Iemand die zorgt dat het geen pijn doet aan je ogen.
 • Volledige ontzorging: ervaren editors en snelle levering
 • Video's geoptimaliseerd voor alle online kanalen
 • Inclusief titels, rechtenvrije muziek en ondertiteling

Beoordeling van klanten: 5/5 52 beoordelingen

Video editor inhuren

Heb je video's nodig van hoog niveau en niet de middelen, ervaring of tijd om zelf video's te monteren? Dan is een ervaren video editor inhuren een goed idee.

Pro Motion Film biedt een complete video montage service. Goede edits, snel klaar en tegen scherpe tarieven.

Waarom een video laten monteren?

Dat vrijwel iedereen tegenwoordig toegang heeft tot editing software, betekent niet dat iedereen ook daadwerkelijk een goede video kan editen die perfect aansluit bij de wensen en verwachtingen van jouw doelgroep.

Editing is veel meer dan even snel knippen en plakken.

Denk ook aan de juiste inhoudelijke keuzes maken, passende muziek selecteren, kleurcorrectie, audionabewerking, ondertiteling, voice-over en geluidseffecten.

De kracht van een goede montage zit in de samenhang van al die aspecten.

Als ieder onderdeel goed bij elkaar past, dan kost het jouw kijker geen enkele moeite om naar je video te kijken en overtuig je ze sneller.

Onthoud: Een goede video-edit levert fans en klanten op, soms jarenlang, een video die technisch en inhoudelijk niet goed in elkaar zit, jaagt ze eerder weg. Dit wil je voorkomen.

Video editor inhuren via Pro Motion Film

Video montage bedrijf Pro Motion Film is specialist in videobewerking voor bedrijven, stichtingen en overheden. Wij editen al sinds 2011 video's in opdracht van diverse branches.

Met onze video montage service behaal je sneller het gewenste resultaat. Jij krijgt topkwaliteit video's en wordt volledig ontzorgd zodat je zelf alle tijd vrij houdt voor andere zaken. Top deal, toch?

We werken echt heel graag met hen

Saskia Teunissen, Persuade

Al diverse projecten met Pro Motion Film gedaan en elke keer tot volle tevredenheid! Zeer goede edits, flexibel, snel en betrouwbaar. We werken echt heel graag met hen.

Neem contact op voor meer informatie

All-round video montage bedrijf

Wij werken uitsluitend in opdracht van bedrijven. Dus we monteren geen bruiloften en vakantiefilmpjes. (Sorry…!)

Maar verder zijn we heel all-round. Bij ons kun je een video editor inhuren voor het editen van de volgende video's:

 • Uitlegvideo's
 • Event video's
 • Aftermovies
 • Promotievideo's
 • Videoregistraties
 • Interviews
 • Social video's

Video laten bewerken: haal het maximale uit je video's

Soms heb je zoveel beeldmateriaal liggen dat je denkt: hoe is hier een kort pakkend verhaal van te maken?

Herkenbaar?

Wij zijn er op getraind om in die beeldenbrei vliegensvlug de juiste quotes en visuals te selecteren.

Een lang interview of een presentatie van 30 minuten terugbrengen naar een pakkende video van 2 minuten of meerdere takes van hetzelfde verhaal omtoveren naar een kort knallend verhaal?

Kan allemaal.

Soms heb je juist zo weinig beeld dat je denkt: hoe kunnen we hier ooit een pakkend video van maken.

Herkenbaar?

Wij voegen extra (stock)materiaal toe, draaien beelden bij, maken schermopnames en denken in creatieve oplossingen zodat het maximale uit je video halen.

Yes, ik wil een video laten editen door Pro Motion Film

Video laten monteren met de juiste muziek

Je video valt of staat met muziek.

Bij het monteren van je video is het selecteren van muziek een van de belangrijkste taken. Muziek bepaalt namelijk de complete sfeer van je video.

Wij selecteren muziek die de juiste tone of voice oproept. We kijken goed naar de beelden en welk gevoel dit oproept. Is het beeld en de videoboodschap vrolijk, stoer, inspirerend, subtiel, emotioneel of avontuurlijk?

Wij halen onze muziek uit Soundstripe en Artlist. Dit zijn grote muziekdatabases met rechtenvrije muziek. Zo kunnen we altijd muziek vinden die precies bij de beelden past.

Aandacht voor geluidseffecten en audionabewerking

Wist je dat ons gehoor gevoeliger is dan onze ogen? Een video met belabberd geluid en mooie beelden, wordt sneller uitgezet dan een video met schokkerig beeld en mooi geluid.


Waar nodig voegen we geluidseffecten toe voor extra realisme. Volume van dialoog, voice-over en muziek wordt netjes afgemixd. Ruis of storende omgevingsgeluiden filteren we zoveel mogelijk weg.

Een video editor inhuren met verstand van kleurcorrectie

Door mooie kleurcorrectie toe te passen, kunnen we nog meer een geheel maken van de opgenomen footage. Door te spelen met waarden zoals contrast, exposure en zwarttinten, kunnen we alle beelden een specifieke toon geven die bijdraagt aan je verhaal.

Video of film laten bewerken binnen 24 uur

Een video editor inhuren is snel en eenvoudig. Nadat je de briefing of beelden hebt opgestuurd, gaan wij er gelijk mee aan de slag. Meestal kunnen wij de video al binnen 24 uur na briefing opleveren. De maximale doorlooptijd is 1 werkweek.

Heb je nog feedback of correcties? Geen probleem. Na ontvangst van je feedback kunnen we de video binnen 24 uur aanpassen.

Een video editor inhuren met ritmegevoel

Ga je een video editor inhuren? Kies dan voor iemand met ritmegevoel. Dat zorgt voor een montage met vaart. Dynamische beelden die de aandacht pakken en vasthouden. Waar wat je ziet en wat je hoort in elkaar grijpen en elkaar versterken. Allemaal in dienst van het verhaal, natuurlijk. Want een goede montage is ondersteunend aan de storytelling.

Video editor inhuren
Video editor achter editset

Kloppen, niet rammelen

Een freelance video editor inhuren doe je omdat een montage moet kloppen, niet rammelen. Je weet het wanneer je het ziet. En hoort. Dus zorg dat je geluid aanstaat:

Is er nog meer mogelijk via een professionele video editor?

Ja, er is nog meer mogelijk:

 • 4K montages
 • Extra korte versies monteren
 • Verschillende videoformaten zoals 16:9, 1:1 en 9:16
 • Video opknippen in korte items
 • Spoedmontages (binnen 24 uur)
 • Live montage (op locatie)

Video editor gezocht?

Zoek niet verder! Bel 020-233 33 51 of mail naar [email protected]. Dan bespreken we - uiteraard geheel vrijblijvend - de mogelijkheden.

Neem contact op

Wat kost een video editor inhuren?

Voor een video laten editen werken we op basis van uurtarief.

Wij spreken vooraf een vast aantal uur af, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Het is op voorhand lastig te zeggen wat jouw videoproject gaat kosten, want video is maatwerk. Hieronder vind je een indicatie van gemiddelde prijzen per minuut op basis van 1 video. Bij meerdere video's in hetzelfde format kunnen we vaak sneller editen, waardoor de prijs per video voordeliger wordt.

Video van 60 seconden 499 euro
Video van 120 seconden 699 euro

Het beste kun je vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij laten je dan weten hoeveel uur we met jouw project bezig zijn.

Vraag vrijblijvend informatie en prijzen aan

Veelgestelde vragen over het inhuren van een video editor

Wat doet een freelance video editor precies?

Een video editor is iemand die het technische proces van montage en nabewerking voor zijn rekening neemt. Zijn of haar taken eindigen daar echter niet: een goed ingespeelde editor overlegt en werkt nauw samen met collega's, fungeert eventueel als schakeltechnicus en weet een video naar een hoger niveau te tillen, met behulp van bijvoorbeeld effecten, titels, grafische afbeeldingen en toegevoegd beeld- en geluidsmateriaal.

De video editor is de 'spin in het web' en iemand die op de achtergrond wacht tot de juiste voedingstoffen hem worden aangereikt.

Wat is de meerwaarde van een freelance video editor?

Zonder montage en nabewerking is een video weinig meer dan een opeenvolging van losse shots. Een video editor maakt één geheel uit losse scènes, zoals een schrijver een verhaal creëert aan de hand van zinnen, woorden en letters.

Een freelance video editor is iemand die kijkt naar het grote plaatje, maar ook verstand heeft van details om individuele shots beter tot hun recht te laten komen. Hij of zij is een alleskunner op het gebied van digitale bewerking.

Welke kwaliteiten moet een freelance video editor hebben?

Ritmegevoel is erg belangrijk. Er moet voldoende vaart in de montage zitten, zeker in een zakelijke boodschap. Er moet niet alleen vaart in de beelden zitten, de beelden moeten onderling ook een zekere dynamiek hebben en een logisch geheel volgen.

Wat je ziet, moet wat je hoort versterken en vice versa. Een goede video editor is op de hoogte van de laatste ontwikkeling in zijn vakgebied, is stressbestendig en communicatief sterk. Hij of zij functioneert zowel in een groep, als alleen.

Video editing uitbesteden
Professionele videobewerking

Wat moet je aanleveren bij een video of film laten monteren?

Het laten monteren van een film of video is helemaal niet moeilijk We vragen alleen het volgende van je.

Briefing

Aan de hand van een briefing kun je al je wensen aangeven. Dan weten wij precies waar de video aan moet voldoen. Bijvoorbeeld wat de beeldvolgorde moet zijn. Misschien wil je bij sommige beelden wel tekst gebruiken. We gaan secuur om met het beeldmateriaal en zorgen ervoor dat niets over het hoofd wordt gezien.

Aanleveren beeldmateriaal

Samen met de briefing lever je het te editen materiaal aan: video, foto's, afbeeldingen, slides. Dat kan via WeTransfer, Google Drive of per postduif.

Feedback doorgeven

Als de video af is ontvang je een preview link.De video is helemaal klaar en bewerkt, maar het kan natuurlijk altijd zijn dat je toch nog iets wilt aanpassen. Dat kan, want bij de montage zit gewoon een correctieronde inbegrepen.
Per mail kun je makkelijk nog de laatste wijzigingen aan ons doorgeven. We passen je video hier op aan en binnen enkele werkdagen heb je de definitieve video binnen. Klaar om te delen met de hele wereld!

Wat is onze workflow bij een video laten editen?

Bij het editen van jouw video volgen wij altijd de onderstaande stappen.

1. Opslag en backups

Voordat we beginnen met het monteren van jouw video, zorgen we er voor dat we voldoende opslagruimte hebben voor jouw project. Wij werken altijd met externe hard disks en maken ook backups van ieder project voor een veilige workflow en eventuele latere aanpassingen.

2. Montage workflow voorbereiden

Per project maken wij eerst een projectmap aan, met daarin submappen waarin we de materialen inladen:

 • Bronmateriaal
 • Project (Adobe Premiere projectfiles)
 • Vormgeving
 • Stock beelden
 • Muziek
 • Geluidseffecten
 • Ondertiteling
 • Exports

Zo houden we overzicht.

3. Projectbestand inrichten

In Adobe Premiere maken we een project aan en kiezen we de juiste beeldresolutie en beeldverhouding, we maken sequences aan, laden het beeldmateriaal, muziek en de graphics in en starten met het bewerken van jouw video('s).

4. Spotten

Nu starten we met het bekijken van alle ruwe opnames. Denk aan het spotten van een interview.,Welke opnames zijn het beste? We geven alle goede takes een label en maken een selectie voordat we gaan editen.

5. Editingfase

Zodra al het materiaal is gespot en we een selectie hebben gemaakt, starten we met het structureren van de opnames en het combineren van b-roll met dialoog. Hier ontstaat het visuele verhaal op de tijdlijn.
We voegen vervolgens muziek toe en optioneel ook geluidseffecten, voice-over en grafische elementen. We besteden veel aandacht aan timing en ritme zodat de video-edit staat als een huis en optimaal inspeelt op het gevoel van de kijker.

Tot slot wordt ook kleurcorrectie en ondertiteling toegevoegd aan de video's.

Waar moet je op letten bij video editing?

Video-editen is hartstikke leuk, maar ook best een uitdaging. Waar moet je onder mee op letten?

 • Je kunt audio en video scheiden, maar je moet er wel voor zorgen dat ze synchroon lopen.
 • Emotie staat centraal: monteer beelden zo dat je emotie opwekt bij de kijker.
 • Kill you darlings: wees bondig en wees zakelijk. Voeg niets overbodigs (losse eindjes) toe.
 • Zorg voor een climax (bijvoorbeeld via de formule van inleiding-middenstuk-slot).
 • Let op kleur en geluid: het is de centrale boodschap die moet overheersen, niet de details.
 • Voeg eventueel een voice-over toe.

Wat kan ondertiteling voor je video betekenen?

Ondertiteling kan je gebruiken bij een video die zonder geluid wordt afgespeeld, of wanneer je denkt dat de spreker(s) niet geheel te verstaan zijn.

Ondertiteling is heel eenvoudig aan te brengen als visuele ondersteuning van de gesproken boodschap. Als je een filmpje ook in het buitenland aan wilt bieden, hoef je niet een andere spreker in te huren, maar kan je gewoon en vertaling toevoegen.

Een ondertiteling 'kleedt' de film 'aan' en laat een professionele indruk achter. Zorg dat de ondertiteling gecentreerd staat en knip lange zinnen op in korte delen. Let goed op spelling en interpunctie en voeg een rand toe om de tekst leesbaarder te maken.

Waarom zou ik een video editor inhuren via jullie?

Met een professionele video editor haal je kwaliteit in huis. Bij Pro Motion Film weet je zeker dat je video('s) op professionele wijze nabewerkt worden.

We hebben meerdere jaren ervaring in het vak en een encyclopedie aan technische kennis op zak. We denken out-of-the-box en weten altijd weer een creatieve oplossing te formuleren.

De crew van Pro Motion Film kan zelfs met opnamebeelden overweg die niet door onszelf zijn geschoten of die niet helemaal uit de verf zijn gekomen.

Er is in het montageproces een hoop dat nog gedaan kan worden om een eindproduct van kwaliteit af te leveren. We weten alles van de kneepjes in het vak en helpen jou iets fraais van de losse beelden te maken. We hebben aandacht voor de individuele frames (compositie, kleur en dergelijke) en voor het grote plaatje.

Naast een sterk verhaal leveren we ook kleurcorrectie, achtergrondmuziek, ondertiteling en audiobewerking. We passen naar het beeldformaat en de lengte van de video aan aan het kanaal (zoals sociale media of website) waarop je de film wilt plaatsen. We monteren in 4K, monteren extra versies of knippen video's op in korte items. Monteren op locatie doen we ook.

Jouw videocontent boosten via de skills van een ervaren video editor?

Een video editor inhuren via Pro Motion Film? Onze editors staan voor je klaar. Neem nu contact met ons op via het offerte-formulier en ontvang direct vrijblijvend alle informatie die je nodig hebt.

 • 1400+ video's ge-edit voor 250+ opdrachtgevers
 • Scherpe inhoudelijke edits door editors met 12+ jaar ervaring
 • Meer video's = meer voordeel

Knalt jouw merk al van het scherm?

Deel je wensen en ontvang een vrijblijvende offerte.

Neem contact op

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Wat een verademing!

Kees de Jong, Ondernemer, nlgroeit

Meerdere keren met Pro Motion Film gewerkt. Hebben feilloos door wat het eindresultaat moet zijn en werken daar ook naar. Snel, effectief en flexibel. Wat een verademing! Aanrader!

Testimonial Repair Care

Eerlijk en professioneel

Luan Vercruysse, Marketingspecialist, Repair Care

Het team van Pro Motion Film is flexibel, denkt mee en schakelt vlot en accuraat. Zelfs als je het niet zeker weet, adviseer ik: waag een belletje, je krijgt eerlijk en to the point advies. Hun werkwijze is professioneel, transparant en ze hebben aan een half woord genoeg om de goede tone of voice neer te zetten.

We werken echt heel graag met hen

Saskia Teunissen, Persuade

Al diverse projecten met Pro Motion Film gedaan en elke keer tot volle tevredenheid! Zeer goede edits, flexibel, snel en betrouwbaar. We werken echt heel graag met hen.

Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Gaaf geworden

David Brode

Onze bedrijfsfilm en de verschillende opnames met klanten zijn gaaf geworden. Zelfs een aantal maanden na de opnames was Pro Motion Film bereid om mee te denken met onze wensen. Als we nog iets nodig hebben weten we jullie te vinden!

Creatieve ideeën

Pien Jongenelen, De Bieb

We hadden een hele prettige samenwerking met Pro Motion Film en zijn erg blij met het resultaat. Al meerdere positieve reacties van de verschillende doelgroepen! Uitvoerend producent Niels luisterde goed naar onze wensen en wist deze perfect te combineren met zijn creatieve ideeën.

Klanten

Je videocontent helemaal uit handen geven? Wij zijn je partner. Voor deze merken maakten wij unieke en doeltreffende video's.

Contactformulier

Spamcontrole:
De videogroeiformule - voor ambitieuze bedrijven

Laat je bedrijf sneller groeien met video. Claim nu de gratis whitepaper en ontdek hoe je video voor je laat werken.