10 video advertenties ter promotie van Het Groeicollege

In opdracht van nlgroeit en De Ondernemer maakten we een serie van 10 video advertenties.

Deze advertenties zijn bedoeld ter promotie van een 8-delig online college voor ondernemers. Bekijk hier een van de oproepjes:

De opnames vonden plaats in een green screen studio in Rotterdam. In slechts 60 minuten stonden de 10 oproepjes er op.

Als je het hebt over efficiënte videoproductie, dan is deze vorm van videocontent dus een winnaar.

Opzet van deze video's

De oproepjes zijn simpel van aard. De video's zijn kort en duren rond de 20 seconden. In de video's wordt de ondernemer rechtstreeks aangesproken met de kernboodschap en call to action: "Herken jij je hier ook in? Volg dan het groeicollege".

De oproepjes zijn gepresenteerd door 3 verschillende personen waaronder twee professoren verbonden aan de Rotterdam School of Management.

Zij maken ook deel uit van de docenten die het college gaan geven.

Zo krijgen ondernemers gelijk een beeld van de gezichten achter het college.

Outlet van de video's

De video's worden in de vorm van in-content advertenties getoond op alle kanalen van DPG Media, waar deondernemer.nl ook onderdeel van is.

Denk aan het ad.nl en nu.nl. Op deze manier is het mogelijk om getarget een groot publiek te bereiken. Heb je als bedrijf geen connecties met DPG Media, dan kun je natuurlijk ook aan de slag met een doelgerichte video-advertentiecampagne via bijvoorbeeld YouTube, Facebook of LinkedIn.

Effectieve videoproductie

Het is inmiddels een standaard geworden om op een productiedag meerdere video's op te nemen.

Dit is ook noodzakelijk: als bedrijf of ondernemer wil je overal zichtbaar zijn met content. Niet alleen op je website, maar ook op je social media kanalen.

Gelukkig zijn er meerdere manieren om tientallen clips op een dag op te nemen. De volgende middelen helpen daarbij:

Scripts

Voor deze video advertenties zijn van te voren alle presentatieteksten uitgeschreven.

Op die manier voorkom je dat er ter plekke nog nagedacht moet worden over wat je op camera moet gaan zeggen. Ook voorkom je dat de lengte van de video's te lang wordt. En minstens zo belangrijk: je voorkomt dat je eindeloos veel takes nodig hebt, omdat de kans er is dat je telkens niet uit je woorden komt.

Hierdoor win je ontzettend veel tijd.

SCRIPT

'Stilstaand water gaat stinken' dat geldt juist ook voor ondernemers…

Het groeicollege geeft je in 8 colleges alle actuele inzichten en de inzichten achter financiering en aantrekken van groeikapitaal.

Meld je nu aan voor het groeicollege. In een reeks van 8 maanden hoor- en werkcolleges gaan we aan de slag met jouw groeiplan!

Autocue

Een ander handig hulpmiddel is de autocue. Dankzij een autocue hoef je niet naar teksten op papier te kijken die langs de camera worden gehouden.

Je kunt rechtstreeks de cameralens in kijken, terwijl je op de autocue jouw tekst voorbij ziet scrollen.

Ook deze techniek draagt eraan bij dat je in sneltreinvaart video's kunt opnemen.

Green screen studio

Een derde middel voor snelle videoproductie is de green screen omgeving. Van te voren hoefde er niet nagedacht te worden over de locatie of achtergrond. De spreker kan voor het green screen scherm gaan staan, en: opnemen maar!

Video graphics

Toch kan green screen soms "saai" overkomen. Daarom hebben we voor deze video's een grafische videohuisstijl ontworpen. Op de achtergrond zie je stock video voorbij komen die aansluit bij wat er door de spreker wordt gezegd.

Zeker als je met videomarketing aan de slag gaat en tientallen van deze video's gaat maken, kan het uit om in zo'n grafische huisstijl te investeren. Je hebt eenmalige kosten en vervolgens kun je de huisstijl voor al je marketingvideo's inzetten.

Ook ideaal voor explainer video's

Wil je een serie explainer video's of een e-learning programma ontwikkelen? Dan is deze green-screen workflow ook ideaal. Wij helpen je hier graag bij.

Vertel ons over je wensen

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Zou 10/10 aanbevelen om met Pro Motion Film te werken!

Marloes van Vliet, Senior Content Marketing Manager, Beyond Products

Samenwerken met Niels was een absoluut genot! Voor een van onze klanten hebben wij twee technische productvideo's gemaakt en het resultaat overtrof onze verwachtingen. Niels en zijn team hebben echt veel oog voor detail en de communicatie was van begin tot eind superduidelijk, met snelle reacties. Zou 10/10 aanbevelen om met Pro Motion Film te werken!

Echt een partij die het snapt!

Natalie Gierveld, Senior Marketing Manager, Webfleet

Hele professionele en fijne partij, goed om mee te schakelen, resultaat is altijd top en de samenwerking verloopt heel soepel. Voor veel sprekers is vastleggen op video toch spannend, dankzij Niels en zijn crew wordt dit voor iedereen een hele goede ervaring. Ze denken mee, ontzorgen, ter plaatse zorgen zij dat alles top voor elkaar is. Echt een partij die het snapt!

Fijne deskundige begeleiding tijdens het filmen

Miranda Ehrenhard, Senior Communicatie-adviseur, KNGF

We zijn heel blij met de video's die Niels met het team van Pro Motion Film voor het KNGF heeft gemaakt. Van tevoren werd er goed meegedacht, fijne deskundige begeleiding tijdens het filmen, een snelle oplevering en een top resultaat!

Ik kan ze van harte aanbevelen voor video-opdrachten

Saskia Withoos, Communicatie-adviseur, Wij zijn JONG

Het is fijn samenwerken met Pro Motion Film. Een goede gesprekspartner om onze ideeën vanuit marketing en communicatie te realiseren. Positief kritisch, strak in planning, goede kwaliteit, nette prijs en komt afspraken na. Ik kan ze van harte aanbevelen voor video-opdrachten.

Bekijk meer testimonials

Dit is waarom andere bedrijven kiezen voor ons videoproductiebedrijf

  • Expertise - Met meer dan 12 jaar ervaring, 250+ opdrachtgevers en 1400+ inhoudelijke videoproducties weten we precies wat werkt en wat niet.
  • Hoger online bereik - Wij optimaliseren jouw video's voor ieder kanaal. Van website, YouTube, LinkedIn, event tot sales gesprek.
  • Duurzame content - We maken tijdloze video's die jarenlang inzetbaar zijn en hun waarde op blijven leveren.
  • Snelle oplevering - Na opnames zijn je video's klaar binnen 1 tot 2 weken. Achteraf kunnen altijd nog aanpassingen doorgevoerd worden.

Geweldige resultaten behalen en je online zichtbaarheid opschalen met video? Gaan we doen.

Neem contact op

Niels de Groot

Videospecialist

Ik plan graag een gesprek van 30 minuten waarin ik jouw wensen bespreek.

[email protected]

Maak een afspraak

Videomarketing cases

Alles wat je nodig hebt voor een geslaagde online videocampagne. Van een originele invalshoek tot een uitgedachte strategie. Van memorabele beelden en meeslepende storytelling tot een strak geproduceerd eindresultaat. Van een enkele video tot unieke content voor elk kanaal en iedere doelgroep. En van ‘wij nemen je alles uit handen’ tot ‘wij haken aan waar je ons nodig hebt’. Tot ondersteuning van de distributie aan toe.

Alle videomarketing cases