Wat is een stabilizer?

Cameraman met stabilizer

Een camera stabilizer of stabilisator is een apparaat die door de cameraman wordt gebruikt om zijn camera te stabiliseren. Om de camera stabiel te houden werken deze apparaten met gewichten of een gemotoriseerd systeem met drie 360 graden roterende assen.

De meest bekende stabilzers zijn de steadicam en een gimbal zoals de DJI Ronin.

Het voordeel van werken met een stabilizer is dat je hiermee heel vloeiende bewegingen kunt maken. Strakke shots voor een hoge productiekwaliteit. Een nadeel is dat het best wat tijd kost om het apparaat in balans te krijgen. Dit moet gedaan worden op basis van het cameragewicht. Bij het filmen met een stabilizer is het dus belangrijk dat je ruim tijd plant voor de opbouw.

Een voordelige gimbal stabilizer is de DJI Osmo. Dit is een hand-held stabilizer met een ingebouwde camera. Het voordeel van dit apparaat is het lichte gewicht. Ook neemt het niet veel tijd in beslag om het apparaat op te starten.

Expert worden in videoproductie? Download hier gratis onze PDF met 250+ must-know videoproductie begrippen->

Portfolio

Voor ons geldt hetzelfde als voor jou: je kunt wel vertellen wat je doet, maar eigenlijk moet je het gewoon laten zien.

Bekijk meer portfolio

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Zelluf doen

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel of een gratis webinar. En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Digitale videomarketing trainingenKickstartbundel: 7 e-books

Je wil aan de slag met videomarketing, maar
weet niet waar je moet beginnen? Download de kickstartbundel met 7 e-books en profiteer van 64% korting. Geschreven in heldere taal en voorkennis is niet nodig.

Bekijk Kickstartbundel

Webinar videomarketing

Gratis webinar: Kickstart je videomarketing

Deze gratis webinar is zonder twijfel de
allersnelste manier om je videomarketing te
kickstarten. In een klein uurtje reiken we je de basics aan op een presenteerblaadje. Zodat je dezelfde dag nog aan de slag kunt.

Naar gratis webinar