Iemand die altijd je goede kant weet te belichten.

Beoordeling van klanten: 5/5 52 beoordelingen

Fotograaf inhuren

Bewegend beeld is uitermate geschikt voor ontzettend veel doeleinden, maar (en ons filmershart moet er een beetje van bloeden) niet voor alle. Je kunt een video tenslotte moeilijk in een folder, brochure of cv plaatsen, aan de muur hangen of in een trouwalbum plakken. Daarom kun je bij Pro Motion Film ook een fotograaf inhuren. Een die van alle markten thuis is.

Fotoverhaal

Een video vertelt een verhaal. Maar een foto kan dat net zo goed. Of je nu een zakelijk portret wilt laten maken, een trouwreportage of lifestyleshoot: het werk van onze fotografen is net zo veelzeggend en dynamisch als dat van onze filmers. Spontaan, authentiek en creatief. Met het licht op je beste kant. Of op de beste kant van je product, natuurlijk.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Ook bewegend en met geluid

Soms wil je het gewoon allemaal: foto's, bewegend beeld én geluid. Liefst ook nog in één en dezelfde stijl, zodat je socialmediakanalen of website een geheel vormen. Begrijpen we. Daarom kun je bij ons ook een fotograaf inhuren in combinatie met een videograaf. Zodat je verschillende mediavormen naadloos op elkaar aansluiten. Daar worden we zelf ook blij van.

Helder beeld

Je kunt onze fotografen inhuren voor een dagdeel of een hele dag, binnen heel Nederland. Om een beeld van je investering te geven:

4 uur op locatie inclusief nabewerking, digitaal aanleveren en gebruiksrechten € 985
8 uur op locatie inclusief nabewerking, digitaal aanleveren en gebruiksrechten € 1.485

Om in te lijsten

Bekijk hieronder voorbeelden van onze portret-, product- en evenementfotografie.

Meer weten over onze fotografie? Bel 020 - 233 33 51 of mail naar [email protected]. Dan bespreken we - uiteraard geheel vrijblijvend - de mogelijkheden.

✔ Specialist in spoedklussen

✔ Duidelijke communicatie

✔ Cinematografische storytelling

Vertel ons over je wensen

Veelgestelde vragen en tips over het inhuren van een professionele fotograaf

1. Wat is het verschil tussen professioneel fotograferen en 'Do-It-Yourselven'?

Er zijn genoeg amateur fotografen en cameramensen die een goed oog voor detail hebben en het juiste instinct als het aankomt op het maken van esthetische keuzes. Toch is inzicht alleen niet voldoende.

Een amateurfotograaf mist de werkervaring en de praktijkdruk van een professional.

Marketing- en bedrijfsfotografie is bovendien heel iets anders dan het recreatief fotograferen van landschappen, steden en mensenmassa's, zoals je tijdens een vakantie doet. Daarnaast heeft een professional veel meer ervaring met (geavanceerde) apparatuur, waardoor hij of zij altijd de juiste keuze zal weten te maken om een bepaald effect te bereiken.

2. Wat zijn de competenties van een fotograaf?

Een fotograaf dient kennis te hebben van zijn apparatuur en van alles wat met het maken van een perfecte foto te maken heeft.

In de praktijk werkt de fotograaf niet alleen, maar is hij of zij afhankelijk van de wensen en de eisen van opdrachtgevers. Ook werkt de fotograaf vaak nauw samen met video-editors, regisseurs en de andere leden van een cameraploeg. Een fotograaf weet hoe samen te werken, zowel met collega's als met opdrachtgevers. Een belangrijke rol speelt het leren omgaan met druk en met tegenslag.

Tot slot is een fotograaf altijd bereid te leren (geen enkele foto is 100% perfect) en zichzelf te blijven ontwikkelen. Ambitie is een kernwoord voor elke professional - een fotograaf is geen uitzondering op die regel.

3. Wat zijn aanvullende taken van een fotograaf?

Fotograferen is meer dan mooie foto's maken: het is het versjouwen en afstellen van hele bergen aan materiaal.

Er komt geduld en timing bij kijken. Omdat een fotograaf vaak met mensen werkt, is een gezonde dosis mensenkennis ook niet verkeerd.

Een fotograaf moet goed door kunnen werken en een product op tijd af hebben. Indien de fotograaf onderdeel is van een cameraploeg, is het ook van belang dat hij of zij goed kan opschieten met de teamleden. Ook zijn er zaken als budget om rekening mee te houden. Hiervoor is een goede planning nodig.

4. Wat zijn de ontwikkelingen in het vak?

Het vak zal zich altijd blijven ontwikkelen. Vroeger waren camera's enorm, tegenwoordig kan iedereen met de smartphone in zijn broekzak haarscherpe foto's en filmpjes maken.

Een film die voor het internet is gemaakt, vereist een andere technische aanpak dan een film die voor tv is bedoeld. Door de opkomst van HD luistert het focussen van de lens een stuk nauwer dan voorheen.

De digitalisering heeft ook het fotografie vak in zijn greep. Dat maakt dat het camerawerk op zichzelf minder complex is, maar het onderhouden van kennis weer een stuk lastiger.

5. Wat is het belang van een draaiboek?

Een draaiboek is een soort agenda die ervoor zorgt dat iedereen die bij de productie van de film betrokken is, op de hoogte wordt gehouden van de afzonderlijke werkzaamheden en van de afspraken die zijn gemaakt.

Op die manier kunnen verschillende leden van een team of ploeg ieder op een eigen taak focussen, zonder dat er overlap plaatsvindt of langs elkaar wordt heen gewerkt.

In het draaiboek staat beschreven wie waar voor verantwoordelijk is, wanneer zaken plaatsvinden en waar ze plaats dienen te vinden. Een draaiboek is uitermate handig om aan de fotograaf voor te leggen (of in overleg met de fotograaf op te stellen), zodat deze precies op de hoogte is van wat er wanneer gebeurt en eventueel iets kan aanpassen.

6. Waar moet je aan denken als je zelf fotografeert?

Er zijn legio zaken waar je op kunt letten. Je hoeft niet alles over elk type camera te weten, zolang je maar genoeg afweet van de camera of de camera's die je zelf hanteert.

Naast een goede techniek is het ook van belang dat je weet wat 'werkt' en wat niet. Sommige mensen hebben dit inzicht van zichzelf, maar je kunt het natuurlijk ook trainen, door bijvoorbeeld een fotocursus bij te wonen, of online te zoeken naar tips.

Uiteindelijk is het belangrijk dat je je sterke punten leert ontdekken, dat je de technische aspecten in het oog houdt en dat je een eigen stijl (branding) weet te ontwikkelen.

7. Voor welk tijdsbestek moet ik een fotograaf inhuren?

Dit is geheel afhankelijk van waar je de fotograaf voor wilt inzetten. Er zijn fotografen die per uur werken, terwijl er ook fotografen zijn die per klus worden betaald.

Het schieten van een reeks portret- of familiefoto's duurt minder lang dan het laten maken van een reportage. Als je bijvoorbeeld een fotograaf inhuurt voor je trouwdag of een andere speciale gelegenheid, is een paar uur meestal te kort. Je kunt dan kiezen voor een dagdeel of zelfs voor een hele dag.

8. Waarom zou ik bij jullie een fotograaf inhuren?

Omdat een video een verhaal vertelt, een foto net zo zeer (zelfs meer dan duizend woorden wordt weleens beweerd). De fotografen van Pro Motion Film zijn het gewend veelzijdige en dynamische producties af te leveren.

Of je nu een fotograaf zoekt voor een lifestyle shoot, een portret of een trouwreportage: onze fotografen brengen het beste van zichzelf, met als doel een authentiek, creatief en spontaan product te maken.

Als je alles-in-één wilt: naast foto's ook bewegend beeld met geluid, in dezelfde stijl en compatibel met sociale media of website, dan kan je bij ons in combinatie met een fotograaf ook een videograaf inhuren. Al onze mensen zijn uitstekend op elkaar ingespeeld en weten elkaar naadloos aan te vullen.

Direct fotograaf boeken

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.
Testimonial Repair Care

Eerlijk en professioneel

Luan Vercruysse, Marketingspecialist, Repair Care

Het team van Pro Motion Film is flexibel, denkt mee en schakelt vlot en accuraat. Zelfs als je het niet zeker weet, adviseer ik: waag een belletje, je krijgt eerlijk en to the point advies. Hun werkwijze is professioneel, transparant en ze hebben aan een half woord genoeg om de goede tone of voice neer te zetten.

We werken echt heel graag met hen

Saskia Teunissen, Persuade

Al diverse projecten met Pro Motion Film gedaan en elke keer tot volle tevredenheid! Zeer goede edits, flexibel, snel en betrouwbaar. We werken echt heel graag met hen.

Testimonial nlgroeit

Samen sterk

Merel Grolleman, KVK

In naam van nlgroeit wil ik de inmiddels 2 jaar durende plezierige en professionele samenwerking met Pro Motion Film benadrukken. Samen hebben wij veel verhalen van ondernemers onder de aandacht gebracht, geheel passend bij de huisstijl en cultuur van nlgroeit. Kortom, wij zijn enorm tevreden.

Klant review bedrijfsfilm Amsterdam

Pro Motion Film heeft alles over voor de klant!

Pascalle van Haaften, Office manager, Ovidius Law

Niels en Nander hebben ons, Ovidus Law, geholpen met een bedrijfsfilm en bedrijfsfoto's. Beide gaan zij erg professioneel te werk, ze denken met je mee en nemen initiatief. Pro Motion Film heeft alles over voor de klant! Erg fijn om met hen te mogen werken en de communicatie verliep vlekkeloos.

De videogroeiformule - voor ambitieuze bedrijven

Laat je bedrijf sneller groeien met video. Claim nu de gratis whitepaper en ontdek hoe je video voor je laat werken.