Knalt jouw merk al van het scherm?

Wervingsvideo laten maken

Wervingsvideo laten maken? Wat is precies een wervingsvideo? Dit is een video waarin je aangeeft een openstaande vacature te hebben en werkzoekenden uitnodigt bij jou te komen solliciteren. De kracht van een goede wervingsvideo is dat je hiermee gemakkelijk meerdere sollicitaties binnen kunt halen.

Kracht van de wervingsvideo

Het fijne van een wervingsvideo is dat een beeld meer zegt dan 1.000 woorden. Breng je het in beeld, dan laat je gelijk zien hoe het er op de werkvloer aan toe gaat. Je neemt een mentale barrière weg bij werkzoekenden en haalt ze over voor jou te kiezen. Vechten om talent begint bij het plaatsen van de vacature. Een streepje voor op je concurrenten heb je met een wervingsvideo die een goed verhaal vertelt.

Voordelen van een wervingsvideo laten maken

Het juiste personeel voor de functie vinden, is niet altijd even makkelijk. Kies daarom voor de wervingsvideo, dit is de warme deeglucht die een bakker op een winterdag de straat op blaast.

Wat spreekt meer tot de verbeelding: beeld of tekst?

Beeld natuurlijk. Vandaar dat een wervingsvideo een betere keuze is voor een vacature. Je hoeft overigens niet alleen van beeld gebruik te maken: gebruik hem naast de geschreven vacature.

Neem direct contact op en maak een goede wervingsvideo

Een groot bereik

Video is het ideale medium voor de grote sociale media platformen: Facebook, Instagram, LinkedIn. Deze sociale media platforms geven namelijk aan video content de prioriteit. Dit vinden ze belangrijker dan geschreven content. Een ander voordeel is dat je de video via YouTube kunt verspreiden. Je bereik is met een wervingsvideo vele malen groter dan een 'gewone' vacature.

Onderzoek van Workology.com

Een onderzoek van Workology.com heeft aangetoond dat een wervingsvideo kan leiden tot maar liefst ruim 34% meer sollicitaties bij je vacatures - daar zal maar net je "golden boy" of "girl" tussen zitten.

Heel blij met het resultaat

Suzan Kuiper, Projectlead Marketing Communicatie, De Buitenboordmotor

Voor onze Stichting heeft Pro Motion Film een videoproductie gemaakt. Heel blij met het resultaat en met de samenwerking. Fijn hoe flexibel ze zijn, (creatief) meedenken en snel kunnen schakelen, top!

Vraag direct vrijblijvend offerte aan

Verschillende soorten wervingsvideo's

Het werven van personeel via video kan weer op verschillende mogelijkheden:

 • Gebruik een functievideo

De functievideo gaat diep in op één specifieke openstaande vacature. Je laat de ins en outs van de baan zien - welke werkzaamheden horen hierbij en met welke mensen kom je samen te werken. Vang behalve de 'harde' functie-eisen ook de sfeer die op de werkvloer hangt.

 • Een groepsvideo

Een groepsvideo brengt verschillende medewerkers aan het woord. Deze vertellen kijkers over uiteenlopende functies binnen het bedrijf en laten vooral in het algemeen zien wat er binnen het bedrijf te beleven is. Er wordt gesproken over de bedrijfssfeer maar ook over bedrijfsuitjes.

 • Een werknemer testimonial

Hiermee laat je een werknemer in zijn of haar eigen woorden over het werk vertellen. Ze laten zien wat ze fijn vinden. Deze video vergroot het vertrouwen van sollicitanten in de werkgever.

 • Een visie/missie video

Dit is een meer algemene video waarin de identiteit van het bedrijf naar voren komt. Hierbij spreek je de ambities van de sollicitanten aan en laat je zien hoe deze zich bij jou kunnen ontwikkelen.

 • Een informatievideo

Ook wel de "wist je dat?"-video genoemd. Hiermee laat je werkzoekenden zien wat het bedrijf tot nu toe bereikt heeft, waar het allemaal begonnen is en hoe het naar zijn huidige staat is toegegroeid. Je kunt dit soort video's gemakkelijk combineren met een gedeelte bedrijfshistorie.

Wervingsvideo maken
Productie van wervingsvideo

Kosten van een wervingsvideo

Wat kost zo'n wervingsvideo dan precies? Bij Pro Motion Film kun je vanaf 1.500 euro een wervingsvideo laten maken. Let wel op: de kosten zijn slechts een indicatie. Het beste kun je een offerte op maat laten maken. De kosten van professionele video's hangen van heel wat variabelen af.

Direct vrijblijvend offerte aanvragen

Productieproces van een wervingsvideo maken

Bij het maken van een wervingsvideo worden de volgende stappen doorlopen:

 • Tijdens de oriëntatie worden wensen besproken en een deadline gesteld
 • Vervolgens wordt er samen nagedacht over en gewerkt aan een script
 • Opnames worden ingepland
 • Tijdens de opnamedag of -dagen worden alle opnames geschoten
 • Vervolgens wordt de video professioneel gemonteerd
 • Als alles tiptop in orde is, vindt de oplevering plaats.

Waarom Pro Motion Film inhuren voor je wervingsvideo?

Pro Motion Film heeft jou de volgende voordelen te bieden:

 • Veel ervaring in huis
 • Collega's die op elkaar zijn ingespeeld en sneller werken dan gemiddeld
 • Hoogwaardige apparatuur
 • Plichtsbesef en integriteit
 • Goed gevoel voor doelgroep en "tone of voice"
 • Er worden allerlei video's geproduceerd, van cases tot interviews, documentaires tot recruitment video's, "how to"-video's en stappenplannen, social media clips en instructies
 • Er worden geen acteurs maar eigen mensen in beeld gebracht.

Deel je wensen met ons en plan een afspraak in - het eerste gesprek is vrijblijvend!

Offerte aanvragen

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Wat een verademing!

Kees de Jong, Ondernemer, nlgroeit

Meerdere keren met Pro Motion Film gewerkt. Hebben feilloos door wat het eindresultaat moet zijn en werken daar ook naar. Snel, effectief en flexibel. Wat een verademing! Aanrader!

Review Nova College

Het resultaat mag er wezen :)

Marjan Dirkse, Communicatieadviseur, Nova College

Heel blij met de professionele aanpak van Pro Motion Film! We hebben met hen een serie filmpjes gemaakt 'Een dagje mee met... '. Ze hebben met ons meegedacht en ze weten goed wat wel en niet werkt. Heel fijn en het resultaat mag er wezen :)

Review-Yara

TOP bedrijf en prachtige video's als eindresultaat

Yara Mens, PR & Marketing, Molinos de Viento

We zijn ontzettend tevreden met de twee filmpjes die Pro Motion Film voor ons heeft gemaakt. Fijne manier van communiceren. Het beste vonden wij dat ze feilloos aanvoelen wat voor sfeer je in je video's wil. Kortom: we raden Pro Motion Film ten zeerste aan als je op zoek bent naar een TOP bedrijf en prachtige video's als eindresultaat.

Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Geweldige resultaten behalen en je online zichtbaarheid opschalen met video? Gaan we doen.

Neem contact op

Niels de Groot

Videospecialist

Ik plan graag een gesprek van 30 minuten waarin ik jouw wensen bespreek.

[email protected]

Maak een afspraak

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Videocontent

Recruitment video

Testimonial video

Instructiefilm

Aftermovie

Videograaf

Video-editor

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92