Wat is diffuus licht?

Wat is diffuus licht?

Diffuus licht is het gevolg van direct licht dat op natuurlijke wijze of door hulpmiddelen verdeeld wordt.

Omdat het licht vanuit allerlei verschillende hoeken op jouw onderwerp valt, is er vrijwel geen sprake van schaduw. Dit resulteert vaak in bijzondere plaatjes, waar jij als fotograaf leuk mee kunt experimenteren.

Het ontstaan van diffuus licht

Zoals gezegd kan diffuus licht op natuurlijke wijze ontstaan.

Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer het zonlicht door de wolken heen schijnt. In dat geval filteren de wolken de zonnestralen, wat vaak een prachtig kleurenspectrum tot gevolg heeft. Er zijn echter ook manieren om als fotograaf zelf diffuus licht te creëren.

Hulpmiddelen die je hiervoor kunt gebruiken zijn reflectieschermen of softboxen. Deze accessoires zorgen ervoor dat het licht verzacht wordt, wat soms een sprookjesachtig effect heeft.

Fotograaf inhuren

Het is leuk om zelf aan de slag te gaan met verschillende manieren om diffuus licht te creëren. Als je echter foto's nodig hebt voor professionele doeleinden, is het in veel gevallen verstandiger om de klus over te laten aan een ervaren fotograaf.

Fotograaf inhuren

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!