Time-lapse video maken met GoPro? Drie goede tips

Wil je een timelapse video maken met je GoPro of een andere camera met time lapse functie? In dit artikel vind je drie handige tips!

Een succesvolle timelapse video maken die er strak en professioneel uitziet? Dat doe je vooral door de opnamen goed voor te bereiden. Volg daarom de volgende stappen en maak de perfecte timelapse. Zo hoef je niet meteen een cameraman of videoproductiebedrijf in te huren. Je kunt de opnamen ook prima zelf doen.

1. Selecteer het juiste interval voor je timelapse

Op je GoPro kan je onder het menu 'Instellingen' kiezen uit een timelapse interval van 1 foto per 10, 15, 30 of 60 seconden. Houdt bij het instellen van het interval rekening met de gewenste lengte van je video en de beweging van je onderwerp.

Lengte van je video: hoeveel foto's heb ik nodig?

Er gaan 25 foto's (frames) in 1 seconde film. Dus als je een timelapse wilt maken van precies een minuut, heb je 1500 foto's nodig. Met een interval van 1 foto per 60 seconden ben je dan wel een tijdje bezig, je GoPro moet dan namelijk 25 uur aan staan.

Dus vraag jezelf goed af hoelang de film moet duren, en hoelang je de camera aan kunt zetten. Pas op basis daarvan het interval aan.

Beweging van het onderwerp: wat wil je laten zien?

Hoeveel details wil je laten zien? Bij mensen in beeld (snelle bewegingen) zal je vrij weinig van hun handelingen zien bij 1 foto per 30 of 60 seconden.

Bij een timelapse van de natuur, denk aan bewegende wolken of een opengaande bloem, is er sprake van langzame bewegingen. Hierbij is een interval van 1 foto per 60 seconden dus juist geschikt.

In de bovenstaande video zie je een door ons geproduceerde GoPro Timelapse van de stand van het water. Omdat het water langzaam stijgt en daalt, kozen wij voor een lang interval.

2. Zorg dat je GoPro stevig is bevestigd en niet stopt met opnemen

Bij een timelapse opname is het gebruikelijk dat je de GoPro onbemand laat opnemen. Het is dan vrij vervelend om achteraf te constateren dat je GoPro na een paar uur van plaatst is verschoven of uit is gevallen.

Bevestig daarom je GoPro op een stevige ondergrond zoals een statief en plak deze goed vast met tape. Zo weet je zeker dat er geen beweging mogelijk is. Zorg er verder voor dat je GoPro tijdens het opnemen continu van stroom is voorzien en dat je toch af en toe even door iemand laat controleren of de camera nog loopt.

Voor deze video hebben wij de GoPro alleen bevestigd. De GoPro camera is vervolgens door de medewerkers aan en uit gezet.

3. Voeg een zoom of pan effect toe aan je timelapse video

Als je timelapse beelden klaar staan in je montageproject, kan het mooi zijn om nog een extra bewegend effect toe te voegen aan het beeld. Bijvoorbeeld een 'pan' effect (een beweging van links naar rechts). Of gebruik een langzame digitale zoom.

In deze timelapse video werken we met een digitale zoom om de video dynamischer te maken.

Timelapse video voor je bedrijf of bouwproject?

Twee opties voor een professionele timelapse

1. Timelapse video laten filmen en monteren

Wil je een timelapse in de vorm van een bedrijfsfilm laten maken? Via ons kun je je hele timelapse opname uit handen geven. Wij komen langs met een professionele timelapse camera die weken, maanden of zelfs jaren onbemand op locatie opnamen kan maken.

Wij kunnen op afstand controleren of de camera nog loopt. Zo kunnen we complexe en langdurige projecten heel mooi vastleggen. Het grote voordeel: je hebt er weinig manuren op locatie voor nodig.

De beelden worden vervolgens door ons gespot en gemonteerd tot een rijke korte timelapse.

2. Timelapse laten monteren via Pro Motion Film

Wil je met eigen apparatuur een timelapse opnemen ter promotie van je bedrijf, een bouwproject of event maar wil je deze video vervolgens wel professioneel laten monteren door een ervaren editor? Ook dat kan.

De opnames kun je op basis van de bovenstaande tips heel makkelijk zelf maken. Zo houd je zelf 100% controle over je opnames. Dit is qua prijs voordelig en je houdt er ook nogeens een GoPro aan over voor toekomstige projecten.

Lever de opnamen digitaal aan en wij kunnen vervolgens een professioneel filmpje maken van je timelapse. Wat doen we voor je?

 • Opgenomen materiaal spotten en de mooiste momenten selecteren
 • Scaling
 • Vloeiende overgangen
 • Timelapse ritmisch ondersteunen met rechtenvrije muziek
 • Zoom of digitaal pan effect toevoegen
 • Kleurcorrectie
 • Titels en logo's toevoegen

Videocontent laten maken rondom je bouwproject

Misschien is het voor jullie ook interessant om meer dan alleen een timelapse video te maken. Vooral in de vastgoedsector kun je een nieuw gebouw goed op de kaart zetten door met fase gebonden video content te werken.

Denk dan ook aan sfeerimpressies van de omgeving of interviews op locatie.

Meer dan een timelapse video maken? Pro Motion Film is een allround videoproductiebedrijf. Als wij het voor het zeggen hebben dan maken we voor jouw bedrijf nog veel meer dan alleen een timelapse video. Daarmee kunnen we jouw bedrijf nog zichtbaarder maken online.

Drie video expertises

Met onze drie expertises laten we jouw bedrijf groeien.

Videostrategie

We bereiken de juiste doelgroep en het juiste effect met een doordachte videostrategie.

Videoproductie

We laten je bedrijf groeien met productie van professionele video formats, content video's en sales video's.

Videomarketing

We helpen je structureel aan de slag te gaan met videomarketing en de video's slim te verspreiden voor optimale zichtbaarheid online.

Showreel Pro Motion Film:

Videoproductie uitbesteden

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Wat een verademing!

Kees de Jong, Ondernemer, nlgroeit

Meerdere keren met Pro Motion Film gewerkt. Hebben feilloos door wat het eindresultaat moet zijn en werken daar ook naar. Snel, effectief en flexibel. Wat een verademing! Aanrader!

Testimonial Repair Care

Eerlijk en professioneel

Luan Vercruysse, Marketingspecialist, Repair Care

Het team van Pro Motion Film is flexibel, denkt mee en schakelt vlot en accuraat. Zelfs als je het niet zeker weet, adviseer ik: waag een belletje, je krijgt eerlijk en to the point advies. Hun werkwijze is professioneel, transparant en ze hebben aan een half woord genoeg om de goede tone of voice neer te zetten.

Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Super tevreden over de promotiefilm

Marieke van Boxtel, Directeur, OBS De Springplank

Wij zijn super tevreden over de promotiefilm. De samenwerking verliep heel prettig. Pro Motion Film hielp ons om de essentie van onze school in de film te laten zien. Wat ik vooral knap werk vond, was het beeldmateriaal dat naadloos aansloot op het verhaal dat ik vertelde in de film. Jullie hebben onze school in sfeer en beeld weten te pakken. Dank daarvoor.

Hele fijne samenwerking!

Heleen Vos,

Hele fijne samenwerking! We zijn superblij met het resultaat van Promotion Film. Onze feedback op de eerste versie is heel goed en snel verwerkt totdat we precies kregen wat we voor ogen hadden. Ook was het filmen samen een hele leuke ervaring!

Francisco van Benthum

Prettig, helder en professioneel!

Francisco van Benthum, HACKED by__

Zeer prettig gewerkt met Pro Motion Film voor het realiseren van een Campagne video. Niels de Groot was verantwoordelijk voor dit project en de samenwerking met hem was zeer prettig, helder en professioneel. Oplevering heel snel en volgens wensen. Niels....zeer veel dank!!

Kickstart je videoproducties met de PMF Complete Bundle

Geef je videocontent een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Bundel met 6 onmisbare e-book modules:

 • Filmen met je smartphone

 • Perfecte video's monteren

 • IJzersterke scripts schrijven

 • Onweerstaanbare productvideo's maken

 • Geld verdienen met YouTube

 • Blauwdruk voor succesvolle videomarketing

Download de complete e-book bundle

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)

De videogroeiformule - voor ambitieuze bedrijven

Laat je bedrijf sneller groeien met video. Claim nu de gratis whitepaper en ontdek hoe je video voor je laat werken.