Kwalitatieve en rechtenvrije muziek voor videomontage

Goede achtergrondmuziek onder je film of video is een must have, want muziek bepaalt de sfeer van de beelden als geen ander. Internet staat vol met corporate productiemuziek, instrumentale tracks en sound effects. De kwaliteit verschilt nogal. Hoe selecteren wij muziek voor onze film en video producties?

Achtergrondmuziek selecteren voor film of video

Je kunt op meerdere manieren aan muziek komen. Het mooist is natuurlijk als je muziek op maat kunt laten componeren, muziek die precies past bij je film. Wij werken regelmatig samen met muziek producers en componisten.

Eigen muziek is super gaaf en ook gebruikelijk in film of televisie commercials. Bij online video projecten is het productiebudget echter minder hoog en is er dus niet altijd ruimte om muziek te laten componeren.

Aankoop van bestaande muziek via PremiumBeat.com

Een goedkopere oplossing is om bestaande muziek te kopen. Je betaalt dan voor een licentie: het recht om de muziek te gebruiken in je productie.

Er zijn verschillende aanbieders van rechtenvrije muziek. Onze video-editors maken graag gebruik van PremiumBeat, een platform dat samenwerkt met een groep befaamde componisten en alleen hun beste muziek selecteert.

De website biedt exclusieve productiemuziek aan die in geen andere online database is te vinden. Je koopt dus een licentie voor een muziektrack die vrij uniek is.

Muziek zoeken in de PremiumBeat library

Op de website van PremiumBeat kun je zoeken op basis van genre, componist of sfeer. De selectie bestaat uit honderden tracks, van Dubstep tot Solo Piano, van Corporate tot Classical.

Je kunt de muziek direct afspelen vanaf de site en er doorheen scrollen. Als wij denken dat de muziek past in de montage, dan downloaden wij eerst een preview. Hiervoor hoeven we nog helemaal niets te betalen. We downloaden de hele track (met copyright voice) en experimenteren hiermee in onze edit.

Zijn we tevreden, dan kopen we de licentie aan via de site. Je hebt de optie om de muziek als .mp3 of .wav file te downloaden. Het is naast de volledige track ook mogelijk om een loop of korte versie van hetzelfde nummer te downloaden. Zie hieronder:

Wat kost het?

De standaard muzieklicentie voor online gebruik kost 50,- euro. Deze kosten verwerken wij in onze montageprijs. Hiervoor selecteren wij de muziek en kopen we de rechten aan. Het kost je dus bijna niets!

Alternatieve websites voor muziek: Audiojungle en ccMixter

Een ander goed alternatief voor PremiumBeat is de website Audiojungle. De prijzen per muziektrack liggen iets goedkoper, rond de 20 euro per track. Let hierbij wel goed op de kwaliteit van de muziek: de productiekwaliteit verschilt nog weleens.

Het platform ccMixter biedt gratis Creative Commons muziek aan: zolang de artiest wordt vermeld in de video, mag de muziek rechtenvrij gebruikt worden.

Online Video laten maken met achtergrondmuziek

Wil je online video laten maken, vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Pro Motion Film

Meer dan acht jaar ervaring in videoproductie

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!