Knalt jouw merk al van het scherm?

Promotiefilm laten maken

Als je iets wil verkopen, kun je natuurlijk de paden op, de lanen in. Overal aanbellen, voet tussen de deur, praatje afsteken. Hopen dat ze de hond niet op je afsturen. Of je maakt een video. Blijf je gewoon thuis, benen op tafel en huispak aan. Terwijl je klanten lekker maakt met een visueel kunstwerkje.

Het voordeel van video

Ken je Spinvis? Die heeft ooit eens een liedje geschreven met de naam 'Het voordeel van video'. Niemand weet waar dat nummer over gaat, maar over video heeft 'ie gelijk: dat heeft nogal wat voordelen. We noemen er twee:

1. "Landingspagina's met een promotiefilm leiden tot 800% meer conversie dan dezelfde pagina zonder video." (Bron: Orion21)
2. "Video's worden 1200% vaker gedeeld dan links en tekst bij elkaar opgeteld." (Bron: Orion21)

Je ziet, een promotiefilm laten maken is gewoon heel slim. Als je wilt verkopen tenminste.

Neem direct contact op

Professionele promotiefilm laten maken
Cameraman filmt promotiefilm

Kun je het ook zelf doen?

Ja, je kunt natuurlijk zelf een filmpje maken. De meeste smartphones hebben best een aardige camera. Maar… grote kans dat je nogal amateuristisch overkomt. Er komt namelijk nog best wat bij kijken. Vaste hand en een oog voor opvallende en creatieve beelden bijvoorbeeld. Of kleurcorrectie, sound engineering en montage.

Super tevreden over de promotiefilm

Marieke van Boxtel, Directeur, OBS De Springplank

Wij zijn super tevreden over de promotiefilm. De samenwerking verliep heel prettig. Pro Motion Film hielp ons om de essentie van onze school in de film te laten zien. Wat ik vooral knap werk vond, was het beeldmateriaal dat naadloos aansloot op het verhaal dat ik vertelde in de film. Jullie hebben onze school in sfeer en beeld weten te pakken. Dank daarvoor.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Hoe ziet dat eruit?

Nu vraag je je vast af hoe dat eruitziet, een promotiefilm door een professionele partij. Zoals wij.

Bekijk onze showreel tjokvol video's die de online zichtbaarheid en merkbeleving van onze klanten hebben verbeterd:

Wil jij ook zoiets? Of juist iets totaal anders?

Kan allemaal. Bel 020-233 33 51 of mail naar [email protected]. Dan bespreken we - uiteraard geheel vrijblijvend - de mogelijkheden. (En alle creatieve ideeën die we ter plekke verzinnen krijg je er gratis bij.)

Vrijblijvend informatie aanvragen

Veelgestelde vragen over een promotiefilm laten maken

Hoe is een promotiefilm effectief in te zetten?

Pro Motion Film maakt al sinds 2011 effectieve promotiefilms. Een goede promotiefilm doet zijn werk en levert meer bezoekers, leads, klanten, omzet en fans op.

Je hebt dan alleen wel een goede promotiefilm nodig, die online ook zichtbaar is. Dit is dus niet een kwestie van hup snel een video in elkaar flansen en ergens in een hoekje online zetten. Je moet het wel goed aanpakken!

Onderstaande vragen krijgen wij vaak over het laten maken van een promotiefilm:

1. Wat heb je aan een promotiefilm?

Een goede promotiefilm kun je het beste zien als je paradepaardje binnen een campagne. Deze film heeft een prominente plaats op je website, actiepagina en social kanalen. Met deze video creëer je op een laagdrempelige manier snelle awareness bij je doelgroep en de film speelt in op hun emotie.

2. Wat is het verschil tussen een goede en slechte promotiefilm?

Een slechte promotiefilm is een wegzapper. Meestal omdat deze traag aanvoelt en de opnames niet professioneel ogen. Zo'n promotiefilm werkt daardoor juist averechts. Hiermee jaag je vooral klanten weg.

Een goede promotiefilm is compact en heeft een compacte en persoonlijke videoboodschap. Het verhaal klopt, is eerlijk, overtuigend en inspirerend. De video stuurt de kijker aan op het ondernemen van actie via een goede call to action.

Testimonial promotievideo's

Stelt iedereen op zijn gemak

Vincent Schothuis, Marketing Manager, RiskQuest

Niels heeft voor ons bedrijf RiskQuest een aantal promotievideo's opgenomen die wij gebruiken op onze website en onze social mediakanalen. De opnamedag zelf verliep soepel. Niels stelt iedereen op zijn gemak, waardoor de opnames binnen een paar takes klaar waren. We zijn erg tevreden over het eindresultaat!

3. Welke promotiefilms scoren het best?

Als je naar de huidige marketingtrends kijkt, zijn er een paar marketingvideo's die er echt uitspringen. Hier heeft Pro Motion Film zich ook in gespecialiseerd.

Video's die populair zijn:

  • Klant testimonial video's
  • Uitlegvideo's
  • Achter de schermen video's
  • Persoonlijke videoboodschappen

Deze video's leveren één voor één veel waarde. Ze hebben als overeenkomst dat er geen acteurs worden ingezet, maar juist "echte mensen" die echt verbinding maken met hun doelgroep.

4. Wat is de werkwijze van Pro Motion Film en waarom is deze succesvol?

Promotiefilm met het DNA van jouw bedrijf

Wij maken een promotiefilm die het DNA van jouw bedrijf vangt. Daarmee bedoelen we dat de video perfect rijmt met de visie en huisstijl van je bedrijf.

Want een promotiefilm is niet alleen waardevol omdat je een actie of product kunt aanprijzen, maar ook omdat je de merkbeleving van het bedrijf hiermee kunt versterken. De promotiefilm moet dus aansluiten bij de identiteit van je organisatie.

Extra zichtbaar met extra content

We willen niet dat jouw promotievideo nergens is te vinden. Want daar heb je niets aan. Daarom proberen we binnen de opnamedag ook altijd extra content op te nemen zoals social teasers of andere aanvullende video's geoptimaliseerd voor bijvoorbeeld YouTube, LinkedIn of Instagram.

5. Waarom zou ik mijn promotiefilm aan jullie uitbesteden?

What's in a name? Wij heten Pro Motion Film, omdat we ons al jarenlang specialiseren in het produceren van promotiefilms. Hier ligt echt onze passie.

We hebben honderden promotiefilms gemaakt. Voor allemaal verschillende branches en op locaties in heel Nederland en daarbuiten. We hebben een groot netwerk aan ervaren makers en terugkerende klanten die op Google tevreden reviews achterlaten. En we hebben een workflow ontwikkeld waardoor promotiefilms produceren heel snel gaat, voor een voordelig budget.

Ontdek in deze video waarom het bedrijf TKB hun promotievideo productie uitbesteedt aan Pro Motion Film:

6. Kosten van een promotiefilm laten maken

Regelmatig wordt ons gevraagd: wat kost een promotiefilm laten maken?

De uiteindelijke promotiefilm prijs hangt sterk af van de voorbereidingen die er in gaan zitten. Denk aan het aantal opnamedagen en de complexiteit van de postproductie. Denk ook aan maatwerk graphics of een professioneel ingesproken voice-over.

We proberen hierin vaak ook mee te denken. Wat is het maximale budget? Op basis hiervan kunnen we kijken wat er mogelijk is.

7. Wat is de doorlooptijd van een promotiefilm?

Van start tot oplevering duurt een promotiefilm laten maken gemiddeld een paar weken. Bij spoedprojecten kan een video soms dezelfde dag nog opgeleverd worden. Het gemiddelde promotiefilm traject ziet er ongeveer zo uit:

Nadat alle noodzakelijke voorbereidingen getroffen zijn, kunnen de opnames op korte termijn ingepland worden. Meestal duurt het voorbereidingstraject maximaal 1 tot 2 weken. Het kan uiteraard langer duren, als je meer tijd nodig hebt om alles intern goed voor te bereiden.

Na de filmdag(en) kan een promotiefilm meestal binnen een week worden opgeleverd. Houdt ongeveer twee weken aan als er meerdere opnamedagen bij komen kijken, of als de promotiefilm bestaat uit maatwerk animatie of een voice-over.

Review Vincent

Alles aan gedaan om het eindproduct helemaal naar wens te maken

Vincent Both, Regio ambassadeur West, Jong Logistiek Nederland

Kwaliteit, snelheid en vriendelijkheid. Het contact met Niels van Pro Motion Film is altijd soepel verlopen. Bovendien is de video van hoge kwaliteit, snel opgeleverd, wordt er actief geluisterd naar feedback en alles aan gedaan zodat het eindproduct helemaal naar wens is. Top bedrijf!

8. Promotiefilm blunders: wat je vooral niet moet doen!

  • Een trage promotievideo maken. Mensen hebben maar weinig geduld, dus houd de aandacht van begin tot eind vast met een flitsende edit en een helder to-the-point verhaal.
  • Een promotiefilm online zetten die amateuristisch overkomt (krakkemikkig beeld en geluid).
  • Een "Wij van wc eend" verhaal ophangen, te gescript en onpersoonlijk (niet geloofwaardig).
  • Geen muziek gebruiken (een promotiefilm speelt juist in op emotie en gevoel). Goed gekozen muziek is dus heel belangrijk.
  • Je promotiefilm online zetten in een donker hoekje op je site waar niemand 'm ziet.

We gaan er iets moois van maken! Bekijk onze achter de schermen video:

Jouw bedrijf boosten met een doeltreffende promotiefilm?

Neem nu contact met ons op via het offerte-formulier en ontvang direct vrijblijvend alle informatie die je nodig hebt.

10 + jaar ervaring in het produceren van conversieverhogende promotievideo's

Voordelige productiekosten bij afname van een serie video's

✓ Altijd extra vrijblijvend advies over aanvullende videomarketing mogelijkheden

Offerte aanvragen

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Wat een verademing!

Kees de Jong, Ondernemer, nlgroeit

Meerdere keren met Pro Motion Film gewerkt. Hebben feilloos door wat het eindresultaat moet zijn en werken daar ook naar. Snel, effectief en flexibel. Wat een verademing! Aanrader!

Testimonial Laurens

Denken goed met je mee

Laurens Hilboezen, Eigenaar, Viewie Media

Fijne partij om mee samen te werken! Denken goed met je mee en komen ook met goede ideeën om de video nog vetter en beter te maken. Aanrader!

Uiterst responsief en professioneel

Sarah Rouwendal, Digital Marketing Specialist, Giarte Media Group B.V.

Het was geweldig werken met Pro Motion Film! Het team is uiterst responsief en professioneel, en we waren blij met het geleverde eindresultaat voor een geweldige prijs. Zou het zeker aanraden!

We werken echt heel graag met hen

Saskia Teunissen, Persuade

Al diverse projecten met Pro Motion Film gedaan en elke keer tot volle tevredenheid! Zeer goede edits, flexibel, snel en betrouwbaar. We werken echt heel graag met hen.

Ik ben super blij met het resultaat

Maartje Mutter, Marketing Manager, Baseflow

Een professioneel bedrijf dat ik van harte zou aanbevelen! Ze begrepen onze wensen, de communicatie was goed en ze zijn prettig in de omgang. Ik ben super blij met het resultaat, een te gekke showreel video waar we trots op zijn!

Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Klanten

Je videocontent helemaal uit handen geven? Wij zijn je partner. Voor deze merken maakten wij unieke en doeltreffende video's.

Populaire diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Alle populaire diensten