De beste reclame is een eerlijk verhaal.

Testimonial video laten maken

'Wow, Mike, fantastisch!' klonk het in de slecht geacteerde en nog slechter nagesynchroniseerde productpresentaties van TellSell die je in de jaren 90 overdag op tv zag.

Je hebt vast weleens zo'n homeshoppingprogramma gezien. Dan weet je dus ook meteen hoe het niet moet. Want een goede referentie-video of klanttestimonial is geloofwaardig en heeft daardoor overtuigingskracht. Geen gebakken lucht of keiharde salespitch, maar een eerlijk verhaal. Bij Pro Motion Film weten we precies hoe je dat doet.

Referentie-video

Een klant, expert of partner die voor de camera zijn of haar mening geeft is als een Google-review, maar dan beter.

Want in zo'n testimonial-video hoor je ook de intonatie en zie je de gezichtsuitdrukking en lichaamstaal van de verteller. En dus of het menens is. Wij mensen zijn namelijk beter dan je denkt in het herkennen van echtheid. Geef iets wat echt en oprecht is, en je krijgt er vertrouwen en geloofwaardigheid voor terug. Zo zorgt authenticiteit voor een sterkere binding.

referentie video opnemen

Review-video

Om te overtuigen heb je dus echt geen harde sales nodig. Juist niet, zelfs. En al helemaal geen gespeeld enthousiasme, zoals bij die homeshoppingprogramma's. Wel echte mensen met een oprecht verhaal. En dan is een video in documentairestijl aan te raden: de meest eerlijke en waarheidsgetrouwe variant van alle filmstijlen.

Daarom maken we bij Pro Motion Film een review-video op basis van sterke cinematografische storytelling, waarin we de ervaring met een product, dienst, bedrijf of persoon zonder overdrijven presenteren. Vaak nemen we op dezelfde dag meerdere van deze review-video's op. Wel zo efficiënt, en daarmee financieel aantrekkelijk.

Laat een klanttestimonial-video maken

Ook meer klanten aan je binden met een referentie-video? Bel 020 - 233 33 51 of mail naar [email protected] en we bespreken - geheel vrijblijvend - de mogelijkheden.

Vertel ons over je wensen

Veelgestelde vragen en tips over het laten maken van een klant testimonial video

1. Het belang van authenticiteit?

Waar let je het meest op als je online een product bestelt: de productomschrijving of de klantbeoordelingen van eerdere kopers? De meeste klanten zullen eerder iets aannemen van hun medeklanten dan van het bedrijf dat hen een product of dienst probeert aan te "smeren".

2. Hoe versterk ik mijn reputatie met een klant testimonial?

Klant testimonials zijn tegenwoordig erg populair en met goede reden: je kunt namelijk niet één-twee-drie doen alsof. Als je faket, zullen kijkers dat doorhebben (of je moet hele goede acteurs hebben ingehuurd, maar ja, die zijn prijzig en hebben een grote naamsbekendheid).

Het mooie van een klant testimonial is dat je je product of dienst 'extern' kunt aanprijzen. Iemand anders laten vertellen hoe goed je bent is altijd beter dan jezelf uitgebreid op de borst kloppen. Klanten nemen veel meer aan van andere klanten: mensen die in dezelfde schoenen staan.

3. Welke toon moet een klant testimonial hebben?

Een video-interview is een gesprek met een zakelijke ondertoon, maar dat wil niet zeggen dat er geen humor in verwerkt kan worden. In tegendeel: humor houdt het gesprek luchtig en levendig. Het helpt de geïnterviewde op zijn of haar gemak te stellen, waardoor je meer antwoorden zult kunnen ontlokken.

4. Waarom is een klant testimonial de beste reclame?

Een klant testimonial is, in de basis, een effectieve manier van mond op mondreclame. Deze manier van reclame is het meest geloofwaardig. Waarom? Je ziet als potentiële klant iemand die jou is voorgegaan als klant en geen enkele spijt heeft van dat besluit.

Het is makkelijk om jezelf in de schoenen van die persoon te zien en te begrijpen waarom het product of de dienst meerwaarde had. Een geschreven review kan heel gemakkelijk vervalst worden, maar bij een klant testimonial is dit een stuk moeilijker om te doen.

Bij een video kan je namelijk letten op de lichaamstaal en de mimiek van de klant, die zeggen meer over hun gevoelens dan de woorden. Ook de intonatie in de stem van de klant zegt veel over hoe hij of zij het product werkelijk heeft ervaren. Als een klant lyrisch is, dan weet je zeker dat dit niet gelogen is.

5. Hoe kan ik een klant testimonial nog sterker maken?

Je kunt een klant testimonial verwerken in een bredere marketingstrategie, of onderdeel laten uitmaken van je (televisie)reclame. Bijvoorbeeld door eerst de enthousiaste klant aan het woord te laten en daarna de resultaten toe te voegen die je zelf hebt verzameld om zijn of haar woorden nog eens extra te ondersteunen.

Breng bijvoorbeeld ook in beeld wat je product nu eigenlijk is, wat het kan doen, of hoe een dienst wordt uitgevoerd. Op die manier plaats je pijler na pijler in de fundering van een stabiel en onwankelbaar product of dienst.

6. Waar moet je aan denken als je zelf een klant testimonial maakt?

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten als je een klant testimonial maakt, onder meer: de geïnterviewde, de interviewer, het voorgesprek, de setting en de productiewaarde.

  • De geïnterviewde: zorg ervoor dat je geïnterviewde écht positief is over jouw product of dienst. Zorg ook dat je iemand interviewt die een betrouwbare (misschien zelfs ontwapenende) uitstraling heeft, die zijn gedachten goed onder woorden kan brengen, iemand die veel mimiek heeft en die duidelijk articuleert.
  • De interviewer: deze moet in staat zijn de juiste vragen te stellen, die antwoorden ontlokken waar de kijker van de video iets mee kan. Ook niet geheel onbelangrijk: er moet een zekere chemie zijn tussen interviewer en geïnterviewde om het gesprek een ontspannen, ongedwongen indruk te geven. Chemie zorgt onder meer ook voor humor.
  • Het voorgesprek: zorg dat je voor het schieten van de productvideo al een goed beeld hebt van hoe de geïnterviewde jouw product of dienst ervaren heeft. Dit stelt je in staat het interview een beetje te sturen en helpt de geïnterviewde zich voor te bereiden.
  • De setting: kies een mooie of toepasselijke filmlocatie, met goede belichting en geen afleiding.
  • Productiewaarde: dit hangt met de setting samen. Zorg voor goed beeld en geluid. Een professionele video komt betrouwbaarder over dan een amateuristisch werkje.

7. Wat moet je vooral niet doen bij een klant testimonial?

Ga niet 'graven' naar de gewenste antwoorden. Laat de klant aan het woord en stel alleen verdiepende vragen nadat hij is uitgesproken.

Haak ook in op wat de klant zelf aanhaalt.

Kies niet voor een acteur, want tenzij deze heel bedreven is in het vak, zal hij door de mand vallen. Een acteur geeft bovendien uitsluitend de antwoorden die jij opdraagt te geven. Een echte klant haalt ook positieve zaken aan waar jij als leverancier niet aan hebt gedacht.

8. Waarom zou ik mijn klant testimonial via jullie laten maken?

Kijkers houden niet van nietszeggende video's die spreken van "goede kwaliteit" en een "degelijke service". Wees niet nummer dertien in een dozijn en kies voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in cinematografische storytelling.

Pro Motion Film begrijpt dat mensen geboeid worden door een goed verhaal, niet door een droge opsomming van feitjes. Onze experts verwerken de feiten in een verhaal dat een emotionele impact achterlaat bij de klant.

We gaan er iets moois van maken samen! Bekijk onze video:

Jouw bedrijf boosten met doeltreffende testimonial video's?

Neem nu contact met ons op via het offerte-formulier en ontvang direct vrijblijvend alle informatie die je nodig hebt.

Oplopende korting bij afname meerdere video's

✓ Ontvang nu tijdelijk een gratis extra teaser video voor social

✓ Gratis en vrijblijvend advies over extra video's, voordelig geproduceerd

Offerte aanvragen

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.
Testimonial Repair Care

Eerlijk en professioneel

Luan Vercruysse, Repair Care

Het team van Pro Motion Film is flexibel, denkt mee en schakelt vlot en accuraat. Zelfs als je het niet zeker weet, adviseer ik: waag een belletje, je krijgt eerlijk en to the point advies. Hun werkwijze is professioneel, transparant en ze hebben met een half woord genoeg om de goede tone of voice neer te zetten.

Testimonial nlgroeit

Samen sterk

Merel Grolleman, KVK

In naam van nlgroeit wil ik de inmiddels 2 jaar durende plezierige en professionele samenwerking met Pro Motion Film benadrukken. Samen hebben wij veel verhalen van ondernemers onder de aandacht gebracht, geheel passend bij de huisstijl en cultuur van nlgroeit. Kortom, wij zijn enorm tevreden.

Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Gaaf geworden

David Brode, RiplRock

Onze bedrijfsfilm en de verschillende opnames met klanten zijn gaaf geworden. Zelfs een aantal maanden na de opnames was Pro Motion Film bereid om mee te denken met onze wensen. Als we nog iets nodig hebben weten we jullie te vinden!

We werken echt heel graag met hen

Saskia Teunissen, Persuade

Al diverse projecten met Pro Motion Film gedaan en elke keer tot volle tevredenheid! Zeer goede edits, flexibel, snel en betrouwbaar. We werken echt heel graag met hen.

Wat een verademing!

Kees de Jong, Ondernemer, The Policed

Meerdere keren - als band - maar ook zakelijk met Pro Motion Film gewerkt. Hebben feilloos door wat het eindresultaat moet zijn en werken daar ook naar. Snel, effectief en flexibel. Wat een verademing! Aanrader!

Klanten

Je video content helemaal uit handen geven? Wij zijn je partner. Voor deze merken maakten wij unieke en doeltreffende video's.

Populaire diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Alle populaire diensten

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!