Inhoud. Want je bent meer dan een knap koppie.
Met kwalitatieve interviews inspireer je jouw doelgroep en zorg je dat je top of mind blijft. Nu met extra videoversie voor social media.

Beoordeling van klanten: 5/5 52 beoordelingen

Video interview opnemen

Een video interview opnemen is de beste manier om schrijfkramp te voorkomen. Nee, daarmee bedoelen we niet de kramp in je vingers als je te lang achter elkaar schrijft. Er is een andere, veel dodelijkere, vorm van schrijfkramp: overdreven formeel en ouderwets taalgebruik.

Vaak als mensen iets moeten schrijven, schieten ze automatisch in de schrijfkramp.

Het gevolg is een doodsaai verhaal zonder enige authenticiteit dat niemand wil lezen.

Gelukkig is er een medicijn: een interview filmen. Pro Motion Film is je dokter.

Onze laatste Interview video's

AmsterdamGold

VNG

Albeda

nlgroeit

Vivium

RiskQuest

Laat een interview filmen

In een interview reageren mensen spontaan en oprecht. Dat is authentieker en overtuigender dan een opname van een vooraf uitgeschreven script. Want dat wil nog weleens krampachtig overkomen. Bovendien verrast de interviewer met vragen. Die zetten aan tot denken en zorgen voor verdieping en verrassing. Zo ontstaan verhalen die er echt toe doen. Daarmee zeg je natuurlijk veel meer. Zeker als de kijker ook de lichaamstaal en intonatie van de geïnterviewde ziet en hoort.

Dat maakt een interview-video zo'n waardevolle en boeiende manier om kennis met je doelgroep te delen. Je kunt bijvoorbeeld een expert interviewen, de medewerkers van je bedrijf óf de doelgroep zelf. Welke vorm het beste past, hangt helemaal af van wat je wil bereiken met je video.

Als onderdeel van een socialmediacampagne is een serie van interview-video's bijvoorbeeld een goed idee. Dan maken we een aantal outtakes van de volledige video die je deelt als previews op social media.

Video interview
Interview video filmen

Waarom klanten voor interview video's van Pro Motion Film kiezen

✅ Kwaliteit

Met trots kunnen we zeggen dat we al sinds 2011 hoogwaardige interview video'smaken en inmiddels 250+ bedrijven hebben geholpen met meer dan 1400 videoproducties. We weten daardoor precies wat werkt, en wat niet.

✅ Storytelling

Wij zijn expert in het opnemen van sterke interview video's, meercameraregistratie en goede regie. We filmen interviews die meevoerend zijn en dicht bij de realiteit staan: echte verhalen van echte mensen.

✅ Strategisch

Wij zullen tijdens het voortraject altijd eerlijk advies uitbrengen en meedenken welke (interview)video's het beste passen bij de doelstellingen van jouw organisatie. Zo haal jij maximale waarde uit videomarketing.

Jouw bedrijf boosten met doeltreffende video interviews?

Neem nu contact met ons op via het offerte-formulier en ontvang direct vrijblijvend alle informatie die je nodig hebt.

Hoe gebruik je interview video's in je marketingstrategie?

Een interview video kun je op meerdere manieren effectief inzetten.

Allereerst is het slim om interviews te delen via YouTube en te optimaliseren voor SEO. Op deze manier komen potentiële klanten de video tegen via YouTube en Google.

Interview video's zijn ook ideaal om via de nieuwsbrief te delen met bestaande klanten.

Je kunt interview video's op je website delen bij relevante artikelen over hetzelfde onderwerp.

Bij Pro Motion Film ontvang je ook een extra snippet uit het interview. Deze snippet kun je bijvoorbeeld delen via LinkedIn.

Gemiddelde kosten van een interview video

Wat gaat een interview video kosten? De kosten per interview video zijn afhankelijk van hoeveel video's je per dag(deel) kunt filmen, het aantal camera's en de lengte van de video. Onderstaande prijzen zijn indicaties en exclusief btw, reiskosten, voice-over en maatwerk graphics. Inclusief (pre)productie, advies en inhoudelijk afstemmen van de interviews.

Interview Video Tarieven 2024

4 uur filmen met cameraman inclusief cameraset en belichting € 715
Extra camera € 125
Edit interview 10 minuten - 1 camera standpunt € 250
Edit interview 10 minuten - 2 camera standpunten € 350
Edit interview 10 minuten - 3 camera standpunten € 450

Nu inclusief extra videoversie voor social media.

Neem contact op voor een offerte op maat

Hoe video interview opnemen?

Een interview kun je op veel verschillende manieren vastleggen. Komt de interviewer ook in beeld, of zie je alleen de geïnterviewde? Kiezen we voor een basic gespreksregistratie, of pakken we het creatiever aan met visual storytelling? Bij dat laatste combineren we mooie sfeeropnames, close-ups, eventueel archiefmateriaal en andere shots tot een documentaire-achtige videoproductie.

Liever een talkshowformat? Dan nemen we het interview op in een echte studio. Voor welke stijl je ook gaat, het mooist is om met twee camera's te filmen. Dan belichten we het gesprek vanuit meerdere perspectieven, dat zorgt voor extra dynamiek. Maar met één camera is natuurlijk ook mogelijk. Je ziet: mogelijkheden te over. Daarom stemmen we alle opties van tevoren met elkaar af.

Dit is wat klanten zeggen over onze interview video's

Testimonial Laurens

Denken goed met je mee

Laurens Hilboezen, Eigenaar, Viewie Media

Fijne partij om mee samen te werken! Denken goed met je mee en komen ook met goede ideeën om de video nog vetter en beter te maken. Aanrader!

Testimonial inriver

Drie projecten gedaan met tier1 internationale klanten

Carl Brenninkmeijer, Partner Manager, inRiver

We hebben met Pro Motion Film drie projecten gedaan met tier1 internationale klanten en zijn uiterst tevreden over de levering, prijs, ondersteuning, kwaliteit en ervaring.

Ik kan ze van harte aanbevelen voor video-opdrachten

Saskia Withoos, Communicatie-adviseur, Wij zijn JONG

Het is fijn samenwerken met Pro Motion Film. Een goede gesprekspartner om onze ideeën vanuit marketing en communicatie te realiseren. Positief kritisch, strak in planning, goede kwaliteit, nette prijs en komt afspraken na. Ik kan ze van harte aanbevelen voor video-opdrachten.

Review Testo

Erg blij met de resultaten die wereldwijd worden ingezet

Alexandra Göggerle, Marketingcommunicatie, Testo

Wij hebben met Pro Motion Film intussen 3 gebruikersfilms opgenomen. Doel was een authentieke film van monteur naar monteur die zijn werkzaamheden deelt. Tot twee keer toe met regen en storm op een dak gestaan maar Niels en zijn team zijn gewoon doorgegaan. Met veel geduld de monteurs ondersteund in deze niet alledaagse actie. Testo is erg blij met de resultaten die uiteindelijk niet alleen in Nederland maar wereldwijd worden ingezet.

Een video interview opnemen van concept tot publicatie

Wat wil je met een interview-video bereiken? Bij Pro Motion Film denken we graag met je mee vanuit die vraagstelling zodat de video precies z'n doel bereikt. We verzorgen niet alleen de (post)productie, maar ook de conceptontwikkeling en publicatie. Desgewenst regelen we de opnamelocaties en uiteraard regisseren we het gesprek op natuurlijke wijze, zodat iedereen inhoudelijk goed overkomt.

Ook een interview laten filmen? Bel 020 - 233 33 51 of mail naar [email protected].

Vraag vrijblijvend informatie aan

Veelgestelde vragen over het maken van interview video's

Waar kan een video interview over gaan?

Je houdt een video interview meestal met een deskundige op een speciaal gebied, dat kan ook een ervaringsdeskundige zijn.

De meeste video interviews gaan over ervaringen (bijvoorbeeld van klanten), over een actueel (maatschappelijk) thema, experts op het gebied van verdiepende thema's, of er komen trendwatchers aan het woord.

Hoe versterkt een video interview jouw reputatie?

Een interview laten filmen straalt autoriteit uit. Je deelt als expert je kennis met de doelgroep. Op die manier schep je een vertrouwensband met je (potentiële) klanten.

Testimonial video's zijn tegenwoordig ook razend populair. Een groot voordeel van dit type interviews is dat je niet kunt doen alsof. Als een klant faket, dan zal de kijker dat doorhebben.

Daarom is een écht interview, met een échte aanbeveling zoveel krachtiger: dit versterkt niet alleen je boodschap, maar vergroot ook je betrouwbaarheid. Het is natuurlijk mogelijk het interview wat te sturen.

Waarom een video interview opnemen met klanten?

Zelf aangeven hoe goed je bent is maar gedeeltelijk effectief. Je kunt alle voordelen van je product of service netjes opsommen, maar de klant zal er altijd van uit gaan dat je de wat mindere kant verzwijgt om beter voor de dag te komen. Een klant die ervaring heeft met product of dienst zal ook de mindere kanten hebben ervaren. Zijn oordeel zal gezien worden als belangrijker dan dat van de aanbieder zelf omdat hij een 'externe' partij is.

Een video interview opnemen is erg nuttig om nieuwe producten of diensten op de markt te brengen. Ook als je jezelf probeert te nestelen tussen concurrenten is een video interview nuttig.

Wat levert een zakelijk video interview op?

Een of meerdere interviews laten filmen is een snelle en effectieve manier om waardevolle videocontent te bieden aan je doelgroep. Aan de hand van een inhoudelijk gesprek met experts in je vakgebied, straal je niet alleen autoriteit uit, je maakt ook reclame voor je bedrijf en helpt toekomstige klanten aan je te binden.

Wat maakt een video interview opnemen succesvol?

Er zijn talloze zaken waar je op moet letten om een geslaagd video interview te kunnen schieten. Voorbereiding is het halve werk. Hieronder staan een aantal belangrijke aandachtspunten overzichtelijk op een rijtje:

  • Korte antwoorden (1-2 zinnen) zijn beter dan ellenlange monologen.
  • Wees bondig en kom gelijk ter zake.
  • Opsommingen zijn lastig te monteren: vermijd ze dus.
  • Zorg dat de vraag in het antwoord wordt herhaald.
  • Articuleer uiteraard duidelijk en spreek met enthousiasme.
  • Doe alsof er geen camera's zijn (kijk er dus niet rechtstreeks in).
  • Zorg voor direct oogcontact tussen interviewer en geïnterviewde.
  • Wees altijd eerlijk.
  • Een video interview voor een bedrijf is niet hetzelfde als voor een journalist!

Wat moet je vooral niet doen bij het maken van een professioneel interview filmpje?

Let er op dat je authentiek overkomt. Laat de klant vooral niet voorlezen van een script, want tenzij je een erg goede acteur te pakken hebt, zal dit houterig en gemaakt overkomen.

Als de kijker doorheeft dat het interview in scene is gezet, verliest het al zijn toegevoegde waarde. Wat je verder moet nalaten is zelf een conclusie toevoegen aan het einde van het interview ('zie je wel, wij zijn de beste!).

Als je video interview degelijk in elkaar zit, zal de klant die conclusie zelf heus wel trekken. Vergeet ook nooit het gezicht en de lichaamstaal van de geïnterviewde goed in close-up in beeld te brengen: dit helpt de authenticiteit te vergroten.

Laat de geïnterviewde zelf zijn zegje doen, zonder dat je als interviewer te specifiek een bepaalde kant op stuurt.

Waarom Pro Motion Film inschakelen voor het filmen en editen van zakelijke interview video's?

Videoproductie bedrijf Pro Motion Film heeft een team van professionals die gespecialiseerd zijn in het 'storytelling' element van film. We geven input tijdens het hele filmproces en bespreken met jou de mogelijkheden (en kansen).

Daarnaast wordt naast het schieten van de video ook de postproductie, de ontwikkeling van het concept en de publicatie verzorgd. We regisseren het gesprek op vloeiende wijze en zorgen ervoor dat zowel de geïnterviewde persoon als de inhoud goed naar voren komen. Opnamelocaties kunnen we ook regelen.

Je doelgroep bereiken, informeren en overtuigen met interviews?

Deel je wensen en ontvang vrijblijvend advies over videomarketing.

Neem contact op

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Wat een verademing!

Kees de Jong, Ondernemer, nlgroeit

Meerdere keren met Pro Motion Film gewerkt. Hebben feilloos door wat het eindresultaat moet zijn en werken daar ook naar. Snel, effectief en flexibel. Wat een verademing! Aanrader!

Testimonial Repair Care

Eerlijk en professioneel

Luan Vercruysse, Marketingspecialist, Repair Care

Het team van Pro Motion Film is flexibel, denkt mee en schakelt vlot en accuraat. Zelfs als je het niet zeker weet, adviseer ik: waag een belletje, je krijgt eerlijk en to the point advies. Hun werkwijze is professioneel, transparant en ze hebben aan een half woord genoeg om de goede tone of voice neer te zetten.

We werken echt heel graag met hen

Saskia Teunissen, Persuade

Al diverse projecten met Pro Motion Film gedaan en elke keer tot volle tevredenheid! Zeer goede edits, flexibel, snel en betrouwbaar. We werken echt heel graag met hen.

Vooral de kwaliteit bleek super!

Annemijn Visscher, Onderzoeker, GGD Flevoland

Voor het maken van 3 videodocumentaires hebben wij gekozen voor Pro Motion Film. Vooral de kwaliteit bleek super! Wanneer ik weer een filmopdracht zou hebben, zou ik Pro Motion Film zo weer vragen!

Klanten

Je videocontent helemaal uit handen geven? Wij zijn je partner. Voor deze merken maakten wij unieke en doeltreffende video's.

Geweldige resultaten behalen en je online zichtbaarheid opschalen met video? Gaan we doen.

Neem contact op

Niels de Groot

Videospecialist

Ik plan graag een gesprek van 30 minuten waarin ik jouw wensen bespreek.

[email protected]

Maak een afspraak

De videogroeiformule - voor ambitieuze bedrijven

Claim nu de gratis whitepaper en ontdek de 10 slimme stappen die je vandaag nog kunt nemen om je bedrijf sneller te laten groeien met videocontent.

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Diensten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Testimonial video

Recruitment video

Instructiefilm

Aftermovie

Videocontent

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92