Filmproductiebedrijf inhuren?

Vroeger dacht je bij de term filmproductie met name aan Steven Spielberg, Hollywood en een film crew van honderd man.

Tegenwoordig kun je zelf ook eenvoudig een filmbedrijf inhuren om professionele (online) filmproducties te maken waarmee je jouw doelgroep bereikt en overtuigt.

Wat doet een filmproductie bedrijf?

Een filmproductiebedrijf als Pro Motion Film produceert beeldproducties op hoog niveau. Er worden verschillende filmprofessionals aan het werk gezet om producties van kwaliteit te maken. Het filmproductiebedrijf is de creatieve sparringpartner van de opdrachtgever en neemt daarnaast de uitvoerende technische taken op zich. Ook wordt er desgewenst meegewerkt aan het script.

Filmproductie via Pro Motion Film

Wanneer huur je een filmproductie bedrijf in?

Ben je op zoek naar een high-end oplossing voor visuele storytelling, zoals een online commercial, een landelijke campagne of documentairefilm, dan zit je bij Pro Motion Film goed.

Neem contact op voor meer informatie

Waarom een professioneel filmproductiebedrijf inschakelen?

Jouw doelgroep heeft het allemaal al eens gezien. Ze hebben het online voor het uitzoeken en zijn niet snel meer overtuigd.

Wil jij als bedrijf het verschil maken en online (en offline) opvallen, dan helpt een goede film daarbij enorm. Met uitspringende films over je merk, team en producten ben je zichtbaarder, kom je sneller in contact met je doelgroep en maak je impact.

Goed uitgevoerde filmpromotie leidt tot:

 • Meer naamsbekendheid
 • Hogere conversie
 • Betere klantenbinding

Ga voor goed

Dan moet je filmproductie wel goed zijn. Laat je zakelijke films daarom altijd maken op basis van een goede strategie, een goed concept en een goede technische uitvoering. Anders werkt filmpromotie namelijk averechts en jaag je klanten weg.

Overweeg jij jouw merk op de kaart te zetten met een professioneel filmpje online? Pro Motion Film is een filmproductiebedrijf uit Amsterdam en Hilversum, gespecialiseerd in zakelijke filmproductie.

Dit is waarom klanten filmproductiebedrijf Pro Motion Film kiezen

Ervaring

Sinds 2011 hebben we meer dan 1400 filmproducties gemaakt. Daardoor weten we precies wat werkt, en wat niet.

Eerlijke verhalen

We maken jouw merk persoonlijk en geloofwaardig. En dat verkoopt. We blijven weg van animaties en acteurs en maken documentaire filmproducties die dicht bij de realiteit staan: echte verhalen van echte mensen.

Resultaatgericht

We halen maximaal resultaat uit jouw zakelijke films. We doen niet alleen het filmen en editen, maar denken mee over het filmconcept, script en de inhoudelijke regie.

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking

Wat is de werkwijze van filmproductie bedrijf Pro Motion Film?

Pro Motion Film identificeert zichzelf als film- en videoproductiebedrijf. Er worden high-end filmproducties geleverd, met de nadruk op documentaire films, corporate storytelling en korte films. Ook worden er desgewenst korte contentvideo's in bulk geproduceerd (denk aan toepassingen voor YouTube). Deze producten vallen eerder onder videoproductie dan onder film.


Welke zakelijke filmproducties kun je laten maken?

Je kunt zakelijke filmproductie voor meerdere doeleinden inzetten. Dit zijn online filmproducties die wij vaak maken voor bedrijven.

Voorbeelden van filmproductie voor bedrijven

Algemene bedrijfsfilms

Met een algemene merkfilm of bedrijfsfilm laten we jouw doelgroep op een laagdrempelige manier kennis maken met jouw bedrijf. Deze film geeft een algemene impressie van je bedrijf.

Productfilms

In productfilms zetten we jouw belangrijkste producten visueel in de spotlight. Deze films zijn gericht op conversie en hebben vaak een duidelijke call to action: neem contact op voor meer informatie, bestel nu, etc.

Recruitment films

Met recruitment films promoten we openstaande vacatures en geven we potentiële kandidaten een achter de schermen inkijkje. Zo werf je sneller de juiste mensen.

Event films

Met filmproducties rondom je zakelijke event bouw je aan je bestaande klantrelaties. Deel achteraf een aftermovie of de opnames van de inhoudelijke sessies met je netwerk.

Laat je bedrijf groeien: schakel een professioneel filmproductiebedrijf in

Overtuig je doelgroep en maak impact met een professionele filmproductie.

Neem contact op voor meer informatie.

Wat is filmproductie?

Filmproductie, in het kort, is alles wat samenhangt met het produceren van film. Daarmee wordt het opnemen van beelden bedoeld, maar ook het monteren ervan. Zaken als voice-overs en ondertiteling maken onderdeel uit van de nabewerking. Als je weleens de gehele aftiteling van een Hollywoodfilm hebt afgekeken, zal het je ongetwijfeld zijn opgevallen dat er niet normaal veel mensen meewerken aan een film. Er komt verrassend veel bij kijken. Gelukkig kan dat bij filmproductie voor je bedrijf of privé allemaal een stuk kleinschaliger.

Het begint bij een concept

Filmproductie kan pas plaatsvinden als er eerst een concept is uitgewerkt. Voor dit concept is inspiratie nodig. Inspiratie werk je uit tot een concept en een concept tot een script. Als dit script tot in de puntjes verzorgd is, kunnen er praktische afspraken gemaakt worden en kan het filmen beginnen. Iedere film bestaat uit verschillende scènes, die één voor één worden geschoten.

Verschillende soorten filmproductie

Denk je film, dan denk je speelfilm. Maar het begrip is veel breder. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de mogelijkheden van commercieel filmen. Je kunt een bedrijfsvideo laten maken of een promotiefilm. Je kunt kiezen voor een evenementenfilm of een productvideo, voor een klant testimonial of een simpele 'vlog'. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is wel een film format voor uitgedacht. Alle soorten films hebben één ding gemeen: ze beginnen bij een idee.

Filmbedrijf inschakelen: hoe verloopt het productieproces?

Een filmproductie bij ons bedrijf volgt altijd vijf stappen:

Stap één: kennismaking

Samen in zee gaan betekent eerst een goed eerste gesprek voeren. Hierbij worden wensen in kaart gebracht. Er wordt gelet op script, maar ook op stijl en de gewenste resultaten van de film.

Stap twee: pre-productie

De volgende fase is het voorbereidend traject. Er vindt veel communicatie plaats over de planning en inhoud. Ook wordt er research gedaan, evenals een script en bijbehorend draaiboek opgesteld. Er worden mensen gecast en de juiste (studio)locaties worden geregeld.

Stap drie: de productiefase

Dit is de fase waarin alles gefilmd wordt. Soms gebeurt dit in één dag, soms worden er meerdere dagen over gedaan. Bij opnamedagen geldt dat iedere minuut telt - productiviteit is hoog.

Stap vier: postproductie

De opnames worden gecombineerd en het gewenste eindproduct wordt samengesteld. Er worden effects toegevoegd, geluid, maar ook kleurcorrectie, eventueel ondertiteling en voice-over.

Stap vijf is de oplevering

Als het monteren klaar is, wordt het eindproduct aangeleverd. Nazorg is altijd mogelijk. Er worden van ieder project meerdere back-ups bewaard. Film aanpassen in de toekomst? Ook dat kan.

Plannen voor een filmproductie?

Plannen voor een (korte) film? Plan dan een kennismakingsgesprek. Zo'n eerste gesprek is geheel vrijblijvend. Een afspraak maken kan eenvoudig via het contactformulier op de website.

​​

Hoelang duurt het voordat jullie filmproductiebedrijf de films oplevert?

Na het filmen wordt een film gemiddeld binnen 2 werkweken aangeleverd. De exacte doorlooptijd is afhankelijk van de lengte van de film, hoeveel beeldmateriaal er gespot moet worden en of er bijvoorbeeld ook animatie en voice-over toegevoegd moet worden.

Wij zullen vooraf altijd duidelijk aangeven hoelang we bezig zijn met een project.

In welke branches is jullie filmproductiebedrijf actief?

Pro Motion Film is als film productie bedrijf breed inzetbaar. Wij hebben ervaring in meerdere branches, zoals zorg, finance, onderwijs, overheid en zakelijke dienstverlening.

Wat zijn de kosten verbonden aan het inhuren van een filmproductiebedrijf?

De kosten van een filmproductiebedrijf zijn afhankelijk van de omvang van de film. Denk aan het voorbereidende werk, het aantal filmdagen, grootte van de crew en complexiteit van de filmbewerking. Wil je weten wat jouw filmproject gaat kosten, vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Via welke kanalen kun je een filmproductie inzetten?

Je kunt een filmproductie via meerdere online en offline kanalen inzetten. Denk aan:

Online

 • Website
 • YouTube / Vimeo
 • E-mail
 • Socials

Offline

 • Beurzen
 • Event
 • Sales gesprekken
 • Schermen in je bedrijfsruimte

Wij optimaliseren films voor ieder kanaal en adviseren je graag over de mogelijkheden. Neem contact op voor meer informatie.

Welke camera's zetten wij in tijdens filmproductie?

Er zijn heel wat verschillende camera's om mee te filmen, van klein tot groot, van goedkoop tot duur. Pro Motion Film maakt gebruik van de beste filmcamera's, voor een zo goed mogelijk resultaat. Maar films kunnen op meerdere type camera's worden gefilmd, zoals:

 • Een smartphone

Filmen met je smartphone had lange tijd het stigma 'amateuristisch' te zijn. Vandaag de dag zul je merken dat de camera's op smartphones echter van heel hoge kwaliteit zijn, soms al net zo goed als losse filmcamera's. Op smartphones vind je meerdere soorten camera's, voor zoom en veraf. Filmen met smartphone gaat lekker vanuit de hand. Je smartphone is klein en compact: je steekt hem in je zak en neemt hem eenvoudig overal mee naartoe.

 • Een compact camera gebruiken

Een volgende optie is het gebruik van een Compact Camera. Dit is een handig klein model camera die je meestal gewoon in je broek- of jaszak kwijt kunt. Je neemt ze overal mee naartoe, net als je smartphone. Een nadeel van de compact camera is dat de kwaliteit niet zo heel veel beter is als die van een smartphone. Wel heb je meestal meer extra instellingen. Ook is de interne stabilisatie meestal beter, wat voor minder schokkerige beelden zorgt.

 • Of kies een systeemcamera

Liever van een systeemcamera gebruik maken? De systeemcamera werkt op min of meer dezelfde wijze als een compact camera, maar heeft als belangrijk voordeel dat je de lenzen kunt verwisselen. Daarom zijn ze vaak ook net een tikkie duurder (want beter). Dankzij de mogelijkheid lenzen te verwisselen heb je veel meer creatieve mogelijkheden. Je zult zien dat een systeemcamera nog altijd een duidelijk stapje beter is dan filmen met smartphone.

Verwisselbare lens
 • Of kies je voor een spiegelreflexcamera?

Het belangrijkste verschil tussen spiegelreflex camera en systeemcamera is de spiegel. Maar wat is nu de toegevoegde waarde van zo'n spiegel? De spiegelreflex bestond al voor de digitale camera in opkomst was. Dankzij de spiegelreflex kijk je niet door een klein gaatje in de camera naar wat je fotografeert, maar op het beeldscherm. Dat is stukken handiger dan met één oog in zo'n klein gaatje turen. Qua kwaliteit ontloopt een spiegelreflex camera de systeemcamera niet echt. De kwaliteit zit hem niet in de het soort camera, maar in het model.

 • Een filmcamera gebruiken

Een filmcamera is specifiek bedoeld om mee te filmen. Deze ligt dan ook vaak fijn in de hand. Foto's maken gaat hiermee niet of nauwelijks. Je hebt ook heel kleine modelletjes filmcamera, zoals de Action Camera's van GoPro - deze zijn stevig, klein en waterdicht. Dit type filmcameraatje wordt vooral gebruikt bij buitensport: hiken, kanoën, of wellicht surfen. Het nadeel van deze camcorders is dat ze moeilijk stabiel te houden zijn en je niet kunt zoomen.

Wat is het verschil tussen filmproductie en videoproductie?

Video is erg algemeen. Hiermee wordt al het bewegend beeld bedoeld. Bij video denk je aan de honderden kattenfilmpjes op YouTube. Bij film denk je aan kwaliteitsproducties. Bij dit soort producties wordt een besccheiden filmcrew gebruikt die groter is dan alleen 1 videograaf. De focus van Pro Motion Film ligt met name op korte films en dat in opdracht van overheid, bedrijven, ondernemers.

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Zou 10/10 aanbevelen om met Pro Motion Film te werken!

Marloes van Vliet, Senior Content Marketing Manager, Beyond Products

Samenwerken met Niels was een absoluut genot! Voor een van onze klanten hebben wij twee technische productvideo's gemaakt en het resultaat overtrof onze verwachtingen. Niels en zijn team hebben echt veel oog voor detail en de communicatie was van begin tot eind superduidelijk, met snelle reacties. Zou 10/10 aanbevelen om met Pro Motion Film te werken!

Echt een partij die het snapt!

Natalie Gierveld, Senior Marketing Manager, Webfleet

Hele professionele en fijne partij, goed om mee te schakelen, resultaat is altijd top en de samenwerking verloopt heel soepel. Voor veel sprekers is vastleggen op video toch spannend, dankzij Niels en zijn crew wordt dit voor iedereen een hele goede ervaring. Ze denken mee, ontzorgen, ter plaatse zorgen zij dat alles top voor elkaar is. Echt een partij die het snapt!

Fijne deskundige begeleiding tijdens het filmen

Miranda Ehrenhard, Senior Communicatie-adviseur, KNGF

We zijn heel blij met de video's die Niels met het team van Pro Motion Film voor het KNGF heeft gemaakt. Van tevoren werd er goed meegedacht, fijne deskundige begeleiding tijdens het filmen, een snelle oplevering en een top resultaat!

Meer dan 7 verschillende promo's laten maken

Paul Raatgever, Directeur-eigenaar, Proper

Begonnen met 1 zakelijke promotiefilm voor proper.nl hebben we inmiddels in 2 maanden meer dan 7 verschillende promo's laten filmen en editen. De samenwerking met Niels en zijn team was zeer professioneel en meedenkend. Wij raden Pro Motion Film zeer zeker aan bij andere geïnteresseerden.

Klanten

Je videocontent helemaal uit handen geven? Wij zijn je partner. Voor deze merken maakten wij unieke en doeltreffende video's.

Geweldige resultaten behalen en je online zichtbaarheid opschalen met video? Gaan we doen.

Neem contact op

Niels de Groot

Videospecialist

Ik plan graag een gesprek van 30 minuten waarin ik jouw wensen bespreek.

[email protected]

Maak een afspraak