Interview Gemeente Haarlem - Local economic development

In deze interview video gemaakt voor VNG Internationaal worden meerdere personen geïnterviewd over burgerparticipatie in de gemeente Haarlem als onderdeel van lokale besluitvorming.

Een specifieke case die voorbijkomt is het Haarlem Business Park Waarderpolder, een bedrijventerrein waar allerlei Haarlemse bedrijven en ondernemers zijn gevestigd. Hoe is de samenwerking tussen deze ondernemers en de lokale overheid wanneer het gaat om ontwikkelingen op het bedrijvenpark?

Het tweede deel van de video gaat over de Metropoolregio Amsterdam, waar Gemeente Haarlem onderdeel van uitmaakt. Wat is Metropoolregio Amsterdam, hoe zit dit bestuurstechnisch in elkaar, welke inspraak hebben burgers en wat zijn de voordelen daarvan?

Opzet van de video

Deze video duurt een kleine 20 minuten en bestaat uit drie topics/cases die worden besproken door 3 verschillende personen verbonden aan de Gemeente Haarlem of het bedrijvenpark in Haarlem.

Educatieve functie

De video heeft een educatieve functie zoals een online video cursus of webinar en de onderwerpen die worden besproken zijn bedoeld om inzicht te geven hoe Nederland omgaat met democratische besluitvorming en betrokkenheid van burgers in dit proces.

In deze interview video richten deze thema's zich op de lokale economische ontwikkeling binnen een gemeente.

Met twee camera's vastgelegd

De interviews in deze video zijn vastgelegd met twee camera's, zodat deze interviews dynamisch aanvoelen. Er wordt telkens afgewisseld tussen een medium wijdt en medium close shot. Met het medium wijdt shot kun je iets meer van de interview omgeving laten zien, en met het close beeld wordt het interview wat persoonlijker.

Interviews gecombineerd met sfeerbeelden

De topics worden niet alleen via dialoog besproken, maar ook ondersteund met beelden van bijvoorbeeld het Haarlem Business Park Waarderpolder. Op die manier is het voor de kijker nog duidelijker waar het precies over gaat. Dit maakt de video's ook makkelijker om naar te kijken.

Video-interview opnemen

Categorie:
Interview

Onze klanten

Je video content helemaal uit handen geven? Wij zijn je partner. Voor deze merken maakten wij unieke en doeltreffende video's.

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!