Film laten monteren van eigen video opnamen

Het wordt met de dag makkelijker om in goede kwaliteit filmopnamen te maken.

Daarom kan het goed zijn dat jij op dit moment beelden wilt laten monteren die je zelf hebt opgenomen. Of je hebt video's waarmee weer een nieuwe video gemaakt moet worden.

Of foto's die je bewegend wilt laten maken, zodat het er uit komt te zien als een echte film.

Nu zoek je iemand die de ruwe opnamen zo kan bewerken dat het een professionele film wordt. Een film waarmee je mensen kunt verrassen.

Editor met veel jaren ervaring en eigen edit studio

Sinds 2010 ben ik onder Pro Motion Film actief als editor. Ik ben begonnen bij de publieke omroep en later overgestapt naar het bewerken van online video. Het gaat dan vaak om opnamen die wij zelf verzorgen. Maar ik help steeds regelmatiger bedrijven en particulieren met het monteren van beeldmateriaal dat door hen zelf is opgenomen.

Ik vind het namelijk een mooie uitdaging om ruwe onbewerkte beelden door middel van slimme en doeltreffende videobewerking naar een hoger niveau te tillen. Zodat het de uitstraling krijgt van een professionele film.

Film laten monteren? Zij gingen je voor.

Voor veel bedrijven heb ik inmiddels dit soort video's gemonteerd. Zo leverde Blokker Holding voor twee nieuwsbrief video's zelf alle interview-opnamen en fragmenten aan.

Het Amerikaanse bedrijf Shawcor stuurde foto's en videofragmenten voor een nieuw product. Hier maakte ik een productvideo van. Voor extra production value lieten we ook een voice-over inspreken dooreen Morgan Freeman sound a like. :-)

En voor Coca Cola European Partners monteerde ik een korte time-lapse.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het laten monteren van een film of video is helemaal niet moeilijk. Je begint met een briefing richting ons. Zo'n briefing mag kort en simpel zijn.

1. Briefing sturen

Je film laten monteren door iemand anders kan een drempel zijn. Je hebt zelf bepaalde wensen en weet niet of deze wel goed worden uitgevoerd.

Geen zorgen. Aan de hand van een briefing kun je al je wensen aangeven. Dan weten wij precies waar de video aan moet voldoen. Bijvoorbeeld wat de beeldvolgorde moet zijn en waar we extra op moeten letten. Misschien wil je bij sommige beelden wel tekst gebruiken. Ook dat kan. In de briefing kun je ook aangeven onder welke naam of in welke mappen ik het beeldmateriaal terug ann vinden. We gaan secuur om met het beeldmateriaal en zorgen ervoor dat niets over het hoofd wordt gezien.

2. Aanleveren van beeldmateriaal

Samen met de briefing lever je je video of fotobestanden aan. Dat kan vaak gewoon digitaal. Wij gebruiken hiervoor WeTransfer. Daarmee kun je bestanden tot 2GB per keer gratis kunt sturen.

3. Je film laten monteren: wij gaan met je beelden aan de slag

Wij kunnen vervolgens de hele montage uit handen nemen. Wat doen we allemaal?

Schoonsnijden van de beelden

Het beeldmateriaal wordt schoongesneden. Begin en eindjes worden meestal verwijderd, of andere opnamen die er niet toe doen. Ruis, pauzes of herhalingen worden zoveel mogelijk weggeknipt. Uiteindelijk blijven alleen de beste beelden over.

Het beeldmateriaal wordt waar mogelijk opnieuw gekaderd zodat de compositie nog mooier is.

Strakke opbouw en structuur

De video's of foto's worden creatief gemonteerd en in de gewenste volgorde geplaatst. Hierbij wordt gelet op timing en strakke beeldovergangen.

Opbouw tot complete film

  • Er wordt kleurcorrectie en color grading toegepast.
  • De video wordt voorzien van rechtenvrije muziek.
  • De audio wordt nabewerkt, volumes rechtgetrokken en ruis wordt verwijderd.
  • Optioneel kunnen er titels en logo's toegevoegd worden.
  • We voegen een bewegend effect toe aan foto's zodat dit meer weg heeft van film.

De video is af. Je krijgt de video via WeTransfer toegestuurd. De video is helemaal klaar en bewerkt, maar het kan natuurlijk altijd zijn dat je toch nog iets wilt aanpassen. Dat kan, want bij de montage zit gewoon een correctieronde inbegrepen.

5. Wijzigingen doorgeven

Per mail kun je makkelijk nog de laatste wijzigingen aan ons doorgeven. We passen je video hier op aan en binnen enkele werkdagen heb je de definitieve video binnen. Klaar om te delen met de hele wereld!

Vrijblijvend informatie opvragen over Videomontageservice

Pro Motion Film

Meer dan acht jaar ervaring in videoproductie

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!