Iemand die altijd je goede kant weet te belichten.
  • Expert in inhoudelijke videocontent voor bedrijven
  • Sterk op inhoudelijke regie
  • Stelt mensen voor de camera op hun gemak

Beoordeling van klanten: 5/5 52 beoordelingen

Cameraman inhuren

Cameraman inhuren? Kan niet, die hebben we niet. ;-) We hebben wel een cinematografisch chirurg voor je in de aanbieding. Wat dat is? Gaan we je hieronder uitleggen.

Cinematografisch chirurg

Een cinematografisch chirurg is iemand die de camera hanteert als een scalpel: haarscherp geschoten beelden die zich vlijmscherp laten monteren. Vanuit originele invalshoeken en vastgelegd met kennis van het hele productieproces.

In tegenstelling tot de ziekenhuischirurg is de cinematografisch chirurg bovendien een allrounder die desgewenst regie, belichting en geluid verzorgt. Je hoeft dus geen heel operatieteam in te huren.

Cameraman inhuren op locatie
Cameraman die ook de regie verzorgt

Creatieve allesfilmer

Er zijn nog meer verschillen. Waar de ziekenhuischirurg zich specialiseert in een bepaald kwabje of orgaan, is zijn cinematografische evenknie een creatieve allesfilmer. Productshoot, campagnevideo, documentaire, sfeerimpressie, interview: you name it.

En terwijl zijn ziekenhuiscollega een goed geoutilleerde operatiekamer nodig heeft, kan de cinematografisch chirurg onder alle omstandigheden opereren.

Overtuig je doelgroep met fantastische filmbeelden

Dit zijn de drie eigenschappen waarmee onze cameraman jouw bedrijf er uit laten springen op beeld.

Oog voor detail

Onze cameraman let op de kleinste details: is de achtergrond wel netjes opgeruimd en komen jij en je product visueel goed uit de verf? Daarmee maken we het verschil tussen een belabberde en fantastische video.

Snel en flexibel

Vaak gaan opnames in de praktijk heel anders dan verwacht. Onze cameraman is erop getraind om snel te improviseren en in creatieve oplossingen te denken.

Meer dan sterke visuals

Onze cameramensen staan inhoudelijk sterk in hun schoenen en hebben jarenlange ervaring met het afnemen van interviews en regisseren van de sprekers op camera.

Hoe dat eruitziet? Een professionele cameraman via Pro Motion Film?

Bekijk hier de beeldkunsten van onze cinematografisch chirurgen:

Testimonial promotievideo's

Stelt iedereen op zijn gemak

Vincent Schothuis, Marketing Manager, RiskQuest

Pro Motion Film heeft voor ons bedrijf RiskQuest een aantal promotievideo's opgenomen die wij gebruiken op onze website en onze social mediakanalen. De opnamedag zelf verliep soepel. De cameraman stelt iedereen op zijn gemak, waardoor de opnames binnen een paar takes klaar waren. We zijn erg tevreden over het eindresultaat!

Review Anne

Hele pure opname

Anne van Veen, Eigenaar, De Keuken Kliniek

Tijdens de opnames wist Pro Motion Film een fijne sfeer te creëren, zodat ik me prettig voelde op camera. Doordat ik zo mezelf kon zijn werd het een hele pure opname, iets waar ik veel waarde aan hecht. Heel snel na de leuke opnamedag kreeg ik het resultaat al te zien. Pro Motion Film heeft dit super goed ge-edit.

Ervaren cameraman inclusief apparatuur

Je krijgt trouwens niet alleen een ervaren cameraman (m/v), hij (of zij) neemt - zonder extra kosten - ook alle benodigde apparatuur mee:

Standaard cameraset: Camerabody : Sony PXW-FX9. Cameralenzen: Sony 16-35mm 2.8 GM, Sony 24-70mm 2.8 GM, Sony 70-200mm 2.8 GM II, Canon 50mm 1.2, Canon 135mm 2.0. Stabilisatie: Sachtler ACE statief. Afkijkmonitor: Atomos 2023 Geluid: Sennheiser MKH 416 richtmicrofoon, 1 x Sennheiser zenderset.

Optionele extra's: Camerabody: Sony PXW-FX6, 2 x Sony PXW-FS7. Cameralenzen: Tamron 24-70mm 2.8, Samyang 24, 35, en 85mm 1.5. Stabilisatie: Sachtler ACE statief, Zhiyun Crane 3S Pro Gimbal stabilizer, DJI RS 4 Pro + Tilta Advanced Ring Grip, Easyrig. Belichting: 2 x Akurat S8 LED panelen. Autocue: Datavideo TP-650. Geluid: 3 x Sennheiser zenderset, RODE Stereo Videomic X.

Cameraman boeken
Cameraman met gimbal

Wat kost een cameraman?

Cameraman inhuren inclusief cameraset - 4 uur € 675
Cameraman inhuren inclusief cameraset - 8 uur € 975
Extra camera operator inhuren - 4 uur € 475
Extra camera operator inhuren - 8 uur € 675
Cameraset Sony PXW-FX9 inclusief statief, lenzen en geluid € 275
Extra cameraset Sony PXW-FX6 € 125
Opnames met autocue € 150
Opnames in green screen studio (per uur) € 150

Cameraman inhuren via Pro Motion Film

✅ Gespecialiseerd in inhoudelijke regie

✅ Experts in cinematografische storytelling

✅ Bevlogen vakmensen, heldere communicatie

Meer weten? Bel 020-233 33 51 of mail naar [email protected]. Dan bespreken we - uiteraard geheel vrijblijvend - de mogelijkheden.

Vertel ons over je wensen

Veelgestelde vragen over een cameraman inhuren

Wat doet een cameraman?

De cameraman is, kort door de bocht, de persoon die de camera hanteert. Overigens heeft onze cameraman ook genoeg verstand van editen om de eigen beelden na te bewerken. Bij de meeste projecten is de cameraman zijn eigen regisseur.

Vooraf opgesteld plan

Het filmen door de cameraman gebeurt vaak op basis van een script. In het script staat vastgelegd wanneer wat in beeld moet worden gebracht, hoe het in beeld moet worden gebracht (welke beweging de camera hierbij maakt) en met welke camera instellingen dit dient te gebeuren. Onze cameraman past de focus en beeldcompositie aan en regelt ook vaak zelf de belichting. Vaak wordt de cameraman nauw betrokken bij het schrijven van een shotlist of script.

Wat zijn de specialismen van een bedrijfsvideo cameraman?

Een cameraman voor bedrijfsvideo's is een echte alleskunner: een specialist op het gebied van allrounden en kennis van videomarketing. Hij of zij filmt een productshoot, een documentaire, een interview of campagnevideo, eigenlijk van alles en nog wat.

Wat is de rol van een cameraman voor bedrijven?

Een cameraman voor bedrijven is meer dan alleen een cameraman die voor mooie beelden zorgt.

Hij of zij is ook zijn eigen regisseur en weet wat er te doen valt om tot een optimaal resultaat te komen. De cameraman zal actief met jou in dialoog gaan en sparren over de precieze kansen en mogelijkheden.

Hij of zij maakt duidelijk wat de grenzen van het haalbare zijn. Er wordt ook gelet op praktische zaken als houding, uiterlijk en intonatie.

De cameraman weet hoe hij aan de belichting en het geluid moet sleutelen om dit goed te krijgen. Een moderne cameraman kan zichzelf en zijn product verkopen. De cameraman kan bijdragen aan het schrijven van een scenario en weet waar het scenario aan moet voldoen.

Hoe stuur je een professionele cameraman het beste aan?

Cameramensen floreren bij een strak script, waarbij het van tevoren duidelijk is wat in beeld wordt gebracht en hoe het in beeld wordt gebracht.

Geef de cameraman de vrijheid om mee te denken en in overleg tot een ideale aanpak te komen.

Maak duidelijk wat het doel van elk shot is en de cameraman zal dan zelf de technische kennis aanboren om dit werkelijkheid te maken.

Wat zijn de aandachtspunten bij het filmen?

Of je nu zelf filmt, of dat door een professionele filmmaker laat doen, er zijn altijd een vast aantal zaken waar rekening gehouden mee dient te worden. Vaak is per shot een andere ideale opstelling nodig.

  • Het camerastandpunt: onder welke hoek bereik je het beste effect? Kies je voor een kikker- of een vogelperspectief, dan heeft dit ingrijpende gevolgen op hoe de kijker het in beeld gebrachte zal interpreteren.
  • Gebruik de juiste cameralenzen: film je buiten of binnen, met veel licht of weinig - dit zijn allemaal factoren die meetellen.
  • Let op de videomontage: hoeveel tijd gaat hierin zitten en heb je de juiste shots om het gewenste resultaat te bereiken?
  • Zorg voor goed geluid.
  • Zorg voor de juiste belichting.
Professionele cameraman boeken
Onze cameraman filmt een interview

Welke kwaliteiten levert een professionele filmer?

Een cameraman heeft verstand van filmen, dat mag duidelijk zijn.

Ook kan je in een goede cameraman een ideale sparringpartner zien. Jij levert de input voor hoe de video eruit moet komen te zien en wat er precies verteld wordt en de cameraman vertelt je wat er precies mogelijk is en hoe dit het beste gerealiseerd kan worden.

In samenspraak zal dit tot een mooi en gewenst resultaat leiden.

Wat klanten over ons zeggen:

Waarom zou je een professionele cameraman inschakelen?

Er zijn verschillende redenen om voor een professionele cameraman of -vrouw te kiezen:

Meer technische kennis

Een professionele cameraman heeft meer technische kennis dan de hobbyfilmer. Zo weet de professional altijd welke camera gebruikt moet worden en hoe deze camera moet worden ingesteld. Ook heeft de professionele cameraman een goed beeld van benodigd licht en geluid.

Meer ervaring

De kwaliteit van camerawerk blijkt niet alleen uit technische kennis, maar natuurlijk ook uit ervaring. Zo geldt dat met de meeste werkzaamheden. Een professionele cameraman met jaren ervaring heeft ontegenzeggelijk meer ervaring dan de hobbycameraman die af en toe filmt.

Werkt sneller

Gemiddeld genomen zal een professionele cameraman sneller en efficiënter werken dan een hobbyfilmer.

Bespaart tijd

Een ander belangrijk voordeel is dat een professionele cameraman inhuren, betekent dat jij - en je personeel - de handen vrij hebt. Tijd is geld: je kunt je op het ondernemen zelf richten. De tijd die je kwijt bent met het filmen van het project verdien je immers niet direct geld.

Waarom een cameraman inhuren via Pro Motion Film?

Videobedrijf Pro Motion Film is sinds 2011 actief en filmt veel verschillende soorten opdrachten voor uiteenlopende opdrachtgevers. Dit zijn onder meer: bedrijven, ondernemers, productiehuizen en reclamebureaus.

Het aanbod video's is ontzettend groot. Geen enkel project is gedoemd te mislukken.

Je kunt via Pro Motion Film onder meer videoseries, promotiefilms, bedrijfsfilms, presentaties, interviews en productvideo's laten maken. Pro Motion Film is daarnaast gespecialiseerd in spoedklussen en kan op zeer korte termijn een strakke video maken.

Jouw video's boosten met de skills van een professionele cameraman?

Neem nu contact met ons op via het offerte-formulier en ontvang direct vrijblijvend alle informatie die je nodig hebt.

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Wat een verademing!

Kees de Jong, Ondernemer, nlgroeit

Meerdere keren met Pro Motion Film gewerkt. Hebben feilloos door wat het eindresultaat moet zijn en werken daar ook naar. Snel, effectief en flexibel. Wat een verademing! Aanrader!

Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Testimonial nlgroeit

Samen sterk

Merel Grolleman, KVK

In naam van nlgroeit wil ik de inmiddels 2 jaar durende plezierige en professionele samenwerking met Pro Motion Film benadrukken. Samen hebben wij veel verhalen van ondernemers onder de aandacht gebracht, geheel passend bij de huisstijl en cultuur van nlgroeit. Kortom, wij zijn enorm tevreden.

Great cinematic doc style video's

Michael van Batenburg

We decided many times to work with Pro Motion Film. The professional way of working with great value for money. Great cinematic doc style video's with great storytelling.

Hele fijne samenwerking!

Heleen Vos,

Hele fijne samenwerking! We zijn superblij met het resultaat van Promotion Film. Onze feedback op de eerste versie is heel goed en snel verwerkt totdat we precies kregen wat we voor ogen hadden. Ook was het filmen samen een hele leuke ervaring!

Francisco van Benthum

Prettig, helder en professioneel!

Francisco van Benthum, HACKED by__

Zeer prettig gewerkt met Pro Motion Film voor het realiseren van een Campagne video. Niels de Groot was verantwoordelijk voor dit project en de samenwerking met hem was zeer prettig, helder en professioneel. Oplevering heel snel en volgens wensen. Niels....zeer veel dank!!

Klanten

Je videocontent helemaal uit handen geven? Wij zijn je partner. Voor deze merken maakten wij unieke en doeltreffende video's.
De videogroeiformule - voor ambitieuze bedrijven

Laat je bedrijf sneller groeien met video. Claim nu de gratis whitepaper en ontdek hoe je video voor je laat werken.