Een professionele videograaf die zich inzet voor een Oscarwaardig eindproduct.

Videograaf inhuren

Je kunt natuurlijk een cameraman inhuren. En dan, wanneer alle beelden zijn geschoten, een video editor inhuren die het tot een Oscarwaardig eindproduct monteert. Dan kan. Bijvoorbeeld bij ons. Maar weet je wat ook kan? Een videograaf inhuren. Ben je in één keer klaar.

Cameraman …

Onze videografen zijn allrounders die alle aspecten van het vak beheersen. Als je wilt, nemen ze ook meteen regie, belichting en geluid voor hun rekening. Scheelt je mooi de inhuur van een hele filmcrew. Ze zijn gewend om onder de meest uiteenlopende omstandigheden te filmen. En hebben ervaring met tal van producties: productshoots, campagnevideo's, documentaires, sfeerimpressies, interviews en meer.

… en video-editor ineen

Wanneer de shoot klaar is, gaat de cameramanpet af en de video-editorpet op. Het resultaat is een montage met vaart. Hoogwaardige storytelling met krachtige beelden en audio-overgangen die het verhaal ondersteunen. Ook aan zaken als kleurcorrectie, audionabewerking en achtergrondmuziek wordt gedacht. Desgewenst verzorgen we ondertiteling en graphics. En beeldformaat en lengte passen we uiteraard aan het kanaal aan: website, YouTube, Instagram, LinkedIn of een ander platform.

Kijk maar

In de volgende video krijg je een goed beeld van de kunsten van onze videomakers. Vergeet niet je geluid aan te zetten.

Neem contact op

Inclusief apparatuur

Als je een videograaf inhuurt bij Pro Motion Film, is alle benodigde apparatuur inbegrepen. Dit is de filmset waar we gebruik van maken:

Camerabody's: Sony PXW-FX9, 2 x Sony PXW-FS7. Cameralenzen: Sony 16-35mm 2.8 GM, Canon 50mm 1.2, Sony 24-70mm 2.8 GM Tamron 24-70mm 2.8, Canon 135mm 2.0, Samyang 24, 35 en 85mm 1.5. Stabilisatie: 2 x Sachtler ACE statief, Zhiyun Crane 3S Pro Gimbal, Digital Foto Easyrig. Afkijkmonitor: Atomos Shogun Flame, Zacuto Viewfinder, Datavideo TP-650 Autocue. Belichting: 2 x Akurat S8 LED panelen. Sound: Rode NTG3 richtmicrofoon, Sennheiser MKH 416 richtmicrofoon, 4 x Sennheiser zenderset, RODE Stereo Videomic X.

Wat kost een professionele videograaf?

Filmen op locatie Prijs
Videograaf inhuren inclusief cameraset - 4 uur € 675
Videograaf inhuren inclusief cameraset - 8 uur € 950
Extra cameraset € 150

Meer draaidagen = voordeliger tarief

- Tarievenkaart voor bedrijven Pro Motion Film 2024

- Tarievenkaart voor videomakers Pro Motion Film 2024

Videograaf boeken voor video opnames
Professionele videograaf op locatie

Meer weten?

Bel 020-233 33 51 of mail naar [email protected]. Dan bespreken we - uiteraard geheel vrijblijvend - de mogelijkheden.

Vraag vrijblijvend informatie aan

Veelgestelde vragen en tips over het inhuren van een videograaf

1. Welke kwaliteiten bundelt een videograaf?

Een videograaf is een cameraman. Dat betekent in de praktijk dat hij of zij de verschillende aspecten van zijn vak beheert. Naast filmen, worden ook zaken als belichting, geluid en regie door de videograaf voor zijn of haar rekening genomen. Dat is een stuk goedkoper dan het inhuren van een hele filmcrew.

Videografen zijn bekend met afwisseling en variatie. Ze hebben een brede ervaring en kunnen met elk type video uit de voeten. Ze zijn tevens video-editors en weten hoe ze hun beelden op slimme wijze kunnen monteren.

Ze filmen vaak ook met een beeld van het eindproduct al in het achterhoofd. De videograaf heeft verstand van storytelling, audio-overgangen en kleurcorrectie.

Inhuren van videograaf
Videograaf met camera op stabilizer

2. Waarom zou ik bij jullie een videograaf inhuren?

Huur je een videograaf via Pro Motion Film? Dan wordt alle apparatuur die benodigd is bij het filmen inbegrepen.

Dat scheelt jou werk. De apparatuur is uiteraard meer dan alleen een paar camera's, maar omvat ook lenzen, monitoren, objectieven, Led-panelen, statieven, zenders en microfoons.

Met jarenlange ervaring brengen wij een hoop kennis en kunde.

3. Wat is de rol van de videograaf in de huidige (marketing)wereld?

Video is overal, dat is een onweerlegbaar feit. Niet alleen maar op de televisie, maar op het internet, via kanalen als YouTube, Facebook en Instagram.

Een geschreven bericht heeft niet dezelfde charme als een bericht dat beeld en geluid tot één vloeiend geheel samensmelt.

Als bedrijf loop je achter als je niet actief beeldreclame maakt.

Beelden hechten zich in het brein van de kijker en helpen je een schare trouwe klanten aan je te binden. Video's worden ook veel ingezet op kanalen als Snapchat, LinkedIn en WhatsApp: media waar we bijna niet zonder kunnen.

Wat klanten over ons zeggen:

Videograaf boeken

4. Hoe bespaar je kosten op een videograaf?

Het inhuren van een videograaf is meestal prijzig. Je huurt namelijk niet alleen cameraman, maar ook zijn apparatuur - denk aan camera's, lenzen, audioapparaten, geheugenkaarten, een hele trits batterijen en een superrappe laptop voor nabewerking.

Je kunt natuurlijk beginnen door prijzen te vergelijken tussen verschillende videografen, al is de goedkoopste optie natuurlijk lang niet altijd de beste.

Het is belangrijk te kijken naar het repertoire van een videograaf en iemand te zoeken die bij je past. Wat helpt, is zoveel mogelijk voor te bereiden aan de hand van de aanwijzingen van de videograaf en instructies in acht te nemen.

Sommige videografen betaal je per uur en anderen per klus, hou ook daar rekening mee.

5. Wat maakt een videograaf goed?

Het begrip 'goed' is erg breed. Een slechte videograaf is in ieder geval iemand die een product van lage kwaliteit aflevert en/of een product dat niet overeenkomt met de wensen en verwachtingen van de klant.

Een goede videograaf let er altijd op dat hij of zij in de juiste 'tone of voice' (of… 'tone of image') filmt.

Een videograaf zal altijd in het oog springen met een grote camera die alle bewegingen op de voet volgt, maar het is nooit de bedoeling dat de videograaf het middelpunt van de aandacht is. Een videograaf staat in de spotlights, maar doet dit 'discreet'.

Een goede videograaf kan niet alleen mooie beelden schieten, maar deze ook op een professionele manier monteren tijdens de nabewerkingsfase. Een goede videograaf staat tot je dienst en heeft niet tot doel volgens eigen regels een eigen 'kunstproject' te maken.

6. Hoe zet je een videograaf voor je bruiloft in?

Videografen worden veelal ingezet om bruiloften vast te leggen.

Dat is ook niet zo gek: je bruiloft is één van de mooiste dagen van je leven en je mag er best wat voor over hebben om dat op beeld (voor later) vast te leggen. De meeste bruiloften volgen een vast patroon in handelingen, waardoor videografen zich gemakkelijk kunnen specialiseren in het filmen van de ceremoniën.

Elke videograaf werkt natuurlijk op geheel eigen wijze. Storytelling is een belangrijk element in elke trouwfilm. Het is cruciaal chronologisch te werken en een rode draad te volgen. De bruiloftsdag is namelijk een dag die je nog tientallen keren wilt herbeleven.

7. Welke videograaf past bij mij?

Denk altijd goed na over wat je precies gefilmd wilt hebben (of dit een specialisme betreft) en wat je van je videograaf verwacht.

Elke videograaf is anders en het is van groot belang het portfolio er eerst op na te gaan om te zien wie bij je past. Het gaat daarbij onder meer om het gebruik van kleuren, de poses, het gebruik van shots en opbouw in shots.

Er zijn talloze goede videografen te vinden, maar niet elke videograaf is de goede voor jou. Wat vooral ook belangrijk is, is dat je een klik hebt met de persoon achter de camera. Als die klik wederzijds is, zit het goed.

8. Hoe kan ik de videograaf helpen een betere film af te leveren?

De videograaf zal je verschillende aanwijzingen geven om zo 'natuurlijk' mogelijk over te komen op beeld.

Natuurlijk hoef je niets te doen waar je je niet gemakkelijk bij voelt, maar het is wel verstandig de tips van de videograaf in acht te nemen: deze weet immers waar hij of zij het over heeft en hoe driedimensionaal beeld het best op platvlak tot zijn recht komt.

Zorg onder meer voor daglicht. Dit heeft een vaak positievere, 'gezondere' uitstraling dan kunstlicht. Hou de omgeving opgeruimd en zorg voor afzonderlijke ruimtes waar men zich klaar kan maken.

Jouw video's boosten met de skills van een professionele videograaf?

Neem nu contact met ons op via het offerte-formulier en ontvang direct vrijblijvend alle informatie die je nodig hebt.

KNALT JOUW MERK AL VAN HET SCHERM?

Deel je wensen en ontvang een vrijblijvende offerte.

Neem contact op

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Wat een verademing!

Kees de Jong, Ondernemer, nlgroeit

Meerdere keren met Pro Motion Film gewerkt. Hebben feilloos door wat het eindresultaat moet zijn en werken daar ook naar. Snel, effectief en flexibel. Wat een verademing! Aanrader!

We werken echt heel graag met hen

Saskia Teunissen, Persuade

Al diverse projecten met Pro Motion Film gedaan en elke keer tot volle tevredenheid! Zeer goede edits, flexibel, snel en betrouwbaar. We werken echt heel graag met hen.

Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Gaaf geworden

David Brode

Onze bedrijfsfilm en de verschillende opnames met klanten zijn gaaf geworden. Zelfs een aantal maanden na de opnames was Pro Motion Film bereid om mee te denken met onze wensen. Als we nog iets nodig hebben weten we jullie te vinden!

Hele fijne samenwerking!

Heleen Vos,

Hele fijne samenwerking! We zijn superblij met het resultaat van Promotion Film. Onze feedback op de eerste versie is heel goed en snel verwerkt totdat we precies kregen wat we voor ogen hadden. Ook was het filmen samen een hele leuke ervaring!

Francisco van Benthum

Prettig, helder en professioneel!

Francisco van Benthum, HACKED by__

Zeer prettig gewerkt met Pro Motion Film voor het realiseren van een Campagne video. Niels de Groot was verantwoordelijk voor dit project en de samenwerking met hem was zeer prettig, helder en professioneel. Oplevering heel snel en volgens wensen. Niels....zeer veel dank!!

Klanten

Je videocontent helemaal uit handen geven? Wij zijn je partner. Voor deze merken maakten wij unieke en doeltreffende video's.

Je doelgroep in 2024 bereiken, informeren en overtuigen met video?

Start 2024 met een knal. Profiteer nu van onze exclusieve videomarketing actie:

  • 10% korting op alle draaidagen in 2024

  • Cadeaubon social video snippets ter waarde van € 250
  • Effectieve thumbnails voor YouTube-video's t.w.v. € 50 per thumbnail
  • YouTube-video-optimalisatie inclusief SEO-vriendelijke titel, beschrijving, SEO-keywords en thumbnail.
  • Toegang tot de PMF Complete E-Book Bundle met 7 praktische e-books over video t.w.v. € 664

Meer over deze unieke actie