Knalt jouw merk al van het scherm?

Recruitment video laten maken

Stel, je bent op zoek naar een nieuwe baan. Dan bekijk je al snel tientallen verschillende vacatures. Veel van die vacatures zijn uitwisselbaar. Ze beginnen vaak met drie vragen: 'Ben jij een X die Y? Ben je A, B en C? En heb je ervaring met Z?' Gevolgd door: 'Dan zijn wij op zoek naar jou!' Daarna komt er een lange rij bullets. En een nog langere opsomming. En soms zelfs nog een. Pfff…

Maar dan zie je een vacature met een stijlvol gefilmde wervingsvideo of 'werken bij'-video. Oprechte beelden die je een inkijkje geven in de functie en de organisatie. Geen inhoudsloze containerbegrippen, maar enthousiaste collega's die bevlogen over hun werk vertellen. Je kijkt nog eens naar die andere vacatures. Waar denk je dat je gaat solliciteren? Wij bij Pro Motion Film weten het wel.

Relevantere reacties met vacaturevideo

Andersom werkt het net zo: als recruiter of werkgever ontvang je soms honderden reacties op één vacature. Het overgrote deel kan je zo aan de kant schuiven, maar daarvoor moet je ze wel eerst allemaal doorlezen. En ook na een eerste of tweede gesprek haken sollicitanten geregeld af omdat ze zich toch niet in de baan of het bedrijf herkennen - terwijl je er al veel tijd in hebt geïnvesteerd. Met een vacaturevideo gaat dat stukken efficiënter. Hoe dat zo? Doordat je zelf de voorselectie niet hoeft te maken!

Meer dan alleen tekst

Een wervingsvideo geeft werkzoekenden namelijk meteen al een veel vollediger beeld van de baan en de organisatie. Ook de gezichtsuitdrukking en houding, of de intonatie waarmee mensen vertellen, geeft de kijker veel waardevolle informatie. Met een twinkeling in iemands ogen breng je tenslotte veel meer energie over dan met een lijstje benefits. En omdat communicatie voor het overgrote deel om lichaamstaal gaat, zorgt een video er al snel voor dat je meer relevante reacties krijgt.

'Communicatie gaat niet alleen om tekst'

Creatief en oprecht

Maar: dat lukt niet met zomaar iedere hr-video waarin je de bedrijfssfeer laat zien. Net als bij de ideale werknemer, is creativiteit daarvoor een van de belangrijkste eigenschappen. Want een goede vacaturevideo is méér dan een medewerker op de werkvloer. Het is een dynamisch en authentiek videoportret in de stijl van een mini-docu. Met echte mensen en een oprecht en sprekend verhaal.

Daarom loopt de cameraman (m/v) van Pro Motion Film een dagdeel mee met een of meerdere collega's. Soms al vanuit huis, als de tijd dat toelaat, zodat de kijker meereist vanaf de voordeur en een completer beeld krijgt van de persoon achter het werk. Dat draagt allemaal bij aan de echtheid en authenticiteit, en het opbouwen van een connectie met jouw toekomstige nieuwe collega.

'Over de persoon die er werkt'

Laat ook zo'n gave wervingsvideo maken

Laat een algemene 'werken bij'-video maken voor een cinematografische impressie van de bedrijfscultuur. Of ga voor een nog gerichter beeld met een video voor iedere aparte vacature. Helemaal gaaf: een videocampagne met een serie portretten van werknemers, waarin ze stuk voor stuk hun werkdag laten zien en vertellen wat het werk zo leuk maakt. Dat is nog eens originele employer branding.

Ook de beste nieuwe collega's vinden met een vacaturevideo? Bel 020 - 233 33 51 of mail naar [email protected].

Vraag gratis informatie aan

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Wat een verademing!

Kees de Jong, Ondernemer, The Policed

Meerdere keren - als band - maar ook zakelijk met Pro Motion Film gewerkt. Hebben feilloos door wat het eindresultaat moet zijn en werken daar ook naar. Snel, effectief en flexibel. Wat een verademing! Aanrader!

We werken echt heel graag met hen.

Saskia Teunissen, Persuade

Al diverse projecten met Pro Motion Film gedaan en elke keer tot volle tevredenheid! Zeer goede edits, flexibel, snel en betrouwbaar. We werken echt heel graag met hen.

Great cinematic doc style video's

Michael van Batenburg

We decided many times to work with Pro Motion Film. The professional way of working with great value for money. Great cinematic doc style video's with great storytelling.

Hele fijne samenwerking!

Heleen Vos, Tyche

Hele fijne samenwerking! We zijn superblij met het resultaat van Promotion Film. Onze feedback op de eerste versie is heel goed en snel verwerkt totdat we precies kregen wat we voor ogen hadden. Ook was het filmen samen een hele leuke ervaring!

Testimonial nlgroeit

Samen sterk

Merel Grolleman, KVK

In naam van nlgroeit wil ik de inmiddels 2 jaar durende plezierige en professionele samenwerking met Pro Motion Film benadrukken. Samen hebben wij veel verhalen van ondernemers onder de aandacht gebracht, geheel passend bij de huisstijl en cultuur van nlgroeit. Kortom, wij zijn enorm tevreden.

Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Klanten

Je video content helemaal uit handen geven? Wij zijn je partner. Voor deze merken maakten wij unieke en doeltreffende video's.

Andere diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Alle andere diensten

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!