Wat is een autocue?

Voorbeeld van autocue

Een autocue is een scherm waarop een te presenteren tekst wordt weergegeven. Zo'n scherm wordt vaak gebruikt door nieuwslezers.

Mobiele autocue

Er wordt ook steeds vaker op locatie opgenomen met een autocue. Dat kan omdat er met behulp van laptops of iPads makkelijk een mobiele autocue gebouwd kan worden. Zo'n autocue is door de cameraman dus eenvoudig mee te nemen van A naar B.

Bijvoorbeeld bij het opnemen van presentaties voor een online videoproductie. Denk aan bedrijfsfilms of promotiefilms waarin medewerkers of de CEO een quote op camera geven.

Hoe werkt het?

Op de autocue worden groot leesbare woorden afgespeeld, zodat het geen moeite kost om op te lezen. De tekst beweegt langzaam omhoog in de gewenste leessnelheid. Nieuwslezers hebben vaak een pedaal zodat ze zelf het scroll tempo van de tekst kunnen bepalen.

Op de autocue kunnen ook aanwijzingen staan aan de lezer. Denk aan een aankondiging van een nieuwe rubriek of item.

Het autocue scherm bevindt zich doorgaans op de cameralens zodat de spreker gewoon de camera in kan kijken. Dat maakt de opnames dus een stuk professioneler dan wanneer de spreker continue links of rechts naar een omhoog gehouden papiertje moet kijken.

Videoproductie expert worden? Bekijk meer videoproductie begrippen

Blog

In onze blogs geven we gratis en voor niks onze kennis en skills weg. Zodat je met eigen ogen kunt zien wat er allemaal mogelijk is.

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!