Veelgestelde vragen

Alles wat je over videoproductiebedrijf Pro Motion Film wilt weten

Inhoudsopgave

1. Kan ik bij jullie terecht voor...?

Bedrijven kunnen bij ons terecht voor het uitbesteden van hun videoproductie en videomarketing. Wij bieden full service dienstverlening en zijn bekend met het maken van allerlei type bedrijfsvideo's en video formats.

Bekijk onze bedrijfsfilm:

2. Zijn jullie ook actief buiten Amsterdam?

Ja, Nederland is maar een klein land, hé! Ons bedrijf is gevestigd in Amsterdam en Hilversum, maar wij filmen in heel Nederland. Van Groningen tot Zeeland.

3. Wat is de ideale lengte voor online video?

Wij raden aan om onder de twee minuten video te blijven bij video's bestemd voor sociale media. De ideale lengte is voor ieder doeleinde en type video verschillend. We maken ook video's van 30 minuten. Wij geven je hierover graag vrijblijvend advies.

4. Kunnen jullie ook langskomen voor een kennismaking?

Bij grotere videoprojecten kan dat absoluut. Bij onze service is dan een vrijblijvend gesprek inbegrepen. Tijdens dit gesprek kunnen wij alle mogelijkheden met je overleggen en de beste videostrategie bepalen. Voor kleinere projecten vindt de kennismaking en pre-productie plaats via (video)calls en e-mail.

5. Kunnen jullie ook helpen met het script?

Jazeker. Wij zijn een full service videoproductiebedrijf en kunnen helpen met het opstellen van een video strategie en bijbehorend creatief script.

6. Hoeveel kost videomarketing?

Dat hangt af van de complexiteit en lengte van je video. En hoeveel video's je gaat maken. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Wij bieden ook voordelige videopakketten aan voor een vaste all-in prijs. Het maken van meerdere video's in een vast video format drukt vaak de prijs per video, omdat je efficiënter video's kunt maken. Het beste kun je vrijblijvend een offerte aanvragen.

7. In welk bestandsformaat wordt mijn videocontent geëxporteerd?

Wij exporteren video's standaard als .mp4 of .mov bestand. Deze bestandstypen worden geaccepteerd door YouTube, Facebook, Instagram, LinkedIn en Vimeo.

8. In welk beeldformaat wordt de video aangeleverd?

Wij kunnen video content aanleveren in alle denkbare formaten. Denk aan 16:9 (1920x1080p), 4:5 ,(1080x1350p), 1:1 (1080×1080p) of 9:16 (1080×1920p).

9. Voor welk kanalen maken jullie videocontent?

Via ons kun je een video laten maken en optimaliseren voor ieder platform zoals je website, YouTube, LinkedIn, Instagram, Facebook of ter vertoning op een beurs, evenement of in een app.

10. In welke codec wordt mijn video geleverd?

Dat hangt af van je wensen. Wij gebruiken doorgaans een H.264 of ProRes 422 videocodec. Deze codec is ideaal voor afspelen op mobiele apparaten.

11. Wordt mijn video in Full HD gefilmd?

Ja. De camera's die wij gebruiken filmen in Full HD (1920 x 1080p) en 4K kwaliteit (3840 x 2160p). Het verschil tussen 1080p of 720p is trouwens bijna niet te zien op een computerbeeldscherm.

12. Met wat voor camera wordt er gefilmd?

Dat hangt af van de video. Wij maken gebruik van meerdere camera's. Zo hebben we een Sony PXW-FX9 camera in eigen beheer met als tweede cameraset een Sony PXW-FS7. Deze gebruiken we in combinatie met diverse verwisselbare cameralenzen.

13. Hoe wordt het geluid opgenomen?

Onze cameraman heeft professionele geluidsopname apparatuur mee waaronder een Sennheiser MKH 416 richtmicrofoon en een Senheisser EW 112P dasspeldmicrofoon.

14. Nemen jullie ook belichting mee?

Ja. Wij filmen met Akurat S8 LED lampen. Dit zijn grote draadloze lichtpanels die veel en zacht licht geven. Geluidloos. Deze lampen kunnen de hele dag aanstaan.

15. Hoelang duurt het om mijn video te monteren?

Dat hangt af van de complexiteit en lengte van je video. Gemiddeld duurt het 1 tot 2 dagen om een bedrijfsvideo van 2 minuten te monteren. Dat is inclusief aanpassingen. Wij streven er naar om de video binnen een week aan te leveren. Bij meerdere video's van hetzelfde format zal de montagetijd per video korter zijn.

16. Hoe ziet een draaidag er uit?

Dat verschilt per keer. Op een draaidag werken we systematisch een shotlijst en script af. Aan het eind van de dag hebben we al het beeldmateriaal wat nodig is voor de videomontage van één of meerdere video's. Verder zijn de draaidagen altijd erg gezellig!

17. Is het ook mogelijk om met een autocue te werken?

Ja. Als je dit aangeeft kan onze cameraploeg tegen meerprijs een autocue meenemen.

18. Filmen jullie ook met een drone?

Ja. Dat is mogelijk. Houdt wel rekening met strenge regelgeving waar zelfs wij ons aan moeten houden.

19. Kunnen jullie ook fotografie verzorgen?

Ja. En we raden altijd aan om dit met de video opnames te combineren. Zo ben je gelijk klaar met al je visuele content en sluit foto en video perfect op elkaar aan. Wij kunnen dit extra voordelig leveren.

20. Wat voor videomontageprogramma gebruiken jullie?

Wij monteren in Adobe Premiere.

21. Is de muziek in de video rechtenvrij?

Ja. Wij hebben abonnementen lopen bij muziekdatabases met hoogwaardige rechtenvrije muziek.

22. Wat gebeurt er als ik niet tevreden ben met de videomontage?

Dat komt gelukkig zelden voor. Wij overleggen van te voren hoe de video er uit komt te zien. Wel is het gebruikelijk dat je nog aanpassingen wilt door laten voeren. Wij passen de video daarom nog kostenvrij aan nadat je de eerste versie hebt bekeken. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

23. Wanneer is mijn video klaar?

In sommige gevallen kan een video al binnen een dag na de draaidag of opdrachtbevestiging worden aangeleverd. Wij streven er naar om je video binnen een week aan te leveren.

24. Maken jullie ook animaties?

Wij maken ook animaties. Dit kunnen motion graphics zijn ter visuele aankleding van de bedrijfsvideo's. Denk aan leader boards, naamtitels, eindkaarten en logo-animaties. Maar we maken ook infographics en uitleganimaties.

25. Kan er ook voice over toegevoegd worden aan de video?

Zeker. Wij werken samen met veel professionele voice over stemmen. Van Morgan Freeman tot Darth Vader sound-a-like.

26. Kunnen jullie ondertiteling toevoegen?

Ja, in het Nederlands, Engels of Arabisch: alle talen zijn mogelijk. Hiervoor werken we ook samen met vertaalbureau's. De ondertiteling kunnen we "ingebakken" in de video of als .SRT bestand aanleveren.

27. Wordt het opgenomen beeldmateriaal veilig bewaard?

Wij maken van de opnames een dubbele back-up en bewaren de ruwe beelden minstens 2 jaar voor eventuele latere aanpassingen.

28. Waarin onderscheiden jullie je?

Flexibiliteit en ervaring. We kunnen snel schakelen en onze makers zijn bekend met alle videoproductie disciplines. Zo kunnen we in een klein team in korte tijd veel mooie video's maken die ook nogeens effectief zijn en zichzelf terugverdienen. We zijn niet alleen gespecialiseerd in videoproductie, maar ook in video strategie, video marketing en video advertising. Zo zorgen we er voor dat jouw video's je ook echt wat gaan opleveren.

29. Kunnen jullie ook meerdere video's maken?

Absoluut. De meeste klanten laten meerdere video's maken. Wij hebben veel ervaring met het ontwikkelen van branded video formats en het produceren van een reeks video's die je vervolgens kunt inzetten via je website, YouTube en social media kanalen.

30. Wat vinden jullie het leukst om te filmen?

Wij zien ieder project als een toffe uitdaging. Maar we houden zelf erg van authentieke storytelling video's; documentairestijl videocontent.

31. Waarom kiezen voor videoproductiebedrijf Pro Motion Film?

Je krijgt professionele videocontent waarmee we je bedrijf laten groeien. In een sterk videoformat uitgewerkt en met nadruk op authenticiteit en storytelling. We werken het liefst samen met echte mensen voor de camera. Denk aan je collega's, klanten en partners. Jouw doelgroep ziet namelijk liever de echte mensen achter een merk dan influencers en acteurs die jouw producten verkopen.

We maken videocontent die zowel informeert als inspireert, geoptimaliseerd is voor het juiste platform en natuurlijk ook voor de juiste doelgroep. En natuurlijk zorgen we voor een topsfeer tijdens de opnames. Alsof we een dagje naar De Efteling gaan.

32. Hoe drinken jullie de koffie?

Zwart.

Vraag maar raak!

Heb je nog andere vragen die je niet in onze FAQ kunt vinden? Neem dan vooral contact op.

Zijn je vragen al beantwoordt en wil je vrijblijvend kennis te maken? Neem dan ook vooral contact op!

Meer informatie aanvragen

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.
Testimonial Repair Care

Eerlijk en professioneel

Luan Vercruysse, Repair Care

Het team van Pro Motion Film is flexibel, denkt mee en schakelt vlot en accuraat. Zelfs als je het niet zeker weet, adviseer ik: waag een belletje, je krijgt eerlijk en to the point advies. Hun werkwijze is professioneel, transparant en ze hebben met een half woord genoeg om de goede tone of voice neer te zetten.

Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Testimonial nlgroeit

Samen sterk

Merel Grolleman, KVK

In naam van nlgroeit wil ik de inmiddels 2 jaar durende plezierige en professionele samenwerking met Pro Motion Film benadrukken. Samen hebben wij veel verhalen van ondernemers onder de aandacht gebracht, geheel passend bij de huisstijl en cultuur van nlgroeit. Kortom, wij zijn enorm tevreden.

Francisco van Benthum

Prettig, helder en professioneel!

Francisco van Benthum, HACKED by__

Zeer prettig gewerkt met Pro Motion Film voor het realiseren van een Campagne video. Niels de Groot was verantwoordelijk voor dit project en de samenwerking met hem was zeer prettig, helder en professioneel. Oplevering heel snel en volgens wensen. Niels....zeer veel dank!!

Creatieve ideeën

Pien Jongenelen, De Bieb

We hadden een hele prettige samenwerking met Pro Motion Film en zijn erg blij met het resultaat. Al meerdere positieve reacties van de verschillende doelgroepen! Uitvoerend producent Niels luisterde goed naar onze wensen en wist deze perfect te combineren met zijn creatieve ideeën.

Genoeg aan een half woord

Marie Pierre Furnee, Movies That Matter

De samenwerking met Pro Motion Film was in een woord top! Niels en Maarten hadden aan een half woord genoeg om precies op onze wensen in te spelen; een idee om te zetten naar script en pakkende beelden. En dit alles in heel korte tijd. Kortom: inhuren die jongens!

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing