Knalt jouw merk al van het scherm?

Promotiefilm laten maken

Als je iets wil verkopen, kun je natuurlijk de paden op, de lanen in. Overal aanbellen, voet tussen de deur, praatje afsteken. Hopen dat ze de hond niet op je afsturen. Of je maakt een video. Blijf je gewoon thuis, benen op tafel en huispak aan. Terwijl je klanten lekker maakt met een visueel kunstwerkje.

Het voordeel van video

Ken je Spinvis? Die heeft ooit eens een liedje geschreven met de naam 'Het voordeel van video'. Niemand weet waar dat nummer over gaat, maar over video heeft 'ie gelijk: dat heeft nogal wat voordelen. We noemen er twee:

1. "Landingspagina's met een promotiefilm leiden tot 800% meer conversie dan dezelfde pagina zonder video." (Bron: Orion21)
2. "Video's worden 1200% vaker gedeeld dan links en tekst bij elkaar opgeteld." (Bron: Orion21)

Je ziet, een promotiefilm laten maken is gewoon heel slim. Als je wilt verkopen tenminste.

Professionele promotiefilm maken
Opnames van een promotiefilm

Kun je het ook zelf doen?

Ja, je kunt natuurlijk zelf een filmpje maken. De meeste smartphones hebben best een aardige camera. Maar… grote kans dat je nogal amateuristisch overkomt. Er komt namelijk nog best wat bij kijken. Vaste hand en een oog voor opvallende en creatieve beelden bijvoorbeeld. Of kleurcorrectie, sound engineering en montage.

Hoe ziet dat eruit?

Nu vraag je je vast af hoe dat eruitziet, een promotiefilm door een professionele partij. Zoals wij.

Bekijk onze showreel tjokvol video's die de online zichtbaarheid en merkbeleving van onze klanten hebben verbeterd:

Wil jij ook zoiets? Of juist iets totaal anders?

Kan allemaal. Bel 020-233 33 51 of mail naar [email protected]. Dan bespreken we - uiteraard geheel vrijblijvend - de mogelijkheden. (En alle creatieve ideeën die we ter plekke verzinnen krijg je er gratis bij.)

Vrijblijvend informatie aanvragen


Veelgestelde vragen en tips over het (laten) maken van een promotiefilm

Hoe is een promotiefilm effectief in te zetten?

Pro Motion Film maakt al sinds 2011 effectieve promotiefilms. Een goede promotiefilm doet z'n werk en levert uiteindelijk meer bezoekers, leads, klanten, omzet en fans op.

Dat is lekker. Je hebt dan alleen wel een goede promotiefilm nodig, die online ook zichtbaar is. Dit is dus niet een kwestie van hup snel een video in elkaar flansen en ergens in een hoekje online zetten. Je moet het wel goed aanpakken!

Onderstaande vragen krijgen wij vaak over het laten maken van een promotiefilm:

1. Wat heb je aan een promotiefilm?

Een goede promotiefilm kun je het beste zien als je paradepaardje binnen een campagne. Deze film heeft een prominente plaats op je website, actiepagina en social kanalen. Met deze video creëer je op een laagdrempelige manier snelle awareness bij je doelgroep en de film speelt in op hun emotie.

2. Wat is het verschil tussen een goede en slechte promotiefilm?

Een slechte promotiefilm is een wegzapper. Allereerst omdat deze te lang duurt of heel traag aanvoelt. Zo'n video is meestal ook krakkemikkig opgenomen (slecht beeld en geluid) en de presentatie komt onnatuurlijk en afleidend over.

Zo'n film werkt daardoor juist averechts. Hiermee jaag je vooral mensen weg en dit kan serieus schade geven aan je onderneming.

Een goede promotiefilm is compact en heeft een to the point en persoonlijke videoboodschap. Het verhaal klopt, is eerlijk, overtuigend en inspirerend. Deze video stuurt de kijker echt aan op het ondernemen van actie, met een goede call to action.

Een goede promotiefilm is rijk aan sterke visuals en cinematische storytelling, zolang het niet afleidt van de videoboodschap.

Promotiefilm met videoboodschap
Maak een persoonlijke promotiefilm

3. Welke promotiefilms scoren het best?

Als je naar de huidige marketingtrends kijkt, zijn er een paar marketingvideo's die er echt uitspringen. Hier heeft Pro Motion Film zich ook in gespecialiseerd.

Video's die op dit moment populair zijn:

Videotype Omschrijving Reactie doelgroep
Achter de schermen video Deze video geeft de kijker een transparant inkijkje van een locatie of project. "Zo werkt dat dus!" of "zo ziet dat er dus uit, zonder dat ik er zelf bij hoef te zijn!"
Explainer video Met deze how-to video help je iemand stap voor stap echt verder. "Nu kan ik het ook zelf doen!" of "nu ik weet hoe goed het product werkt, ga ik het gelijk aanschaffen!"
Gepersonaliseerde videoboodschap Deze video werkt verbindend en geeft kijkers het gevoel dat ze jou kennen. "Dit lijkt mij een vriendelijk iemand, met hem/haar wil ik wel samenwerken!"
Klant review

Deze video focust op het eerlijke klantverhaal en creëert herkenning bij mensen die dezelfde oplossing zoeken.

"Wat zij hebben wil ik ook." of "dit lijkt mij het beste bedrijf, want iedereen is enthousiast over hun dienstverlening"

Deze video's leveren één voor één veel waarde. Ze hebben als overeenkomst dat er geen acteurs worden ingezet, maar echte mensen die kennis overbrengen en echt verbinding maken met hun doelgroep.

4. Wat is de werkwijze van Pro Motion Film en waarom is deze succesvol?

Promotiefilm met juiste DNA

Wij maken promotiefilms die echt het DNA van de onderneming vangen. Daarmee bedoelen we dat de video perfect samengaat met de visie, website en huisstijl van het bedrijf.

Want een promotiefilm is niet alleen waardevol omdat je een actie of product kunt aanprijzen, maar ook omdat je de hele merkbeleving van het bedrijf hiermee kunt versterken. Qua tone of voice moet de promotiefilm dus kloppen en aansluiten bij de identiteit van de onderneming.

Extra zichtbaar met extra content

We willen niet dat een promotievideo nergens is te vinden. Want daar heb je niets aan. Daarom proberen we binnen de opnamedag ook altijd extra content op te nemen zoals social teasers of nog andere aanvullende video's, geoptimaliseerd voor YouTube, LinkedIn, Facebook of Instagram.

Deze video's linken dan door naar de hoofdvideo op de website of actiepagina.

5. Waarom zou ik mijn promotiefilm aan jullie uitbesteden?

What's in a name? Wij heten Pro Motion Film, omdat we ons al jarenlang specialiseren in het produceren van promotiefilms. Hier ligt echt onze passie:

Promotiefilms produceren is ons vak
Promotiefilms zijn onze nr. 1 business

We hebben honderden promotiefilms gemaakt. Voor allemaal verschillende branches en op locaties in heel Nederland en daarbuiten. We hebben een groot netwerk aan ervaren makers en terugkerende klanten die op Google tevreden reviews achterlaten. En we hebben een workflow ontwikkeld waardoor promotiefilms produceren heel snel gaat, voor een voordelig budget.

6. Kosten van een promotiefilm laten maken

Regelmatig wordt ons gevraagd: wat kost een promotiefilm laten maken?

Om hier een goed antwoord op te geven, moeten we eigenlijk eerst weten wat de exacte wensen zijn.

Gaat het om een heel simpele video of wordt het een grootschalig project?

De uiteindelijke promotiefilm prijs hangt sterk af van de voorbereidingen die er in gaan zitten. Denk aan het aantal opnamedagen en de complexiteit van de postproductie. Denk ook aan maatwerk graphics of een professioneel ingesproken voice-over.

De gemiddelde kosten van een promotiefilm bedragen zo'n 2.500,- euro. Met uitschieters naar boven en naar beneden.

We proberen hierin vaak ook mee te denken. Wat is het maximale budget? Op basis hiervan kunnen we kijken wat er mogelijk is.

7. Wat is de doorlooptijd van een promotiefilm?

Van begin tot finish duurt een project gemiddeld twee tot vier weken, maar het kan ook sneller als het om een spoedklus gaat.

De gemiddelde promotiefilm shoot ziet er qua doorloop ongeveer zo uit:

Nadat alle noodzakelijke voorbereidingen getroffen zijn, kunnen de opnames op korte termijn ingepland worden. De voorbereidingstijd hoeft niet lang te duren.

Meestal duurt dit traject maximaal 1 tot 2 weken. Het kan uiteraard langer duren, als de klant meer tijd nodig heeft om alles intern voor te bereiden.

Na de filmdag(en) kan een promotiefilm meestal al binnen een week worden opgeleverd. Houdt gemiddeld twee weken aan als er meerdere opnamedagen bij komen kijken, of als de promotiefilm bestaat uit maatwerk animaties of een voice-over. De postproductie neemt dan iets meer tijd in beslag.

Als er na de eerste versie eventueel nog een correctie doorgevoerd moeten worden, kan dat vaak binnen twee dagen gedaan worden. En als de noodzaak hoog is, nog sneller.

8. Promotiefilm blunders: wat je vooral niet moet doen!

- Een trage promotievideo maken. Mensen hebben maar weinig geduld, dus houd de aandacht van begin tot eind vast met een flitsende edit en een helder to-the-point verhaal.

- Een promotiefilm online zetten die amateuristisch overkomt (krakkemikkig beeld en geluid).

- Een "Wij van wc eend" verhaal ophangen, te gescript en onpersoonlijk (niet geloofwaardig).

- Geen muziek gebruiken (een promotiefilm speelt juist in op emotie en gevoel). Goed gekozen muziek is dus heel belangrijk.

- Je promotiefilm online zetten in een donker hoekje op je site waar niemand 'm ziet.

Jouw bedrijf boosten met een doeltreffende promotiefilm?

Neem contact met ons op via het contactformulier en ontvang direct een vrijblijvend aanbod.

Offerte aanvragen

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Testimonial Repair Care

Eerlijk en professioneel

Luan Vercruysse, Repair Care

Het team van Pro Motion Film is flexibel, denkt mee en schakelt vlot en accuraat. Zelfs als je het niet zeker weet, adviseer ik: waag een belletje, je krijgt eerlijk en to the point advies. Hun werkwijze is professioneel, transparant en ze hebben met een half woord genoeg om de goede tone of voice neer te zetten.

Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Gaaf geworden

David Brode, RiplRock

Onze bedrijfsfilm en de verschillende opnames met klanten zijn gaaf geworden. Zelfs een aantal maanden na de opnames was Pro Motion Film bereid om mee te denken met onze wensen. Als we nog iets nodig hebben weten we jullie te vinden!

We werken echt heel graag met hen

Saskia Teunissen, Persuade

Al diverse projecten met Pro Motion Film gedaan en elke keer tot volle tevredenheid! Zeer goede edits, flexibel, snel en betrouwbaar. We werken echt heel graag met hen.

Komen afspraken na

Kees Sibbing, Eigenaar, Ontluikers

Professioneel, creatief, fijn om mee samen te werken, komen afspraken na en betaalbaar.

Gewoon goede filmmaker

Ilse Kuiper, Content en communicatie DUOS, Erasmus MC

Gewoon goede filmmaker, begrijpt wat je wilt, en maakt er iets moois van. Professioneel, goed bereikbaar en goede prijs/kwaliteit. Een aanrader!

Wat een verademing!

Kees de Jong, Ondernemer, The Policed

Meerdere keren - als band - maar ook zakelijk met Pro Motion Film gewerkt. Hebben feilloos door wat het eindresultaat moet zijn en werken daar ook naar. Snel, effectief en flexibel. Wat een verademing! Aanrader!

Francisco van Benthum

Prettig, helder en professioneel!

Francisco van Benthum, HACKED by__

Zeer prettig gewerkt met Pro Motion Film voor het realiseren van een Campagne video. Niels de Groot was verantwoordelijk voor dit project en de samenwerking met hem was zeer prettig, helder en professioneel. Oplevering heel snel en volgens wensen. Niels....zeer veel dank!!

Klanten

Je video content helemaal uit handen geven? Wij zijn je partner. Voor deze merken maakten wij unieke en doeltreffende video's.

Blog

In onze blogs geven we gratis en voor niks onze kennis en skills weg. Zodat je met eigen ogen kunt zien wat er allemaal mogelijk is.

Populaire diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Alle populaire diensten

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!