Motiveer en inspireer collega's met deze 5 video formats

Video's zijn er in alle vormen en maten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Als je video's maakt vanuit je bedrijf, dan doe je dat meestal wel voor twee vaststaande doelgroepen.

1. Je klanten

2. Je collega's

Het is natuurlijk belangrijk om met videmarketing klanten te werven, bijvoorbeeld via een serie doelgerichte productvideo's.

Maar, als je bedrijf eenmaal goed loopt, is het minstens zo belangrijk dat je met video aandacht besteed aan je collega's.

Aangezien veel bedrijven verlegen zitten om goed personeel, wil je jezelf van je beste kant laten zien.

En video is daar bij uitstek een geschikt middel voor.

Video is niet alleen een handige tool om nieuwe collega's te werven via bijvoorbeeld recruitment video's. Je kunt video vervolgens ook inzetten om je huidige medewerkers tevreden te houden. Met interne videocommunicaite kun je medewerkers motiveren en inspireren.

Goede interne video's versterken:

- Het werkplezier

- De betrokkenheid onder collega's

- De bedrijfscultuur

Welke video's kun je maken en delen onder je collega's?

Dit zijn 5 idee├źn voor interne video's die ongetwijfeld gewaardeerd worden door je collega's.

Inhoudsopgave

1. Voorstelvideo's

Leuke informele voorstelvideo's. Op basis van een vaststaand script met luchtige vragen. Van dit format kun je in een dag een hele reeks video's met je medewerkers opnemen. Deel de video's intern zodat collega's elkaar beter leren kennen en meteen een leuke ingang hebben om een gesprek met elkaar te beginnen.

Voorbeeld:

"Hey, jij was toch die ene met een schildpad als huisdier?"

Pro tip: maak ook meteen een iets zakelijker versie die je extern kunt delen. Bijvoorbeeld op de Team-pagina van je site.

2. Collega's in gesprek met elkaar

Je kunt ook een digitale serie maken die via intranet (of andere platforms) onder collega's is te bekijken. Zo leren collega's elkaar beter kennen en ontdekken ze wat er speelt bij de verschillende afdelingen. Laat in iedere aflevering andere collega's kennismaken met elkaar.

In dit voorbeeld maakt de directeur van een grote kinderopvang organisatie kennis met een pedagogisch medewerker, door een dagje mee te lopen op de kinderopvang:

3. Corporate values

Je kunt met je medewerkers ook een video maken waarin ze vertellen over wat een bepaalde kernwaarde van je bedrijf voor hen betekent.

Hoe uit deze kernwaarde zich tijdens hun werk? Maak een video per kernwaarde. Deze video's kun je ook inzetten als recruitment video's en zelfs indirect om nieuwe klanten te werven. Daarmee zijn ze multifunctioneel.

In deze video die we maakten voor Legal PEople vertellen 4 collega's wat vrijheid voor hun betekent.

4. Videoboodschap van de CEO

Je kunt ook een videoboodschap opnemen met de eigenaar of CEO aan het woord. Vertel over de koers die jullie opgaan, de problemen of uitdagingen die jullie met elkaar hebben overwonnen of bedank het team voor hun harde inzet. Zeker bij een groot bedrijf waarbij het eigenlijk niet mogelijk is voor de CEO om met iedereen op de werkvloer in contact te staan, is het waardevol om via video toch een persoonlijke boodschap over te kunnen brengen.

Een kort fragment (intro) uit zo'n video:

5. Onboarding video

Als laatste kun je met video je nieuwe medewerkers ook een visuele rondleiding geven langs je bedrijf. Denk aan alle locaties laten zien waar je collega straks ook rondloopt, zodat hij of zij wegwijs wordt gemaakt.

In deze video kun je ook belangrijke informatie delen. Bijvoorbeeld hoelaat en waar de lunch is. Of waar je de HR-afdeling vindt voor vragen over je contract.

Zo voelt de nieuwe medewerker zich meteen welkom en zijn sommige veelgestelde vragen meteen beantwoord.

Videoproductie uitbesteden?

Wil je graag met employer branding video's aan de slag maar niet duizend tot tweeduizend euro kwijt zijn aan 1 video?

Maak dan meerdere video's in 1 keer.

Daarmee wordt de prijs per video veel voordeliger, en het resultaat van je videomarketing veel groter.
Wij hebben een effectieve workflow ontwikkeld waarmee we razendsnel video's voor je kunnen maken. Klik op de link als je meer wil weten over onze werkwijze.

Videoproductie uitbesteden

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Kickstart je videoproducties met de PMF Complete Bundle

Geef je videocontent een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Bundel met 6 onmisbare e-book modules:

  • Filmen met je smartphone

  • Perfecte video's monteren

  • IJzersterke scripts schrijven

  • Onweerstaanbare productvideo's maken

  • Geld verdienen met YouTube

  • Blauwdruk voor succesvolle videomarketing

Download de complete e-book bundle

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)

De videogroeiformule - voor ambitieuze bedrijven

Laat je bedrijf sneller groeien met video. Claim nu de gratis whitepaper en ontdek hoe je video voor je laat werken.