Wat is een unboxing video?

Wat is een unboxing video

Een unboxing video is vrij simpel in opzet: het betreft een video waarin iemand een pakketje dat hij gekregen heeft uitpakt en vervolgens commentaar geeft aan de hand van zijn of haar eerste bevindingen. Het is als het ware het uitpakken van een cadeautje wat je aan jezelf gegeven hebt.

Populariteit van unboxing video's

De video's zijn vaak erg grappig in opzet. Het betreft namelijk vaak maffe producten, maar het hilarische kan hem ook in het gortdroge commentaar van mensen op een 'serieuzer' product geven. Een unboxing is erg herkenbaar voor de kijker, omdat iedereen weleens een pakketje heeft ontvangen en vol verwachting begon uit te pakken. Het verrassingselement is iets dat geïnteresseerden op het puntje van de stoel doet zitten.

Een beeld van het product

Op het internet vind je talloze reviews en andere informatie over producten, maar dat geeft je als consument nog geen goed beeld van wat je daadwerkelijk in de 'box' aan zult treffen. Een unboxing video geeft een onvervalste eerste ervaring. Het helpt de klant bij het kiezen van een product.

Unboxing op YouTube

YouTube staat vol unboxing video's, gericht op specifieke doelgroepen.

Met het 'unboxen' wordt bepaald of het product valt of staat. Mensen zijn van nature nieuwsgierig en zelfs als ze niet specifiek op zoek waren naar een product zullen ze geneigd zijn te willen weten wat het precies is. Zo is misschien wel het leukste van het sinterklaasfeest het uitpakken van de cadeautjes zelf.

Aan de hand van een unboxing video kunnen we allemaal weer even kind zijn.

Sluikreclame?

Een unboxing video is een subtiele manier van reclamemaken. Maar er hoeft geen sprake te zijn van sluikreclame. Je kunt een unboxing video bijvoorbeeld deel laten uitmaken van een klanttestimonial - een klantervaring. Het is een nuttig component als je een bedrijfsfilm wilt laten maken.

Meer videoproductie begrippen

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Videocontent

Recruitment video

Testimonial video

Instructiefilm

Aftermovie

Videograaf

Video-editor

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92