Recruitment video laten maken in 2024?
Om te groeien heb je nieuwe mensen nodig. Maar hoe vind je talent? Een algemene recruitmentvideo laat in een oogopslag zien wat voor organisatie jullie zijn. Nu met extra videoversie voor social media.
  • 1400+ maatwerk video's geproduceerd
  • 250+ tevreden opdrachtgevers in alle branches
  • Inclusief strategie en maatwerk recruitment video script

Beoordeling van klanten: 5/5 52 beoordelingen

Recruitment video laten maken

Recruitment video laten maken: waarom zou je dat doen als bedrijf?

Stel, je bent op zoek naar een nieuwe baan. Dan bekijk je al snel tientallen verschillende vacatures. Veel van die vacatures zijn uitwisselbaar. Ze beginnen vaak met drie vragen:

'Ben jij een X die Y? Ben je A, B en C? En heb je ervaring met Z?'

Gevolgd door:

'Dan zijn wij op zoek naar jou!'

Daarna komt er een lange rij bullets. En een nog langere opsomming. En soms zelfs nog een. Pfff…

Maar dan zie je een vacature met een stijlvol gefilmde recruitmentvideo of 'werken bij'-video. Oprechte beelden die je een inkijkje geven in de functie en de organisatie.

Geen inhoudsloze containerbegrippen, maar enthousiaste collega's die bevlogen over hun werk vertellen.

Je kijkt nog eens naar die andere vacatures.

Waar denk je dat je gaat solliciteren?

Wij bij Pro Motion Film weten het wel.

Onze laatste Recruitment video's

DAKMERK

Nova College

Grip op Finance

Ook zo'n video? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking

Relevantere reacties met vacaturevideo

Als recruiter of werkgever ontvang je soms honderden reacties op één vacature. Het overgrote deel kan je zo aan de kant schuiven, maar daarvoor moet je ze wel eerst allemaal doorlezen.

En ook na een eerste of tweede gesprek haken sollicitanten geregeld af omdat ze zich toch niet in de baan of het bedrijf herkennen - terwijl je er al veel tijd in hebt geïnvesteerd.

Met een vacaturevideo gaat dat stukken efficiënter. Hoe dat zo? Doordat je zelf de voorselectie niet hoeft te maken!

Wat kost dat, een recruitment video?

In onderstaande tabel vind je een indicatie van de kosten voor een recruitment video. Genoemde prijzen zijn indicaties op basis van opnames met een ervaren cameraman + apparatuur, inclusief brainstorm en afstemmen van een maatwerk recruitment video.

Exclusief btw, reiskosten, voice-over en maatwerk graphics en ondertiteling.

Recruitment video Tarieven 2024

Recruitment video Pro 4 uur filmen met cameraman, recruitment video van 60 seconden € 1.599
Recruitment video Plus 8 uur filmen met cameraploeg, recruitment video van 120 seconden € 2.499
Recruitment video Premium Meerdere dagen filmen met cameraploeg, maatwerk recruitment video. Optie graphics en voice-over. prijs op aanvraag

Jouw bedrijf boosten met doeltreffende recruitment video's?

Neem nu contact met ons op via het offerte-formulier en ontvang direct vrijblijvend alle informatie die je nodig hebt.

Dit is waarom klanten een recruitment video van Pro Motion Film kiezen

✅ Kwaliteit

Met trots kunnen we zeggen dat we al sinds 2011 recruitment video's maken en inmiddels 250+ bedrijven hebben geholpen met meer dan 1400 videoproducties. We weten daardoor precies wat werkt, en wat niet.

✅ Storytelling

Wij zijn expert in inhoudelijke recruitment video's. Video's met hoogwaardige achter de schermen beelden, gecombineerd met interviews en goede regie. We maken recruitment videos's die dicht bij de realiteit staan: echte verhalen van echte mensen.

✅ Strategisch

Wij zullen tijdens het voortraject altijd eerlijk advies uitbrengen en meedenken welke recruitment video's het beste passen bij jouw organisatie. Zo haal jij maximale waarde uit videomarketing.

Meer dan alleen tekst

Een wervingsvideo geeft werkzoekenden meteen al een veel vollediger beeld van de baan en de organisatie. Ook de gezichtsuitdrukking en houding, of de intonatie waarmee mensen vertellen, geeft de kijker veel waardevolle informatie. Met een twinkeling in iemands ogen breng je tenslotte veel meer energie over dan met een lijstje benefits.

Creatief en oprecht

Maar: dat lukt niet met zomaar iedere hr-video waarin je de bedrijfssfeer laat zien. Net als bij de ideale werknemer, is creativiteit daarvoor een van de belangrijkste eigenschappen. Want een goede vacaturevideo is méér dan een medewerker op de werkvloer. Het is een dynamisch en authentiek videoportret in de stijl van een mini-docu. Met echte mensen en een oprecht en sprekend verhaal.

Daarom loopt de cameraman (m/v) van Pro Motion Film een dagdeel mee met een of meerdere collega's. Soms al vanuit huis, als de tijd dat toelaat, zodat de kijker meereist vanaf de voordeur en een completer beeld krijgt van de persoon achter het werk. Dat draagt allemaal bij aan de echtheid en authenticiteit, en het opbouwen van een connectie met jouw toekomstige nieuwe collega.

Dit is wat klanten zeggen over hun recruitment video's

Heel blij met het resultaat

Suzan Kuiper, Projectlead Marketing Communicatie, De Buitenboordmotor

Voor onze Stichting heeft Pro Motion Film een videoproductie gemaakt. Heel blij met het resultaat en met de samenwerking. Fijn hoe flexibel ze zijn, (creatief) meedenken en snel kunnen schakelen, top!

Review Nova College

Het resultaat mag er wezen :)

Marjan Dirkse, Communicatieadviseur, Nova College

Heel blij met de professionele aanpak van Pro Motion Film! We hebben met hen een serie filmpjes gemaakt 'Een dagje mee met... '. Ze hebben met ons meegedacht en ze weten goed wat wel en niet werkt. Heel fijn en het resultaat mag er wezen :)

Testimonial inriver

Drie projecten gedaan met tier1 internationale klanten

Carl Brenninkmeijer, Partner Manager, inRiver

We hebben met Pro Motion Film drie projecten gedaan met tier1 internationale klanten en zijn uiterst tevreden over de levering, prijs, ondersteuning, kwaliteit en ervaring.

Testimonial Laurens

Denken goed met je mee

Laurens Hilboezen, Eigenaar, Viewie Media

Fijne partij om mee samen te werken! Denken goed met je mee en komen ook met goede ideeën om de video nog vetter en beter te maken. Aanrader!

Hoe gebruik je recruitment video's in je marketingstrategie?

Een recruitment video kun je op meerdere manieren effectief inzetten. Je kunt een recruitment video op je algemene vacaturepagina delen. Of laat functiespecifieke recruitment video's zien op unieke vacaturepagina's.

Je kunt de recruitment video, of afgeleiden daarvan, ook delen op de social media kanalen waar jouw doelgroep actief is.

Bij Pro Motion Film ontvang je een extra ingekorte videoversie van je recruitment video. Deze video kun je delen via LinkedIn of inzetten als sponsored video ad.

Laat ook zo'n gave wervingsvideo maken

Laat een algemene 'werken bij'-video maken voor een cinematografische impressie van de bedrijfscultuur. Of ga voor een nog gerichter beeld met een video voor iedere aparte vacature. Helemaal gaaf: een videocampagne met een serie portretten van werknemers, waarin ze stuk voor stuk hun werkdag laten zien en vertellen wat het werk zo leuk maakt. Dat is nog eens originele employer branding.

Ook de beste nieuwe collega's vinden met een vacaturevideo? Bel 020 - 233 33 51 of mail naar [email protected].

Veelgestelde vragen over het laten maken van een recruitment video

Wat zijn de voordelen van een recruitment video laten maken?

Met behulp van een sterke recruitment video onderscheid je je van andere werkgevers. Een werkzoekende zal meer geneigd zijn op een recruitment video te klikken dan een ellenlange vacature te lezen waarin evenzoveel informatie schriftelijk staat verwoord. Hoe goed je vacaturetekst ook is, op papier blijft het allemaal wat abstract.

Aan de hand van een video kan je ook de werkplek laten zien, de activiteiten en je collega's in beeld brengen. Zo help je de werkzoekende in een mum van tijd een eerste indruk te vormen. Als je het slim aanpakt, weet je de werkzoekende snel te overtuigen om voor jou te kiezen.

Hoe breng je de baan tot leven in een recruitment filmpje?

Je doet dit onder meer door een medewerker aan het woord te laten en deze bijvoorbeeld antwoord te laten geven op vaak gestelde vragen. Breng de werkomgeving goed in beeld: de binnen- én buitenkant van een kantoorpand.

Heb oog voor de werkplek van je collega ('aan dit bureau zal jij straks plaatsnemen'…) en let ook op de omgeving van het kantoor. Kijk je bijvoorbeeld uit over weilanden? Over een park? Over een prachtige oude kerktoren?) Met behulp van een video laat je werkzoekenden zelf een voorselectie maken, zonder dat jij dit hoeft te doen.

Wat is een goede opbouw bij een recruitment video voor vacatures?

Er is geen vaste succesformule voor een recruitment video. Elk bedrijf en elke functie is immers anders. Er is echter wel een aantal zaken waar je op dient te letten en die je in de video moet verwerken.

Begin met een zogenaamd 'haakje': dit is iets aantrekkelijks (een lokkertje) dat de kijker stimuleert om tot het einde van de video te blijven kijken. Dit kan bijvoorbeeld een onverwachte vraag zijn, maar ook een grappige anekdote of een opvallend feitje.

Geef duidelijk aan waarom een werkzoekende op deze functie moet solliciteren. Laat zien wat de functie, het bedrijf en de collega's te bieden hebben. Vermeld bijzondere details, evenals voordelen. Dat kan zoiets simpels zijn als een raam met een prettig uitzicht. Laat ook niet na je te onderscheiden van je collega's: laat zien waarom jij de beste keuze bent.

Tijd voor de Call to Action: welke stappen dient een kijker te nemen. Vermeld waar je de link van het sollicitatieformulier kunt vinden, aan wie je je CV dient op te sturen en waar je terecht kunt voor vragen. Laat zien dat de vervolgstap binnen handbereik ligt en dat de kijker van de video slechts een paar stappen van zijn droombaan is verwijderd.

Wat moet je vooral niet doen bij een recruitment video maken?

Huur geen acteurs in en maak geen gebruik van een regisseur die geen kennis heeft van het bedrijf of de bedrijfscultuur. Hou het binnen de organisatie. Film ook in een stijl die de bedrijfscultuur eer aan doet. Als er een wat informelere sfeer heerst, is het helemaal niet erg als je gebruik maakt van wat maar 'gekunstelde' shots.

Vergeet niet je contactgegevens achter te laten (waar kan een kijker terecht voor vragen, waar kan hij zijn CV plaatsen). Stel niet té hoge verwachtingen ('jij bent onze redder: we hebben je nodig!'), hiermee leg je veel druk op de schouders van potentiële sollicitanten. Hiermee zal je veel van hen afschrikken. Wees niet onduidelijk in wat je te bieden hebt en zorg dat beeld aansluit bij audio.

Waarom zou ik mijn recruitment video laten maken bij jullie?

Video productie bedrijf Pro Motion Film levert een cameraman die een dagdeel of hele dag meeloopt op de werkvloer en de werkzaamheden en de bedrijfscultuur zo goed mogelijk vastlegt. Authenticiteit is van levensbelang. Door zoveel mogelijk indrukken op te nemen, schieten we een video die past bij het bedrijf en die tegelijkertijd oog heeft voor de verwachtingen en vragen van een buitenstaander. Creativiteit is één van onze kernvaardigheden. We leveren een authentieke en sprekende mini-docu. ↓

Je doelgroep bereiken, informeren en overtuigen met recruitment video's?

Deel je wensen en ontvang vrijblijvend advies over videomarketing.

Neem contact op

Klanten

Je videocontent helemaal uit handen geven? Wij zijn je partner. Voor deze merken maakten wij unieke en doeltreffende video's.

Geweldige resultaten behalen en je online zichtbaarheid opschalen met video? Gaan we doen.

Neem contact op

Niels de Groot

Videospecialist

Ik plan graag een gesprek van 30 minuten waarin ik jouw wensen bespreek.

[email protected]

Maak een afspraak

De videogroeiformule - voor ambitieuze bedrijven

Claim nu de gratis whitepaper en ontdek de 10 slimme stappen die je vandaag nog kunt nemen om je bedrijf sneller te laten groeien met videocontent.

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Diensten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Testimonial video

Recruitment video

Instructiefilm

Aftermovie

Videocontent

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92