Wat is een animatie video?

Wat is een animatie video

Een animatie video is een reeks (digitale) tekeningen die in frames achtereen zijn gezet en als filmbeelden gepresenteerd worden, waardoor de afgebeelde ruimtelijke vormen lijken te bewegen.

Waarom animatie?

Animatie heeft vele verschillende toepassingen: je kunt kiezen voor ontzettend gedetailleerd en voor grote lijnen. Het één is niet beter dan het andere - het ligt er maar net aan wat je wilt vertellen en hoe je dat wilt doen.

Animaties stellen je bovendien in staat bepaalde zaken in beeld te vangen, die met behulp van normaal filmbeeld niet te vertellen zijn, bijvoorbeeld ingewikkelde zaken als machtsverhoudingen en communicatiestromen. Deze zijn op beeld eenvoudig weer te geven met behulp van piramides en pijltjes. Alles kan tot de kern worden gereduceerd.

Wie gebruikt animatie?

Iedereen heeft baat bij een animatie: het acht uur journaal - dat complexe materie tot de kern wil reduceren - maar ook bijvoorbeeld een bedrijf als ASN Bank ('Eekhoorntjesbank'), dat door middel van ludieke personages als de Korte Termijn Tonijn, het Gewoontedier, het Overheersbeestje en kleurrijke animaties op inspirerende wijze zijn boodschap overbrengt. De mogelijkheden van animatie zijn ideaal voor iedereen die een bedrijfsfilm wil laten maken.

De voordelen van animatievideo's

De voordelen van animatie zijn legio:

  • Visuele boodschappen blijven goed hangen, veel beter dan geschreven tekst. Aan de hand van animaties kan je beelden helemaal naar je eigen hand zetten.
  • Een animatie kan helpen bij klantenbinding: laat potentiële klanten zien waarom jij de juiste keuze bent en breng wat je wilt vertellen op overzichtelijke wijze in beeld.
  • Bouw vertrouwen op door te laten zien dat jij de expert bent op je gebied.
  • Het uitbesteden van animatievideo's is doorgaans minder duur dan laten filmen met alternatieve videotechnieken.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Kickstart je videomarketing

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel:

7 bomvolle e-books met tips over videomarketing en videoproductie.

Koopje: Van € ̶1̶.̶0̶93,- voor € 149,-

Ontvang de 7 Complete Masterclasses

Omdat wij ons met Pro Motion Film 100% willen richten op het maken van bedrijfsvideo's, gaan onze e-book masterclasses in de uitverkoop. We willen jou hiermee de juiste tools aanreiken om zelf succesvolle (bedrijfs)video's te maken.

Claim hier de complete PMF Bundle.

✅ Filmen met je smartphone

✅ Perfecte video's monteren

✅ IJzersterke scripts schrijven

✅ Blauwdruk succesvolle videomarketing

✅ Onweerstaanbare interviews maken

✅ Geld verdienen met YouTube

✅ Doelgerichte productvideo's en video-advertenties maken

Nu voor slechts € 149.

En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Bekijk Kickstartbundel