Wat is een FAQ video?

Wat is een FAQ video

FAQ is een afkorting voor het Engelse Frequently Asked Questions (vaak gestelde vragen'. FAQ's zijn overzichten waarin de meest gestelde vragen door (potentiële) klanten over een bepaald product, bedrijf, een bepaalde dienst of organisatie op een rijtje zijn met hierop de antwoorden van de 'verkopende' partij.

FAQ's zijn vaak te vinden als opeenvolgende regels tekst, maar de veel gestelde vragen kunnen ook in een video of reeks video's behandeld worden. Dit noemen we dan een FAQ video.

Wat voor vragen vind je in een FAQ?

Een FAQ kan vaak pas worden opgebouwd als een bedrijf al een zeker klantenbestand heeft en er een aantal vragen van klanten via mail, telefoon of chat zijn binnengekomen.

Een FAQ is meer dan een handleiding of instructie, omdat er niet alleen vragen behandeld worden van nieuwe of 'beginnende' klanten, maar ook van klanten die ervaring hebben met het product. Het gaat vooral om zaken die nog onduidelijk zijn, of die klanten erg om het hart gaan.

Het nut van FAQ's

Dat spreekt voor zich: ze helpen de klant verder. Als de klant op een FAQ pagina terecht kan, is de kans groot dat het 'probleem' verholpen wordt voor de klant contact moet opnemen met het besluit.

Je bent dus klantvriendelijk, terwijl je tegelijkertijd je helpdesk deels ontlast.

Het nut van FAQ (video)'s

Mensen houden van bewegend beeld. Het is een stuk makkelijker te verwerken dan alleen droge tekst, hoe fraai die tekst ook geformuleerd is. Video's bieden bovendien de kans om oplossingen voor problemen op unieke manier in beeld te brengen, bijvoorbeeld aan de hand van een instructiefilm: laten zien hoe iets werkt, is veel effectiever en overtuigender dan er over schrijven.

Aan de hand van animaties kan je complexe problemen bovendien versimpelen. Als je een bedrijfsfilm wilt laten maken, vormt een FAQ video een nuttige vervolgstap.

Meer gerelateerde begrippen:

Showreel video

Videoboodschap

E-learning video

Podcast video

Campagne video

Vacature video

Onboarding video

Wervingsvideo

How to video

Meer videoproductie begrippen

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Videocontent

Recruitment video

Testimonial video

Instructiefilm

Aftermovie

Videograaf

Video-editor

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92