Bereik je doelen sneller met een effectieve videocampagne
Val op met een videocampagne op maat van Pro Motion Film

Beoordeling van klanten: 5/5 52 beoordelingen

Videocampagne

Hoe overtuig je jouw doelgroep vandaag de dag? Juist, met een doelgerichte videocampagne!

Video is belangrijker dan ooit:

Volgens onderzoek van Wyzowl maakte in 2023 maar liefst 91% van de bedrijven gebruik van video. Dat was 5 jaar geleden nog 61%!

Wil je niet achter de feiten aan lopen, dan is dit hét moment om een videocampagne in te zetten in jouw marketing- en communicatiestrategie.

Wat is een videocampagne?

Een videocampagne is een strategisch communicatie-initiatief waarbij video als uitgangspunt wordt genomen. Een videocampagne helpt bedrijven, overheden of stichtingen een specifiek (marketing)doel te bereiken. Dat kan een commercieel doel zijn, maar dat hoeft lang niet altijd.

Zo maken wij bij Pro Motion Film ook regelmatig video campagnes voor stichtingen die bewustwording willen creëren rondom een bepaald onderwerp.

Een videocampagne kan bestaan uit verschillende typen video zoals een algemene branding video, promotiefilms, social video's, video advertenties,videoboodschappen, interviews en uitlegvideo's.

Het voordeel van een campagne video is dat het snackable is en in de praktijk veel vaker wordt gedeeld:

Mensen delen 1200% vaker video dan tekst en afbeeldingen.

Daarbij heeft video het vermogen een emotionele reactie te ontlokken door de combinatie van bewegend beeld, gesproken woord en muziek.

Waarom een video marketing campagne?

Door in korte tijd een serie opeenvolgende video's te delen met je doelgroep, raken zij steeds meer verbonden en vertrouwd met jouw merk en boodschap.

Dat maakt een goed uitgevoerde videocampagne enorm krachtig.

Zeker als iedere video in herhalende mate aanstuurt op het uitvoeren van een bepaalde actie:

 • Bekijk onze website
 • Meld je aan
 • Koop dit product

Des te vaker jouw doelgroep video's van jou voorbij ziet komen, des te sneller je succes behaalt. De nadruk ligt hierbij wel op kwaliteit en professionaliteit. Je campagnefilmpjes moeten goed in elkaar zitten en overtuigend zijn, anders werken ze averechts.

Waarom een videocampagne professioneel uitbesteden?

Behalve dat een videocampagne kwalitatief goed in elkaar moet zitten, is de valkuil bij een succesvolle videocampagne vaak dat video's te vluchtig gemaakt en gedeeld worden, zonder voldoende aandacht te besteden aan de strategie.

Denk aan het opstellen van een sterk format en script. Maar ook aan het schrijven van een goede videotitel en ontwerpen van aantrekkelijke thumbnails, zodat men zich aangetrokken voelt tot de afspeelbutton.

Het is ook cruciaal om een goede deelstrategie te hebben: waar en wanneer komen de video's online? Je video's kunnen nog zo goed zijn, als niemand je video's ziet, leveren ze geen resultaat op. Daarom besteden we hier extra aandacht aan!

Even sparren over de mogelijkheden?

Plan vrijblijvende kennismaking met Pro Motion Film

Effectieve videocampagne maken via Pro Motion Film

Videobureau Pro Motion Film maakt een videocampagne die ook echt blijft hangen bij jouw doelgroep. Hoe doen we dat?

Allereerst luisteren we goed naar jouw wensen en stemmen we in een strategiesessie af welke doelen er bereikt moeten worden. Vervolgens gaan we met elkaar aan de slag met het uitwerken van een sterk format.

Onze videocampagnes spelen in op de kracht van herhaling. Dankzij een sterk herhalend video format maakt jouw videocontent veel sneller impact bij jouw publiek.

Denk daarbij aan:

 • Terugkerende intro's, titelkaarten en andere vormgevingselementen
 • Vaste achtergrondmuziek
 • Terugkerende rubrieken
 • Terugkerende call to actions

Echte verhalen

Wij maken persoonlijke en authentieke video's. We laten bij voorkeur geen acteurs zien, want we geloven juist in de verhalen van echte mensen. Denk aan personen die binnen jouw doelgroep vallen, collega's of klanten.

Ervaring

We hebben sinds 2011 honderden succesvolle videocampagnes gemaakt, waarbij awareness campagnes voor zorginstanties en stichtingen eruit springen.

Videocampagne laten maken?

Bij Pro Motion Film ontvang je op dit moment vele extra's als je jouw videocampagne aan ons uitbesteedt:

 • Gratis strategiesessie
 • Gratis script, format en concept
 • 200 euro social video tegoedbon

Je hoeft nog niet te weten hoe jouw videocampagne er uit moet komen te zien. Wij helpen je daarbij. Op basis van een vrijblijvende strategiesessie bespreken we alle mogelijkheden.

Claim deze deal

Voorbeelden van online videocampagnes

Awareness campagne voor fysiotherapeuten

Voor het KNGF, een platform voor fysiotherapeuten, maakten wij een videocampagne over miscommunicatie tussen de fysiotherapeut en cliënten met beperkte taal- en gezondheidsvaardigheden. In video's die gedeeld worden via YouTube, LinkedIn, website en mailings gaan fysiotherapeuten en clienten in op misverstanden tijdens de behandeling. Het doel? Fysiotherapeuten op landelijk niveau aansporen zich aan te melden voor een communicatietraining.

 • Videocampagne voor KNGF 

  Videocampagne voor KNGF 

  Met deze videocampagne gemaakt voor het KNGF wordt bewustwording gecreërd over de beperkte gezondheids- en taalvaardigheden bij patiënten


Wervingscampagne voor studenten

Om de opleidingen van het Nova College nog beter op de kaart te zetten maakten we voor meerdere opleidingen een wervingsvideo. De video's worden gedeeld via de website en Instagram.

 • Videomarketing voor Nova College

  Videomarketing voor Nova College

  Ontdek hoe Nova College met Pro Motion Film's unieke 'Dagje mee met...' serie authentieke wervingsvideo's creëerde die scholieren écht aanspreken.

Ook zo'n videocampagne, of iets anders?

Aan de hand van een gratis intakegesprek en strategiesessie bespreken we hoe we jou het beste kunnen helpen en welke video's we daarbij nodig hebben. Neem nu contact op en profiteer van een aantal mooie extra's.


Strategiesessie inplannen

Veelgestelde vragen over een videocampagne laten maken

Social video campagnes: op welk kanaal publiceer je jouw campagnefilmpjes?

Er zijn meerdere mogelijkheden voor het (online) delen van je video campagne.

Videocampagne YouTube

Een van de meest populaire kanalen is YouTube. Het is geheel gratis om je video te delen via YouTube. Het mooie van YouTube is dat je het aantal vivews, afspeel en uitkijkpercentage goed kunt meten en dat YouTube video's makkelijk embed kunnen worden op een website.

Campagnefilmpjes verspreiden via e-mail

Het komt ook vaak voor dat campagnefilmpjes via e-mail gedeeld worden. E-mail is een effectieve manier om je bestaande klanten direct te bereiken.

Videocampagne op LinkedIn, Instagram en TikTok

Zit jouw doelgroep op Instagram, LinkedIn of TikTok?

Wees daar dan ook met video. Je kunt een videocampagne volledig optimaliseren voor deze kanalen. Denk aan de time of voice, videolengte en het video formaat.

Je kunt ook korte video snippets of video snacks uit je langere YouTube video halen en deze delen op social media.

Wanneer is het nodig om advertentiebudget in te zetten bij een videocampagne?

Heb je een mooie groep social media volgers of mailing list subscribers? Of ontvangt je website veel bezoekers? Dan heb je misschien helemaal geen advertentiebudget nodig om je campagnevideo's aan de man te brengen. Je kunt dan organisch namelijk al een mooi bereik halen.

Misschien gaat het je niet om de views, maar is je videocampagne al succesvol wanneer je met jouw video's een kleine groep belangrijke stakeholders bereikt. Ook dan hoef je niet met video advertising aan de slag te gaan.

Heb je wel een commercieel doel en wil je dat jouw kijker bijvoorbeeld een product aanschaft na het zien van de video, dan kun je testen met een SEA (Search Engine Advertising) videocampagne. Doe je dit goed, dan kan het je een hoog bereik en veel extra omzet opleveren.

Hoe maak je een succesvolle videocampagne?

Volg de volgende stappen aan bij het maken van een succesvolle videocampagne:

1. Bepaal een duidelijk doel; wat wil je bereiken met de videocampagne?

2. Breng de doelgroep in kaart: wie wil je precies bereiken?

3. Doe research naar je doelgroep: wat wil jouw doelgroep graag zien?

4. Laat je video's maken door een professioneel videobureau zoals Pro Motion Film

5. Stem format en inhoud af op de wensen van je doelgroep

6. Bepaal de publicatiekanalen: waar bereik je jouw doelgroep het beste?

7. Denk goed na over het juiste moment om de video's te delen; wanneer is jouw doelgroep online?

8. Test, meet en optimaliseer: bekijk het aantal views en afkijkpercentage en bepaal op basis daarvan of je video's aangepast moeten worden

Wat moet je juist niet doen bij het maken van een videocampagne?

Ga je aan de slag met een videocampagne? Let dan op dat je de volgende zaken vermijdt:

 • Saaie langdradige video's maken
 • Geen call to actions toevoegen
 • Een tone of voice hanteren die niet past bij je doelgroep
 • De video's delen op kanalen waar geen hond 'm ziet
 • Onpersoonlijke video's maken
 • De video's delen op tijden dat weinig mensen online zijn

Uit welke video's bestaat een videocampagne?

Een videocampagne van Pro Motion Film bestaat vaak uit dit soort video's:

 • Persoonlijke videoboodschappen
 • Productvideo's
 • Uitlegvideo's
 • Recruitment video's
 • Testimonial video's
 • Interviews
 • Event video's

Hoeveel video's heb je nodig binnen een videocampagne?

Er is geen vast aantal video's gekoppeld aan een videocampagne. Een videocampagne kan al bestaan uit 1 goede video die je over een bepaalde periode deelt. Vaak maken wij wel meerdere video's binnen een campagne. Je profiteert dan van de kracht van het seriële aspect: iedere video is op elkaar afgestemd en een nieuwe aflevering in de reeks, waardoor het jouw kijker niet gaat vervelen en je meer kans hebt dat (1) jouw doelgroep de video's krijgt te zien (2) jouw doelgroep de gewenste actie uitvoert.

Download gratis whitepaper De videogroeiformule

Meer weten over het maken van een effectieve videocampagne?

We hebben een whitepaper geschreven met 10 stappen voor succesvolle videocampagnes. Download 'm hier!

Neem contact op voor meer informatie

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Wat een verademing!

Kees de Jong, Ondernemer, nlgroeit

Meerdere keren met Pro Motion Film gewerkt. Hebben feilloos door wat het eindresultaat moet zijn en werken daar ook naar. Snel, effectief en flexibel. Wat een verademing! Aanrader!

Review Nova College

Het resultaat mag er wezen :)

Marjan Dirkse, Communicatieadviseur, Nova College

Heel blij met de professionele aanpak van Pro Motion Film! We hebben met hen een serie filmpjes gemaakt 'Een dagje mee met... '. Ze hebben met ons meegedacht en ze weten goed wat wel en niet werkt. Heel fijn en het resultaat mag er wezen :)

Review Testo

Erg blij met de resultaten die wereldwijd worden ingezet

Alexandra Göggerle, Marketingcommunicatie, Testo

Wij hebben met Pro Motion Film intussen 3 gebruikersfilms opgenomen. Doel was een authentieke film van monteur naar monteur die zijn werkzaamheden deelt. Tot twee keer toe met regen en storm op een dak gestaan maar Niels en zijn team zijn gewoon doorgegaan. Met veel geduld de monteurs ondersteund in deze niet alledaagse actie. Testo is erg blij met de resultaten die uiteindelijk niet alleen in Nederland maar wereldwijd worden ingezet.

Prettig in de omgang

Liselotte van 't Veer, Adviseur (Marketing) Communicatie, De Zorgcirkel

Met Niels en zijn collega's hebben we 24 locatiefilmpjes gemaakt. Dit verliep erg soepel en we zijn trots op het resultaat! Meedenkend, flexibel, goed bereikbaar en prettig in de omgang. Blij mee!

Review Albeda

Stuurde ons bij wanneer dit belangrijk was

Erna de Wolff, Onderwijskundige, Albeda

Albeda College heeft Pro Motion Film gevraagd om een serie kennisclips op te nemen. Wij zijn heel erg tevreden over de manier waarop dit is gegaan. Niels dacht heel goed met ons mee, gaf feedback op de scripts die we schreven en stuurde ons bij wanneer dit belangrijk was voor de kwaliteit van de kennisclips.

Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Videoproductie deal aanvragen

Kom in aanmerking voor onze videoproductie deal:

 • Gratis strategiesessie
 • Gratis script, format en concept
 • € 200 social video tegoedbon

Laat je gegevens achter, dan nemen we contact met je op voor een (digitale) kennismaking.

Spamcontrole:

Geweldige resultaten behalen en je online zichtbaarheid opschalen met video? Gaan we doen.

Neem contact op

Niels de Groot

Videospecialist

Ik plan graag een gesprek van 30 minuten waarin ik jouw wensen bespreek.

[email protected]

Maak een afspraak

✅ 12+ jaar ervaring

✅ 1400+ video's geproduceerd

✅ 250+ opdrachtgevers

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Videocontent

Recruitment video

Testimonial video

Instructiefilm

Aftermovie

Videograaf

Video-editor

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92