Mini Docu over de Groningse Eemshaven

In opdracht van Provincie Groningen en de Universiteit van Amsterdam maakten we een korte documentaire over de Groningse Eemshaven.

Bekijk hierboven het resultaat!

Opzet van deze video

In deze video vertelt een voice-over stem over het probleem tusssen windmolens en vogelsterfte. In sommige nachten vliegen er duizenden vogels per uur langs de molens. Zij komen vanuit het noorden en zetten aan de kust van Nederland een daling in, om aan land uit te rusten. Tijdens deze daling vliegen veel vogels zich helaas te pletter tegen de windmolens.

Provincie Groningen en de Universiteit van Amsterdam willen met deze video bewustzijn creëren over dit onderwerp. Ze hopen een oplossing te vinden waarbij de windmolens tijdens sommige nachten stilgezet kunnen worden. Via meetinstrumenten kan namelijk in kaart worden gebracht welke nachten de vogels overtrekken. Zo kunnen de windmolens op een slimme manier uitgezet worden, alleen op de momenten dat het echt nodig is.

Documentairestijl video

Aangezien dit best een ingewikkeld onderwerp is, was het niet mogelijk om even in 2 minuten het hele verhaal te vertellen. Er is daarom gekozen voor een voice-over stem die rustig en helder uitlegt wat de situatie is. De uitleg wordt kracht bijgezet met drone beelden en andere sfeeropnames van de Eemshaven en het onderzoek dat wordt uitgevoerd.

Uitleganimatie

Ter ondersteuning van het verhaal hebben we ook een korte animatie laten maken waarin wordt gevisualiseerd hoe de vogels vanuit Scandinavië naar Nederland vliegen.

Natuurdocu sfeeropnames

De drone beelden zijn opgenomen tijdens de golden hour, het moment dat de zon bijna ondergaat. Dit geeft prachtig licht. De Groningse Eemshaven leende zich er goed voor om mooie beelden van de natuur te filmen.

Documentaire laten maken

Categorie:
Mini-docu

Geweldige resultaten behalen en je online zichtbaarheid opschalen met video? Gaan we doen.

Neem contact op met

Niels de Groot

Videospecialist

Stuur e-mail

Of bel 020 - 233 33 51

Videoproductiebedrijf Pro Motion Film

12+ jaar ervaring

1200+ video's geproduceerd

200+ opdrachtgevers