Een hoog bereik creëren met je online video

Hoe zorg je er als bedrijf voor dat je video's online door een groot publiek worden bekeken? Zes handige tips.

1. Maak allereerst een goede video

Voordat we beginnen met onze vijf tips: allereerst is het belangrijk dat je video inhoudelijk goed in elkaar zit. Maak een video die verrassend en vernieuwend is. Humor werkt. Denk niet in veilige hokjes, maar juist out of the box.

Dus we gaan er van uit dat je video sowieso al interessant is voor je doelgroep. Hoe geef je vervolgens dat extra duwtje waardoor je video snel wordt opgemerkt?

Online een groot publiek bereiken? Begin met een originele of grappige video die mensen vanzelf gaan delen!

2. Laat vrienden en collega's de video delen op Facebook en Twitter

Bereik al snel een groot publiek door al je collega's, kennissen en vrienden aan te sporen de video te delen. Vanaf hier gaat het vanzelf als een lopend vuurtje zodra onbekenden de video ook gaan delen.

Let op: video's gericht op een vakspecifieke doelgroep of over een specialistisch onderwerp, zijn niet zo interessant voor de doorsnee internetgebruiker. De deelstrategie werkt dus alleen als video's iets vertellen wat voor veel mensen herkenbaar is. Houdt het dus algemeen. Wil je een bedrijfsfilm laten maken? Dan hoeft deze video niet in heel directe zin over jouw bedrijf of merk te gaan, als het maar duidelijk is dat de video van jouw bedrijf afkomstig is en hier indirect een link mee heeft. Dit noemen we ook wel branded content.

3. Schrijf naar je video toe

Schrijf een begeleidende tekst die uitnodigt om de video te bekijken. Vermeld niet van te voren wat er in de video te zien is, maar stel juist een vraag om de kijker nieuwsgierig te maken.

4. Plaats je video in een bepaalde context

Misschien lastig, maar probeer een verhaal rondom de video te schrijven, en de video in combinatie met dit verhaal te publiceren. Dit is dus een vorm van achtergrondinformatie waarmee je de videoboodschap versterkt.

Gaat je video bijvoorbeeld over de geschiedenis van je bedrijf of een product? Schrijf dan over de ontwikkeling van je bedrijf of product door de jaren heen. Stuur de tekst vervolgens mee in een nieuwsbrief of persbericht.

5. Kom met een korte teaser

Kondig je video een paar dagen van te voren aan met een korte teaser. Dat kan een enkel beeld zijn uit de video: een preview waarmee je alvast een tipje van de sluier oplicht. Op die manier zorg je voor rumoer en nieuwsgierigheid.

6. Lanceer een aparte pagina of blog met je video

In het verlengde van tip #3 'Plaats je video in een bepaalde context' : maak bij de lancering ook een aparte pagina aan via je website waarop de video centraal staat, met daarbij alle achtergrondinformatie en 'like' en 'deel' opties.

Misschien vind je de volgende artikelen ook interessant:

Videomarketing en video SEO tips

-> Volg deze 6 videomarketing stappen en behaal fantastische resultaten!

-> 10 tips om met video SEO beter gevonden te worden

-> Met deze 7 tips verdien je jouw investering in video content makkelijk terug

-> Waarom is het slim om met video content marketing te beginnen?

Professionele video laten maken door Pro Motion Film

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot (MA Film Studies) specialiseert zich sinds 2011 in videoproductie en videomarketing. Met zijn videomarketing bureau Pro Motion Film helpt hij bedrijven en ondernemers te groeien met video.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Videoproductiebedrijf Pro Motion Film

12+ jaar ervaring

1200+ video's geproduceerd

200+ opdrachtgevers

Knalt jouw merk al van het scherm?

Je doelgroep bereiken, informeren en overtuigen met online video? Gaan we doen.

Deel je wensen en ontvang vrijblijvend advies over videomarketing.

Neem contact op