Veelgestelde vragen over ons

Alles wat je over videoproductiebedrijf Pro Motion Film wilt weten

Kan ik bij jullie terecht voor...?

Als het op beeld is vast te leggen, dan kun je bij ons terecht.

Zijn jullie ook actief buiten Amsterdam?

Ja, Nederland is maar een klein land. Ons bedrijf is gevestigd in Amsterdam, maar wij filmen in heel Nederland. Van Groningen tot Zeeland.

Wat is de ideale lengte voor online video?

Wij raden aan om onder de twee minuten video te blijven. Maar de ideale lengte is voor ieder doeleinde en type video verschillend. Wij geven je graag vrijblijvend advies.

Kunnen jullie ook langskomen voor een kennismaking?

Ja, bij grotere videoprojecten kan dat absoluut. Bij onze service is dan een vrijblijvend gesprek inbegrepen. Tijdens dit gesprek kunnen wij de kosten en mogelijkheden met je overleggen.

Kunnen jullie ook helpen met het script?

Jazeker. Wij zijn een full service videoproductiebedrijf en kunnen helpen met het opstellen van een video marketing strategie en bijbehorend creatief script.

Hoeveel kost mijn video?

Dat hangt af van de complexiteit en lengte van je video. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Wij bieden ook voordelige videopakketten aan voor een vaste all-in prijs. Het beste kun je vrijblijvend een offerte aanvragen.

In welk bestandsformaat wordt mijn video geëxporteerd?

Wij exporteren je video standaard als .mp4 of .mov bestand. Deze bestandstypen worden geaccepteerd door YouTube, Facebook, Instagram, LinkedIn en Vimeo.

In welk beeldformaat wordt de video aangeleverd?

Wij kunnen video content aanleveren in alle denkbare formaten. Denk aan 16:9 (1920x1080p), 4:5 ,(1080x1350p), 1:1 (1080×1080p) of 9:16 (1080×1920p).

Voor welk kanaal is mijn video geschikt?

We kunnen je video content optimaliseren voor ieder platform zoals de website, YouTube, LinkedIn, Instagram, Facebook of ter vertoning op een evenement of app.

In welke codec wordt mijn video geleverd?

Dat hangt af van je wensen. Wij gebruiken doorgaans een H.264 of ProRes 422 videocodec. Deze codec is ideaal voor afspelen op mobiele apparaten.

Wordt mijn video in Full HD gefilmd?

Ja. De camera's die wij gebruiken filmen in Full HD (1920 x 1080p) en 4K kwaliteit (3840 x 2160p). Het verschil tussen 1080p of 720p is trouwens bijna niet te zien op een computerbeeldscherm.

Met wat voor camera wordt er gefilmd?

Dat hangt af van de video, wij maken gebruik van meerdere camera's. Wij filmen gebruikelijk met een Sony PXW-FS7 camera. Deze gebruiken we in combinatie met een aantal verwisselbare cameralenzen.

Hoe wordt het geluid opgenomen?

Als we alleen met een cameraman langskomen dan wordt het geluid opgenomen met een Rode NTG3 richtmicrofoon en / of een Senheisser dasspeldmicrofoon. Als we met een grotere ploeg filmen is er de mogelijkheid om te hengelen.

Nemen jullie ook belichting mee?

Ja. Wel zo handig als je in het donker staat. Wij filmen met Akurat S8 LED lampen. Grote draadloze panels die veel en zacht licht geven. Geluidloos. Deze lampen kunnen de hele dag aanstaan.

Hoelang duurt het om mijn video te monteren?

Dat hangt af van de complexiteit en lengte van je video. Gemiddeld duurt het 1 tot 2 dagen om een video van 1,5 minuut te monteren. Dat is inclusief aanpassingen. Wij streven er naar om de video binnen een week aan te leveren.

Kunnen wij ook zelf filmen en de beelden daarna door jullie laten monteren?

Ja dat kan. Als je goed kunt filmen ;-) Dan kun je ons ook alleen als video editor inhuren voor de videomontage. Of dat wij filmen en jij monteert.

Hoe ziet een draaidag er uit?

Dat verschilt per keer. Op een draaidag werken we systematisch een shotlijst en script af. Aan het eind van de dag hebben we al het beeldmateriaal wat nodig is voor de montage. Verder zijn de draaidagen altijd erg gezellig!

Is het ook mogelijk om met een autocue te werken?

Ja. Als je dit aangeeft kan onze cameraploeg een autocue meenemen.

Filmen jullie ook met een drone?

Ja. Dat is mogelijk. Houdt wel rekening met strenge regelgeving waar zelfs wij ons aan moeten houden.

Kunnen jullie ook fotografie verzorgen?

Ja. En we raden altijd aan om dit met de video opnames te combineren. Zo ben je gelijk klaar en wij kunnen dit extra voordelig leveren.

Wat voor videomontageprogramma gebruiken jullie?

Wij monteren in Adobe Premiere.

Is de muziek in de video rechtenvrij?

Ja. Wij hebben abonnementen lopen bij muziekdatabases met hoogwaardige rechtenvrije muziek.

Wat gebeurt er als ik niet tevreden ben met de videomontage?

Dat komt gelukkig zelden voor. Wij overleggen van te voren met jou hoe de video er uit komt te zien. Wel is het gebruikelijk dat je nog aanpassingen wilt door laten voeren. Wij passen de video daarom nog kostenvrij aan nadat je de eerste versie hebt bekeken. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan!

Wanneer is mijn video klaar?

In sommige gevallen kan een video al binnen een dag na de draaidag of opdrachtbevestiging worden aangeleverd. Wij streven er naar om je video binnen een week aan te leveren.

Maken jullie ook animaties?

Ja. Voor onze klanten ontwerpen we vaak een geanimeerde videohuisstijl met een leader, naamtitels en een eindkaart. We kunnen ook uitleganimaties of infographics maken, maar dat doen we alleen ter ondersteuning van gefilmd beeld.

Kan er ook voice over toegevoegd worden aan de video?

Zeker. Wij werken samen met veel professionele voice over stemmen. Van Morgan Freeman tot Darth Vader sound-a-like.

Kunnen jullie ondertiteling toevoegen?

Ja, in het Nederlands, Engels of Herbreeuws. Voor die laatste huren we wel een vertaalbureau in. De ondertiteling kunnen we "ingebakken" in de video of als .SRT bestand aanleveren.

Wordt het opgenomen beeldmateriaal veilig bewaard?

Wij maken van de opnames een dubbele back-up en bewaren de ruwe beelden minstens 2 jaar voor eventuele latere aanpassingen.

Waarin onderscheiden jullie je?

Flexibiliteit, ervaring en dienstbaarheid. We kunnen erg snel schakelen en onze makers zijn bekend met alle videoproductie disciplines. Zo kunnen we in een klein team in korte tijd veel mooie video's maken.

Kunnen jullie ook meerdere video's maken?

Absoluut. Wij hebben ook ervaring met het produceren van een reeks video's die je kunt inzetten als doelgerichte videocampagne of in de vorm van een video content marketing plan voor verschillende kanalen.

Wat vinden jullie het leukst om te filmen?

Wij zien ieder project als een toffe uitdaging. Maar we houden zelf erg van authentieke storytelling video's.

Waarom kiezen voor videoproductiebedrijf Pro Motion Film?

Waarom niet? :-) Je krijgt professionele video content waar je doelgroep echt op zit te wachten. Geoptimaliseerd voor het juiste platform. Met allemaal gratis advies over distributie.Tegen marktconforme tarieven. En natuurlijk zorgen we voor een topsfeer tijdens de opnames. Alsof we een dagje naar De Efteling gaan.

Hoe drinken jullie jullie koffie?

Zwart.

Vraag maar raak!

Heb je nog andere vragen die je niet in onze FAQ kunt vinden? Neem dan vooral contact op.

Zijn je vragen al beantwoordt en wil je vrijblijvend kennis te maken? Neem dan ook vooral contact op!

Meer informatie aanvragen

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Testimonial nlgroeit

Samen sterk

Merel Grolleman, Kamer van Koophandel

In naam van nlgroeit wil ik de inmiddels 2 jaar durende plezierige en professionele samenwerking met Pro Motion Film benadrukken. Samen hebben wij veel verhalen van ondernemers onder de aandacht gebracht, geheel passend bij de huisstijl en cultuur van nlgroeit. Kortom, wij zijn enorm tevreden.

Testimonial Repair Care

Eerlijk en professioneel

Luan Vercruysse, Repair Care

Het team van Pro Motion Film is flexibel, denkt mee en schakelt vlot en accuraat. Zelfs als je het niet zeker weet, adviseer ik: waag een belletje, je krijgt eerlijk en to the point advies. Hun werkwijze is professioneel, transparant en ze hebben met een half woord genoeg om de goede tone of voice neer te zetten.

Francisco van Benthum

Prettig, helder en professioneel!

Francisco van Benthum, HACKED by__

Zeer prettig gewerkt met Pro Motion Film voor het realiseren van een Campagne video. Niels de Groot was verantwoordelijk voor dit project en de samenwerking met hem was zeer prettig, helder en professioneel. Oplevering heel snel en volgens wensen. Niels....zeer veel dank!!

Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Creatieve ideeën

Pien Jongenelen, De Bieb

We hadden een hele prettige samenwerking met Pro Motion Film en zijn erg blij met het resultaat. Al meerdere positieve reacties van de verschillende doelgroepen! Uitvoerend producent Niels luisterde goed naar onze wensen en wist deze perfect te combineren met zijn creatieve ideeën.

Genoeg aan een half woord

Marie Pierre Furnee, Movies That Matter

De samenwerking met Pro Motion Film was in een woord top! Niels en Maarten hadden aan een half woord genoeg om precies op onze wensen in te spelen; een idee om te zetten naar script en pakkende beelden. En dit alles in heel korte tijd. Kortom: inhuren die jongens!

Pro Motion Film

Meer dan acht jaar ervaring in videoproductie

Gratis advies over videocontent?

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!