Waarom maak ik online video?

Onlangs liep ik in Nepal een wandeltocht van twee weken en 140 kilometer. Ik had twee belangrijke doelen:

De Mount Everest Basecamp (5,36KM hoogte) van mijn bucket list afstrepen en - misschien nog wel een grotere uitdaging - de visie van mijn bedrijf (her)definieren.

Mount everest basecamp
Onderweg naar de Mount Everest Basecamp

Want wat voor videocontent maak ik het liefst, het beste? En wat is de reden dat ik mijn werk nog steeds met evenveel passie doe? Soms weet je niet goed meer hoe je er zelf in staat. Dus tijd voor wat zelfreflectie.

Ik begon met Pro Motion Film in 2011. Als eenmanszaak. Met creatieve makers die ik inhuur. En zo werk ik nog steeds. Er zijn in de tussentijd veel videopartijen om mij heen bijgekomen en ook weer net zo snel gegaan. Ik heb het geluk dat ik een sterk netwerk heb kunnen opbouwen. Met klanten die regelmatig terugkomen.

Videoprojecten

Dat is niet vanzelfsprekend. Online video verandert en groeit ontzettend snel. Ik moet als filmmaker daarom continu duidelijk naar buiten toe kunnen aangeven wat ik te bieden heb. En wat de meerwaarde en onderscheidende factor daarvan is.

Wat doe ik wat andere partijen niet of anders doen? En waarom doe ik het juist zo? Ik kreeg de tip om mijn Wat, hoe en waarom? eens goed uit te schrijven. Dus ik nam een ouderwets schoolschrift mee naar Nepal en heb onderweg in de theehuisjes waar we verbleven mijn huiswerk gedaan:

In contrast met de zware klim naar de Everest Base Camp, was het heel simpel om tot een duidelijk lijstje te komen. Door terug te blikken op de projecten die ik afgelopen jaar heb gedaan, kwam ik vliegensvlug tot een kant en klare visie:

Wat doen we?

Pro Motion Film maakt online video content. Voor ambitieuze organisaties, groeiende ondernemers, maar ook voor kunstzinnige individuen met een sterk idee. In de vorm van non-fictie portretten: authentiek, observerend en ambachtelijk gefilmd. Altijd met een optimistische, creatieve ondertoon. En met focus op mooie beeldcompositie. Verpakt in een ritmische montage waarin muziek belangrijk is.

Wat we vooral doen

Geen harde marketing, maar soft story telling. Sfeer, cultuur en identiteit vastleggen op camera. Want je bent meer dan een merk. We maken het liefst verhalende video content over visies, ervaringen en wat je doet. Jouw merk of idee verbeeld als een lifestyle en verwoord als geloofsovertuiging. Vergelijk het een beetje met mijn expeditie naar de Mount Everest Base Camp.

Doel (bijna) bereikt
Heel dichtbij de Everest Basecamp

Video over het bereiken van een doel, een project waar je mee bezig bent, of een activiteit waar je met passie over vertelt.

Hoe doen we dat?

We filmen hoe het echt is: met echte mensen, echte locaties, echte projecten. Een kijkje achter de schermen: een observatie. Wel altijd vanuit een script of draaiboek geregisseerd. Maar met een authentieke stijl. Niet te gescript, geen acteurs.

Het script ontstaat door met elkaar in gesprek te gaan. Heb je al een goed idee? Wij maken het visueel. Heb je nog geen idee? Dan werken we samen een sterk plan uit. We zijn geïnteresseerd in jouw verhaal en willen het maximale uit ieder project halen. Daarom hebben we een persoonlijke benadering: we filmen in een klein team. Voor zo min mogelijk afleiding. Zodat de mensen voor de camera zich op hun gemak voelen. Zo halen we het meeste uit de opnamen.

Documentaire video projecten
We willen echte verhalen vastleggen

Waarom doen we dat?

We willen echte verhalen vertellen. Omdat we oprecht geïnteresseerd zijn in jouw 'why', wat drijft jullie? En bovenal verhalen met een sterke beeldtaal: mooie cinematografie. Omdat we visual junkies zijn. Verslaafd aan het perfecte shot. En het belangrijkste: we willen het tegengeluid zijn op harde video advertising. Geen over de top commercials, maar juist mooie, eerlijke video content. Met passie gemaakt.

Succesvolle visie op video
Everest Base Camp: check

Ik heb onze visie bij thuiskomst omgezet naar een nieuwe project reel. Bekijk hem hieronder. In de video een paar outtakes uit recente projecten.

Bekijk hier onze showreel met fragmenten uit recente videoprojecten:

Kennismaken met video?

In deze blog deelde ik mijn visie op online video. En een stukje over mijn wandeltocht in Nepal. Nu heb je een beeld van wat ik belangrijk vind.

Zo'n snelle manier van kennismaken is ook wat ik met video wil bereiken. Video als een laagdrempelig middel om jezelf te presenteren. Op een vriendelijke, niet dwingende manier laten zien waar je mee bezig bent. Op camera vertellen over je passie. Dat is naar mijn mening de beste manier om mensen aan je te binden.

Deel je video wensen met Niels van Pro Motion Film

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Wat een verademing!

Kees de Jong, Ondernemer, nlgroeit

Meerdere keren met Pro Motion Film gewerkt. Hebben feilloos door wat het eindresultaat moet zijn en werken daar ook naar. Snel, effectief en flexibel. Wat een verademing! Aanrader!

Vooral de kwaliteit bleek super!

Annemijn Visscher, Onderzoeker, GGD Flevoland

Voor het maken van 3 videodocumentaires hebben wij gekozen voor Pro Motion Film. Vooral de kwaliteit bleek super! Wanneer ik weer een filmopdracht zou hebben, zou ik Pro Motion Film zo weer vragen!

Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Gaaf geworden

David Brode

Onze bedrijfsfilm en de verschillende opnames met klanten zijn gaaf geworden. Zelfs een aantal maanden na de opnames was Pro Motion Film bereid om mee te denken met onze wensen. Als we nog iets nodig hebben weten we jullie te vinden!

Super tevreden over de promotiefilm

Marieke van Boxtel, Directeur, OBS De Springplank

Wij zijn super tevreden over de promotiefilm. De samenwerking verliep heel prettig. Pro Motion Film hielp ons om de essentie van onze school in de film te laten zien. Wat ik vooral knap werk vond, was het beeldmateriaal dat naadloos aansloot op het verhaal dat ik vertelde in de film. Jullie hebben onze school in sfeer en beeld weten te pakken. Dank daarvoor.

Hele fijne samenwerking!

Heleen Vos,

Hele fijne samenwerking! We zijn superblij met het resultaat van Promotion Film. Onze feedback op de eerste versie is heel goed en snel verwerkt totdat we precies kregen wat we voor ogen hadden. Ook was het filmen samen een hele leuke ervaring!

Francisco van Benthum

Prettig, helder en professioneel!

Francisco van Benthum, HACKED by__

Zeer prettig gewerkt met Pro Motion Film voor het realiseren van een Campagne video. Niels de Groot was verantwoordelijk voor dit project en de samenwerking met hem was zeer prettig, helder en professioneel. Oplevering heel snel en volgens wensen. Niels....zeer veel dank!!

Creatieve ideeën

Pien Jongenelen, De Bieb

We hadden een hele prettige samenwerking met Pro Motion Film en zijn erg blij met het resultaat. Al meerdere positieve reacties van de verschillende doelgroepen! Uitvoerend producent Niels luisterde goed naar onze wensen en wist deze perfect te combineren met zijn creatieve ideeën.

Genoeg aan een half woord

Marie Pierre Furnee, Movies That Matter

De samenwerking met Pro Motion Film was in een woord top! Niels en Maarten hadden aan een half woord genoeg om precies op onze wensen in te spelen; een idee om te zetten naar script en pakkende beelden. En dit alles in heel korte tijd. Kortom: inhuren die jongens!

Kickstart je videoproducties met de PMF Complete Bundle

Geef je videocontent een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Bundel met 6 onmisbare e-book modules:

  • Filmen met je smartphone

  • Perfecte video's monteren

  • IJzersterke scripts schrijven

  • Onweerstaanbare productvideo's maken

  • Geld verdienen met YouTube

  • Blauwdruk voor succesvolle videomarketing

Download de complete e-book bundle

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)

De videogroeiformule - voor ambitieuze bedrijven

Laat je bedrijf sneller groeien met video. Claim nu de gratis whitepaper en ontdek hoe je video voor je laat werken.