Wat is een video landingspagina? 

Een video landingspagina is een landingspagina waar je online dankzij een zoekmachine op terecht bent gekomen. Een video landingspagina is een speciaal soort landingspagina, namelijk één waarop één of meer video's te zien zijn.

Het grote voordeel van video is dat de aandacht van de kijker veel beter grijpt en vasthoudt dan grote lappen tekst. Er wordt zelfs beweerd dat één minuut aan video gelijk staat aan liefst 3.600 afzonderlijke webpagina's.

Waarom een video landingspagina?

We hebben hierboven eigenlijk al verklapt waarom je aan een landingspagina een video moet toevoegen: deze houdt de aandacht van de bezoeker veel beter vast. Je moet het zo ongeveer vergelijken met lopen door een drukke winkelstraat in een stad die je niet kent. De verschillende websites en webpagina's hebben ieder hun eigen 'pand' aan de winkelstraat. Maar of jij besluit te blijven hangen, is afhankelijk van wat je in de etalage ziet. De etalage bepaalt of jij naar binnengaat. Kortom: hoe beter de etalage, hoe succesvoller de website en pagina.

Hoe kun je je video het beste "showen"

Het is onderzocht en bewezen dat video de aandacht van de websitebezoeker veel beter vasthoudt dan tekst. Als website eigenaar wil je natuurlijk dat je kijker zo lang mogelijk op je website blijft rondhangen. Je wilt ruim de tijd hebben om je "call to action" duidelijk te maken en iets van de bezoeker gedaan te krijgen. Meestal is de call to action de oproep iets te kopen. Maar je mooie video zet je natuurlijk niet in een stoffig hoekje van je etalage: die moet centraal staan, daar waar iedereen hem kan zien en bewonderen. Zo trek je het best de aandacht.

Waar plaats je de video op de landingspagina?

Je moet ervoor zorgen dat de video direct in beeld verschijnt als de bezoeker de pagina opent. Dat betekent dat hij of zij niet hoeft te scrollen om de video te vinden. Als de bezoeker niet weet dat de pagina een video heeft, staat dat gelijk aan geen video op de pagina hebben. Je kunt ervoor kiezen de video automatisch te laten beginnen: de bezoeker wordt dan meteen overdonderd en op positieve manier als het ware "bij de strot" genomen. Maar hou er ook rekening mee dat veel internetgebruikers deze auto-play functie irritant vinden.

Wat moet je pagina bevatten?

Een landingspagina is een pagina binnen een website waarop een bezoeker als eerste landt. Deze vormen als het ware de open deuren die de gast welkom heten. Net als een etalage in een winkel moeten ze er uitnodigend uitzien. Ook moet je de bezoeker direct laten weten dat je gezag uitstraalt, weet waarover je het hebt en hem kunt bieden waar hij naar op zoek is.

Voordelen van video en call to action

Orion21 heeft aangetoond dat een video op de landingspagina kan zorgen voor liefst 800% meer conversie. Daarnaast heeft Mist Media laten zien dat je met een video prominent op je landingspagina je liefst 53% meer kans hebt om op pagina één van de Google zoekresultaten te komen. Met een call to action hou je de aandacht vast en stimuleer je dat de bezoeker doet wat hij of zij van jou verlangt. Dat kan van alles zijn: jij weet het beste waarvoor je site bedoeld is.

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Kickstart je videoproducties met de PMF Complete Bundle

Geef je videocontent een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Bundel met 6 onmisbare e-book modules:

  • Filmen met je smartphone

  • Perfecte video's monteren

  • IJzersterke scripts schrijven

  • Onweerstaanbare productvideo's maken

  • Geld verdienen met YouTube

  • Blauwdruk voor succesvolle videomarketing

Download de complete e-book bundle

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Diensten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Testimonial video

Recruitment video

Instructiefilm

Aftermovie

Videocontent

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92