Wat is een FAQ video?

Wat is een FAQ video

FAQ is een afkorting voor het Engelse Frequently Asked Questions (vaak gestelde vragen'. FAQ's zijn overzichten waarin de meest gestelde vragen door (potentiële) klanten over een bepaald product, bedrijf, een bepaalde dienst of organisatie op een rijtje zijn met hierop de antwoorden van de 'verkopende' partij.

FAQ's zijn vaak te vinden als opeenvolgende regels tekst, maar de veel gestelde vragen kunnen ook in een video of reeks video's behandeld worden. Dit noemen we dan een FAQ video.

Wat voor vragen vind je in een FAQ?

Een FAQ kan vaak pas worden opgebouwd als een bedrijf al een zeker klantenbestand heeft en er een aantal vragen van klanten via mail, telefoon of chat zijn binnengekomen.

Een FAQ is meer dan een handleiding of instructie, omdat er niet alleen vragen behandeld worden van nieuwe of 'beginnende' klanten, maar ook van klanten die ervaring hebben met het product. Het gaat vooral om zaken die nog onduidelijk zijn, of die klanten erg om het hart gaan.

Het nut van FAQ's

Dat spreekt voor zich: ze helpen de klant verder. Als de klant op een FAQ pagina terecht kan, is de kans groot dat het 'probleem' verholpen wordt voor de klant contact moet opnemen met het besluit.

Je bent dus klantvriendelijk, terwijl je tegelijkertijd je helpdesk deels ontlast.

Het nut van FAQ (video)'s

Mensen houden van bewegend beeld. Het is een stuk makkelijker te verwerken dan alleen droge tekst, hoe fraai die tekst ook geformuleerd is. Video's bieden bovendien de kans om oplossingen voor problemen op unieke manier in beeld te brengen, bijvoorbeeld aan de hand van een instructiefilm: laten zien hoe iets werkt, is veel effectiever en overtuigender dan er over schrijven.

Aan de hand van animaties kan je complexe problemen bovendien versimpelen. Als je een bedrijfsfilm wilt laten maken, vormt een FAQ video een nuttige vervolgstap.

Meer videoproductie begrippen

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!