Interview Gemeente Haarlem - Citizen participation

In opdracht van VNG International maakten we een serie van vijf interview video's over betrokkenheid van de burger bij democratische besluitvorming binnen lokale overheden.

Deze video's zijn onderdeel van een educatieve serie voor lokale overheden in ondermeer Tunesië en Algerije.

Opzet van deze video

In deze video wordt er door twee vertegenwoordigers vanuit Gemeente Haarlem ingegaan op hoe de gemeente omgaat met citizen participation and inclusion. Dus, hoe burgers bijvoorbeeld mee kunnen denken over ontwikkelingen binnen de openbare ruimte.

Als case wordt in de video ingegaan op de ontwikkeling van de Haarlemmer KweekTuin, waarbij burgers gevraagd werd ideeën aan te dragen.

Vertaald naar het Arabisch en Frans

Voor deze video zijn twee interviews afgenomen. De voertaal hiervan is Engels, maar de video's zijn aanvullend ondertiteld en opgeleverd in het Frans en Arabisch, zodat lokale overheden uit Tunesië en Algerije de inhoud goed kunnen volgen.

Op deze manier is de video geoptimaliseerd voor de specifieke doelgroep.

Dynamisch interview

Onderdeel van de opdracht was om de interviews met twee camera's vast te leggen. Dit zorgt er voor dat zelfs een lang interview visueel niet inzakt, omdat je af en toe een shotwisseling kunt maken tussen wijdt en close-up beeld.

Aanvullend worden er beelden van, bijvoorbeeld de Haarlemmer Kweektuin, ingestart, zodat de onderwerpen waarover wordt gesproken ook visueel worden ondersteund.

Ook een interview opnemen?

Zonder dat we er teveel een wij-van-wc-eend praatje van willen maken: videoproductiebedrijf Pro Motion Film is gespecialiseerd in het vastleggen van interview en documentaire content voor bedrijven en organisaties. Dus wil je als bedrijf aan de slag met professionele interviews, neem dan vooral contact met ons op!

Categorie:
Interview

Videomarketing cases

Pro Motion Film helpt je het maximale uit je videomarketing te halen. In onze klantcases laten we zien hoe we dat doen.