Online video is meer dan kattenfilmpjes.

Video laten maken

"The internet is made of cats." Ken je die uitspraak? Hij klopt bijna. Het zou moeten zijn: het internet is gemaakt van filmpjes.

Sinds iedereen 4G heeft is video veruit de populairste vorm van content. Uitermate geschikt dus voor online campagnes, websites, landingspagina's en social posts. Maar ook voor offline: presentaties en events.

Neem direct contact op

No-brainer

Dat video zo populair is, blijkt ook uit de cijfers: video's worden 1200% meer gedeeld dan links en tekst bij elkaar (bron: Orion21).

Een video laten maken (of beter nog: meerdere video's) is dus eigenlijk een no-brainer. Het is wel zaak dat je het goed doet. Dus een professioneel gefilmd en strak gemonteerd geheel dat aansluit bij de interesses van je doelgroep.

Professionaliteit en creativiteit zijn de sleutelwoorden. Als het goedkoop oogt, straalt dat op jou af. Net als wanneer het saai of voorspelbaar is. Dat wil je niet.

Video laten maken
Laat een professionele video maken over je bedrijf

Wat een verademing!

Kees de Jong, Ondernemer, nlgroeit

Meerdere keren met Pro Motion Film gewerkt. Hebben feilloos door wat het eindresultaat moet zijn en werken daar ook naar. Snel, effectief en flexibel. Wat een verademing! Aanrader!

Heel verhaal

Nou kunnen we hier een heel verhaal ophangen over wat jij allemaal kan bereiken met video, en wat wij allemaal kunnen doen met video. Gaan we niet doen. Je moet het gewoon met eigen ogen zien:

Wil jij ook zoiets? Of juist iets totaal anders?
Kan allemaal. We maken veel verschillende soorten video's:

Promotiefilm laten maken Instructiefilm laten maken
Bedrijfsfilm laten maken Campagne video laten maken

Productvideo laten maken

Aftermovie laten maken
Video interview opnemen Testimonial video laten maken
Documentaire laten maken Videoregistratie laten maken
Drone video laten maken Recruitment video laten maken
Onboarding video laten maken Explanimation laten maken
Infographic laten maken Bedrijfspresentatie laten maken

Bel 020-233 33 51 of mail naar [email protected]. Dan bespreken we - uiteraard geheel vrijblijvend - de mogelijkheden.

Vraag vrijblijvend meer informatie aan

Veelgestelde vragen en tips over het (laten) maken van video

1. Hoe onderscheid je een goede van een slechte video?

Meestal is dat vrij makkelijk en zie je het intuïtief.

Twijfel je? Let dan op de volgende zaken: hoe wordt de camera gehanteerd (zie je veel schokkende en/of wazige beelden en hoe is de compositie van de shots)?

Is de voice-over geslaagd (ondersteunt de audio het beeld en is er sprake van achtergrondlawaai)?

Hoe 'compact' is de video (is de boodschap bondig en zijn er elementen die verwijderd kunnen worden zonder dat er iets van de boodschap verloren gaat)?

Is het verhaal persoonlijk (kan de kijker zich goed inleven in hoe de realiteit zal zijn)?

2. Waar moet je rekening mee houden als je een video laat maken?

Een video laten maken kost geld. Dat is een feit.

Bepaal wat je budget is en zorg ervoor dat dit budget niet wordt overschreden. Hiervoor moet je wel toezicht houden op wat de filmmaker uitvoert. Bepaal van tevoren wat je doelgroep zult zien en welk video productiebedrijf je in wilt huren.

Kies voor een enkele video of voor een reeks (bijvoorbeeld mini-docu's). Zorg ervoor dat draaidagen goed worden voorbereid en dat de afwerking vlekkeloos is.

Hierna kan je je video online zetten, bijvoorbeeld op je website. Je kunt de video ook delen op sociale media platforms.

3. Wat is het voordeel ten opzichte van een zelfgemaakte video?

Het inhuren van een filmbedrijf staat over het algemeen gelijk aan het inhuren van vele jaren ervaring en meer dan genoeg kunde. Je zult een eindproduct van goede kwaliteit ontvangen. Dat niet alleen: er zullen op simpele manier zaken in verwerkt zijn, waar jij als leek niet eens aan had gedacht.

Een ander voordeel is dat een filmbedrijf een groot deel van je taken uit handen kan nemen. Zo heb jij tijd om op andere zaken te focussen.

Natuurlijk blijft het jouw product en blijf je nauw betrokken: je wensen en je eisen zullen in het eindproduct worden verwerkt.

4. Waar moet je aan denken als je zelf een video maakt?

  • Zelf video's maken is makkelijker gezegd dan gedaan. Tenminste… als je een product van hoge kwaliteit wilt maken. Waar moet je onder meer op letten als leek zonder veel ervaring?
  • Begin niet met filmen voor je een goed uitgewerkt concept hebt.
  • Weet wat je wilt filmen en deel dit op in specifieke shots/scènes.
  • Bereid alles goed voor: zorg dat alles klaar staat en dat iedereen weet wat hij of zij moet doen.
  • Maak gebruik van een statief voor strakke beelden.
  • Hou rekening met je budget: weet wat je maximaal uit kunt geven en waaraan je dit zult doen.
  • Zorg voor genoeg licht (daglicht is vaak beter dan kunstlicht), een goede compositie en haarscherp beeld.
  • Bewerk de audio: haal achtergrondruis weg, zorg dat de spreker zo goed mogelijk te verstaan is en voeg eventueel muziek toe om je boodschap extra kracht bij te zetten. Muziek is niet altijd nodig of gewenst: alles wat je toevoegt, moet aansluiten op de boodschap.

5. Welke unieke shots kan je toevoegen?

Wat leuk is om te doen, is het toevoegen van beelden die met een drone zijn geschoten. Dronebeelden zijn nog tamelijk nieuw en leveren een echt 'wauw-effect' op. Je kunt de drone gebruiken voor het creëren van een overzichtshot, een tracking shot, of om je onderwerp heel dicht te kunnen naderen.

Een drone laat perspectieven zien die mensen normaal niet hebben. Dat levert geweldige content op.

6. Hoe zorg je dat je video authentiek is?

Het is een trend van deze tijd om een video zo geloofwaardig mogelijk te maken. Je dient het échte verhaal te vertellen om dit effect te bereiken. Dat betekent dat mensen zichzelf prijs dienen te geven en ook in de positie worden gebracht dat zij zich kwetsbaar opstellen.

Een goede video is geen product van de rolbank waarin het ene na het andere voordeel wordt opgesomd en iedereen voortdurend geforceerd in een glimlach een dubbele rij hagelwitte tanden prijsgeeft.

In tegendeel: je mag ook best een nadeeltje hier en daar benoemen. Geen enkel product en geen enkele dienst is immers feilloos. Het gaat om het eindoordeel: die moet goed zijn.

7. Waarom zou ik bij jullie een video laten maken?

Pro Motion Film heeft kennis van en ervaring met het schieten van talloze soorten video's, onder meer: promotiefilms, bedrijfsfilms, campagne video's, instructiefilms, productvideo's, testimonial video's, aftermovies, video interviews, videoregistraties en documentaires.

Wat je ook zoekt, wij weten hoe we te werk moeten gaan, omdat we het allemaal al eerder hebben gedaan. Zo haal je veel meer rendement uit je videomarketing en kom je professioneel over.

8. Wat moet je vooral niet doen als je een film laat maken?

Er is een algemene regel die geldt voor bijna alles wat je doet, niet alleen voor videoproductie: wees voorbereid. Ga niet filmen voor je een goed plan hebt. Bedenk van tevoren wat je precies wilt filmen, hoe je dit effectief (en haalbaar) in beeld kunt brengen en tegen welke obstakels je in het filmproces aan kunt lopen. Hou rekening met filmtijd en met budget.

Als je professioneel video's laat maken, geef dan vooral niet álle taken uit handen. Behoud het overzicht en zorg dat je deelgenoot bent van het maakproces. Zo weet je zeker dat je wensen gehoord worden.

Jouw bedrijf boosten met doeltreffende videocontent?

Neem nu contact met ons op via het offerte-formulier en ontvang direct vrijblijvend alle informatie die je nodig hebt.

Oplopende korting bij afname meerdere video's

✓ Ontvang nu tijdelijk een gratis extra teaser video voor social

✓ Gratis en vrijblijvend advies over extra video's, voordelig geproduceerd

Offerte aanvragen

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.
Testimonial Laurens

Denken goed met je mee

Laurens Hilboezen, Eigenaar, Viewie Media

Fijne partij om mee samen te werken! Denken goed met je mee en komen ook met goede ideeën om de video nog vetter en beter te maken. Aanrader!

Uiterst responsief en professioneel

Sarah Rouwendal, Digital Marketing Specialist, Giarte Media Group B.V.

Het was geweldig werken met Pro Motion Film! Het team is uiterst responsief en professioneel, en we waren blij met het geleverde eindresultaat voor een geweldige prijs. Zou het zeker aanraden!

We werken echt heel graag met hen

Saskia Teunissen, Persuade

Al diverse projecten met Pro Motion Film gedaan en elke keer tot volle tevredenheid! Zeer goede edits, flexibel, snel en betrouwbaar. We werken echt heel graag met hen.

Review-Yara

TOP bedrijf en prachtige video's als eindresultaat

Yara Mens, PR & Marketing, Molinos de Viento

We zijn ontzettend tevreden met de twee filmpjes die Pro Motion Film voor ons heeft gemaakt. Fijne manier van communiceren. Het beste vonden wij dat ze feilloos aanvoelen wat voor sfeer je in je video's wil. Kortom: we raden Pro Motion Film ten zeerste aan als je op zoek bent naar een TOP bedrijf en prachtige video's als eindresultaat.

Testimonial promotievideo's

Stelt iedereen op zijn gemak

Vincent Schothuis, Marketing Manager, RiskQuest

Niels heeft voor ons bedrijf RiskQuest een aantal promotievideo's opgenomen die wij gebruiken op onze website en onze social mediakanalen. De opnamedag zelf verliep soepel. Niels stelt iedereen op zijn gemak, waardoor de opnames binnen een paar takes klaar waren. We zijn erg tevreden over het eindresultaat!

Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Testimonial nlgroeit

Samen sterk

Merel Grolleman, KVK

In naam van nlgroeit wil ik de inmiddels 2 jaar durende plezierige en professionele samenwerking met Pro Motion Film benadrukken. Samen hebben wij veel verhalen van ondernemers onder de aandacht gebracht, geheel passend bij de huisstijl en cultuur van nlgroeit. Kortom, wij zijn enorm tevreden.

Francisco van Benthum

Prettig, helder en professioneel!

Francisco van Benthum, HACKED by__

Zeer prettig gewerkt met Pro Motion Film voor het realiseren van een Campagne video. Niels de Groot was verantwoordelijk voor dit project en de samenwerking met hem was zeer prettig, helder en professioneel. Oplevering heel snel en volgens wensen. Niels....zeer veel dank!!

Klanten

Je videocontent helemaal uit handen geven? Wij zijn je partner. Voor deze merken maakten wij unieke en doeltreffende video's.

Blog

In onze blogs geven we gratis en voor niks onze kennis en skills weg. Zodat je met eigen ogen kunt zien wat er allemaal mogelijk is.

Populaire diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Alle populaire diensten

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!