Interview Gemeente Amsterdam - Sustainable development

Deze video gemaakt voor VNG International gaat met name over duurzame stedenbouw in de Gemeente Amsterdam. Hoe pakken zij dit aan? Er wordt ingegaan op het model The Doughtnut Strategy en circulaire economie.

Ook vertelt iemand over het door burgers bedachte duurzame woonproject Schoonschip in Buiksloterham, Amsterdam-Noord. Hoe is dit initiatief tot stand gekomen en hoe was de samenwerking met de gemeente?

De video wordt voor educatieve doeleinden gedeeld met andere lokale overheden wereldwijd.

Opzet van de video

Er is gekozen voor een interview in combinatie met beelden van de regio en projecten die worden besproken. Op die manier is het meer dan een interview. Door de combinatie interview (tell) en b-roll (show) neemt de video de vorm aan van een korte docu of reportage.

Het gaat hierbij om een vakinhoudelijke video. Dit is niet een video geschikt voor een grote doelgroep, omdat er onderwerpen worden besproken die erg de diepte in gaan. De video is specifiek bedoelt voor de doelgroep lokale overheden en organisaties die hieraan verbonden zijn. En dan nog specifieker lokale overheden in ontwikkelingslanden.

Ondertiteling

Om de video in zoveel mogelijk landen in te kunnen zetten is er voor gekozen om de video te ondertitelen in het Engels, Frans en Arabisch.

Ook een interview video laten maken?

Een interview video (serie) maken heeft best veel voordelen. Met een serie interview video's kun je jouw doelgroep overal, op elk moment en via verschillende kanalen (denk aan YouTube of nieuwsbrief) bereiken.

Je hoeft niet telkens zelf opnieuw dezelfde presentatie te geven voor een kleine groep mensen, je deelt gewoon het linkje en de geïnteresseerde kan de presentatie op ieder moment (in delen) bekijken.

En ze hoeven niet fysiek ergens aanwezig te zijn of het hele land door te reizen. Voor beide partijen zijn hier dus veel voordelen aan verbonden.

Categorie:
Interview

Geweldige resultaten behalen en je online zichtbaarheid opschalen met video? Gaan we doen.

Neem contact op met

Niels de Groot

Videospecialist

Stuur e-mail

Of bel 020 - 233 33 51

Videoproductiebedrijf Pro Motion Film

12+ jaar ervaring

1200+ video's geproduceerd

200+ opdrachtgevers