Alles over de kosten van een professionele video.

Videoproductie Tarieven | Kosten Professionele Video 2024

Wat gaat een professionele video laten maken kosten als je dit uitbesteedt? Hieronder vind je een duidelijk overzicht van onze videoproductie tarieven.

Ontdek op deze pagina:

 • de gemiddelde totaalprijs van een professionele video;
 • de prijs van optionele extra's zoals voice-over, graphics en ondertiteling
 • de kosten voor het filmen;
 • de gemiddelde tarieven voor videobewerking.

De genoemde videoproductie prijzen in dit artikel zijn zorgvuldig opgesteld door ons videoproductiebedrijf Pro Motion Film en worden toegepast in onze eigen offertes. Dit zijn betrouwbare tarieven met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Inhoudsopgave

Wat kost een video gemiddeld?

Op deze pagina ga ik uit van marktconforme prijzen van een video waarvoor een videoproductiebedrijf of freelancer een of meerdere professionele video's produceert.

1. Kosten van een professionele video

Om te beginnen: wat ben je kwijt voor een topkwaliteit professionele video? Hieronder een prijsvoorbeeld van een video die binnen een dag geschoten kan worden door een ervaren cameraman/regisseur, inclusief videobewerking en eventuele correcties.

Cameraman 4 uur + videobewerking Cameraman 8 uur + videobewerking
Video van 60 seconden € 1.170 € 1.350
Video van 120 seconden € 1.370 € 1.550
Video van 180 seconden € 1.570 € 1.750

Dit geeft je alvast een goed beeld van de kosten van een korte video die je op één dag door één video profesional kunt opnemen, al zal de exacte prijs altijd afhangen van de situatie en specifieke wensen.

Let op: dit zijn minimale bedragen zonder reistijd, pre(productie), extra crew, draaidagen of andere productie-uren.

Wil je de exacte prijs weten, dan kun je beste contact opnemen voor meer informatie.

Offerte aanvragen voor jouw project

Belangrijk: deze extra opties bepalen ook de prijs van een video

Soms heb je nog extra wensen. Denk aan het toevoegen van sound effects of een professionele voice-over. Of wat dacht je van graphics? Bekijk hier extra diensten die vaak aanvullend worden afgenomen:

Extra video voor social media (20 seconden) € 125
Rechtenvrije muziek (per track) € 75
Professionele voice-over (per 250 woorden) € 400
Sound effects (per uur) € 95
Research en toevoegen stock video (per uur) € 95
Aanschaf project hard disk € 85
Toevoegen ondertiteling per minuut € 50
Ontwerp custom videographics vanaf € 350

Interessant: In deze video vertel ik je waarom je niet alleen moet kijken naar de kosten van een video, maar ook vooral naar de waarde, dus wat het je oplevert.

Hoe wordt die waarde bepaald?

2. Kosten camerawerk

Diverse factoren bepalen de kosten voor het filmen van een video, denk aan de duur, omvang van de cameraploeg, apparatuur en locatie.

1. Kosten videograaf of cameraman per dagdeel of hele dag

Wij werken zelf met dagdelen van 4 uur of hele dagen van 8 uur, waarbij we de reistijd naar de opnamelocatie niet in rekening brengen. Bekijk hier wat de vanaf prijs per dagdeel of hele dag is:

Kosten per dagdeel of hele dag
dagdeel 4 uur hele dag 8 uur
Ervaren cameraman/regisseur inclusief standaard cameraset € 595 € 895
 • Alle reistijd langer dan 1 uur totaal (dus max 30 min heen en 30 min terug) wordt bij de werktijd van de dag gerekend.

Voor de bovenstaande prijs boek je bij Pro Motion Film een all-round cameraman op locatie met 12+ jaar ervaring. Dit is een doorgewinterde professional die naast het camerawerk ook de regie, interviews, belichting en geluidsopnames verzorgt.

2. Kosten extra camera-operator, fotograaf of drone filmer

De meest budgetvriendelijke optie is om een all-round cameraman langs te laten komen op locatie. Soms heb je extra ondersteuning nodig, zoals een extra camera-operator, fotograaf of drone-operator. Vooral bij grotere projecten is dit vaak van toegevoegde waarde. Of wanneer je veel videocontent nodig hebt. Met een team kun je namelijk in korte tijd nog meer (of mooiere) video's opnemen. Dit zijn de tarieven voor een extra video professional:

Extra professionals
t/m 4 uur t/m 8 uur
Extra cameraman * € 395 € 695
Fotograaf inclusief apparatuur en nabewerking foto's € 650 € 1.250
Drone operator inclusief drone, exclusief RT-er en vergunningen, exclusief transportkosten € 600 € 1.150

* Bij ongeveer de helft van de video's die wij filmen is er een tweede cameraman aanwezig. Bijvoorbeeld voor het bedienen van een extra camera of om te assisteren met licht en geluid.

3. Kosten van een professionele cameraset

Welke camera-apparatuur is nodig voor jouw videoproductie? Onze standaard cameraset bestaat uit een camera, lenzen en statief. De dagprijs hiervan is € 200. Deze cameraset kan worden aangevuld met bijvoorbeeld belichting, extra microfoons, een autocue, gimbal of extra camera's.

Cameraset: Camerabody's: Sony PXW-FX9, 2 x Sony PXW-FS7. Cameralenzen: Sony 16-35mm 2.8 GM, Canon 50mm 1.2, Sony 24-70mm 2.8 GM Tamron 24-70mm 2.8, Canon 135mm 2.0, Samyang 24, 35 en 85mm 1.5. Stabilisatie: 2 x Sachtler ACE statief, Zhiyun Crane 3S Pro Gimbal, Digital Foto Easyrig. Afkijkmonitor: Atomos Shogun Flame, Zacuto Viewfinder. Autocue: Datavideo TP-650. Belichting: 2 x Akurat S8 LED panelen. Geluid: Rode NTG3 richtmicrofoon, Sennheiser MKH 416 richtmicrofoon, 4 x Sennheiser zenderset, RODE Stereo Videomic X.

4. Kosten externe opnamelocaties

Vinden de opnames plaats op locatie van jouw organisatie? Dan zijn hier waarschijnlijk geen kosten aan verbonden. Maar het kan ook voorkomen dat je een opnamelocatie wilt huren voor bijvoorbeeld een interview. Denk ook aan opnames in een (green)screen studio. Wij hebben hiervoor in Hilversum een professionele studio beschikbaar vanaf 4 uur per dag. De prijs per uur bedraagt € 150.

Jouw bedrijf boosten met doeltreffende videocontent?

Neem contact op met Pro Motion Film via het contactformulier en ontvang direct vrijblijvend alle informatie die je nodig hebt!

Of vraag direct een vrijblijvende offerte aan

3. Kosten professionele videobewerking

Wat kost het editen van een video? De prijs van videobewerking hangt af van meerdere factoren. Zoals:

 • De hoeveelheid ruw opgenomen beeldmateriaal dat bekeken en verwerkt moet worden in de videomontage.
 • Wat voor type video het is. Maak je een video waarin fragmenten uit interviews te zien zijn aangevuld met sfeerbeeld? Dan is dat bewerkelijker dan het editen van een video met alleen sfeerbeelden of alleen iemand die iets op camera vertelt, zonder sfeerbeeld.
 • Het tempo van de video: laat je in een video van 1 minuut razendsnel 30 beelden zien, of is dit slechts 1 shot? Het laatste is natuurlijk sneller te monteren.
 • Data management: waar komt het beeld en audiomateriaal vandaan? Uit de camera? Dan hoeven de beelden alleen ingeladen te worden. Moeten er ook (stock)beelden, sound effects of graphics gezocht, ontworpen of gedownload worden? Dan komt daar extra research en downloadtijd bij kijken.

Voor een indicatie: de gemiddelde bewerkingskosten per minuut voor een standaard bedrijfsvideo met geïntegreerde sfeerbeelden zijn hieronder vermeld. De kosten kunnen variëren afhankelijk van het soort video en de hoeveelheid video's. Neem voor een exacte prijsopgave contact op voor een offerte.

Video editor inclusief montageset

Video 60 seconden € 400 - 500
Video 120 seconden € 600 - 750

Voorbeeld van zo'n video:

Wil je de exacte prijs weten voor het bewerken van jouw video's?

Neem contact op voor meer informatie

4. Kosten video ondertitelen

Met oog op toegankelijkheid van een video, voegen wij ook vaak ondertiteling toe.

Bekijk hier de kosten voor het toevoegen van ondertiteling aan een video:

Ondertiteling toevoegen aan video
Prijs per minuut
Regulier tarief € 55
Bulk tarief € 40
Vertalen naar andere taal (bovenop standaard tarief) € 65

Wanneer ondertiteling toevoegen?

Bij video's met veel dialoog, zoals klantverhalen, verbetert ondertiteling de ervaring aanzienlijk. Het stelt kijkers in staat om zowel te luisteren als te lezen, waardoor ze de boodschap beter kunnen opnemen.

5. Kosten video graphics

Een eenvoudig logo of titel toevoegen? Dat kan vaak snel en zonder extra kosten. Maar als je langetermijnresultaten met videomarketing nastreeft, overweeg dan maatwerk graphics. Voor diverse klanten creëren we graphics die consistent zijn met hun huisstijl. Logo-animaties zijn hier een goed voorbeeld van. Het is zeker waardevol bij het produceren van meerdere video's op de lange termijn.

Video Graphics Pakket - Essentials € 485

 • Lower third naamtitels
 • Eindkaart met animated logo inclusief customizable slogan/website-url/call to action tekst

Video Graphics Pakket Compleet € 795

 • Lower third naamtitels
 • Eindkaart met animated logo inclusief customizable slogan/website-url/call to action tekst
 • Logo animatie als los bestand
 • Titel / Rubriekkaarten inclusief wipe effect
 • Titel Overlays

Deze designs worden op maat gemaakt in de huisstijl en kleuren van de klant en zijn herbruikbaar voor alle toekomstige video's.

6. Zo bespaar je op de kosten van een video

Wil je besparen op de kosten van een video? Overweeg dan om meerdere video's tegelijk op te nemen. Zo kan je bijvoorbeeld in 2 dagen een bedrijfsfilm, 3 uitlegvideo's en 2 klantcases filmen, waaruit je ook weer een aantal video's voor social kunt halen. Dat levert 10 video's op tegen lagere productiekosten per video. Dit biedt ook de kans voor een samenhangende videocampagne rond je merk.

Een voorbeeld: voor Viewie Media produceerden we in 2 dagen een bedrijfsfilm, 3 klantvideo's en 2 uitlegvideo's.

 • Videomarketing Viewie Media

  Videomarketing voor Viewie Media

  Viewie Media wilde een bedrijfsfilm laten maken. Ze kregen er 2. Plus een aantal testimonials en uitlegvideo’s. Allemaal in één moeite door.

Viewie Media's feedback:

Testimonial Laurens

Denken goed met je mee

Laurens Hilboezen, Eigenaar, Viewie Media

Fijne partij om mee samen te werken! Denken goed met je mee en komen ook met goede ideeën om de video nog vetter en beter te maken. Aanrader!

Wat kost videomarketing, of.. wat levert het op? ;-)

De kosten voor videoproductie hangen sterk af van de partij die je inhuurt. Hoewel je mogelijk lagere offertes kunt vinden, is het cruciaal om kwaliteit te waarborgen. Een goedkoper tarief kan leiden tot lagere kwaliteit, waardoor je mogelijk niet het gewenste resultaat behaalt. Je kent het wel: goedkoop is duurkoop.

Een duurder bureau brengt ervaring en expertise, en kan adviseren over contentstrategieën. Kwalitatief hoogstaande video's en strategische videomarketing zijn de investering waard.

Wat wil jij uitgeven aan je video?

Bij ieder budget en videoproject past een oplossing op maat. Denk goed na over wat de video jou waard is. Dit kun je meten door jezelf af te vragen wat een video jou op korte of lange termijn gaat opleveren.

Een afsluitende tip van ons: durf te investeren in video.

Een goed geproduceerde video geeft jouw merk een professionele uitstraling. En zo'n aandachtstrekker maakt veel los bij je doelgroep. Dat gaat je uiteindelijk meer opdrachten en verkopen opleveren.

Videomarketing moet je dan ook zien als een investering op de lange termijn. Doe je dit goed en investeer je gelijk in meerdere professionele video's en foto's, dan zul je daar in de toekomst absoluut geen spijt van hebben.

Je doelgroep bereiken, informeren en overtuigen met videocontent?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Wat een verademing!

Kees de Jong, Ondernemer, nlgroeit

Meerdere keren met Pro Motion Film gewerkt. Hebben feilloos door wat het eindresultaat moet zijn en werken daar ook naar. Snel, effectief en flexibel. Wat een verademing! Aanrader!

Review Nova College

Het resultaat mag er wezen :)

Marjan Dirkse, Communicatieadviseur, Nova College

Heel blij met de professionele aanpak van Pro Motion Film! We hebben met hen een serie filmpjes gemaakt 'Een dagje mee met... '. Ze hebben met ons meegedacht en ze weten goed wat wel en niet werkt. Heel fijn en het resultaat mag er wezen :)

We werken echt heel graag met hen

Saskia Teunissen, Persuade

Al diverse projecten met Pro Motion Film gedaan en elke keer tot volle tevredenheid! Zeer goede edits, flexibel, snel en betrouwbaar. We werken echt heel graag met hen.

Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Geweldige resultaten behalen en je online zichtbaarheid opschalen met video? Gaan we doen.

Neem contact op

Niels de Groot

Videospecialist

Ik plan graag een gesprek van 30 minuten waarin ik jouw wensen bespreek.

[email protected]

Maak een afspraak

✅ 12+ jaar ervaring

✅ 1400+ video's geproduceerd

✅ 250+ opdrachtgevers

Van content tot campagne

Alles wat je nodig hebt voor een geslaagde online videocampagne. Van een originele invalshoek tot een uitgedachte strategie. Van memorabele beelden en meeslepende storytelling tot een strak geproduceerd eindresultaat. Van een enkele video tot unieke content voor elk kanaal en iedere doelgroep. En van ‘wij nemen je alles uit handen’ tot ‘wij haken aan waar je ons nodig hebt’. Tot ondersteuning van de distributie aan toe.
Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Videocontent

Recruitment video

Testimonial video

Instructiefilm

Aftermovie

Videograaf

Video-editor

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92