Niels de Groot

Elke vriendengroep heeft er een. De aanjager. De regelaar. De voortrekker die verjaardagen onthoudt, feestjes organiseert en afhakers onvermoeibaar op sleeptouw neemt. Dat ben ik. Maar dan niet voor je vriendengroep. Of voor feestjes en verjaardagen. Wel voor video consultancy, camerawerk, regie, productie en editing.

Hoi, ik ben Niels

Niels de Groot, cameraman, regisseur, monteur en producer. Ik maak promo's, online docu's, videocampagnes, bedrijfsfilms, interviews, eventregistraties en meer. Vaak voor MKB-bedrijven, maar ook voor tal van marketingcommunicatiebureaus en andere organisaties.

Niels de schaamteloze zelfpromotor

Stel, we hebben een toffe online videocampagne uitgedacht. Dan zorg ik dat jij verder geen omkijken hebt naar de content. Filmen, monteren, produceren: regel ik. Je krijgt een kant-en-klaar-en-knallend eindresultaat. En alle ideeƫn die ik bedenk over hoe het nog mooier kan, krijg je er gratis bij.

Niels de namedropper

Een paar bedrijven waarmee ik heb samengewerkt aan mooie videocampagnes: nlgroeit, TKB, Persuade, Nova College en De Zorgcirkel. Voor organisaties als AmsterdamGold, Jaeger, VNG, Erasmus MC, Albeda, Testo en GGD Amsterdam heb ik ook fijne video's gemaakt. Dus over wat voor bedrijf of organisatie we het ook hebben: grote kans dat ik je verder kan helpen als je videocontent nodig hebt.

Kies jouw Niels

Niels de cameraman/regisseur

Een hert dat aan de grond genageld in twee aanstormende koplampen kijkt is ook authentiek. Maar niet het soort authentiek dat je op beeld wil. Daarom stel ik de mensen voor de camera op hun gemak, adviseer over lichaamshouding en help met de tekst. Zo ontstaan persoonlijke beelden en herkenbare verhalen in een aantrekkelijke cinematografische of documentairestijl.

Dat kan zowel zonder script als met, maar dan wel op zo'n manier dat het lijkt alsof het allemaal spontaan tot stand komt. Want dat is het soort authenticiteit dat het geloofwaardig maakt. En ja, ik heb een uitgebreide verzameling gear voor hoogwaardige videoproductie, maar de techniek is altijd ondergeschikt aan het beeld. Voor het vastleggen van de mooiste momenten heb je nog altijd het meest aan een goed oog.

Niels de video-editor

Ritme zorgt dat de boel niet inkakt. Niet alleen bij muziek, voor video geldt het net zo goed. Met de juiste edits hou je het tempo erin. Belangrijk, want zo voorkom je dat je boodschap wordt weggeklikt. Over tempo gesproken: ik werk snel. Heb je eigenlijk gisteren een hoogwaardige campagne nodig met tientallen video's in een herkenbare huisstijl met sterke calls to action? Kom maar door.

Het hoeft geen complete campagne te zijn, hoor. Ik ga net zo lief met je promo, teaser voor Insta en Facebook, video voor LinkedIn of landingspagina aan de slag. En ik pak alles mee: kleurcorrectie, audionabewerking, titels, effecten, voice-overs en hoogwaardige muziek. Rechtenvrij natuurlijk, want daar wil je geen gedonder over. Ik heb een bootlading ervaring met interviews, minidocu's, testimonials en bijvoorbeeld 'werken bij'-video's. Dus ook wat betreft storytelling zit je goed.

Niels de videoproducer

De complete Niels, met alle toeters en bellen, dat is deze hybride van Niels de cameraman/regisseur en Niels de video-editor. Hierbij profiteer je optimaal van mijn creativiteit en logistieke lenigheid. Want laten we eerlijk zijn: dingen gaan bijna altijd anders dan gepland. En dan gaat het erom dat je kunt improviseren. Zodat de weg ernaartoe misschien compleet anders is, maar het resultaat nog precies wat je voor ogen had.

Niels de videostrateeg

Elke succesvolle video begint met een strategie, en dat is waar Niels de videostrateeg om de hoek komt kijken. Ik ben de go-to guy voor bedrijven die hun videospel willen opkrikken. Ik help organisaties niet alleen de juiste soort video's te produceren, maar biedt ook hands-on trainingen aan op locatie. Of het nu gaat om praktische tips voor filmen of editen, ik maak videoproductie toegankelijk voor iedereen, van kleine startups tot grote corporates, van jonge enthousiastelingen tot ervaren professionals. Kortom, ik zorg er voor dat jouw videocontent niet alleen zichtbaar is, maar ook resoneert met jouw publiek.

Niels de legeraanvoerder

Is Niels de Groot je een maatje te klein? (Flauw, sorry.) Met mijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film verzorg ik ook de grotere videoproducties. Hiervoor werk ik met een netwerk van goed op elkaar ingespeelde videomakers: cameramensen, fotografen en animators waar ik al jaren mooie dingen mee maak. Perfect voor wanneer je een complete filmploeg nodig hebt en alles staat of valt met een strakke coƶrdinatie tussen opdrachtgever en crew.

Neem contact op met jouw Niels

Bel Niels

0651987319

Mail Niels

[email protected]