Iemand die zorgt dat het geen pijn doet aan je ogen.

Video editor inhuren

Hoe nauwkeurig je het recept ook volgt, de ingrediënten afweegt, de eiwitten opklopt, de schaal invet en de oventemperatuur reguleert: één misstap en je soufflé sist leeg als een lekke ballon. Met een video gaat het net zo. Het maakt niet uit hoe mooi je beelden zijn, hoe meeslepend je storytelling of hoe overtuigend je verhaal: een montage zonder ritme zakt in als een mislukte soufflé.

Een video editor inhuren met ritmegevoel

Ga je een video editor inhuren? Kies dan voor iemand met ritmegevoel. Dat zorgt voor een montage met vaart. Dynamische beelden die de aandacht pakken en vasthouden. Waar wat je ziet en wat je hoort in elkaar grijpen en elkaar versterken. Allemaal in dienst van het verhaal, natuurlijk. Want een goede montage is ondersteunend aan de storytelling.

Video editor inhuren
Video editor achter editset

Kloppen, niet rammelen

Een video editor inhuren doe je omdat een montage moet kloppen, niet rammelen. Je weet het wanneer je het ziet. En hoort. Dus zorg dat je geluid aanstaat:

Is er nog meer mogelijk via een professionele video editor?

Ja, er is nog meer mogelijk:

✅ 4K montages

✅ Extra korte versies monteren

✅ Verschillende videoformaten zoals 16:9, 1:1 en 9:16

✅ Video opknippen in korte items

✅ Spoedmontages (binnen 24 uur)

✅ Live montage (op locatie)

Meer weten? Bel 020-233 33 51 of mail naar [email protected]. Dan bespreken we - uiteraard geheel vrijblijvend - de mogelijkheden.

Neem contact op

Veelgestelde vragen over het inhuren van een video editor

1. Wat doet een editor precies?

Een video editor is iemand die het technische proces van montage en nabewerking voor zijn rekening neemt. Zijn of haar taken eindigen daar echter niet: een goed ingespeelde editor overlegt en werkt nauw samen met collega's, fungeert eventueel als schakeltechnicus en weet een video naar een hoger niveau te tillen, met behulp van bijvoorbeeld effecten, titels, grafische afbeeldingen en toegevoegd beeld- en geluidsmateriaal.

De video editor is de 'spin in het web' en iemand die op de achtergrond wacht tot de juiste voedingstoffen hem worden aangereikt.

2. Wat is het belang van video-editen?

Zonder montage en nabewerking is een video weinig meer dan een opeenvolging van losse shots. Een video editor maakt één geheel uit losse scènes, zoals een schrijver een verhaal creëert aan de hand van zinnen, woorden en letters.

Een video editor is iemand die kijkt naar het grote plaatje, maar ook verstand heeft van details om individuele shots beter tot hun recht te laten komen. Hij of zij is een alleskunner op het gebied van digitale bewerking.

3. Welke kwaliteiten moet een video editor hebben?

Een video editor moet verstand van zaken hebben (duh), maar wat houdt dat nu eigenlijk in?

Ritmegevoel is erg belangrijk. Er moet namelijk voldoende vaart in de montage zitten, zeker in een zakelijke boodschap (tijd is geld, dat geldt met name voor reclames). Er moet niet alleen vaart in de beelden zitten, de beelden moeten onderling ook een zekere dynamiek hebben en een logisch geheel volgen.

Wat je ziet, moet wat je hoort versterken en vice versa. Een goede video editor is op de hoogte van de laatste ontwikkeling in zijn vakgebied, is stressbestendig en communicatief sterk. Hij of zij functioneert zowel in een groep, als alleen.

4. Welke trukendoos kan een video editor openen?

Een half mislukt shot is nog niet verloren. Half mislukt is ook half goed: een goede video editor begrijpt dat het digitale glas altijd halfvol is.

Een video editor is een goochelaar op het gebied van knippen en plakken: ooit een film van Georges Méliès gezien? Deze Franse regisseur wist begin twintigste eeuw al hoe hij zijn publiek kon betoveren, onder meer door slim te monteren.

De trukendoos van de video editor bevat vele foefjes op achtergrondruis, overbodige secondes film en ruwe overgangen mee op te poetsen. Het is net als het poetsen van zilver.

Video editing uitbesteden
Professionele videobewerking

5. Waar moet je opletten als je zelf gaat editen?

Zelf video-editen is hartstikke leuk, maar ook best een uitdaging als je voor het eerst met een (serieus) videobewerkingsprogramma aan de slag gaat. Waar moet je onder mee op letten?

  • Je kunt audio en video scheiden, maar je moet er wel voor zorgen dat ze synchroon lopen.
  • Emotie staat centraal: monteer je beelden zo dat je emotie opwekt bij de kijker.
  • Kill you darlings: wees bondig en wees zakelijk. Voeg niets overbodigs (losse eindjes) toe.
  • Zorg voor een climax (bijvoorbeeld via de formule van inleiding-middenstuk-slot).
  • Let op kleur en geluid: het is de centrale boodschap die moet overheersen, niet de details.
  • Voeg eventueel een voice-over toe.

6. Wat kan ondertiteling voor je video betekenen?

Ondertiteling kan je gebruiken bij een video die zonder geluid wordt afgespeeld, of wanneer je denkt dat de spreker(s) niet geheel te verstaan zijn.

Ondertiteling is heel eenvoudig aan te brengen als visuele ondersteuning van de gesproken boodschap. Als je een filmpje ook in het buitenland aan wilt bieden, hoef je niet een andere spreker in te huren, maar kan je gewoon en vertaling toevoegen.

Een ondertiteling 'kleedt' de film 'aan' en laat een professionele indruk achter. Zorg dat de ondertiteling gecentreerd staat en knip lange zinnen op in korte delen. Let goed op spelling en interpunctie en voeg een rand toe om de tekst leesbaarder te maken.

7. Wat moet je als video editor niet doen?

De belangrijkste don't is tegen de duidelijk uitgesproken eisen en verwachtingen van je klant ingaan. De video is bedoeld met een specifiek doel voor ogen, het is geen kunstproject.

Als video editor moet je er op letten dat je de 'integriteit' van de beelden intact laat: breek een scène niet onnatuurlijk af, voeg geen hinderlijke effecten toe, overschaduw sprekers niet met achtergrondmuziek, hanteer geen onlogische verhaalopbouw en vergeet niet bondig te zijn.

8. Waarom zou ik een video editor inhuren via jullie?

De crew van Pro Motion Film kan zelfs met opnamebeelden overweg die niet door onszelf zijn geschoten of die niet helemaal uit de verf zijn gekomen.

Er is in het montageproces een hoop dat nog gedaan kan worden om een eindproduct van kwaliteit af te leveren. We weten alles van de kneepjes in het vak en helpen jou iets fraais van de losse beelden te maken. We hebben aandacht voor de individuele frames (compositie, kleur en dergelijke) en voor het grote plaatje.

Naast een sterk verhaal leveren we ook kleurcorrectie, achtergrondmuziek, ondertiteling en audiobewerking. We passen naar het beeldformaat en de lengte van de video aan aan het kanaal (zoals sociale media of website) waarop je de film wilt plaatsen. We monteren in 4K, monteren extra versies of knippen video's op in korte items. Monteren op locatie doen we ook.

Jouw videocontent boosten via de skills van een ervaren video editor?

Een video editor inhuren via Pro Motion Film? Onze editors staan voor je klaar. Neem nu contact met ons op via het offerte-formulier en ontvang direct vrijblijvend alle informatie die je nodig hebt.

1400+ video's ge-edit voor 250+ opdrachtgevers

✅ Scherpe inhoudelijke edits door editors met 12+ jaar ervaring

✅ Meer video's = meer voordeel

Knalt jouw merk al van het scherm?

Deel je wensen en ontvang een vrijblijvende offerte.

Neem contact op

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Wat een verademing!

Kees de Jong, Ondernemer, nlgroeit

Meerdere keren met Pro Motion Film gewerkt. Hebben feilloos door wat het eindresultaat moet zijn en werken daar ook naar. Snel, effectief en flexibel. Wat een verademing! Aanrader!

Testimonial Repair Care

Eerlijk en professioneel

Luan Vercruysse, Repair Care

Het team van Pro Motion Film is flexibel, denkt mee en schakelt vlot en accuraat. Zelfs als je het niet zeker weet, adviseer ik: waag een belletje, je krijgt eerlijk en to the point advies. Hun werkwijze is professioneel, transparant en ze hebben met een half woord genoeg om de goede tone of voice neer te zetten.

We werken echt heel graag met hen

Saskia Teunissen, Persuade

Al diverse projecten met Pro Motion Film gedaan en elke keer tot volle tevredenheid! Zeer goede edits, flexibel, snel en betrouwbaar. We werken echt heel graag met hen.

Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Gaaf geworden

David Brode

Onze bedrijfsfilm en de verschillende opnames met klanten zijn gaaf geworden. Zelfs een aantal maanden na de opnames was Pro Motion Film bereid om mee te denken met onze wensen. Als we nog iets nodig hebben weten we jullie te vinden!

Creatieve ideeën

Pien Jongenelen, De Bieb

We hadden een hele prettige samenwerking met Pro Motion Film en zijn erg blij met het resultaat. Al meerdere positieve reacties van de verschillende doelgroepen! Uitvoerend producent Niels luisterde goed naar onze wensen en wist deze perfect te combineren met zijn creatieve ideeën.

Klanten

Je videocontent helemaal uit handen geven? Wij zijn je partner. Voor deze merken maakten wij unieke en doeltreffende video's.