Testimonial video laten maken in 2024?

De beste reclame is een eerlijk verhaal. Win met Pro Motion Film het vertrouwen van nieuwe klanten met de succesverhalen van bestaande klanten.

 • Meer dan 1400 maatwerk video's geproduceerd
 • 250+ tevreden opdrachtgevers in alle branches
 • Inclusief strategie en maatwerk script

Beoordeling van klanten: 5/5 52 beoordelingen

Testimonial video laten maken

Een goede testimonial video is geloofwaardig en heeft daardoor overtuigingskracht. Geen gebakken lucht of keiharde salespitch, maar een eerlijk verhaal. Bij Pro Motion Film weten we precies hoe je dat doet.

Een goede testimonial video werkt als een Google-review, maar dan beter

Een klant, expert of partner die voor de camera zijn of haar mening geeft is als een Google-review, maar dan beter.

Want in zo'n testimonial-video hoor je ook de intonatie en zie je de gezichtsuitdrukking en lichaamstaal van de verteller. En dus of het menens is. Wij mensen zijn namelijk beter dan je denkt in het herkennen van echtheid.

Geef iets wat echt en oprecht is, en je krijgt er vertrouwen en geloofwaardigheid voor terug. Zo zorgt authenticiteit voor een sterkere binding.

Onze laatste Testimonial video's

Easygenerator

inRiver

Deedmob

Statistieken over een klantverhaal video

Uit onderzoek van Wyzowl blijkt hoeveel meerwaarde klantverhaal video's kunnen hebben voor een bedrijf:

 • 79% van de mensen heeft wel eens een klantverhaal video bekeken om meer te weten te komen over een bedrijf, product of dienst.
 • 9 van de 10 mensen zeggen meer vertrouwen te hebben in wat een klant over een bedrijf zegt, dan in wat dat bedrijf over zichzelf zegt.
 • 77% van de mensen geeft aan dat het bekijken van een testimonial video van een bedrijf hen heeft overtuigd van het product of de dienst.
 • Bijna iedereen (2 op de 3 mensen) is meer geneigd iets te kopen na het zien van een klantverhaal video waarin wordt getoond hoe iemand anders, die op hen lijkt, geholpen is door een bedrijf of dienst.

Een testimonial video laten maken met sterke cinematografische storytelling bij onze agency

Om te overtuigen heb je echt geen harde sales nodig. Wel echte mensen met een oprecht verhaal. En dan is een video in documentairestijl aan te raden: de meest eerlijke en waarheidsgetrouwe variant van alle filmstijlen.

Daarom maken we bij Pro Motion Film een review-video op basis van sterke cinematografische storytelling, waarin we de ervaring met een product, dienst, bedrijf of persoon zonder overdrijven presenteren.

Vaak nemen we op dezelfde dag meerdere van deze testimonial video's op. Wel zo efficiënt, en daarmee financieel aantrekkelijk.

Dit is waarom klanten voor testimonial video's van Pro Motion Film kiezen

Dit zijn de drie kenmerken waarmee we jouw bedrijf er uit laten springen.

Video's met resultaat

Meer dan filmen en editen. We ondersteunen op het gebied van videostrategie, format, script en inhoudelijke regie. Hierdoor leveren jouw testimonials veel sneller het gewenste resultaat op.

Eerlijke verhalen

Geen animatievideo's of acteurs. Wel: authentieke testimonial video's met jouw collega's en klanten in de hoofdrol. Daarmee maken we jouw merk persoonlijk en vertellen we het eerlijke verhaal.

Meer dan sterke visuals

Aantrekkelijke video's mét inhoud: interviews, presentatie op camera of voice-over. We maken testimonial video's waarmee we de merkbeleving versterken én tegelijkertijd ook de vragen van jouw doelgroep beantwoorden.

Jouw bedrijf boosten met doeltreffende testimonial video's?

Neem nu contact met ons op via het offerte-formulier en ontvang direct vrijblijvend alle informatie die je nodig hebt.

Hoe gebruik je business/corporate testimonial video's in je marketingstrategie?

Een business testimonial video kun je op meerdere manieren effectief inzetten. Je kunt testimonial video's op je website delen als onderdeel van klantcases. Of maak corporate testimonial video's per branche en deel ze op branche specifieke pagina's. Of maak corporate testimonial video's per product en publiceer ze op product landingspagina's.

Business testimonial video's kun je ook delen via YouTube en optimaliseren voor SEO.

Bij Pro Motion Film ontvang je een extra ingekorte videoversie van je testimonial video. Deze video kun je delen via LinkedIn of inzetten als sponsored video ad.

Gemiddelde kosten van een corporate testimonial video

Wat gaat een testimonial video laten maken kosten? Onderstaande prijzen zijn indicaties op basis van opnames met een ervaren cameraman + apparatuur, inclusief brainstorm, script en afstemmen van een maatwerk testimonial video.

Exclusief btw, reiskosten, voice-over en maatwerk graphics en ondertiteling.

Testimonial video Tarieven 2024

Testimonial video Pro 4 uur filmen met cameraman, testimonial video van 60 seconden 1.599 euro
Testimonial video Plus 8 uur filmen met cameraman, testimonial video van 120 seconden 2.499 euro
Testimonial video Premium (Meerdere dagen) filmen met cameraploeg, testimonial video met voice-over of graphics prijs op aanvraag

Vraag vrijblijvend informatie en prijzen aan

Onze testimonial video werkwijze

Tijdens een vrijblijvende kennismaking bespreken we jullie wensen en de mogelijkheden. Je ontvangt van ons een overzichtelijke offerte. Bij tussentijdse vragen kun je altijd bij ons terecht, of we plannen een extra brainstormsessie.

Na akkoord op de offerte gaan we aan de slag met jouw video referentie('s). Jij polst jouw klanten of ze mee willen doen. Wij helpen je met alle praktische zaken ter voorbereiding van de opnames van de referentie film en het opstellen van een draaiboek. De interviewvragen, het format en het script worden uitgewerkt en gefinetuned. De opnames worden ingepland.

Na het filmen wordt de video binnen 5 werkdagen opgeleverd. Moet er nog iets aangepast worden? Dan kunnen we op korte termijn de gewenste correcties doorvoeren.

Het daadwerkelijke opnemen van de video review

Dan is de dag aangebroken waarop de video review wordt opgenomen. Als er een case wordt gevolgd, dan wordt er vaak zo'n twee tot drie uur gefilmd op projectlocatie. Dat geeft voldoende tijd om mooie storytelling videocontent te verzamelen. Denk aan de volgende sfeerbeelden:

 • Interactie tussen jouw bedrijf en de klant
 • Het gebruik van het product in relatie tot hun klant
 • Close-ups van het product (visualisatie van de verschillende voordelen)
 • Jouw klant in zijn of haar dagelijkse werkomgeving

Vervolgens is het tijd voor het interview.

Wij doen dit meestal na de sfeeropnames, zodat degene die geïnterviewd gaat worden al heeft kunnen wennen aan de cameraman. Daardoor zitten ze doorgaans een stuk relaxter op hun stoel.

Dit interview vindt plaats in de vorm van een informeel gesprek. De geïnterviewde kijkt dus niet rechtstreeks de camera in, maar naar de interviewer die vlak naast de camera zit en de vragen stelt.

Dat kan de cameraman zijn. Ook komt het vaak voor dat jezelf de vragen stelt. Vooral handig als jij jouw klant al goed kent.

De vragen worden uit het interview geknipt. Dus laat jouw klanten de vraag herhalen in hun antwoord, zodat de kijker de context begrijpt.

Je kunt natuurlijk geen case video laten maken zonder de montage

Vervolgens is het kunst om het interview en de sfeeropnames perfect met elkaar te combineren, zodat er als het ware een mini documentaire als case video ontstaat over de klant in relatie tot jullie dienst of product.

Een goede edit van de case video laten maken verhoogt de kijkbaarheid van je video aanzienlijk. Pro Motion Film filtert hoofd van bijzaak en we verwerken alleen de quotes in je case video die echt relevant zijn. Hierdoor voorkomen we herhaling, want het gebeurt vaak dat iemand tijdens een interview in herhaling valt.

Daarnaast voegen we ook ondertiteling toe als je wilt dat mensen zonder het geluid aan, slechthorenden, of mensen die bijvoorbeeld geen Nederlands verstaan, de video ook nog kunnen volgen.

Ten slotte kun je ook nog een heel korte variant van de case video laten maken voor je sociale media kanalen. Dit noemen we een teaser. Deze video kun je op social plaatsen met een linkje in de omschrijving naar je website, waarop de hele video is te vinden.

Na de montage zal er mogelijkheid bestaan voor feedback op de klantcase video

Een klantcase video laten maken betekent dat je op een gegeven moment de klantcase video in je inbox ontvangt en verrast wordt met het eindresultaat. Hopelijk is die verrassing positief. Maar zelfs als je gelijk tevreden bent, is het heel normaal dat je nog iets kleins wilt aanpassen.

Zo'n aanpassingsronde is heel gebruikelijk. Misschien wil jouw klant de klantcase video ook nog wel even zien eerst en heeft die nog een opmerking. Of misschien zit er toch nog dialoog in de klantcase video die voor jullie minder relevant is. De editor kan de video hierop nog makkelijk aanpassen.

Dit is wat klanten zeggen over onze testimonial video's

Testimonial Laurens

Denken goed met je mee

Laurens Hilboezen, Eigenaar, Viewie Media

Fijne partij om mee samen te werken! Denken goed met je mee en komen ook met goede ideeën om de video nog vetter en beter te maken. Aanrader!

Testimonial inriver

Drie projecten gedaan met tier1 internationale klanten

Carl Brenninkmeijer, Partner Manager, inRiver

We hebben met Pro Motion Film drie projecten gedaan met tier1 internationale klanten en zijn uiterst tevreden over de levering, prijs, ondersteuning, kwaliteit en ervaring.

Ik kan ze van harte aanbevelen voor video-opdrachten

Saskia Withoos, Communicatie-adviseur, Wij zijn JONG

Het is fijn samenwerken met Pro Motion Film. Een goede gesprekspartner om onze ideeën vanuit marketing en communicatie te realiseren. Positief kritisch, strak in planning, goede kwaliteit, nette prijs en komt afspraken na. Ik kan ze van harte aanbevelen voor video-opdrachten.

Review Testo

Erg blij met de resultaten die wereldwijd worden ingezet

Alexandra Göggerle, Marketingcommunicatie, Testo

Wij hebben met Pro Motion Film intussen 3 gebruikersfilms opgenomen. Doel was een authentieke film van monteur naar monteur die zijn werkzaamheden deelt. Tot twee keer toe met regen en storm op een dak gestaan maar Niels en zijn team zijn gewoon doorgegaan. Met veel geduld de monteurs ondersteund in deze niet alledaagse actie. Testo is erg blij met de resultaten die uiteindelijk niet alleen in Nederland maar wereldwijd worden ingezet.

Dan is ten slotte het moment aangebroken om het klantinterview te publiceren op verschillende kanalen

Dan het moment waarop we allemaal hebben gewacht. Je kunt de video review nu gaan delen met je doelgroep. Dat kun je het beste doen in de drie volgende stappen:

1. Plaats de klantinterview video eerst op YouTube en voeg er een geoptimaliseerde videotitel aan toe, zodat mensen die op jouw product of dienst zoeken, de video ook tegenkomen.

2. Ten tweede verdient de klantinterview video een prominente plaats op je website. Bijvoorbeeld op de productpagina, of op een pagina waarop andere reviews staan. Schrijf er bij voorkeur een mooi bericht of zelfs een blog omheen, zodat de video en de specifieke klantcase goed wordt ingeleid.

3. Plaats tot slot een teaser versie van je klantinterview video review op sociale media kanalen zoals LinkedIn. In de omschrijving van de klantvideo link je dan naar de productpagina op je website.

Laat een klanttestimonial-video maken door Pro Motion Film

Ook meer klanten aan je binden met een referentie-video? Bel 020 - 233 33 51 of mail naar [email protected] en we bespreken - geheel vrijblijvend - de mogelijkheden.

Neem contact op

Veelgestelde vragen over een testimonial video laten maken

Wat is een testimonial video?

Een testimonial video is in de basis een video waarin een klant of meerdere klanten reviews geven over jouw product, dienst of activiteit. Vaak is zo'n video marketing gericht en dus vooral gefocust op positieve ervaringen van echte klanten. Zo'n video is geloofwaardig en persoonlijk. Dit verlaagt de drempel voor andere klanten om hetzelfde product of dienst bij je af te nemen. Dus zo'n video zorgt voor meer leads en verhoogt je conversieratio.

In een testimonial video beantwoordt jouw doelgroep vragen over jullie product of dienst. Bijvoorbeeld een vraag over de voordelen van je product, de ervaringen die ze hiermee hebben en of ze het product aan anderen zouden aanraden. De toegevoegde waarde van een video review is dus dat je de klant ziet en hoort spreken. Dat maakt de review geloofwaardig en overtuigend. Zo'n review heeft veel meer impact dan bijvoorbeeld een geschreven review.

Zelf opnemen of een professionele testimonial video laten maken door een bedrijf als Pro Motion Film?

Je kunt een testimonial video zelf opnemen. Dat kan op een laagdrempelige manier. Bijvoorbeeld tijdens een evenement waar je doelgroep aanwezig is.

Het is ook mogelijk om dit professioneel aan te pakken door de opnames en videomontage uit te besteden aan een professioneel bedrijf zoals Pro Motion Film. Een testimonial video laten maken is vooral slim in situaties waarbij je de video's professioneel wilt inzetten, bijvoorbeeld voor je website. Want dan moeten de video's er goed en professioneel uitzien. Als dit jou uiteindelijk op jaarbasis een paar extra klanten oplevert, heb je de investering in een agency voor je testimonial video snel terugverdiend.

Krijg ik meer conversies door een goede testimonial film?

Een belangrijk onderdeel van het verkoopproces is proberen om het vertrouwen van potentiële klanten te winnen. Een testimonial film kan hier uitstekend een rol in spelen. Klanten die op camera hun persoonlijke ervaring met het bedrijf of haar diensten/producten bespreken, laten namelijk in de testimonial film zien dat de aankoop voor hen echt van meerwaarde is geweest, wat leidt tot meer vertrouwen. Dit vertrouwen vormt vervolgens een kritiek component in het overgaan tot een conversie, zoals een aankoop, contactaanvraag of donatie.

Wat zijn de voordelen van een testimonial filmpje?

Testimonial films hebben een aantal voordelen. Zo gebruik je tevreden klanten voor het promoten van je product en dat schept vertrouwen. De klant testimonials zijn gemakkelijk te delen via sociale media en andere online communicatiekanalen. Het is een digitale versie van mond-tot-mond reclame en daar hechten bezoekers veel waarde aan. Je kunt het gebruiken in allerlei soorten omstandigheden.

Hoe versterk je jouw reputatie met een testimonial video?

Business testimonial video's zijn populair en met goede reden: je kunt namelijk niet één-twee-drie doen alsof. Als je faket, zullen kijkers dat doorhebben.

Het mooie van een klant testimonial is dat je je product of dienst 'extern' kunt aanprijzen. Iemand anders laten vertellen hoe goed je bent is altijd beter dan jezelf uitgebreid op de borst kloppen. Klanten nemen veel meer aan van andere klanten: mensen die in dezelfde schoenen staan.

Waarom is een testimonial video laten maken de beste reclame?

Een testimonial video laten maken is een effectieve manier van mond-tot-mondreclame. Deze manier van reclame is het meest geloofwaardig. Waarom? Je ziet als potentiële klant iemand die jou is voorgegaan als klant en geen enkele spijt heeft van dat besluit.

Het is makkelijk om jezelf in de schoenen van die persoon te zien en te begrijpen waarom het product of de dienst meerwaarde had. Een geschreven review kan heel gemakkelijk vervalst worden, maar bij een klant testimonial is dit een stuk moeilijker om te doen.

Bij een video kan je namelijk letten op de lichaamstaal en de mimiek van de klant, die zeggen meer over hun gevoelens dan de woorden. Ook de intonatie in de stem van de klant zegt veel over hoe hij of zij het product werkelijk heeft ervaren. Als een klant lyrisch is, dan weet je zeker dat dit niet gelogen is.

Waar moet je verder aan denken als je een testimonial video laat maken?

Er is een aantal zaken waar je op moet letten als je een testimonial video maakt, onder meer: de geïnterviewde, de interviewer, het voorgesprek, de setting en de productiewaarde.

 • De geïnterviewde: zorg ervoor dat je geïnterviewde écht positief is over jouw product of dienst. Zorg ook dat je iemand interviewt die zijn of haar gedachten goed onder woorden kan brengen.
 • De interviewer: deze moet in staat zijn de juiste vragen te stellen, die antwoorden ontlokken waar de kijker van de video iets mee kan. Ook niet geheel onbelangrijk: er moet een zekere chemie zijn tussen interviewer en geïnterviewde om het gesprek een ontspannen, ongedwongen indruk te geven. Pro Motion Film heeft hier veel ervaring mee.
 • Het voorgesprek: zorg dat je voor het schieten van de testimonial video al een goed beeld hebt van hoe de geïnterviewde jouw product of dienst ervaren heeft. Dit stelt je in staat het interview een beetje te sturen en helpt de geïnterviewde zich voor te bereiden.
 • De setting: kies een mooie of toepasselijke opnamelocatie, met goede belichting en geen afleiding.
 • Productiewaarde: dit hangt samen met de setting. Zorg voor goed beeld en geluid. Een professionele video komt betrouwbaarder over.

Het is verder belangrijk dat je klant testimonials als geloofwaardig overkomen en dat de kijker niet het idee krijgt dat je ze hebt verzonnen. Overweeg ook om voor de geloofwaardigheid je klant te laten vertellen wat er misschien minder goed ging en wat je daarmee hebt gedaan om het probleem op te lossen.

Ons videoproductiebedrijf kan jouw klant testimonials op de juiste manier toepassen en jouw tevreden klanten laten horen.​​​​​​

Waarom zou je jouw testimonial video laten maken door Pro Motion Film?

Kijkers houden niet van nietszeggende video's die spreken van "goede kwaliteit" en een "degelijke service". Wees niet nummer dertien in een dozijn en kies voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in cinematografische storytelling.

Pro Motion Film begrijpt dat mensen geboeid worden door een goed verhaal, niet door een droge opsomming van feitjes. Onze experts verwerken de feiten in een verhaal dat een emotionele impact achterlaat bij de klant.

Je doelgroep bereiken, informeren en overtuigen met testimonial video's?

Deel je wensen en ontvang vrijblijvend advies over testimonial video's voor jouw bedrijf.

Neem contact op

Klanten

Je videocontent helemaal uit handen geven? Wij zijn je partner. Voor deze merken maakten wij unieke en doeltreffende video's.

Van content tot campagne

Alles wat je nodig hebt voor een geslaagde online videocampagne. Van een originele invalshoek tot een uitgedachte strategie. Van memorabele beelden en meeslepende storytelling tot een strak geproduceerd eindresultaat. Van een enkele video tot unieke content voor elk kanaal en iedere doelgroep. En van ‘wij nemen je alles uit handen’ tot ‘wij haken aan waar je ons nodig hebt’. Tot ondersteuning van de distributie aan toe.

Geweldige resultaten behalen en je online zichtbaarheid opschalen met video? Gaan we doen.

Neem contact op

Niels de Groot

Videospecialist

Ik plan graag een gesprek van 30 minuten waarin ik jouw wensen bespreek.

[email protected]

Maak een afspraak

Videostrategie

Een doordachte strategie om je doelstellingen te behalen.

Videoproductie

Bedrijfsvideo's en videocontent: net zo mooi als effectief.

Videomarketing

Hands-on advies om je doelgroep online te bereiken.

De videogroeiformule - voor ambitieuze bedrijven

Laat je bedrijf sneller groeien met video. Claim nu de gratis whitepaper en ontdek hoe je video voor je laat werken.