Zeg nou zelf: wie leest eigenlijk de handleiding?

Met een instructiefilm verkoop je op een minder directe manier. Door gratis tips, kennis en ervaringen te delen, laat je zien dat jij de expert bent.

En ook mooi: dankzij instructievideo's raakt je supportafdeling minder overbelast.

Instructiefilm laten maken

Bekijk jij weleens de handleiding? Wij ook niet. Of nou ja, niet op papier. Wel in audiovisuele vorm. Die zijn veel sneller terug te vinden dan zo'n boekje: gewoon online, na een zoekopdracht in plaats van een speurtocht door alle uithoeken van het huis. En een instructiefilm is nog veel leuker en begrijpelijker ook.

Onze laatste Instructiefilms

Testo

Uitblinkers

Bouwmensen

Visuele handleiding

Op z'n Cruijffiaans: je gaat het pas zien als je het doorhebt. Wij draaien 'm voor het gemak even om: je begrijpt het pas als je het ziet. Want dat is het mooie aan de visuele handleiding: je kijkt mee met iedere stap. En omdat ieder onderdeel uit de handleiding een apart how to-filmpje heeft, vind je veel sneller het antwoord op je vraag. Daarom maken we instructievideo's vaak in een serie. Voor één product, of meerdere.

Waarom onze klanten voor instructievideo's van Pro Motion Film kiezen

✅ Kwaliteit

Met trots kunnen we zeggen dat we al sinds 2011 doelgerichte instructievideo's maken en inmiddels 250+ bedrijven op de kaart hebben gezet met meer dan 1400 videoproducties. We weten daardoor precies wat werkt, en wat niet.

✅ Storytelling

Wij zijn expert in inhoudelijke instructievideo's en kunnen je helpen bij het schrijven van de scripts. We halen het maximale uit de presentatie dankzij goede regie en bijvoorbeeld de ondersteuning van een autocue.

✅ Strategisch

Wij zullen tijdens het voortraject altijd eerlijk advies uitbrengen en meedenken welke instructiefilms en andere video's het beste passen bij jouw organisatie. Zo haal jij maximale waarde uit videomarketing.

Jouw bedrijf boosten met doeltreffende instructievideo's?

Neem nu contact met ons op via het offerte-formulier en ontvang direct vrijblijvend alle informatie die je nodig hebt.

Hoe gebruik je instructievideo's in je marketingstrategie?

Een instructiefilm kun je op meerdere manieren effectief inzetten.

Allereerst is het slim om instructievideo's te delen via YouTube en te optimaliseren voor SEO door bijvoorbeeld een veelgestelde vraag in de titel te verwerken. Op deze manier komen potentiële klanten de video tegen via YouTube en Google. Daarmee komen ze op een laagdrempelige manier in aanraking met jouw product.

Instructievideo's zijn ook ideaal om te delen op de landingspagina van je product. 69% van de consumenten bekijkt het liefst een korte video om meer te weten te komen over jouw product of dienst en 84% van deze mensen zegt dat ze door het bekijken van een video zijn overgehaald om een product of dienst te kopen. (bron: Wyzowl)

Gemiddelde kosten van een instructiefilm

Wat gaat een instructiefilm kosten? De kosten per instructievideo zijn afhankelijk van hoeveel video's je per dag(deel) kunt filmen en de complexiteit van de videobewerking. Onderstaande prijzen zijn indicaties en exclusief btw, reiskosten, voice-over en maatwerk graphics. Inclusief (pre)productie, advies en inhoudelijk afstemmen van de instructievideo's.

Interview Video Tarieven 2024

4 uur filmen met cameraman inclusief cameraset en belichting € 715
Extra camera € 125
Videobewerking instructievideo t/m 3 minuten - simpel € 400
Videobewerking instructievideo t/m 3 minuten - high-end € 600

Nu inclusief extra videoversie voor social media of € 250 Social video cadeaubon bij besteding boven € 2.500.

Neem contact op voor een offerte op maat

Winstgevende instructievideo van Pro Motion Film

Een instructiefilm laten maken is niet alleen goed voor het gebruiksgemak, maar ook voor je verkoop. Met een handleiding in videovorm verhoog je namelijk zowel conversie als online zichtbaarheid. Upload je instructiefilm naar YouTube en je bereikt een miljoenenpubliek van potentiële klanten.

Mits de video goed in elkaar zit, natuurlijk. Daarom leggen we je boodschap duidelijk vast. Mooi en to the point tegelijk. Met of zonder voice-over, titels in beeld, een herkenbare videohuisstijl en professionele audio-effecten. Zodat je instructie niet alleen verheldert, maar ook opvalt.

Dit is wat klanten zeggen over onze instructiefilms

Review Testo

Erg blij met de resultaten die wereldwijd worden ingezet

Alexandra Göggerle, Marketingcommunicatie, Testo

Wij hebben met Pro Motion Film intussen 3 gebruikersfilms opgenomen. Doel was een authentieke film van monteur naar monteur die zijn werkzaamheden deelt. Tot twee keer toe met regen en storm op een dak gestaan maar Niels en zijn team zijn gewoon doorgegaan. Met veel geduld de monteurs ondersteund in deze niet alledaagse actie. Testo is erg blij met de resultaten die uiteindelijk niet alleen in Nederland maar wereldwijd worden ingezet.

Testimonial Laurens

Denken goed met je mee

Laurens Hilboezen, Eigenaar, Viewie Media

Fijne partij om mee samen te werken! Denken goed met je mee en komen ook met goede ideeën om de video nog vetter en beter te maken. Aanrader!

Review Albeda

Stuurde ons bij wanneer dit belangrijk was

Erna de Wolff, Onderwijskundige, Albeda

Albeda College heeft Pro Motion Film gevraagd om een serie kennisclips op te nemen. Wij zijn heel erg tevreden over de manier waarop dit is gegaan. Niels dacht heel goed met ons mee, gaf feedback op de scripts die we schreven en stuurde ons bij wanneer dit belangrijk was voor de kwaliteit van de kennisclips.

Testimonial Repair Care

Eerlijk en professioneel

Luan Vercruysse, Repair Care

Het team van Pro Motion Film is flexibel, denkt mee en schakelt vlot en accuraat. Zelfs als je het niet zeker weet, adviseer ik: waag een belletje, je krijgt eerlijk en to the point advies. Hun werkwijze is professioneel, transparant en ze hebben met een half woord genoeg om de goede tone of voice neer te zetten.

Gewoon heel logisch

Een instructiefilm laten maken? 'Da's logisch', zou de goddelijke nummer 14 zeggen. Wordt het een enkele of een serie? Bel 020-233 33 51 of mail naar [email protected]. Dan bespreken we - uiteraard geheel vrijblijvend - de mogelijkheden.

✅ Specialist in spoedklussen

✅ Duidelijke boodschap & herkenbare huisstijl

✅ Meer instructievideo's voor minder

Neem contact op

Veelgestelde vragen over het laten maken van een instructiefilm

Waar moet je aan denken als je een instructiefilm laat maken?

Bij het maken van een instructiefilm moet je aan een aantal zaken denken. Allereerst moet je goed opletten dat je instructiefilm aansluit op je doelgroep. Als je bijvoorbeeld elektronica aanprijst, dien je dit in een heel andere toon te doen als je doelgroep ouderen zijn, dan als je je specifiek tot techneuten richt.

Jargon is in het algemeen geen duidelijke taal om iets mee uit te leggen. Als je jargon gebruikt, licht elk begrip dan ook in gewone spreektaal toe.

Naast de doelgroep moet je natuurlijk ook de camera goed opstellen, letten op hoe je presenteert en de overzichtelijkheid van je video. In een instructiefilm is het het allerbelangrijkste dat het beeld ondersteunt wat je in woorden probeert over te brengen: breng alle handelingen dus in beeld.

Wie is geïnteresseerd in een instructiefilm?

Grof gezegd, heb je twee soorten belangstellenden voor een instructiefilm: enerzijds zijn dit mensen die een specifiek product willen aanschaffen of willen leren hoe ze met een gekocht product overweg moeten gaan (klanten) en mensen die vooral op zoek zijn naar een nieuwe ervaring, of het opdoen van een vaardigheid (creatievelingen en hobbyisten).

Mensen zijn nieuwsgierige wezens. Ze gaan zelfs op zoek naar informatie die ze niet direct (of misschien wel nooit) in de praktijk kunnen toepassen, simpelweg omdat het 'leuk' is om veel te weten.

Wat is het verschil tussen een zakelijke en een recreatieve instructiefilm?

Op het eerste gezicht is er weinig verschil. Recreatieve instructiefilms zijn meestal wat meer ontspannen en ongedwongen in toon. Het doel is hier niet om een product te verkopen of aan te prijzen, maar gewoon laten zien hoe iets in zijn werk gaat.

Een zakelijke instructiefilm heeft altijd als (achterliggend) doel klanten te trekken en winst te maken. De toon kan ook hier erg ontspannen zijn, maar uiteindelijk is het toch de bedoeling van de video dat jij als kijker in de verleiding komt een specifiek product aan te schaffen.

Recreatieve instructiefilms zijn veelal door hobbyisten in elkaar gezet, terwijl voor zakelijke films meestal professionals zijn ingeschakeld.

Welk voordeel heeft een instructiefilm?

Een instructiefilm is een marketingtool voor bedrijven. In plaats van een gortdroog lijstje te maken met enkele kenmerken en voordelen van een product (waar een websitebezoeker al snel van in slaap zal vallen…) kan je het product het beste illustreren aan de hand van een sterk filmpje.

Zo zie je als kijker van het filmpje meteen wat het product in jouw huishouden, op jouw werk - en in jouw leven - kan betekenen.

Ook kan je in het filmpje meteen de antwoorden op de 'veel gestelde vragen' geven. Dat scheelt je ook weer tijd in klantcontact. De meeste klanten zullen een filmpje als erg prettig en persoonlijk ervaren.

Daarbij werkt een instructiefilmpje vaak vele malen handiger dan een papieren handleiding.

Ontdek hieronder waarom TKB het maken van instructievideo's aan Pro Motion Film uitbesteedt. ↓

  • TKB videomarketing case

    Videomarketing voor TKB

    De incassospecialisten van TKB vroegen ons om hun videomarketing handen en voeten te geven. Voor het resultaat kregen we de handjes op elkaar.

Wat moet je vooral niet doen in een instructiefilm?

Een instructiefilm moet vooral niet knullig gemonteerd zijn, want dan legt de kijker vrijwel automatisch de verbinding (vaak onterecht) met een ondeugdelijk product. Iets van hoge kwaliteit moet je ook op kwaliteit hoge wijze aanprijzen.

Als je een instructiefilm schiet, mag je nooit stappen in het proces overslaan of beelden toevoegen die totaal niet met de audio overeenkomen. Maak dingen niet onnodig moeilijk. Zorg voor een antwoord, niet voor een vraagteken.

Instructiefilm uitbesteden?

Je doelgroep bereiken, informeren en overtuigen met instructievideo's?

Deel je wensen en ontvang vrijblijvend advies over videomarketing.

Neem contact op

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.
Testimonial Repair Care

Eerlijk en professioneel

Luan Vercruysse, Repair Care

Het team van Pro Motion Film is flexibel, denkt mee en schakelt vlot en accuraat. Zelfs als je het niet zeker weet, adviseer ik: waag een belletje, je krijgt eerlijk en to the point advies. Hun werkwijze is professioneel, transparant en ze hebben met een half woord genoeg om de goede tone of voice neer te zetten.

We werken echt heel graag met hen

Saskia Teunissen, Persuade

Al diverse projecten met Pro Motion Film gedaan en elke keer tot volle tevredenheid! Zeer goede edits, flexibel, snel en betrouwbaar. We werken echt heel graag met hen.

Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Testimonial pitch filmpje Liza

Binnen 1 week een super filmpje opgeleverd!

Liza Cornet, Neurowetenschapper

De samenwerking met Niels verliep erg prettig: de communicatie verliep snel, vriendelijk en helder en Niels dacht actief mee aan de vorm, maar ook aan de inhoud van mijn pitch filmpje. Dat werkte erg goed. Uiteindelijk binnen 1 week een super mooi filmpje geschoten én opgeleverd! Veel dank!

Gewoon goede filmmaker

Ilse Kuiper, Content en communicatie DUOS, Erasmus MC

Gewoon goede filmmaker, begrijpt wat je wilt, en maakt er iets moois van. Professioneel, goed bereikbaar en goede prijs/kwaliteit. Een aanrader!

Creatieve ideeën

Pien Jongenelen, De Bieb

We hadden een hele prettige samenwerking met Pro Motion Film en zijn erg blij met het resultaat. Al meerdere positieve reacties van de verschillende doelgroepen! Uitvoerend producent Niels luisterde goed naar onze wensen en wist deze perfect te combineren met zijn creatieve ideeën.

Klanten

Je videocontent helemaal uit handen geven? Wij zijn je partner. Voor deze merken maakten wij unieke en doeltreffende video's.

Next Level Videomarketing Podcast

Voor bedrijven die willen groeien met video

Welke video's kun je het beste maken? En als je dan een bepaalde video gaat maken, hoe pak je dat dan het beste aan?

Ontdek het in de Next Level Videomarketing podcast:

Geweldige resultaten behalen en je online zichtbaarheid opschalen met video? Gaan we doen.

Neem contact op met

Niels de Groot

Videospecialist

Stuur e-mail

Of bel 020 - 233 33 51

Videoproductie diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Alle videoproductie diensten

Pro Motion Film Videotrajecten

Wij helpen jou aan de ideale mix video's om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

I High-End Videoproductie

eenmalige productie

✅ Filmen en editen van 1 video

✅ Script schrijven - jij, wij of samen

Extra opties:

Videostrategie & format

Extra video's voor social

Videographics in eigen huisstijl

YouTube-optimalisatie

Ondertiteling

Video in meerdere talen

Vraag meer informatie aan

II High-End Videocampagne

serie video's

✅ Filmen en editen van een serie video's

✅ Scripts schrijven - jij, wij of samen

✅ Videostrategie & format

✅ Extra video's voor social

Extra opties:

Videographics in eigen huisstijl

YouTube-optimalisatie

Ondertiteling

Video in meerdere talen

Vraag meer informatie aan

III Next Level Videomarketing

jaartraject

Ieder kwartaal nieuwe video's

✅ Scripts schrijven - jij, wij of samen

✅ Videostrategie & format

✅ Extra video's voor social

✅ Videographics in eigen huisstijl

✅ YouTube-optimalisatie

Extra opties:

Ondertiteling

Video in meerdere talen

Next Level Videomarketing programma