Videomarketing: goed bekeken.

Video marketing

Bij marketing is het verhaal dat je vertelt cruciaal. Met video presenteer je de beste versie van jezelf. Maar waarom zou je hiervoor een video marketing bedrijf inhuren?

Het maakt niet uit wat je doet, als je maar een ijzersterk verhaal vertelt. Dit geldt meer dan ooit voor jou als ondernemer.

Online moet je vechten voor aandacht en mensen zijn steeds sneller afgeleid. Video's trekken wel snel de aandacht. Potentiële klanten horen je verhaal, zien je persoonlijkheid en dromen weg bij je aanbod. Tenminste, als je het goed doet.

84% van de consumenten heeft zich na het bekijken van een video laten verleiden tot een aanschaf, blijkt uit onderzoek van Wyzowl.

Aan de andere kant uploaden YouTubers elke dag 720.000 uur aan video. Val dan maar eens op.

Ontdek in dit artikel hoe je impact maakt met onweerstaanbare video's. En wat de voordelen zijn van een videomarketing bureau inhuren.

Inhoudsopgave

Dit zijn de voordelen van een videomarketing bureau inhuren

Videomarketing kun je zelf doen of uitbesteden. Beide keuzes hebben voor- en nadelen, en daar lees je meer over in dit artikel.

-> Videomarketing uitbesteden of zelf doen? Dit moet je weten.

Of bekijk deze video:

Sowieso is het verstandig om serieus met videomarketing aan de slag te gaan. Met een gerichte strategie creëer, verfijn en deel je video's die resoneren bij de mensen die je wilt bereiken. Zo bereik je meer klanten en vergroot je de interactie en omzet. En er zijn meer voordelen.

Vergroot betrokkenheid met videomarketing

Of je nu leads wilt werven voor je sales funnel of direct wilt verkopen, met video bouw je snel een band op met toekomstige klanten. En door zichtbaar te zijn vergroot je hun betrokkenheid en interesse.

Zorg voor loyaliteit

Consumenten kunnen hun geld maar één keer uitgeven. Daarom willen ze zeker zijn dat ze de juiste aankoop doen. Daarom blijven mensen ook vaak dezelfde merken trouw, die kennen ze.

Met videomarketing leren mensen je kennen en gaan ze je aardig vinden. Zo ontstaat vertrouwen en word jij die vertrouwde partij.

Laat de persoonlijkheid van je bedrijf zien

Mensen doen het liefst zaken met mensen. Met video ben je geen onpersoonlijk bedrijf, maar een toegankelijke organisatie van enthousiaste professionals.

Met uitsluitend tekst of beeld is het lastig om je persoonlijkheid uit te dragen. In prikkelende video's kunnen mensen niet om je heen. Je bedrijf krijgt een gezicht en gaat leven.

Kijk maar eens naar onze bedrijfsvideo en oordeel zelf:

Krijg meer bezoekers op je site en sociale kanalen

Video-content kun je op meerdere plekken inzetten. Deel clips via YouTube, je site, social media, landingspagina's voor advertenties en nog veel meer. Zo haal je het maximale uit je marketingbudget.

Vergroot je naamsbekendheid

Doe je wel eens zaken met een bedrijf dat je totaal niet kent? Het gebeurt in de praktijk zelden, en je wilt de ander eerst leren kennen. Door met video je naamsbekendheid te vergroten kunnen potentiële klanten niet meer om je heen. Zo zet je je bedrijf echt op de kaart.

Wat is de meerwaarde van een video marketing bedrijf?

Videomarketing biedt objectief heel veel voordelen. Ben je nog niet overtuigd, dan ben je het na dit artikel zeker:

-> Videomarketing statistieken | De ultieme gids

Toch zetten veel ondernemers video onvoldoende in. Dat is niet gek, want videomarketing is niet de makkelijkste marketingvorm. Zo moet je investeren in apparatuur, kost opnemen en monteren veel tijd en heb je specifieke kennis nodig.

Wil je consistent hoogstaande en doelgerichte video's maken en delen? Dan is het verstandig om een videomarketing bureau in te huren.

Voordelen videomarketing bureau inhuren

Een videomarketing bureau:

- Heeft meer ervaring

- Werkt sneller

- Beschikt over betere apparatuur

- Speelt beter in op je doelgroepen

- Bewaakt je boodschap en uitstraling

Daar staan uiteraard kosten tegenover. Maar als je echt ambitieus bent en het uiterste wilt halen uit je video's, levert het gegarandeerd meer op dan het kost.

Videostrategie

We bereiken de juiste doelgroep en het juiste effect met een doordachte videostrategie.

Videoproductie

We laten je bedrijf groeien met productie van professionele video formats, content video's en sales video's.

Video advertising

Met korte effectieve video ads en retargeting boosten we je bezoekersaantallen, leads en conversie.

Waarom videomarketing bedrijf Pro Motion Film inhuren?

Videomarketing bureaus zijn er in alle soorten en maten. Van eenpitters tot full-service agencies en alles wat er tussen zit: de keuze is enorm.

Pro Motion Film is een klein, gedreven en ervaren videomarketing bureau. We maken al 10 jaar hoogwaardige videocontent voor bedrijven en maatschappelijke organisaties en onderscheiden ons op de volgende manieren:

Focus op echte mensen

Bij authentieke verhalen horen echte mensen. Daarom werken we nooit met acteurs en altijd met gewone werknemers en mensen uit het netwerk van opdrachtgevers.

Video's maken met gewone mensen heeft een aantal grote voordelen. Het is persoonlijk, betrouwbaar en herkenbaar. Bovendien komt het bij kijker en potentiële kopers authentiek over. Ze krijgen niets aangesmeerd, maar gaan mee in jouw verhaal.

Testimonial nlgroeit

Samen sterk

Merel Grolleman, KVK

In naam van nlgroeit wil ik de inmiddels 2 jaar durende plezierige en professionele samenwerking met Pro Motion Film benadrukken. Samen hebben wij veel verhalen van ondernemers onder de aandacht gebracht, geheel passend bij de huisstijl en cultuur van nlgroeit. Kortom, wij zijn enorm tevreden.

Video's in documentairestijl

Bij Pro Motion Film maken we geen gladde reclamefilmpjes of animaties. In plaats daarvan filmen we korte, documentaire-achtige video's op locatie.

In je natuurlijke omgeving ben je jezelf. Dit is anders dan in een studio, waar je je vaak ongemakkelijk voelt en zenuwen de overhand krijgen.

Opnames op locatie tonen een eerlijker beeld. Voor kijkers maakt dit meteen duidelijk wie je bent en wat je doet.

Observerende video's

Spontaniteit is enorm krachtig. Daarom regisseren we zo weinig mogelijk en beperken we het script tot een minimum.

Door te improviseren blijf je dichter bij jezelf en ontstaan video's die het echte verhaal vertellen. Ongedwongen, persoonlijk en oprecht. Dit raakt kijkers onbewust.

Eerlijkheid duurt het langst en we laten de werkelijkheid zo mooi mogelijk zien. Zo komt de kracht van beeld het beste tot zijn recht.

Videomarketing bureau voor MKB

Minder dingen beter doen is ons devies. Daarom richten we ons primair op het MKB. We spreken de taal van jouw organisatie en kennen de wensen, uitdagingen en kansen van ondernemers zoals jij.

Door onze kennis te combineren met ruim 10 jaar ervaring werken we sneller, beter en voordeliger. Zo vertellen wij je verhaal nog effectiever en betaal jij nooit de hoofdprijs.

Beelddenkers met oog voor inhoud

Marketing draait om verkopen. Daarom kijken we verder dan mooie plaatjes en zijn zakelijke aspecten net zo belangrijk.

Dit betekent niet dat we plat verkopen. Integendeel, want daar trappen klanten al lang niet meer in. Wel spelen we maximaal in op de wensen van potentiële kopers. Door de juiste snaar te raken komen mensen in beweging. En behaal jij sneller je doelen.

Impact maken op verschillende manieren

Een boodschap kun je op verschillende manieren uitdragen. Het effectieve van video is dat het meerdere zintuigen tegelijk aanspreekt. Bij het bedenken van video's houden we daar bewust rekening mee.

Je video is visueel en tekstueel aantrekkelijk. Daarnaast zorgen we dat hij kijkers rationeel en vooral emotioneel aanspreekt. Want verkopen draait voor 95% om gevoel en beslissingen nemen we veelal onbewust. De kracht van beeld is daarbij essentieel.

Wissel verschillende vormen af voor maximale impact

Herhaling is de kracht van reclame. Maar bij marketing wil je niets steeds hetzelfde vertellen, want dan haken mensen af.

Door jouw unieke boodschap op steeds een andere manier uit te dragen blijf hij fris. En zorg je ervoor dat potentiële kopers geïnteresseerd blijven in je oplossingen.

Bij Pro Motion Film maken we video's in alle varianten. Denk daarbij aan:

 • Interviews
 • Cases
 • Mini documentaires
 • Recruitment video's
 • Stappenplannen en how to's
 • Instructies
 • Social media clips

En nog veel meer. We kiezen samen een gevarieerde mix van video's die elkaar versterken. En creëren zo een ijzersterk geheel.

Tip. Wil je extra content voor social media, dan regelen we dat. Bijvoorbeeld teasers voor langere video's, korte clips voor YouTube, cliffhangers voor Facebook en LinkedIn etc. Door slim te recyclen haal je alles uit je budget.

Consistentie zorgt voor meer respons

In deze drukke wereld is er veel ruis. Wil je opvallen, dan moet je consistent zijn. In beeld en boodschap.

Samen denken we strategisch na over de beste videoformats en visuele kenmerken. Wat wil je vertellen en hoe doe je dat het beste?

We richten ons op de lange termijn en maken in overleg videoseries. Afleveringen vullen elkaar aan en er zijn terugkerende personages en onderwerpen.

Series vergroten je herkenbaarheid en het zorgt ervoor dat mensen je content willen binge watchen. Dit is ideaal, want de intrinsieke motivatie van potentiële kijkers is enorm. Je schept de ideale omstandigheden voor het werven van nieuwe leads en klanten.

Video zorgt voor hogere posities in Google

De meeste internetters vinden video's kijken prettiger dan een lange teksten lezen. Dit biedt kansen voor SEO.

Google wil gebruikers de beste informatie tonen bij hun zoekvragen. Komen ze op jouw pagina en kijken ze een paar minuten een video, dan zijn ze aantoonbaar geïnteresseerd.

Google meet dit en het pakt vaak positief uit voor je posities bij de zoekresultaten. Met video houd je bezoekers vast op je site en het versterkt je SEO.

In deze video geef ik je 10 videomarketing tips uit de praktijk:

Klein team, groot netwerk

Pro Motion Film is bewust een klein videomarketing bureau. Beslissingen nemen we zelf en we hebben net zo'n hekel aan bureaucratie als jij. Dat we klein zijn wil evenmin zeggen dat we niet groot denken.

Onze ambities zijn torenhoog. En in ons 10-jarig bestaan hebben we een groot netwerk van professionele freelancers om ons heen verzameld. Samen zijn we een gedreven en slagvaardig team en kunnen we de grootste projecten aan. Verras ons daarom met je ambities. Dan maken we samen onze dromen waar.

Dit is hét moment om een videomarketing bureau in te huren

De opbrengsten van videomarketing zijn enorm, blijkt o.a. uit onderzoek van Wyzowl uit 2020:

 • 86% van de marketeers die video inzetten krijgen meer traffic naar hun site.
 • 94% geeft aan dat consumenten hun product of dienst beter begrijpen.
 • 78% geeft aan meer te verkopen dankzij video.
 • 87% noemt de return on investment van video positief.
 • 43% zegt dat de belasting van de helpdesk daalt dankzij video.

Profiteer ook van de kracht van video en maak nu een afspraak met Pro Motion Film. We vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

<<< Vraag een kennismakingsgesprek aan >>>

En krijg gratis advies.

Offerte aanvragen

Portfolio

Voor ons geldt hetzelfde als voor jou: je kunt wel vertellen wat je doet, maar eigenlijk moet je het gewoon laten zien.

Bekijk meer portfolio

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.
Testimonial Repair Care

Eerlijk en professioneel

Luan Vercruysse, Repair Care

Het team van Pro Motion Film is flexibel, denkt mee en schakelt vlot en accuraat. Zelfs als je het niet zeker weet, adviseer ik: waag een belletje, je krijgt eerlijk en to the point advies. Hun werkwijze is professioneel, transparant en ze hebben met een half woord genoeg om de goede tone of voice neer te zetten.

Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Gaaf geworden

David Brode, RiplRock

Onze bedrijfsfilm en de verschillende opnames met klanten zijn gaaf geworden. Zelfs een aantal maanden na de opnames was Pro Motion Film bereid om mee te denken met onze wensen. Als we nog iets nodig hebben weten we jullie te vinden!

Vooral de kwaliteit bleek super!

Annemijn Visscher, Onderzoeker, GGD Flevoland

Voor het maken van 3 videodocumentaires hebben wij gekozen voor Pro Motion Film. Vooral de kwaliteit bleek super! Wanneer ik weer een filmopdracht zou hebben, zou ik Pro Motion Film zo weer vragen!

We werken echt heel graag met hen

Saskia Teunissen, Persuade

Al diverse projecten met Pro Motion Film gedaan en elke keer tot volle tevredenheid! Zeer goede edits, flexibel, snel en betrouwbaar. We werken echt heel graag met hen.

Komen afspraken na

Kees Sibbing, Eigenaar, Ontluikers

Professioneel, creatief, fijn om mee samen te werken, komen afspraken na en betaalbaar.

Gewoon goede filmmaker

Ilse Kuiper, Content en communicatie DUOS, Erasmus MC

Gewoon goede filmmaker, begrijpt wat je wilt, en maakt er iets moois van. Professioneel, goed bereikbaar en goede prijs/kwaliteit. Een aanrader!

Wat een verademing!

Kees de Jong, Ondernemer, The Policed

Meerdere keren - als band - maar ook zakelijk met Pro Motion Film gewerkt. Hebben feilloos door wat het eindresultaat moet zijn en werken daar ook naar. Snel, effectief en flexibel. Wat een verademing! Aanrader!

Klanten

Je video content helemaal uit handen geven? Wij zijn je partner. Voor deze merken maakten wij unieke en doeltreffende video's.

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!