat. Zelfs als je het niet zeker weet, adviseer ik: waag een belletje, je krijgt eerlijk en to the point advies. Hun werkwijze is professioneel, transparant en ze hebben met een half woord genoeg om de goede tone of voice neer te zetten.

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!