Wat is een unboxing video?

Wat is een unboxing video

Een unboxing video is vrij simpel in opzet: het betreft een video waarin iemand een pakketje dat hij gekregen heeft uitpakt en vervolgens commentaar geeft aan de hand van zijn of haar eerste bevindingen. Het is als het ware het uitpakken van een cadeautje wat je aan jezelf gegeven hebt.

Populariteit van unboxing video's

De video's zijn vaak erg grappig in opzet. Het betreft namelijk vaak maffe producten, maar het hilarische kan hem ook in het gortdroge commentaar van mensen op een 'serieuzer' product geven. Een unboxing is erg herkenbaar voor de kijker, omdat iedereen weleens een pakketje heeft ontvangen en vol verwachting begon uit te pakken. Het verrassingselement is iets dat geïnteresseerden op het puntje van de stoel doet zitten.

Een beeld van het product

Op het internet vind je talloze reviews en andere informatie over producten, maar dat geeft je als consument nog geen goed beeld van wat je daadwerkelijk in de 'box' aan zult treffen. Een unboxing video geeft een onvervalste eerste ervaring. Het helpt de klant bij het kiezen van een product.

Unboxing op YouTube

YouTube staat vol unboxing video's, gericht op specifieke doelgroepen.

Met het 'unboxen' wordt bepaald of het product valt of staat. Mensen zijn van nature nieuwsgierig en zelfs als ze niet specifiek op zoek waren naar een product zullen ze geneigd zijn te willen weten wat het precies is. Zo is misschien wel het leukste van het sinterklaasfeest het uitpakken van de cadeautjes zelf.

Aan de hand van een unboxing video kunnen we allemaal weer even kind zijn.

Sluikreclame?

Een unboxing video is een subtiele manier van reclamemaken. Maar er hoeft geen sprake te zijn van sluikreclame. Je kunt een unboxing video bijvoorbeeld deel laten uitmaken van een klanttestimonial - een klantervaring. Het is een nuttig component als je een bedrijfsfilm wilt laten maken.

Meer videoproductie begrippen

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!