Knalt jouw merk al van het scherm?

Infographic laten maken

Een infographic bestaat uit een serie van uitleganimaties. De infographic video wordt populairder en populairder, dus als bedrijf is het zeker de moeite waard deze te laten maken. Het internet is steeds visueler ingesteld: bewegend beeld is statische tekst aan het verdrijven.

Denk je aan een infographic dan denk je aan een animatie, een bewegende afbeelding of illustratie die informatie op een speelse en aantrekkelijke wijze weergeeft. Bij de infographic is meestal ook een artikel toegevoegd. Dit artikel dient als "ruggengraat" (steuntje in de rug) van de video. De tekst geeft bevestigende en aanvullende informatie. Het is de video die het oog trekt, niet de lap tekst. Een infographic video maakt informatie in één keer behapbaar voor de kijker.

Vraag meer informatie aan

Zo zet je een infographic in

Is er een bepaald ingewikkeld onderwerp dat je op een laagdrempelige manier aan de orde wilt brengen? Dan zet je een infographic in. Deze legt namelijk verbanden die in je hoofd zullen blijven hangen. Ook kun je een eenvoudig stappenplan schetsen voor hoe je iets aan moet pakken, bijvoorbeeld als consument. Zorg dat je de consument ook stimuleert dit te doen.

Hier voldoet een goede infographic aan

Een goede infographic moet op zichzelf staan: aan de hand van alleen de video moet gelijk duidelijk zijn waar het over graat. De tekst is ondersteunend, maar géén vereiste. In je infographic moet je ook focus aanbrengen - wat is de kern van de boodschap? Zorg dat je zo snel mogelijk tot die kern komt en draai niet om de hete brij heen. Daar heeft niemand wat aan. Tot slot is het allerbelangrijkste dat je zorgt voor unieke content. Er is geen vaste formule die bepaalt of iets goed is of niet. Dat is het lastige… Vraag dus altijd om advies.

Kosten infographics laten maken

De kosten voor infographics kunnen flink uiteenlopen. Dat heeft er onder meer mee te maken dat infographics een vrij breed begrip is. De kosten van de infographic is afhankelijk van het type dat je laat maken. Hoe uitgebreider en hoe meer uitgewerkt, hoe duurder de infographic zal zijn. Reken bij Pro Motion Prijs op een scherpe prijs infographics vanaf 1.500 tot 2.500 euro voor 1 tot 2 minuten infographic. Let op: de videoproductie prijzen zijn altijd slechts een indicatie. Voor meer informatie neem je contact op met je wensen.

Testimonial Repair Care

Eerlijk en professioneel

Luan Vercruysse, Repair Care

Het team van Pro Motion Film is flexibel, denkt mee en schakelt vlot en accuraat. Zelfs als je het niet zeker weet, adviseer ik: waag een belletje, je krijgt eerlijk en to the point advies. Hun werkwijze is professioneel, transparant en ze hebben met een half woord genoeg om de goede tone of voice neer te zetten.

Verschillende soorten infographics

Infographics kunnen onder meer instructies zijn: hoe doe je… X of X? Ook dienen ze als verduidelijk: hoe zit dit of dit in elkaar? Infographics worden bijvoorbeeld ingezet om de dwarsdoorsnede van een gebouw te laten zien. Of de dwarsdoorsnede van een geavanceerd nieuw technologisch apparaat (denk aan een nieuw model stofzuiger). Misschien is het juist een stappenplan van hoe je online een formulier moet invullen. Infographics kunnen ook allerlei grafiekjes en cirkeldiagrammen (in het Engels: "pie charts") zijn.

Voorbeeld van een infographic

Bekijk hier een infographic video gemaakt door een van onze ervaren animators:

Vraag offerte aan

Werkwijze infographics laten maken

Een infographic in elkaar laten zetten, gaat ruwweg als volgt in zijn werk:

  • Waar een wil is, is een weg. Datzelfde geldt voor ideeën: waar een idee is, is een mogelijkheid tot uitwerking. Aan de hand van een briefing wordt het idee in een concreet plan omgezet.
Werkwijze infographic video maken
Idee wordt omgezet in concreet plan
  • Vervolgens levert Pro Motion Film input in de vorm van beelden: deze worden in tekstvorm opgeschreven en gelden als suggestie. De beeldideeën zijn volledig in overeenstemming met de wens van de klant. Ook wordt de huisstijl van het bedrijf verwerkt.
  • De eerste ronde animeren gebeurt statisch - er worden enkele stijlen gepresenteerd. De beelden bewegen nog niet, maar de opzet van de stijl is uit de tekening al wel duidelijk.
  • Als er een stijl is uitgekozen wordt een heel storyboard uitgewerkt.
  • Er wordt een geschikte stem voor de voice over uitgekozen.
  • Nu vindt bewegende animatie plaats op basis van het storyboard: de beelden plus voice-over komen tot leven. Vervolgens worden ook de geluidseffecten toegevoegd.

We gaan er iets moois van maken! Bekijk onze video:

Infographic laten maken door Pro Motion Film

Pro Motion Film is in staat infographics volledig in huisstijl aan te leveren. Dat begint bij het vinden van een passende stijl (zakelijk of juist meer speels; minimalistisch of uitgebreid) en het vinden van de ideale stem. Pro Motion Film werkt samen met kundige animators die ruime ervaring in het (2 en 3D) animatie vak hebben. Er wordt kleinschalig gewerkt, maar groot gedacht. Bundel je krachten met Pro Motion Film en krijg de animatie die jouw bedrijf verdient.

Offerte aanvragen

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.
Testimonial Laurens

Denken goed met je mee

Laurens Hilboezen, Eigenaar, Viewie Media

Fijne partij om mee samen te werken! Denken goed met je mee en komen ook met goede ideeën om de video nog vetter en beter te maken. Aanrader!

Uiterst responsief en professioneel

Sarah Rouwendal, Digital Marketing Specialist, Giarte Media Group B.V.

Het was geweldig werken met Pro Motion Film! Het team is uiterst responsief en professioneel, en we waren blij met het geleverde eindresultaat voor een geweldige prijs. Zou het zeker aanraden!

Ik ben super blij met het resultaat

Maartje Mutter, Marketing Manager, Baseflow

Een professioneel bedrijf dat ik van harte zou aanbevelen! Ze begrepen onze wensen, de communicatie was goed en ze zijn prettig in de omgang. Ik ben super blij met het resultaat, een te gekke showreel video waar we trots op zijn!

Testimonial promotievideo's

Stelt iedereen op zijn gemak

Vincent Schothuis, Marketing Manager, RiskQuest

Pro Motion Film heeft voor ons bedrijf RiskQuest een aantal promotievideo's opgenomen die wij gebruiken op onze website en onze social mediakanalen. De opnamedag zelf verliep soepel. De cameraman stelt iedereen op zijn gemak, waardoor de opnames binnen een paar takes klaar waren. We zijn erg tevreden over het eindresultaat!

Geweldige resultaten behalen en je online zichtbaarheid opschalen met video? Gaan we doen.

Neem contact op

Niels de Groot

Videospecialist

Ik plan graag een gesprek van 30 minuten waarin ik jouw wensen bespreek.

[email protected]

Maak een afspraak

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Videocontent

Recruitment video

Testimonial video

Instructiefilm

Aftermovie

Videograaf

Video-editor

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92