Wat is een branding video?

Wat is een branding video

Een branding video is een korte video die bedrijven gebruiken om hun merk of product te promoten.

Een brandingvideo is vergelijkbaar met een bedrijfsfilm. Deze video's zijn meestal minder dan twee minuten lang en tonen vaak het logo, de slogan en/of het product van een bedrijf in actie. Branding video's kunnen worden gebruikt op de website van een bedrijf, sociale media kanalen, of zelfs als onderdeel van een TV of online reclamecampagne.

Waarom zijn branding video's belangrijk?

Branding video's zijn een geweldige manier om je bedrijf of product snel voor te stellen aan potentiële klanten. In slechts enkele seconden kunnen ze helpen een positieve eerste indruk te creëren en naamsbekendheid op te bouwen. Branding video's kunnen ook worden gebruikt om de unique selling points van je bedrijf onder de aandacht te brengen, te pronken met je bedrijfscultuur, of zelfs een klantenverhaal vertellen.

Hoe kan ik een geweldige branding video maken?

Er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden bij het maken van een branding video:

1. Houd het kort en krachtig: Vergeet niet dat je maar een paar seconden hebt om indruk te maken, dus zorg ervoor dat je video duidelijk en beknopt is.

2. Richt je op je belangrijkste boodschap: Wat wil je dat je video zegt over je merk? Houd je boodschap eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen.

3. Gebruik visuals: Een beeld zegt meer dan duizend woorden, dus zorg ervoor dat je video visueel aantrekkelijk is. Gebruik afbeeldingen en grafieken van hoge kwaliteit, en vermijd te veel tekst.

4. Wees creatief: Er zijn eindeloze mogelijkheden als het gaat om branding video's, dus wees creatief en heb er plezier in!

5. Test, test, test: Test je video altijd voordat je hem lanceert om er zeker van te zijn dat alles eruitziet en klinkt zoals je wilt.

Wat zijn enkele goede voorbeelden van branding video's?

Hier zijn een paar voorbeelden van geweldige branding video's:

1. Airbnb's "Welcome Home" video: Deze video brengt de merkboodschap en missie van Airbnb goed voor het voetlicht.

2. IBM's "Smarter Planet" video: Deze video gebruikt eenvoudige visuals en storytelling om te laten zien hoe IBM de wereld slimmer maakt en beter.

3. De video "Zoeken op" van Google: Deze video gebruikt humor en popcultuurverwijzingen om te laten zien hoe belangrijk zoeken in ons leven is.

4. Nike's "Just Do It" video: Deze klassieke video inspireert mensen al tientallen jaren om in beweging te komen.

5. Apple's "Think Different" commercial: In deze commercial zijn enkele van de grootste namen uit de geschiedenis te zien, en komt de boodschap van Apple om anders te denken echt tot leven.

Branding video laten maken door Pro Motion Film vandaag!

Branding video's zijn een essentieel onderdeel van elke marketingstrategie. Ze zijn een geweldige manier om je bedrijf of product snel te introduceren, naamsbekendheid op te bouwen en je klanten te vertellen waar je voor staat. En met Pro Motion Film is het maken van een geweldige branding video eenvoudig. We hebben een team van ervaren professionals die met je samenwerken om je merk begrijpen en een video maken die je verhaal zo goed mogelijk vertelt.

Neem vandaag nog contact met ons op om te beginnen aan jouw branding video project!

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot (MA Film Studies) is met 12+ jaar ervaring en meer dan 1200 bedrijfsvideo's op zijn naam één van de meest ervaren specialisten op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van ervaren video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en (internationale) organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met inhoudelijk sterke video's.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Meer over de missie van Pro Motion Film ->

Kickstart je videoproducties en videomarketing

Geef je videoproducties en videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel:

Met onze e-book masterclasses willen we jou de juiste stappen en tools aanreiken om zelf succesvolle video's te maken.

Complete bundel met 7 onmisbare e-books:

 • Module 1. Filmen met je smartphone
 • Module 2. Perfecte video's monteren
 • Module 3. IJzersterke scripts schrijven

 • Module 4. Blauwdruk succesvolle videomarketing

 • Module 5. Onweerstaanbare interviews maken

 • Module 6. Geld verdienen met YouTube

 • Module 7. Doelgerichte productvideo's en video-advertenties maken

Meer dan 500 pagina's vol met hands-on tips en praktische oefeningen.

Claim hier de complete PMF Bundle.

Nu voor slechts €49.

En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

 • PMF Complete Bundle

  PMF Complete Bundle

  Vergroot je naamsbekendheid, maak van kijkers fans en verkoop sneller en meer met video. Deze 7 onmisbare e-books onthullen alle geheimen.

  664,- 69,- -90%