Videoproductieservice
Een impactvolle video die met overtuiging laat zien waar jouw bedrijf voor staat. Helemaal zoals jij het voor je ziet. Hoor je dat? Onze bevlogen cameramensen, editors en vormgevers staan al te trappelen.
 • 250+ tevreden opdrachtgevers in alle branches
 • Ontzorging van A tot Z
 • Inclusief strategiesessie en maatwerk script

Beoordeling van klanten: 5/5 52 beoordelingen

Videoproductie uitbesteden

Bij een professionele videoproductie voor marketing- en communicatiedoeleinden komt veel kijken. Technisch, inhoudelijk en praktisch.

Videoproductiebedrijf Pro Motion Film uit Amsterdam maakt al meer dan 12 jaar doelgerichte video's binnen alle mogelijke branches.

Videoproductie in ieder vakgebied

We filmen door heel Nederland en hebben bij uitstek veel ervaring met videoproductie binnen de volgende sectoren:

 • Zorg
 • Software
 • Onderwijs
 • Finance
 • Juridisch

Maar ook in andere sectoren zoals vastgoed, retail en logistiek hebben we meerdere succesvolle video's gemaakt.

Videoproductie services

Wij helpen jouw bedrijf of stichting aan meer zichtbaarheid en conversie met behulp van goede video's. Een videoproductie van PMF is op de eerste plaats effectief. Want je hebt niets aan mooie beelden als een kijker niet in actie komt.

Met de videoproductie services van Pro Motion Film verspil je geen kostbaar marketingbudget en behaal jij je doelen. Nu en in de toekomst.

Een korte impressie van ons werk:

Dit is waarom klanten een videoproductie van Pro Motion Film kiezen

Ervaring

Met trots kunnen we zeggen dat we al sinds 2011 videoproducties maken en inmiddels 250+ bedrijven hebben geholpen met meer dan 1400 videoproducties. We weten daardoor precies wat werkt, en wat niet.

Eerlijke verhalen

We blijven graag weg van animaties en acteurs. Liever maken we videoproducties die dicht bij de realiteit staan: echte verhalen van echte mensen. Daarmee maken we jouw merk persoonlijk en geloofwaardig.

Resultaatgericht

Wij denken met je mee welke videoproducties het beste passen bij jouw organisatie. Ook helpen we je met het script, format en de inhoudelijke regie. Zo haal jij maximale waarde uit videomarketing.

Boek direct een vrijblijvende kennismaking

Waarom videoproductie uitbesteden? Een paar statistieken

Er zijn verschillende redenen waarom het uitbesteden van videoproductie een goed idee is:

 • Jouw doelgroep is video minded: 89% van de consumenten wil meer video's van merken zien (bron: Wyzowl)
 • 87% van dezelfde ondervraagde consumenten zegt dat de kwaliteit van een video invloed heeft op hun vertrouwen in een merk (bron: Wyzowl)
 • Een goede productvideo vergroot de kans op een aankoop met 64% (bron: Comscore)
 • Mensen delen 12 keer zo vaak videocontent dan enig ander type content (bron: Orion21)

Video is kortom uiterst effectief en dit is hét moment om videoproducties te laten maken.

Welke soort videoproducties kun je het beste laten maken?

Er zijn talloze videoproducties die je kunt maken. Welke video's je nodig hebt, hangt af van de marketingstrategie en groeidoelstellingen van je bedrijf en ook de kanalen waarop je doelgroep actief is.

Ga je video's maken zonder doelgericht plan, dan zal je niet snel het gewenste resultaat behalen.

Wij adviseren je daarom graag en maken onderscheid tussen uitgebreide marketingvideo's en contentvideo's.

Maak indruk met uitgebreide videoproducties

Je kunt maar een keer een eerste indruk maken. Doe het daarom meteen goed met een uitgebreide video.

Voorbeelden van uitgebreide marketingvideo's zijn:

Uitgebreide video's zijn vrijwel altijd maatwerk en tijdens het productieproces kan er veel mis gaan.

We weten wat werkt, kennen de valkuilen en beantwoorden al je vragen. Zo weet jij zeker dat je videoproductie in de beste handen is. En realiseren we samen het perfecte eindresultaat. Inhoudelijk, visueel en commercieel.

Informeer en entertain met contentvideo's

Met authentieke contentvideo's vergroot je je naamsbekendheid en expertisestatus onder bestaande en nieuwe klanten. Dit is essentieel, want mensen gaan gemiddeld pas na 8 contactmomenten over tot actie. Met contentvideo's voor je website, YouTube en social media ben je heel gericht zichtbaar bij de mensen die je wilt bereiken.

Interessante video's die je kunt delen zijn:

Denk daarnaast ook aan:

 • Antwoorden op veelgestelde vragen
 • Videoboodschappen voor interne communicatie
 • Korte clips voor sociale media

Pro Motion Film maakt deze video's voor je. Snel, efficiënt en voordelig. Ook hergebruiken we desgewenst opnames voor verschillende platforms en doeleinden. Zo haal jij het maximale uit je marketingbudget en verlies je geen geld.

Jouw bedrijf boosten met doeltreffende videoproductie?

Neem nu contact met ons op via het offerte-formulier en ontvang direct vrijblijvend alle informatie die je nodig hebt.

Of maak een gratis afspraak voor onze 30 minuten videomarketing sparringsessie. Ga je met ons in zee, dan ontvang je een hoop leuke extra's.

Videoproductieservice van A tot Z

Een videoproductietraject van Pro Motion Film bestaat altijd uit 5 overzichtelijke stappen, ongeacht het aantal video's dat we met elkaar maken. Dit is hoe een videoproductieproces verloopt:

Waarin onderscheid Pro Motion Film zich van andere videoproductie bureaus?

Ieder videoproductie bureau heeft zijn specialisme. Het ene bureau maakt sterk gescripte video's met acteurs, de ander specialiseert zich in animatievideo's. Wij doen het net even anders:

Geen acteurs

Wij hebben ons gespecialiseerd in het maken van eerlijke en authentieke video's met vaak een inhoudelijke boodschap. Waarom? Omdat jouw doelgroep graag een eerlijk beeld krijgt van wie je bent en wat je doet.

Wij werken daarom niet vaak samen met castingbureaus, acteurs of figuranten. Wij geloven in videoproducties met echte mensen aan het woord: jouw doelgroep, klanten, collega's, partners, of een expert uit je vakgebied. Zij vertellen het verhaal.

Geen complete animatievideo's

Wij geloven meer in gefilmd beeld dan in animaties, omdat filmopnames persoonlijker zijn dan abstracte animatie. Daarom zullen we niet snel video's maken die volledig uit animatie bestaan.

Optimalisatie voor meerdere kanalen

Wij focussen ons niet alleen op het maken van een video voor 1 kanaal. We vertrekken vaak vanuit de strategie om houdbare video's voor je website te maken die we vervolgens ook optimaliseren voor distributie via YouTube, e-mail of social media.

In deze video vertellen we je meer over onze werkwijze en wat volgens ons de meerwaarde is van videoproducties uitbesteden:

Videoproductie uitbesteden verdien je snel terug

Videomarketing is sterk in ontwikkeling en met een smartphone kun je al filmpjes maken. Bij professionele videoproductie komt echter meer kijken.

Zelf video's maken is intensief en je hebt geen enkele garantie voor succes. Zo ben je afhankelijk van je apparatuur en die veroudert snel. Bovendien gaat er veel tijd zitten in het leren monteren. Tijd die je niet in je gewone - betaalde - werkzaamheden kunt steken.

Doe je nu niets met video en wil je snel over professioneel materiaal beschikken? Besteed dan je videoproductie uit aan Pro Motion Film.

Bij Pro Motion Film maken we video's van de hoogste kwaliteit en zijn we gespecialiseerd in beeld, marketing en communicatie. Dit leidt tot video's waarmee je nu én in de toekomst kijkers werft, verleidt en vasthoudt.

Wil jij ook profiteren van onze videoproductieservice?

Dit is hoe blij onze huidige opdrachtgevers zijn met de videoproducties die wij voor ze hebben gemaakt:

Wil je ook "iets" met video? Of heb je al een concreet plan? Tijdens een vrijblijvende kennismaking bespreken we de wensen en de mogelijkheden.

We voorzien je van een duidelijke offerte met een overzicht van de videoproductie tarieven per onderdeel. Voor eventuele vragen tussendoor zijn we altijd bereikbaar, of we kunnen een extra brainstormsessie inplannen.

Eens akkoord met de offerte, beginnen we met de creatie van jouw video('s). Wij assisteren bij alle voorbereidingen voor de opnames en het samenstellen van het draaiboek. We ontwikkelen en verfijnen het format en het script en komen vervolgens om te filmen.

Na de opnames leveren we de video binnen 5 werkdagen op. Zijn er aanpassingen nodig? Wij voeren snel de nodige correcties uit.

Plan direct een vrijblijvende en kosteloze kennismaking

Review Nova College

Het resultaat mag er wezen :)

Marjan Dirkse, Communicatieadviseur, Nova College

Heel blij met de professionele aanpak van Pro Motion Film! We hebben met hen een serie filmpjes gemaakt 'Een dagje mee met... '. Ze hebben met ons meegedacht en ze weten goed wat wel en niet werkt. Heel fijn en het resultaat mag er wezen :)

Voordelen videoproductie uitbesteden aan Pro Motion Film

 • Verzeker jezelf van de hoogste kwaliteit. Visueel, inhoudelijk en strategisch.
 • Laat video's maken met de beste apparatuur. Kwaliteit zit hem in details en klanten voelen het verschil.
 • Versterk je merkbeleving en naamsbekendheid met consistente video's. Kijkers leren je kennen, gaan je waarderen en worden klant.
 • Laat hoofdrolspelers van het scherm spatten, dankzij ongedwongen instructies. Iedereen voelt zich op zijn gemak en draagt de boodschap optimaal uit.
 • Verlies geen geld dankzij superefficiënte opnameprocessen. Want elke minuut telt.
 • Profiteer van ons uitgebreide netwerk. Hoe klein, groot, eenvoudig of complex je wensen ook zijn, we laten ze uitkomen.
 • Presenteer je merk, verhaal, producten en mensen op de best mogelijke manier.
 • Haal je deadlines. Altijd.

Neem nu contact op

Testimonial Laurens

Denken goed met je mee

Laurens Hilboezen, Eigenaar, Viewie Media

Fijne partij om mee samen te werken! Denken goed met je mee en komen ook met goede ideeën om de video nog vetter en beter te maken. Aanrader!

Video productie uitbesteden? Dit is het moment

Online video is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. En de voordelen van bewegend beeld zijn enorm. Laat daarom niet langer aanvragen lopen en profiteer van de kracht van video.

Laat niet langer klanten lopen en maak nu een afspraak met Pro Motion Film.

Wat is videoproductie?

Videoproductie is een allesomvattende term voor audiovisuele creaties waarin meestal gefilmd beeld wordt gecombineerd met audio zoals gesproken woord of muziek.

Een video kan ook bestaan uit andere visuele elementen. Denk aan:

 • Animatie
 • Foto's
 • Afbeeldingen
 • Schermopname
 • Stock beelden

Wat is in-house videoproductie?

In-house videoproductie is een term die vaak door bedrijven wordt gebruikt om te laten weten dat zij alle mensen en middelen in huis hebben om vanuit niets zelfstandig een film of video te produceren. Zij zijn daardoor niet meer afhankelijk van externe partijen.

Denk aan de hele crew zoals concept en formatontwikkelaars, cameramensen, regisseurs en editors, tot aan alle benodigde camera-apparatuur. Het is gebruikelijk dat grotere productiehuizen alles in-house hebben en geen freelancers hoeven in te huren. Het komt ook voor dat bedrijven al hun video's zelf in-house produceren en naast videomontagesets zelfs een hele eigen studio in hun bedrijfspand inbouwen. Maak je niet op dagelijkse basis video's, dan is het echter meestal slimmer om videoproductie uit te besteden.

Wat is het doel van videoproductie voor bedrijven?

Bij videoproductie voor bedrijven wordt een video gemaakt voor marketing- of communicatie doeleinden. Video is persoonlijk en laagdrempelig en laat zien dat je bedrijf meer dan een merk is met een logo.

Marketingdoeleinden

Voor marketing is video een populair middel om nieuwe klanten en medewerkers te werven.

 • Meer online zichtbaarheid
 • Hogere conversie
 • Versterken merkbeleving
 • Onderhouden bestaande relaties

Communicatiedoeleinden

Bij communicatie wordt video gebruikt om de doelgroep te informeren. Denk aan een interne videoboodschap, onboarding video's of trainingsvideo's bestemd voor collega's.

Maar denk ook aan het delen van een instructievideo wanneer een klant een product heeft aangeschaft.

 • Hogere klanttevredenheid
 • Opleiden doelgroep
 • Versterken bedrijfscultuur
 • Delen van nieuwsberichten

Impact van professionele videoproducties

 • Internetters vinden video's veel fijner dan lange teksten.

 • Ze voeren sneller gewenste acties uit.

 • Ze blijven 2,6 keer zo lang op pagina's.

Wat zijn de voorwaarden van goede videoproductieservice?

Wij richten ons met Pro Motion Film op 3 peilers voor 100% impact met video. Deze moeten allemaal goed in orde zijn wil je het gewenste resultaat halen.

 • Techniek

Met trots kunnen we zeggen dat we al sinds 2011 video's maken en inmiddels 250+ bedrijven hebben geholpen met meer dan 1400 videoproducties. Dankzij onze ruime ervaring kunnen we video's maken van de allerbeste beeld en audiokwaliteit. Hiermee kom je professioneel over en wek je vertrouwen.

 • Regie

Je hebt meer nodig dan mooie video's alleen. Wij zijn expert in inhoudelijke storytelling: interviews of presentatie op camera. Door persoonlijke begeleiding en goede regie zijn we in staat het maximale uit je verhaal te halen.

 • Strategie

Het is ook belangrijk dat je video online wordt gevonden en afgespeeld. Je ontvangt daarom altijd advies over de beste deelstrategie en hoe we jouw video's kunnen optimaliseren voor een maximaal resultaat.

Hoe verloopt de videoproductieservice?

De videoproductieservice van Pro Motion Film bestaat uit 5 verschillende stappen.

Stap 1: Kennismaking en videoproductie mogelijkheden bespreken

Zonder duidelijk plan bereik je geen doelen. Daarom begint elke succesvolle videoproductie bij Pro Motion Film met een uitgebreide kennismaking. Hierin bespreken we jouw wensen en stellen we vragen als:

 • Wie ben je en waar sta je voor?
 • Wat wil je met je videoproducties bereiken?
 • Wat vinden kijkers belangrijk? Etc.

Op basis van je antwoorden bepalen we samen de stijl en inhoud van de videoproducties en een doelgerichte videomarketingstrategie. Zodat je toekomstige video's naadloos aansluiten bij je boodschap, doelen en publiek.

Zodra helder is welke videoproducties we gaan maken en wat daar voor nodig is, ontvang je van ons een helder overzicht van de productiekosten en alle afspraken. Bij akkoord starten we direct met de pre-productie.

Stap 2: Videoproductie voorbereiden

Opstellen van een effectief script

Video draait meer dan ooit om authenticiteit en een eerlijk verhaal. Want jouw doelgroep laat zich niets meer aansmeren.

Bij videoproducties vertel je dat verhaal met beeld en geluid. Beweging trekt direct de aandacht, en dat is een groot voordeel. Met een goed script houd je bezoekers vervolgens vast en verleid je ze tot het uitvoeren van de gewenste actie. Zo maak je van kijkers kopers.

Video format afstemmen op de doelgroep

Er zijn honderden mogelijkheden om jouw verhaal met beeld te vertellen. Met elkaar werken we een video format uit dat past bij de identiteit van jouw merk, het doel van je video's én uiteraard bij de smaak van jouw doelgroep. Een video format voor een generatie Z publiek is uiteraard anders dan een format voor een doelgroep in de leeftijdscategorie 50+.

Opnamedagen plannen

Tijdens de pre-productie fase plannen we ook de afspraken in met de betrokken hoofdrolspelers en eventuele opnamelocaties.

Stap 3: IJzersterke opnames maken

Aan de hand van het script maken we professionele opnames. Het kan dan gaan om 1 ijzersterke marketingvideo zoals een bedrijfsfilm, recruitment video of testimonial video.

Op een dag kunnen we vaak ook meerdere contentvideo's opnemen. Deze videoproducties lenen zich daar goed voor:

 • Videoboodschappen
 • FAQ video's
 • How to video's
 • Autocue video's
 • Interview video's
 • Voorstelvideo medewerkers
 • Campagnevideo's

Perfecte opnames

Wij zorgen voor ideaal licht en geluid, inzet van verschillende camera's, goede regie van de hoofdrolspelers en meer.

Video-opnames kun je niet even 'herschrijven'. Daarom zorgen we dat ze meteen goed zijn.

Graphics

Wil je gebruikmaken van motion graphics? Dan worden deze ook ontworpen tijdens de productiefase. Zo zijn ze gelijk inzetbaar als we de video's gaan bewerken. Denk hierbij aan:

 • Titelkaarten
 • Tussenkaarten
 • Eindkaarten met call to action
 • Logo-animatie
 • Uitleganimatie

Stap 4: Perfecte video's bewerken

De opnames monteren we tot slot tot doelgerichte video's voor elk gewenst platform. Waar je kijkers ook zijn en welke apparaten ze ook gebruiken.

Voice-over

Afhankelijk van het script en videoproductie format is dit ook de fase waarin we de voice-over tekst laten inspreken.

Ondertiteling

Ook voegen we in 90% van alle gevallen ondertiteling toe aan de videoproductie: Nederlands, Engels of in een andere taal.

Social snippets

Meestal nemen we in het videoproductie plan mee dat we extra snippets uit de algemene video knippen.

Stap 5: Videodistributie

De laatste stap bestaat uit het aanleveren van de video's in de gewenste formaten. Denk aan verschillende beeldverhoudingen zoals 16:9, 1:1 (vierkant) en 9:16 (verticaal), maar denk ook aan videoversies met verschillende eindschermen en call-to-actions en verschillende lengtes.

We doen er alles aan om de video's zo goed mogelijk te optimaliseren voor de kanalen waarop jij ze gaat delen, zodat de kans op een goede conversie het hoogst is.

Hoe haal je als bedrijf een hoog rendement uit videoproductie?

10 tips voor succesvolle videoproducties:

1. Maak hoge kwaliteit video's

2. Maak video's volgens het See, Think, Do, Care model

3. Maak persoonlijke video's

4. Focus op videoseries met een vast herhalend format

5. Investeer eenmalig in een herkenbare videohuisstijl

6. Maak tijdloze video's

7. Houd video's kort

8. Publiceer video's via meerdere kanalen

9. Maak en deel video snippets

10. Maak click magnet video's

Wil je het maximale resultaat uit jouw bedrijfsvideo's halen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Ik kan ze van harte aanbevelen voor video-opdrachten

Saskia Withoos, Communicatie-adviseur, Wij zijn JONG

Het is fijn samenwerken met Pro Motion Film. Een goede gesprekspartner om onze ideeën vanuit marketing en communicatie te realiseren. Positief kritisch, strak in planning, goede kwaliteit, nette prijs en komt afspraken na. Ik kan ze van harte aanbevelen voor video-opdrachten.

Review Albeda

Stuurde ons bij wanneer dit belangrijk was

Erna de Wolff, Onderwijskundige, Albeda

Albeda College heeft Pro Motion Film gevraagd om een serie kennisclips op te nemen. Wij zijn heel erg tevreden over de manier waarop dit is gegaan. Niels dacht heel goed met ons mee, gaf feedback op de scripts die we schreven en stuurde ons bij wanneer dit belangrijk was voor de kwaliteit van de kennisclips.

We werken echt heel graag met hen

Saskia Teunissen, Persuade

Al diverse projecten met Pro Motion Film gedaan en elke keer tot volle tevredenheid! Zeer goede edits, flexibel, snel en betrouwbaar. We werken echt heel graag met hen.

Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Klanten

Je videocontent helemaal uit handen geven? Wij zijn je partner. Voor deze merken maakten wij unieke en doeltreffende video's.

Van content tot campagne

Alles wat je nodig hebt voor een geslaagde online videocampagne. Van een originele invalshoek tot een uitgedachte strategie. Van memorabele beelden en meeslepende storytelling tot een strak geproduceerd eindresultaat. Van een enkele video tot unieke content voor elk kanaal en iedere doelgroep. En van ‘wij nemen je alles uit handen’ tot ‘wij haken aan waar je ons nodig hebt’. Tot ondersteuning van de distributie aan toe.

Geweldige resultaten behalen en je online zichtbaarheid opschalen met video? Gaan we doen.

Neem contact op

Niels de Groot

Videospecialist

Ik plan graag een gesprek van 30 minuten waarin ik jouw wensen bespreek.

[email protected]

Maak een afspraak

De videogroeiformule - voor ambitieuze bedrijven

Laat je bedrijf sneller groeien met video. Claim nu de gratis whitepaper en ontdek hoe je video voor je laat werken.