6 instructievideo's Bouwmensen

Serie instructiefilmpjes Bouwmensen

Over deze case

Bouwmensen is een opleider met meerdere vestigingen in Nederland. Ze bieden mbo-opleidingen aan waarmee studenten klaar worden gestoomd voor een toekomst in de bouw. Er zijn verschillende opleidingen die gevolgd kunnen worden. Van timmerman, metselaar, tegelzetter tot stukadoor.

Demo filmpjes voor Moodle

Door de klant is er voor gekozen voor een serie instructievideo's waarin zaagapparaten worden uitgelegd. Deze demonstratiefilmpjes kan de student bekijken via Moodle, een online leeromgeving voor studenten. In de filmpjes vertelt instructeur Guido stap voor stap hoe een machine werkt. Qua opzet lijkt ieder filmpje op elkaar.

Slim produceren

Binnen één opnamedag hebben we 6 instructievideo's opgenomen. De filmpjes zijn door 1 cameraman gefilmd en simpel qua opzet:

  • Er is met één camera gefilmd.
  • Er worden geen titels of animaties gebruikt.
  • De presentatie wordt gedaan door een medewerker van Bouwmensen

Op deze manier kunnen er in korte tijd veel video's gemaakt worden.

Instructievideo's over zaagmachines
Opnames van de uitlegfilmpjes.

Opgeleverde instructiefilmpjes

1. Afkortzaag
2. Formaatzaag
3. Vlakbank
4. Vandiktebank
5. Bouwzaag
6. Freesmachine

Populariteit van instructievideo's

Instructievideo's, explainers of "how-to's", hoe je zo ook wilt noemen: instructievideo's zijn enorm populair.

Je komt dit soort video's overal tegen. Ongetwijfeld kijk je er jaarlijks een paar, als je wilt weten hoe iets werkt.

Instructievideo's worden gemaakt als onderdeel van een videomarketingcampagne waarin producten of diensten worden uitgelegd.

Maar ze worden ook regelmatig gemaakt als onderdeel van een lesprogramma of webinar.

Andere cases

Steeds vaker kiezen onze klanten er voor om meerdere video's op te nemen. Dit heeft meerdere voordelen, we noemen er een paar:

Het is efficiënt om in korte tijd meerdere video's op te leveren. Dit drukt de prijs per video en levert een hoger rendement op.

Bedrijven werken steeds vaker met een contentkalender waarmee ze het hele jaar door leuke content kunnen delen met hun doelgroep. Het is dan handig om een stapel goede video's achter de hand te hebben. Het scheelt veel tijd als je deze content in één keer produceert in plaats van dat je het hele jaar door opnamedagen moet inplannen.

Webinars en andere educatieve programma's worden steeds populairder.

Bekijk hier ook onze andere cases.

Vertel ons over je wensen

Onze klanten

Je video content helemaal uit handen geven? Wij zijn je partner. Voor deze merken maakten wij unieke en doeltreffende video's.

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.
Testimonial Repair Care

Eerlijk en professioneel

Luan Vercruysse, Repair Care

Het team van Pro Motion Film is flexibel, denkt mee en schakelt vlot en accuraat. Zelfs als je het niet zeker weet, adviseer ik: waag een belletje, je krijgt eerlijk en to the point advies. Hun werkwijze is professioneel, transparant en ze hebben met een half woord genoeg om de goede tone of voice neer te zetten.

Testimonial nlgroeit

Samen sterk

Merel Grolleman, KVK

In naam van nlgroeit wil ik de inmiddels 2 jaar durende plezierige en professionele samenwerking met Pro Motion Film benadrukken. Samen hebben wij veel verhalen van ondernemers onder de aandacht gebracht, geheel passend bij de huisstijl en cultuur van nlgroeit. Kortom, wij zijn enorm tevreden.

Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Gaaf geworden

David Brode, RiplRock

Onze bedrijfsfilm en de verschillende opnames met klanten zijn gaaf geworden. Zelfs een aantal maanden na de opnames was Pro Motion Film bereid om mee te denken met onze wensen. Als we nog iets nodig hebben weten we jullie te vinden!

Testimonial promotievideo's

Stelt iedereen op zijn gemak

Vincent Schothuis, Marketing Manager, RiskQuest

Niels heeft voor ons bedrijf RiskQuest een aantal promotievideo's opgenomen die wij gebruiken op onze website en onze social mediakanalen. De opnamedag zelf verliep soepel. Niels stelt iedereen op zijn gemak, waardoor de opnames binnen een paar takes klaar waren. We zijn erg tevreden over het eindresultaat!

Vooral de kwaliteit bleek super!

Annemijn Visscher, Onderzoeker, GGD Flevoland

Voor het maken van 3 videodocumentaires hebben wij gekozen voor Pro Motion Film. Vooral de kwaliteit bleek super! Wanneer ik weer een filmopdracht zou hebben, zou ik Pro Motion Film zo weer vragen!

Bekijk meer testimonials

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!