How to create a science pitch?

In opdracht van Rijksuniversiteit Groningen maakten we een video met Famelab winnares Liza. Zij won in 2019 de nationale finale van Famelab en won als prijs: het maken van een video. Famelab is een internationale wetenschapscommunicatie wedstrijd waarbij het er om draait je onderzoek zo helder mogelijk te pitchen in 3 minuten.

In deze video geeft Liza drie tips voor het maken van de perfecte science pitch, zodat ook toekomstige deelnemers goed voorbereid hun pitch kunnen presenteren.

Opzet van deze video

Voor deze video is gekozen voor een simpele setting waarbij Liza rechtstreeks de camera in kijkt. Er is gekozen voor opnames in Theater Mascini in Amsterdam, een sfeervolle setting waarbij on-stage presentatie mogelijk is.

De video is dan simpel in opzet: we hebben de presentatie in meerdere takes en vanuit meerdere standpunten gefilmd, zodat er in de videobewerking wel een dynamische edit van de presentatie gemaakt kon worden. We wisselen in de video regelmatig tussen wijdde en close-up shots.

Voordeel van een how-to video

Een how-to video is een effectieve vorm van videomarketing, omdat je hiermee je doelgroep echt verder helpt. Hiermee creëer je wederkerigheid en laat je zien dat jij de expert bent in je vakgebied.

Geweldige resultaten behalen en je online zichtbaarheid opschalen met video? Gaan we doen.

Neem contact op met

Niels de Groot

Videospecialist

Stuur e-mail

Of bel 020 - 233 33 51

Videoproductiebedrijf Pro Motion Film

12+ jaar ervaring

1200+ video's geproduceerd

200+ opdrachtgevers