Alles over de kosten van een professionele video.

Videoproductie Tarieven | Kosten Video Laten Maken

Wat gaat een professionele video laten maken kosten? In dit artikel een helder overzicht van gemiddelde videoproductie tarieven.

Inhoudsopgave

1. Kosten van een professionele video

Laten we beginnen met een overzicht van gemiddelde prijzen als je één professionele video laat maken. We gaan er daarbij vanuit dat deze video binnen een dag gefilmd kan worden:

Professionele video Cameraman 4 uur + videobewerking Cameraman 8 uur + videobewerking
Video van 60 seconden € 1.220 € 1.445
Video van 120 seconden € 1.520 € 1.745
Video van 180 seconden € 1.770 € 1.995

De genoemde prijs is meestal inclusief alle overige productie werkzaamheden en exclusief btw en transportkosten.

De volgende kwaliteit kun je verwachten als je een video door Pro Motion Film laat maken. ↓

Dit geeft je alvast een goed beeld van de kosten van een korte video die je op één dag door één video profesional kunt opnemen, al zal de exacte prijs altijd afhangen van de situatie en specifieke wensen.

Wil je de exacte prijs weten, dan kun je beste contact opnemen voor meer informatie.

Ja, ik ontvang graag vrijblijvend een offerte

Waarom Pro Motion Film?

12+ jaar ervaring, 1200+ video's geproduceerd voor 200+ opdrachtgevers.

✅ Kwalitatieve videoproductie van één of meerdere bedrijfsvideo's.

✅ Online snel en eenvoudig een ervaren videograaf of complete crew inhuren.

✅ Professionele video opnames met Sony PXW-FX9 4K of vergelijkbare cameraset.

✅ Maatwerk edits met rechtenvrije muziek, kleurcorrectie, audionabewerking en 2 revisierondes. Gemiddeld binnen 5 werkdagen opgeleverd.

✅ Vrijblijvend advies over videomarketing en extra (video)content.

2. Kosten video opnames

Wat kost het om video('s) te laten filmen door een videograaf? De exacte videoproductie prijs hangt af van de volgende 4 factoren:

1. Het aantal uur dat er op locatie gefilmd wordt

Wij werken zelf met dagdelen van 4 uur of hele dagen van 8 uur, waarbij we de reistijd naar de opnamelocatie niet in rekening brengen. Bekijk hier wat de prijs per dagdeel of hele dag is:

Kosten per dagdeel of hele dag
Cameraman/Regisseur t/m 4 uur t/m 8 uur
Cameraman/Regisseur inclusief Sony PXW-FX9 Cinema Cameraset en reistijd € 725 € 950

Voor de bovenstaande prijs boek je bij Pro Motion Film een all-round cameraman op locatie met 12+ jaar ervaring. Dit is een doorgewinterde professional die naast het camerawerk ook de regie, interviews, belichting en geluidsopnames verzorgt.

2. De omvang van de cameraploeg op locatie

De meest budgetvriendelijke optie is om een all-round cameraman langs te laten komen op locatie. Soms heb je extra ondersteuning nodig, zoals een extra camera-operator, fotograaf of drone-operator. Vooral bij grotere projecten is dit vaak van toegevoegde waarde. Of wanneer je veel videocontent nodig hebt. Met een team kun je namelijk in korte tijd nog meer (of mooiere) video's opnemen. Dit zijn de tarieven voor een extra video professional:

Extra video professionals
Extra crew t/m 4 uur t/m 8 uur
Extra Camera Operator * € 450 € 675
Fotograaf inclusief apparatuur en nabewerking foto's € 985 € 1.485
Drone operator inclusief drone, exclusief RT-er en vergunningen € 925 op aanvraag

* Bij ongeveer 50% van de video opnames die wij verzorgen is er een tweede cameraman aanwezig. Bijvoorbeeld voor het bedienen van een extra camera of om te assisteren met licht en geluid.

3. De cameraset

Welke camera-apparatuur is nodig voor jouw videoproductie? Wij hebben zelf een standaard cameraset die bestaat uit de volgende camera, lenzen, statieven, lampen en microfoons. De dagprijs hiervan is € 275.

Standaard cameraset: Camerabody: Sony PXW-FX9. Cameralenzen: Sony 16-35mm 2.8 GM, Sony 24-70mm 2.8 GM Canon 50mm 1.2, Canon 135mm 2.0. Stabilisatie: 1x Sachtler ACE statief. Afkijkmonitor: Atomos Shogun Flame, Zacuto Viewfinder. Geluid: Sennheiser MKH 416 richtmicrofoon, 1 x Sennheiser zenderset.

Deze cameraset kan worden aangevuld met bijvoorbeeld een autocue, gimbal of extra camera's:

Optionele extra's: Camerabody: 1 x Sony PXW-FX6, 2 x Sony PXW-FS7. Cameralenzen: Tamron 24-70mm 2.8, Samyang 24, 35 en 85mm 1.5. Stabilisatie: 2 x Sachtler ACE statief, Zhiyun Crane 3S Pro Gimbal stabilizer, Digital Foto Easyrig. Belichting: 2 x Akurat S8 LED panelen. Autocue: Datavideo TP-650. Geluid: 3 x Sennheiser zenderset, RODE Stereo Videomic X.

4. De opnamelocatie

Vinden de opnames plaats op locatie van jouw organisatie? Dan zijn hier waarschijnlijk geen kosten aan verbonden. Maar het kan ook voorkomen dat je een opnamelocatie wilt huren voor bijvoorbeeld een interview. Denk ook aan opnames in een (green)screen studio. Wij hebben hiervoor in Hilversum een professionele studio beschikbaar vanaf 4 uur per dag. De prijs per uur bedraagt € 150.

Jouw bedrijf boosten met doeltreffende videocontent?

Neem contact op met Pro Motion Film via het contactformulier en ontvang direct vrijblijvend alle informatie die je nodig hebt!

Of vraag direct een vrijblijvende offerte aan

3. Kosten professionele videobewerking

Wat kost het editen van een video? De prijs van videobewerking hangt af van meerdere factoren. Zoals:

 • De hoeveelheid ruw opgenomen beeldmateriaal dat bekeken en verwerkt moet worden in de videomontage.
 • Wat voor type video het is. Maak je een video waarin fragmenten uit interviews te zien zijn aangevuld met sfeerbeeld? Dan is dat bewerkelijker dan het editen van een video met alleen sfeerbeelden of alleen iemand die iets op camera vertelt, zonder sfeerbeeld.
 • Het tempo van de video: laat je in een video van 1 minuut razendsnel 30 beelden zien, of is dit slechts 1 shot? Het laatste is natuurlijk sneller te monteren.
 • Data management: waar komt het beeld en audiomateriaal vandaan? Uit de camera? Dan hoeven de beelden alleen ingeladen te worden. Moeten er ook (stock)beelden, sound effects of graphics gezocht, ontworpen of gedownload worden? Dan komt daar extra research en downloadtijd bij kijken.

Hieronder vind je de gemiddelde videomontage prijzen per minuut, op basis van een op zichzelfstaande inhoudelijke bedrijfsvideo met sfeerbeelden ingemonteerd. Dit kan hoger of lager uitvallen afhankelijk van het type video, of je en de hoeveelheid video's die je laat maken. Vraag een offerte aan als je de exacte kosten wilt weten.

Video 60 seconden Video 120 seconden
Video editor inclusief montageset € 495 € 795

Voorbeeld van zo'n video:

Extra opties

Soms heb je nog extra wensen. Denk aan het toevoegen van sound effects of een professionele voice-over. Of wat dacht je van een extra korte video om te delen op social media? Bekijk hier extra diensten die vaak aanvullend worden afgenomen:

Extra video voor social media (20 seconden) € 125
Rechtenvrije muziek (per track) € 75
Professionele voice-over (per 250 woorden) € 400
Sound effects (per uur) € 95
Research en toevoegen stock video (per uur) € 95
Aanschaf project hard disk € 85
Toevoegen ondertiteling per minuut € 50 - € 65
Ontwerp custom videographics vanaf € 350

Wil je de exacte prijs weten voor het bewerken van jouw video's?

Neem contact op voor meer informatie

Kosten videomontage
Onze video-editor aan het werk

4. Kosten video ondertiteling

Met oog op toegankelijkheid van een video, voegen wij ook vaak ondertiteling toe.

Bekijk hier de kosten voor het toevoegen van ondertiteling aan een video:

Toevoegen van ondertiteling aan video
Plaatsen ondertiteling Prijs per minuut
Regulier tarief € 65
Bulk tarief € 50
Vertalen naar andere taal (bovenop standaard tarief) € 85

Wanneer ondertiteling toevoegen?

Zeker als er veel in de video gesproken wordt, is ondertiteling belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan een klantverhaal video. Je krijgt het verhaal veel beter mee als je dan ook de ondertiteling kunt meelezen.

5. Kosten video graphics

Wil je jouw video voorzien van een simpel logo of een (naam)titel? Dan kan de video editor dat vaak snel eenvoudig doen. Hier komen meestal geen extra kosten bij kijken.

Wil je op de lange termijn met videomarketing aan de slag en het maximale uit je video's halen? Overweeg dan te investeren in het ontwerp van maatwerk video graphics. Voor veel opdrachtgevers ontwerpen we custom video graphics in hun eigen huisstijl. Denk bijvoorbeeld aan een logo animatie. Zeker als we op lange termijn meerdere video's maken, is dit van toegevoegde waarde. Je betaalt eenmalig een bedrag waarvoor de volgende graphics worden gemaakt:

Video Graphics Pakket - Essentials € 485

 • Lower third naamtitels
 • Eindkaart met animated logo inclusief customizable slogan/website-url/call to action tekst

Video Graphics Pakket Compleet € 795

 • Lower third naamtitels
 • Eindkaart met animated logo inclusief customizable slogan/website-url/call to action tekst
 • Logo animatie als los bestand
 • Titel / Rubriekkaarten inclusief wipe effect
 • Titel Overlays

Alle vormgeving in eigen huisstijl en kleuren. Eenmalig ontwerp inzetbaar voor alle toekomstige videocontent uitingen

6. Wat kost een bedrijfsfilm gemiddeld?

Je hebt nu hopelijk een beter beeld van de kosten die komen kijken bij het maken van een professionele video. De kosten zullen uiteindelijk per type video verschillen. Bij sommige videoprojecten moet er ook nog tijd ingecalculeerd worden voor (pre)productie werkzaamheden zoals brainstormsessies en conceptontwikkeling, meestal is dat een percentage van 10-20% over het totaalbedrag.

Een professionele video zoals een aftermovie van een evenement is er doorgaans geen conceptontwikkeling nodig. Op basis van een dagdeel filmen inclusief videobewerking kan zo'n video gemaakt worden vanaf € 1.400.

Maar een bedrijfsfilm laten maken zal meestal meer tijd kosten, omdat er script en conceptontwikkeling bij komt kijken. Een bedrijfsfilm vertelt het hele verhaal over jouw bedrijf, mensen, dienstverlening en producten. Dat moet goed gebeuren. Doorgaans kost een bedrijfsfilm bij Pro Motion Film gemiddeld € 2.500 - 5.000. Daarbij zit dan ook vaak ook het ontwerp van graphics en filmen met een cameraploeg inbegrepen.

Slim meerdere bedrijfsvideo's combineren

Je kunt de videoproductie kosten drukken door meerdere video's op een dag te filmen. Stel we filmen in twee dagen tijd een bedrijfsfilm, 3 uitlegvideo's, 2 klant cases en editen daaruit ook nog 4 extra social video's, dan heb je meteen 10 video deliverables en worden de productiekosten per video gedrukt.

Wij raden daarom aan om meer dan 1 video te laten maken. Op die manier bouwen we meteen aan een effectieve videocampagne rondom je merk, dienstverlening en producten. Voor Viewie Media maakten we bijvoorbeeld in twee opnamedagen een bedrijfsfilm, 3 klantcase video's en 2 uitlegvideo's:

 • Videomarketing Viewie Media

  Videomarketing voor Viewie Media

  Viewie Media wilde een bedrijfsfilm laten maken. Ze kregen er 2. Plus een aantal testimonials en uitlegvideo’s. Allemaal in één moeite door.

Testimonial Laurens

Denken goed met je mee

Laurens Hilboezen, Eigenaar, Viewie Media

Fijne partij om mee samen te werken! Denken goed met je mee en komen ook met goede ideeën om de video nog vetter en beter te maken. Aanrader!

7. Wat kost videomarketing, of.. wat levert het op? ;-)

Wat een video laten maken kosten zal in jouw situatie, hangt ook af van de partij waarmee je samenwerkt. De prijzen op deze pagina zijn marktconforme prijzen. Je kunt natuurlijk altijd rondkijken voor offertes die nog goedkoper uitvallen.

Maar, let dan wel op:

Wanneer je op zoek bent naar een videoproductiebedrijf en informatie over wat jouw video gaat kosten, let er dan op geen appels met peren te vergelijken.

Een startende freelance videomaker zal qua uurtarief bijvoorbeeld voordeliger zijn dan een ervaren freelancer of gevestigd videoproductiebureau. Maar een goedkopere video betekent vaak ook meer kans op een "goedkopere" kwaliteit en minder kans om je doelen te bereiken.

Zoals het bekende gezegde luidt: goedkoop is duurkoop. Uiteindelijk ben je misschien niet helemaal blij meer met die goedkope videoproductie, en wil je het alsnog echt goed doen. Je bent dan uiteindelijk meer geld kwijt en twee keer zoveel tijd.

Een wat duurder bureau heeft veel ervaring in huis en kan je meestal ook over contentmarketing adviseren en meedenken over het maken van nog meer video's. Hier kun je extra voordeel uithalen.

Goede videomarketing levert je veel rendement op, dus durf te investeren.

JE DOELGROEP BEREIKEN, INFORMEREN EN OVERTUIGEN MET VIDEOCONTENT?

Deel je wensen en ontvang een vrijblijvende offerte.

Vraag offerte aan

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Wat een verademing!

Kees de Jong, Ondernemer, nlgroeit

Meerdere keren met Pro Motion Film gewerkt. Hebben feilloos door wat het eindresultaat moet zijn en werken daar ook naar. Snel, effectief en flexibel. Wat een verademing! Aanrader!

Testimonial Laurens

Denken goed met je mee

Laurens Hilboezen, Eigenaar, Viewie Media

Fijne partij om mee samen te werken! Denken goed met je mee en komen ook met goede ideeën om de video nog vetter en beter te maken. Aanrader!

Uiterst responsief en professioneel

Sarah Rouwendal, Digital Marketing Specialist, Giarte Media Group B.V.

Het was geweldig werken met Pro Motion Film! Het team is uiterst responsief en professioneel, en we waren blij met het geleverde eindresultaat voor een geweldige prijs. Zou het zeker aanraden!

We werken echt heel graag met hen

Saskia Teunissen, Persuade

Al diverse projecten met Pro Motion Film gedaan en elke keer tot volle tevredenheid! Zeer goede edits, flexibel, snel en betrouwbaar. We werken echt heel graag met hen.

Review-Yara

TOP bedrijf en prachtige video's als eindresultaat

Yara Mens, PR & Marketing, Molinos de Viento

We zijn ontzettend tevreden met de twee filmpjes die Pro Motion Film voor ons heeft gemaakt. Fijne manier van communiceren. Het beste vonden wij dat ze feilloos aanvoelen wat voor sfeer je in je video's wil. Kortom: we raden Pro Motion Film ten zeerste aan als je op zoek bent naar een TOP bedrijf en prachtige video's als eindresultaat.

Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Oprechte interesse in jouw verhaal

Suzanne Rotteveel, Eigenaar, Oogstgoed

Als je een videoportret wilt waarin je op een natuurlijke manier en vanuit je eigen kracht je verhaal doet én dat mooi in beeld is gebracht, dan moet je bij de jongens van Pro Motion Film zijn. Niels begeleidde me goed mijn verhaal in en bleef tegelijk ook scherp op de details. Hij is een professional met geduld en oprechte interesse in jouw verhaal. Ik ben trots op het eindresultaat!

Testimonial nlgroeit

Samen sterk

Merel Grolleman, KVK

In naam van nlgroeit wil ik de inmiddels 2 jaar durende plezierige en professionele samenwerking met Pro Motion Film benadrukken. Samen hebben wij veel verhalen van ondernemers onder de aandacht gebracht, geheel passend bij de huisstijl en cultuur van nlgroeit. Kortom, wij zijn enorm tevreden.

Videostrategie

Een doordachte strategie om je doelstellingen te behalen.

Videoproductie

Bedrijfsvideo's en videocontent: net zo mooi als effectief.

Videomarketing

Hands-on advies om je doelgroep online te bereiken.

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Videoproductiebedrijf Pro Motion Film

12+ jaar ervaring in videoproductie

1200+ video's geproduceerd

200+ opdrachtgevers