Wat is een draaiboek?

Wat is een draaiboek?

Een draaiboek voor een video is een document waarin staat welke taken er moeten worden uitgevoerd en wanneer. Een draaiboek wordt vaak gemaakt voor een evenement, maar ook bij film of videoprojecten.

Het bevat alle informatie voor deze individuele taken, zoals het tijdstip, de materialen die nodig zijn, de locatie en de verantwoordelijke. Iedereen die meedoet krijgt een kopie van het draaiboek, zodat ze exact weten wanneer ze in actie moeten komen en wat er dan moet worden uitgevoerd. Het zorgt ervoor dat de gehele productie van bijvoorbeeld een bedrijfsfilm soepel kan verlopen.

Download gratis draaiboek template

Wij bieden een gratis draaiboek template aan die je zelf naar wens kunt bewerken.

Een handige hulpgids vind je in dit artikel:

  • Draaiboek maken

    Draaiboek maken

    Ben je je aan het voorbereiden op een evenement, feest of video? Raadpleeg dan deze stap-voor-stap draaiboek maken hulpgids. Inclusief draaiboek template.

Twee soorten draaiboeken

Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee verschillende soorten draaiboeken, namelijk een script en een scenario. Een scenario wordt gebruikt voor ongeplande gebeurtenissen, zoals een brand, en een script is voor een geplande gebeurtenis. Heb je een draaiboek nodig voor een film of videoproject? Soms is het makkelijker om een videoproductiebedrijf in te huren en dit soort tijdrovende taken over te laten aan de professionals.

Andere handige videoproductie documenten:

Callsheet Shotlist Draaiboek Script Scenario Synopsis Quitclaim Logboek Story board

Videoproductie soorten:

Teaser Video impressie Video snippet Showreel video Video background Video header Horizontale video Verticale video16:9 video 4:5 video 9:16 video Cinemascope 4K video Videoboodschap Bedrijfsvlog Video live streaming Online video cursus Webinar E-learning video Podcast video Documentaire Non-fictie Campagne video Videocampagne Klant testimonial Vacature video Onboarding video Wervingsvideo How to video Beursvideo Webshop video Nieuwsbrief video Makelaarsvideo Drone video Gepersonaliseerde video Long form video content Stock video Interactieve video Infomercial Medische video Viral video Storytelling video Authentieke video

Of download hier gratis onze 250+ videoproductie begrippen PDF met alle must-know begrippen op een rij ->

Alles volgens draaiboek via videoproductiebedrijf Pro Motion Film

We zijn beelddenkers en verhalenvertellers. In alles zien we een shot of een invalshoek. We staan niet achter de camera, we léven er. Bekijk onze showreel:

Blog

In onze blogs geven we gratis en voor niks onze kennis en skills weg. Zodat je met eigen ogen kunt zien wat er allemaal mogelijk is.

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!