Wat is een soundtrack?

Betekenis film soundtrack


Met de soundtrack wordt het geluidsspoor van de film genoemd. Het gaat hierbij om alle dialogen, de geluiden op de achtergrond, geluidseffecten en de bijgevoegde filmmuziek. In de praktijk wordt met soundtrack echter meestal uitsluitend de begeleidende muziek bedoeld.

Het verschil tussen score, soundtrack en original song

De soundtrack is dus in feite alle geluid die in de film te horen is, van geluidseffecten tot muziek, tot dialoog en geluiden op de achtergrond. In de praktijk wordt er slechts de muziek mee bedoeld.

Dit kan muziek zijn die speciaal voor de productie gemaakt is, of bestaande nummers waarvan de rechten zijn gekocht. Een 'original song' is speciaal gecomponeerd voor de filmproductie. Er is bijvoorbeeld ook een Oscar-categorie voor beste 'original song'.

Een score is achtergrondmuziek. Deze is meestal instrumenteel, om focus op de dialoog te houden.

Het belang van een soundtrack

Zonder soundtrack heb je een stille films en stille films zijn uit de tijd.

Natuurlijk kan het zo zijn dat je een ode wilt brengen aan films uit het begin van de twintigste eeuw, maar heden ten dage wordt een film zonder geluid meestal als saai ervaren. Een film zonder muziek komt nauwelijks op gang.

Geluiden maken handelingen grafisch, bijvoorbeeld tijdens erotische scènes, of de impact van een vuistslag tijdens een gevecht. Muziek maakt een scène iconisch en voert het tempo van de film op, of vertraagt dat juist, om een gewenst effect te bereiken. Als je een (bedrijfs)film laat maken, hou dan met deze zaken rekening in de verwerking van je eindproduct.

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!