Inhoud. Want je bent meer dan een knap koppie.

Video interview opnemen

Een video interview opnemen is de beste manier om schrijfkramp te voorkomen. Nee, daarmee bedoelen we niet de kramp in je vingers als je te lang achter elkaar schrijft. Er is een andere, veel dodelijkere, vorm van schrijfkramp: overdreven formeel en ouderwets taalgebruik. Vaak als mensen iets moeten schrijven, schieten ze automatisch in de schrijfkramp. Het gevolg is een doodsaai verhaal zonder enige authenticiteit dat niemand wil lezen.

Gelukkig is er een medicijn: een interview filmen. Pro Motion Film is je dokter.

Laat een interview filmen

In een interview reageren mensen spontaan en oprecht. Dat is authentieker en overtuigender dan een opname van een vooraf uitgeschreven script. Want dat wil nog weleens krampachtig overkomen. Bovendien verrast de interviewer met vragen. Die zetten aan tot denken en zorgen voor verdieping en verrassing. Zo ontstaan verhalen die er echt toe doen. Daarmee zeg je natuurlijk veel meer. Zeker als de kijker ook de lichaamstaal en intonatie van de geïnterviewde ziet en hoort.

Dat maakt een interview-video zo'n waardevolle en boeiende manier om kennis met je doelgroep te delen. Je kunt bijvoorbeeld een expert interviewen, de medewerkers van je bedrijf óf de doelgroep zelf. Welke vorm het beste past, hangt helemaal af van wat je wil bereiken met je video.

Als onderdeel van een socialmediacampagne is een serie van interview-video's bijvoorbeeld een goed idee. Dan maken we een aantal outtakes van de volledige video die je deelt als previews op social media.

Video interview
Interview video filmen

Oprechte interesse in jouw verhaal

Suzanne Rotteveel, Eigenaar, Oogstgoed

Als je een videoportret wilt waarin je op een natuurlijke manier en vanuit je eigen kracht je verhaal doet én dat mooi in beeld is gebracht, dan moet je bij de jongens van Pro Motion Film zijn. Niels begeleidde me goed mijn verhaal in en bleef tegelijk ook scherp op de details. Hij is een professional met geduld en oprechte interesse in jouw verhaal. Ik ben trots op het eindresultaat!

Neem contact op

Hoe video interview opnemen?

Een interview kun je op veel verschillende manieren vastleggen. Komt de interviewer ook in beeld, of zie je alleen de geïnterviewde? Kiezen we voor een basic gespreksregistratie, of pakken we het creatiever aan met visual storytelling? Bij dat laatste combineren we mooie sfeeropnames, close-ups, eventueel archiefmateriaal en andere shots tot een documentaire-achtige videoproductie.

Liever een talkshowformat? Dan nemen we het interview op in een echte studio. Voor welke stijl je ook gaat, het mooist is om met twee camera's te filmen. Dan belichten we het gesprek vanuit meerdere perspectieven, dat zorgt voor extra dynamiek. Maar met één camera is natuurlijk ook mogelijk. Je ziet: mogelijkheden te over. Daarom stemmen we alle opties van tevoren met elkaar af.

Van concept tot publicatie

Wat wil je met een interview-video bereiken? Bij Pro Motion Film denken we graag met je mee vanuit die vraagstelling zodat de video precies z'n doel bereikt. We verzorgen niet alleen de (post)productie, maar ook de conceptontwikkeling en publicatie. Desgewenst regelen we de opnamelocaties en uiteraard regisseren we het gesprek op natuurlijke wijze, zodat iedereen inhoudelijk goed overkomt.

Ook een interview laten filmen? Bel 020 - 233 33 51 of mail naar [email protected].

Vraag vrijblijvend informatie aan

Veelgestelde vragen en tips over het opnemen van een interview

1. Waar kan een video interview over gaan?

Je houdt een video interview meestal met een deskundige op een speciaal gebied, dat kan ook een ervaringsdeskundige zijn. In een video interview kan ook een ooggetuige centraal staan, of de geïnterviewde persoon is zelf ook het onderwerp.

De meeste video interviews gaan over ervaringen (bijvoorbeeld van klanten), over een actueel (maatschappelijk) thema, experts op het gebied van verdiepende thema's, of er komen trendwatchers aan het woord.

2. Hoe versterkt een video interview mijn reputatie?

Een interview laten filmen straalt autoriteit uit. Je deelt als expert je kennis met de doelgroep. Op die manier schep je een vertrouwensband met je (potentiële) klanten.

Testimonial video's zijn tegenwoordig ook razend populair. Een groot voordeel van dit type interviews is dat je niet kunt doen alsof. Als een klant faket, dan zal de kijker dat doorhebben.

Daarom is een écht interview, met een échte aanbeveling zoveel krachtiger: dit versterkt niet alleen je boodschap, maar vergroot ook je betrouwbaarheid. Het is natuurlijk mogelijk het interview wat te sturen.

3. Wie moet ik interviewen?

Je kunt eigenlijk elk van je klanten interviewen. Kies in ieder geval niet voor een acteur of iemand die een vervelende ervaring met je bedrijf heeft gehad (of dat nu jouw schuld was of niet).

Het klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar er is veel voor te zeggen een introvert persoon voor de camera te laten plaatsnemen. Waarom? Extraverte mensen zijn vaak goed op hun plek voor de camera. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar om dat extra beetje authenticiteit uit te stralen, kan het raadzaam zijn een introvert iemand te laten spreken.

Introverten zijn in dit opzicht wat 'onhandiger'. Ze komen niet als goede leugenaars over voor de camera. Er is best wat voor nodig voordat een introvert persoon voor de camera wil verschijnen. Gebeurt dat wel, dan zal die persoon écht overtuigd zijn van de kwaliteit van je product.

4. Wanneer is een video interview nodig?

Zelf aangeven hoe goed je bent is maar gedeeltelijk effectief. Je kunt alle voordelen van je product of service netjes opsommen, maar de klant zal er altijd van uit gaan dat je de wat mindere kant verzwijgt om beter voor de dag te komen. Een klant die ervaring heeft met product of dienst zal ook de mindere kanten hebben ervaren. Zijn oordeel zal gezien worden als belangrijker dan dat van de aanbieder zelf omdat hij een 'externe' partij is.

Een video interview opnemen is erg nuttig om nieuwe producten of diensten op de markt te brengen. Ook als je jezelf probeert te nestelen tussen concurrenten is een video interview nuttig.

5. Wat levert een video interview mij op?

Een of meerdere interviews laten filmen is een snelle en effectieve manier om waardevolle videocontent te bieden aan je doelgroep. Aan de hand van positieve klantenfeedback straal je niet alleen autoriteit uit, je maakt ook reclame voor je bedrijf en helpt toekomstige klanten aan je te binden.

6. Wat maakt een video interview opnemen succesvol?

Er zijn talloze zaken waar je op moet letten om een geslaagd video interview te kunnen schieten. Voorbereiding is het halve werk. Hieronder staan een aantal belangrijke aandachtspunten overzichtelijk op een rijtje:

  • Korte antwoorden (1-2 zinnen) zijn beter dan ellenlange monologen.
  • Wees bondig en kom gelijk ter zake.
  • Opsommingen zijn lastig te monteren: vermijd ze dus.
  • Zorg dat de vraag in het antwoord wordt herhaald.
  • Articuleer uiteraard duidelijk en spreek met enthousiasme.
  • Doe alsof er geen camera's zijn (kijk er dus niet rechtstreeks in).
  • Zorg voor direct oogcontact tussen interviewer en geïnterviewde.
  • Wees altijd eerlijk.
  • Een video interview voor een bedrijf is niet hetzelfde als voor een journalist!

7. Wat moet je vooral niet doen bij een video interview?

Let er op dat je authentiek overkomt. Laat de klant vooral niet voorlezen van een script, want tenzij je een erg goede acteur te pakken hebt, zal dit houterig en gemaakt overkomen.

Als de kijker doorheeft dat het interview in scene is gezet, verliest het al zijn toegevoegde waarde. Wat je verder moet nalaten is zelf een conclusie toevoegen aan het einde van het interview ('zie je wel, wij zijn de beste!).

Als je video interview degelijk in elkaar zit, zal de klant die conclusie zelf heus wel trekken. Vergeet ook nooit het gezicht en de lichaamstaal van de geïnterviewde goed in close-up in beeld te brengen: dit helpt de authenticiteit te vergroten.

Laat de geïnterviewde zelf zijn zegje doen, zonder dat je als interviewer te specifiek een bepaalde kant op stuurt.

8. Waarom zou ik jullie inschakelen voor een video interview?

Pro Motion Film heeft een team van professionals die gespecialiseerd zijn in het 'storytelling' element van film. We geven input tijdens het hele filmproces en bespreken met jou de mogelijkheden (en kansen).

Daarnaast wordt naast het schieten van de video ook de postproductie, de ontwikkeling van het concept en de publicatie verzorgd. We regisseren het gesprek op vloeiende wijze en zorgen ervoor dat zowel de geïnterviewde persoon als de inhoud goed naar voren komen. Opnamelocaties kunnen we ook regelen.

Jouw bedrijf boosten met doeltreffende video interviews?

Neem nu contact met ons op via het offerte-formulier en ontvang direct vrijblijvend alle informatie die je nodig hebt.

12 + jaar ervaring met het produceren van inhoudelijk sterke video interviews

Voordelige productiekosten bij afname van een serie video's

✅ Vrijblijvend advies over videomarketing

JE DOELGROEP BEREIKEN, INFORMEREN EN OVERTUIGEN MET INTERVIEWS?

Deel je wensen en ontvang vrijblijvend advies over videomarketing.

Neem contact op

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Wat een verademing!

Kees de Jong, Ondernemer, nlgroeit

Meerdere keren met Pro Motion Film gewerkt. Hebben feilloos door wat het eindresultaat moet zijn en werken daar ook naar. Snel, effectief en flexibel. Wat een verademing! Aanrader!

Testimonial Repair Care

Eerlijk en professioneel

Luan Vercruysse, Repair Care

Het team van Pro Motion Film is flexibel, denkt mee en schakelt vlot en accuraat. Zelfs als je het niet zeker weet, adviseer ik: waag een belletje, je krijgt eerlijk en to the point advies. Hun werkwijze is professioneel, transparant en ze hebben met een half woord genoeg om de goede tone of voice neer te zetten.

We werken echt heel graag met hen

Saskia Teunissen, Persuade

Al diverse projecten met Pro Motion Film gedaan en elke keer tot volle tevredenheid! Zeer goede edits, flexibel, snel en betrouwbaar. We werken echt heel graag met hen.

Vooral de kwaliteit bleek super!

Annemijn Visscher, Onderzoeker, GGD Flevoland

Voor het maken van 3 videodocumentaires hebben wij gekozen voor Pro Motion Film. Vooral de kwaliteit bleek super! Wanneer ik weer een filmopdracht zou hebben, zou ik Pro Motion Film zo weer vragen!

Testimonial nlgroeit

Samen sterk

Merel Grolleman, KVK

In naam van nlgroeit wil ik de inmiddels 2 jaar durende plezierige en professionele samenwerking met Pro Motion Film benadrukken. Samen hebben wij veel verhalen van ondernemers onder de aandacht gebracht, geheel passend bij de huisstijl en cultuur van nlgroeit. Kortom, wij zijn enorm tevreden.

Gaaf geworden

David Brode,

Onze bedrijfsfilm en de verschillende opnames met klanten zijn gaaf geworden. Zelfs een aantal maanden na de opnames was Pro Motion Film bereid om mee te denken met onze wensen. Als we nog iets nodig hebben weten we jullie te vinden!

Great cinematic doc style video's

Michael van Batenburg

We decided many times to work with Pro Motion Film. The professional way of working with great value for money. Great cinematic doc style video's with great storytelling.

Professionele interviews

Pearl Vink,

Pro Motion Film heeft op zeer professionele wijze interviews in beeld gebracht. Gedurende het interview let de cameraman niet alleen op het interview, maar ook op de interactie tussen de sprekers. Hij slaagt erin beelden vast te leggen die karakteriserend, authentiek en representatief zijn.

Klanten

Je videocontent helemaal uit handen geven? Wij zijn je partner. Voor deze merken maakten wij unieke en doeltreffende video's.

Blog

Online video is een geweldig medium om impact te creëren bij je doelgroep. In onze blogs geven we gratis en voor niks onze kennis en skills weg. Zodat je met eigen ogen kunt zien wat er allemaal mogelijk is.

Geweldige resultaten behalen en je online zichtbaarheid opschalen met video? Gaan we doen.

Neem contact op met

Niels de Groot

Videospecialist

Stuur e-mail

Of bel 020 - 233 33 51

Videoproductiebedrijf Pro Motion Film

12+ jaar ervaring

1200+ video's geproduceerd

200+ opdrachtgevers

Populaire diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Alle populaire diensten