Videoproductie Utrecht

Professionele video's opnemen in Utrecht? Daar zijn verschillende mogelijkheden toe. In de Domstad vloeien 'oud' en 'nieuw' naadloos in elkaar over. Er is genoeg te ontdekken voor elke videograaf. Is Utrecht jouw stad en wil je die graag eer aandoen? Leg dan de verborgen schoonheid van je stad bloot. In dit artikel vertellen we je alles over de uitdaging van filmen in Utrecht.

Mooiste opnamelocaties Utrecht

Utrecht heeft een hoop mooie opnamelocaties. Wat dacht je onder meer van…

  • De karakteristieke steegjes in het centrum?
  • Filmen rondom de Dom?
  • Filmen op het indrukwekkend Parkeerdek The Wall aan de A2?
  • Filmen op een oud industrieterrein?
  • Het skatepark Griftpark?
  • Filmen op of rond de grachten?
  • Filmen bij het Merwedekanaal?
  • Of rond de oude gebouwen bij de spoorzone?
  • Congres- en evenementlocatie Het muntgebouw?

Het muntgebouw stamt bijvoorbeeld alweer uit 1911 en is een rijksmonument. Je vindt de locatie op loopafstand van Centraal Station en de Jaarbeurs. De historische omgeving heeft veel fraais te bieden en combineert de charme van prachtige herenpanden met statige grachten. In het Muntgebouw zijn bovendien delen van de Europroductie (uniek in Europa) zichtbaar.

  • Filmen bij het Creative Valley Collectiv?

Dit high-end evenementencomplex van zes evenementruimtes ligt aan het Stationsplein, naast Utrecht Centraal Station. Ook vind je hier Businesspark Papendorp. Het Collectiv biedt sfeervolle en luxe vergader- en bijeenkomstruimtes, maar ook de ideale locatie om te filmen.

Utrecht Science Park

Eén van de beste filmlocaties in Utrecht is toch wel Utrecht Science Park, naar eigen zeggen "het kloppend hart" van een buitengewoon competitieve regio binnen Europa. In het Science park vind je behalve de Universiteit en de Hoge School talloze onderzoeksinstituten en bedrijven. Er wordt hier intensief samengewerkt om oplossingen voor de toekomst te formuleren. Utrecht Science Park staat vol imposante gebouwen waar je zeker goed kunt filmen.

Vraag advies aan De Film Commission Utrecht

Ben je van plan te gaan filmen in Utrecht? Dat is een strak plan, maar hou er wel rekening mee dat hier verschillende regels en voorwaarden aan verbonden zijn. Zo mag je niet zomaar overal op elk gewenst tijdstip filmen. Ook mag je niet zomaar alles en iedereen in beeld nemen. Zoek je advies omtrent de specificaties van filmen in Utrecht? Dan moet je zeker contact opnemen met De Film Commission Utrecht. Deze is naar eigen zeggen "een vast aanspreek- en servicepunt" voor iedereen in de filmsector. De commissie opereert als niet te missen schakel tussen locatiescouts, producenten en natuurlijk de gemeente Utrecht.

Versterken profiel Utrecht filmstad

De Film Commission Utrecht heeft tot doel het profiel van Utrecht als filmstad te versterken en doet wat hij kan om filmen in gemeente Utrecht zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Een aantal belangrijke voordelen van de Domstad: snelheid, een groot aanbod locaties, rijke sferen, combinatie van oude kern en nieuwe stadsdelen, plus het is een centraal deel van de Randstad. De Film Commission heeft, kortom, letterlijk tot doel Utrecht "in de spotlights" te zetten.

Waar helpt De Film Commission bij?

De Film Commission helpt onder meer met het geven van advies voor een geschikte locatie op te filmen. Filmproducenten zijn meestal naar specifieke locaties op zoek en die springen niet altijd één-twee-drie in het oog. Soms zijn de mooiste plekjes de verborgen pareltjes van een stad. Ken je de speelfilm Wolf? Die is bijvoorbeeld opgenomen in de wijk Kanaleneiland. De Film Commission houdt zich daarnaast bezig met het vinden van ruimte voor het productieteam en regelt het intakegesprek bij de afdeling "Vergunningen" van gemeente Utrecht.

De kracht van Pro Motion Film

Pro Motion Film is een ervaren filmbedrijf, dat landelijk opereert vanuit uitvalsbasissen in Hilversum en Amsterdam. Wist je dat Pro Motion Film al meerdere projecten in Utrecht heeft gefilmd? Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel dan 020-233 33 51, of stuur een mail naar [email protected]. Pro Motion Film is een specialist in cinematografische storytelling en spoedklussen. Je krijgt méér video's voor minder geld en natuurlijk de beste service.

Meer informatie aanvragen

Geweldige resultaten behalen en je online zichtbaarheid opschalen met video? Gaan we doen.

Neem contact op met

Niels de Groot

Videospecialist

Stuur e-mail

Of bel 020 - 233 33 51

Videostrategie

Een doordachte strategie om je doelstellingen te behalen.

Videoproductie

Bedrijfsvideo's en videocontent: net zo mooi als effectief.

Videomarketing

Hands-on advies om je doelgroep online te bereiken.

Videoproductiebedrijf Pro Motion Film

12+ jaar ervaring

1200+ video's geproduceerd

200+ opdrachtgevers

Knalt jouw merk al van het scherm?

Je doelgroep bereiken, informeren en overtuigen met online video? Gaan we doen.

Deel je wensen en ontvang vrijblijvend advies over videomarketing.

Neem contact op

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Onze klanten

Je videocontent helemaal uit handen geven? Wij zijn je partner. Voor deze merken maakten wij unieke en doeltreffende video's.

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Wat een verademing!

Kees de Jong, Ondernemer, nlgroeit

Meerdere keren met Pro Motion Film gewerkt. Hebben feilloos door wat het eindresultaat moet zijn en werken daar ook naar. Snel, effectief en flexibel. Wat een verademing! Aanrader!

Testimonial inriver

Drie projecten gedaan met tier1 internationale klanten

Carl Brenninkmeijer, Partner Manager, inRiver

We hebben met Pro Motion Film drie projecten gedaan met tier1 internationale klanten en zijn uiterst tevreden over de levering, prijs, ondersteuning, kwaliteit en ervaring.

Review Nova College

Het resultaat mag er wezen :)

Marjan Dirkse, Communicatieadviseur, Nova College

Heel blij met de professionele aanpak van Pro Motion Film! We hebben met hen een serie filmpjes gemaakt 'Een dagje mee met... '. Ze hebben met ons meegedacht en ze weten goed wat wel en niet werkt. Heel fijn en het resultaat mag er wezen :)

Testimonial Laurens

Denken goed met je mee

Laurens Hilboezen, Eigenaar, Viewie Media

Fijne partij om mee samen te werken! Denken goed met je mee en komen ook met goede ideeën om de video nog vetter en beter te maken. Aanrader!

Bekijk meer testimonials