6 video instarts UEFA Champions League - Let's play

Videoserie UEFA Champions League 2019

Over deze case

In 2019 verzorgde het Amsterdamse interieurdesignbureau oil de gehele stadionaankleding van het Estadio Wanda Metropolitano Madrid (Atletico Madrid).

In dit stadion werd de UEFA Champions League finale tussen Liverpool en Aja.... Tottenham-Hotspur gespeeld.

Voor de beeldschermen in en rondom het stadion was er de wens om een grafische videoloop te maken met het thema Let's play. In deze loops worden video instarts met voetballende kinderen getoond. De beeldschermen met video's zijn bedoeld als extra aankleding van de evenementruimtes.

Opzet van de video's

Om de graphic videoloop te verrijken met content, hadden we een aantal mooie beelden nodig van voetballende kinderen. Hiervoor werd een groepje Limburgse voetballers gestrikt. De beelden van de kinderen worden afgewisseld met high-lights uit de Champions League wedstrijden van dat seizoen, vrijgegeven door UEFA.

In de video-edits hebben we geprobeerd de beelden van de kinderen en echte voetbalsterren zoveel mogelijk met elkaar te laten matchen.

Videoproductie Limburg
Opnames in Thorn, Limburg.

Slim produceren

In het mooie Limburgse dorp Thorn filmden we in een dagdeel allemaal sfeerbeelden van de voetballende kinderen. We zien ze voetballen op het dorpsplein, op de straten en in de steegjes. Met deze opnames, gecombineerd met de beelden vrijgegeven door UEFA, konden we vervolgens in korte tijd 6 instarts produceren.

Filmbedrijf Limburg
Tijdens de video shoot

Populariteit van videocontent

In het geval van deze case verrijkt video de ruimte. De videoloop met 6 instarts werd zelfs zo gewaardeerd door UEFA, dat er ter plekke werd besloten om tijdens de dag van de Champions League finale, de hele dag door deze videoloop op honderden stadionschermen te vertonen. Zie hier:

Video grijpt de aandacht. In dit geval ook die van UEFA. Zij werden er enthousiast van en kregen via deze video's misschien wel nog meer zin in de finale (die helaas wat tegenviel).

Als je in een ruimte bent, en je hebt iets om naar te kijken op een beeldscherm, dan geeft dat een extra beleving van die ruimte.

In dit geval is daarbij gekozen voor alleen mooie visuals, zodat de content ook weer niet teveel afleidt.

Andere cases

Deze case is best wel een unieke vorm van een videoserie. Meestal maken wij videoseries voor videomarketing of videocommunicatie doeleinden. In dit geval was deze videoserie eerder bedoeld als tentoonstelling tijdens een evenement.

Je kunt ook een videocampagne laten maken in de vorm van interviews, klant reviews, docu's, productdemonstratiefilmpjes of vlogs. Bekijk hier onze andere cases.

Vertel ons over je wensen

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!